Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax werkte in januari niet mee aan transfer: ‘Dat zie ik als een compliment’

Laatste update:

Ajax ziet toekomst in Razvan Marin. Vorige maand kreeg de middenvelder meerdere 'goede aanbiedingen', maar zijn club wilde niet meewerken aan een transfer. Dat ziet Marin als blijk van vertrouwen, vertelt hij in de nieuwe editie van Ajax Life. Marin noemt geen namen van geïnteresseerde clubs, maar in januari deed Club Brugge een poging om hem te huren en toonde ook Fiorentina belangstelling.

Marin kwam afgelopen zomer voor twaalf miljoen euro over van Standard Luik, maar tot dusver heeft de jonge middenvelder nog geen indruk weten te maken bij de koploper in de Eredivisie. Erik ten Hag ziet in de miljoenenaanwinst geen basisklant, waardoor een transfer een optie leek. Ajax besloot echter anders. "Ik heb goede aanbiedingen gehad. Goed voor mij en goed voor Ajax", erkent de Roemeen. "Maar dat Ajax me niet wilde laten gaan, zie ik juist als een compliment."

"Als de trainers geen meerwaarde in mij zagen, hadden ze me wel laten gaan. Ik hoop daarom ook dat ik meer aan spelen toekom", vertelt Marin, die dit seizoen tien keer mocht opdraven in de Eredivisie. Vijf keer ging het om een invalbeurt. Zijn laatste optreden was op 22 januari, toen hij negentig minuten meedeed in de wedstrijd tegen SV Spakenburg (7-0) in de TOTO KNVB Beker. Marin had een basisplaats in de eerste drie competitiewedstrijden van dit seizoen, maar is die inmiddels kwijtgeraakt.

Hij denkt nog weleens terug aan de openingswedstrijd van het seizoen, uit bij Vitesse op 3 augustus. Het werd uiteindelijk 2-2; bij een 2-1 achterstand kreeg Marin een levensgrote kans om de score recht te trekken. Hakim Ziyech stuitte van dichtbij op de voeten van Remko Pasveer, waarna de bal voor de voeten van Razvan Marin viel. Hij schoot voor open doel hoog over. "Ik denk er weleens over na of het anders was gegaan als ik toen wel gescoord had… Dan hadden we nu misschien een ander gesprek gehad. Ik speelde niet constant genoeg die periode. Het verval was te groot. Ik heb er dus begrip voor dat de trainer voor een ander koos."

Heeft Ajax er goed aan gedaan om Razvan Marin te behouden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij is geen flop wat mij betreft, hij mist gewoon wat spel inzicht. Hij speelt best aanvallend daarnaast, maar ik zie zeker potentie in hem misschien dat hij bij een andere club zijn vorm terug kan vinden op huurbasis.

14 februari 2020 om 23:15

Juist als hij spelinzicht mist, is het een flop. Bij Ajax dient zelfs de materiaalman spelinzicht te hebben. Om dat tempo te kunnen spelen wat Ajax tegenwoordig op de mat legt, moeten alle schakels op dat tempo kunnen fungeren. Vooral op dergelijke belangrijke posities als die van Marin. Het lijkt dus zeker wel een flop te worden.

14 februari 2020 om 23:21

Marin mist met name handelingssnelheid. Ook behoud die niet áltijd het overzicht.

15 februari 2020 om 12:58

" Juist als hij spelinzicht mist, is het een flop. Bij Ajax dient zelfs de materiaalman spelinzicht te hebben. Om dat tempo te kunnen spelen wat Ajax tegenwoordig op de mat legt, moeten alle schakels op dat tempo kunnen fungeren. Vooral op dergelijke belangrijke posities als die van Marin. Het lijkt dus zeker wel een flop te worden ". Natuurlijk mist hij geen spelinzicht, dat is juist zijn sterke punt. Alleen staat hij op een heel andere positie in een heel ander systeem. Hij heeft gewoon tijd nodig om zich aan te passen en die tijd moet hij gewoon krijgen. Dat is zowel financieel als sportief veel verstandiger dan het kind met het badwater weg te gooien. Het is logisch dat Ajax hem in de winter niet wilde laten gaan omdat in dat geval die gewenningsperiode doorbroken zou worden en het daarom nog langer zou duren. Het probleem ligt niet bij de speler maar bij sommige supporters die niet het vermogen hebben om geduld op te brengen om spelers die van buitenaf komen de tijd te geven om zich aan tepassen. Die supporters lieten zich vorig jaar om dezelfde tijd in dezelfde bewoordingen als nu bij Marin uit over Schuurs, terwijl die op het punt staat om het geduld dat men bij de technische staf wel met hem had terug te betalen. Ik heb het al vaak gezegd, maar herhaal het nog maar een keer: ook Litmanen was in zijn eerste jaar bij Ajax niet meer dan een slap aftreksel van de speler die hij later zou worden en ook Neres heeft het geduld dat men bij Ajax met hem heeft gehad later dubbel en dwars terug betaald. Ik begrijp die haast om een speler af te schrijven, eerlijk gezegd niet zo, dat kan volgend seizoen ook nog.

14 februari 2020 om 23:20

Spelinzicht niet zo zeer, vooral handelingssnelheid mist hij.

15 februari 2020 om 02:19

Wat is handeling snelheid? Die term word te pas en te onpas gebruikt en slaat nergens op. Wat voor handeling? Hij kan niet in alle handelingen langzaam of slecht zijn. Aanname passing dribbelen? Bal controle? Waar heeft men het over?

15 februari 2020 om 13:16

" Wat is handeling snelheid? Die term word te pas en te onpas gebruikt en slaat nergens op. Wat voor handeling? Hij kan niet in alle handelingen langzaam of slecht zijn. Aanname passing dribbelen? Bal controle? Waar heeft men het over? ". Iemand die een hoge handelingssnelfheid heeft, ziet de oplossing van een probleem sneller dan iemand die dat niet heeft. En kan daar naar handelen. Handelingssnelheid is vooral belangrijk en handig bij het spel in de kleine ruimte, maar wordt ook te pas en te onpas gebruikt als dat helemaal niet van belang is. Dat gebeurt ook vaak bij een verdediger die niet snel is. Snelheid heeft een verdediger meestal nodig om fouten te herstellen, maar een verdediger als Daley Blind (en vroeger Frank de Boer en Ronald Koeman), die gezegend is met een groot spelinzicht, heeft de gave om het gevaar al te herkennen voor het is ontstaan en op tijd de plek waar het zou kunnen aanwezig te zijn, waardoor hij die snelheid helemaal niet nodig heeft. Als je geen of nauwelijks fouten maakt, hoef je die ook niet te herstellen en heb je die snelheid dus ook niet nodig. Je ziet dan ook dat Daley Blind ondanks dat gebrek aan snelheid moeiteloos overeind blijft, ook in grote wedstrijden. Datzelfde geldt ook voor handelingssnelheid, daar heb je niet op iedere positie en bij iedere omstandigheid iets aan en daarom heb je dat ook niet overal en altijd nodig. Het is ook niet gezegd dat Marin werkelijk een gebrek aan handelingssnelheid heeft. Dat kan ook heel gemakkelijk een veronderstelling zijn. Van Frenkie de Jong werd vaak gezegd dat hij geen steekpaasje zou kunnen geven en dat baseerde men dan op het feit dat men dat nog nooit had zien doen. Ik heb centrale verwarming in mijn huis en het is voor mij dus niet nodig om hout te hakken. Maar dat wil natuurlijk niet automatisch zeggen dat ik het daarom niet zou kunnen. Voor Marin en Frenkie de Jong geldt natuurlijk exact hetzelfde. Dat men Marin nog niet snel heeft zien handelen en dat men Frenkie de Jong nog nooit een steekpaasje heeft zien geven, wil niet automatisch zeggen dat ze het daarom niet kunnen. Dat kan best een andere oorzaakhebben zoals onwennigheid of het ontbreken van de noodzaak om dat te doen.

Lijkt me zo'n typische speler díe het bij een andere club gaat maken. Hij speelt, net als alvarez, nu zonder dat hun specifieke kwaliteiten benut worden. Hopelijk gaat hij slagen bij ajax, maar zoals hij nu gebruikt wordt dan zie ik het niet goedkomen

15 februari 2020 om 01:21

Alvarez gaat het maken. Die heeft echt alles wat een Ajax CV moet hebben. Zag je al tegen Vitesse, durft in te dribbelen, zoekt de voetballende oplossing. Mist duidelijk vertrouwen, maar groeide wel gewoon naarmate de wedstrijd vorderde. Dat is voor mij het tekenen dat het wel goed komt. Marin daarentegen heb ik echt steeds minder vertrouwen in. Die mist juist dingen in eerste aanleg. Zijn handelingssnelheid is echt veel te laag. Geen probleem als zes, groot probleem in een meer aanvallende rol en laat dat nou net zijn eigenlijke rol zijn. Zie het ook nooit een zes worden alla schone, juist omdat hij ook dat stukje inzicht lijkt te missen. Zijn techniek is niets mis mee, goede vrije trappen en afstandschoten, maar gewoon geen Ajax speler. In theorie zou het nog kunnen komen, maar hij heeft max 6 maanden. De jeugd bonkt steeds nadrukkelijker op de deur en laten de grotere talenten nou net aanvallers en middenvelders zijn....

15 februari 2020 om 02:15

Marin als 6 zien is ook gewoon niet fair. Dit is een echte box-to-box voetballer. Geen type Schöne dus.

15 februari 2020 om 02:25

Box to box middenvelders spelen meestal met het nummer 6? En schone is van oorsprong een nummer 10. Ik denk dat hij als hij weer een kans krijgt hij wel wat stappen gemaakt zal hebben in zijn ontwikkeling. Vd beek gaat wss vertrekken dus er komt een middenveld met Martinez Gravenbergh en een aankoop (ik hoop Berghuis) Dan zou Eiting de eerste en Marin de tweede reserve zijn dus zijn kans komt vanzelf bij blessure gevallen als gravenbergh of martinez geblesseerd raken.

15 februari 2020 om 16:58

dan wil je Berghuis dus als creatieven middenvelder daar bij zetten? ik ben geen grote fan van eiting daarin tegen geloof ik niet dat Marin het voetbal dat die in België speelde verleerd is. dan vind ik ze beide beter op die positie dan Berghuis, die toch beter is op rechts.

Ik denk ook geen flop ik denk als hij meer vertrouwen krijgt en meer zelfverzekerd wordt door meer te gaan spelen dat ie zeker potentie heeft om te slagen bij Ajax.

15 februari 2020 om 08:49

@heerfica groot issue van Eth is omgaan .et zulke spelers. Bepaalde spelers krijgen onbeperkt kansen ook al maken ze veel fouten zoals Veltman andere zoals Marin na paar kansen is het over. Hij moet ook leren naar de toekomst kijken en bijv in de beker ipv Siem juist Marin opstellen. Vertrouwen en minuten geven.

15 februari 2020 om 11:15

Precies hetzelfde wat ik ook denk. Het zit tussen de oren. Hij heeft (zelf)vertrouwen nodig. Kwaliteit heeft hij m.i. genoeg om te slagen bij Ajax.

Volgend seizoen wellicht voor hem. Lukt het dan nog niet dan is het toch echt een miskoop. Maar ik geloof nog steeds in hem. Kan nog steeds wat worden.

Leuke speler voor de bank. Je hebt tegenwoordig meer dan 11 spelers nodig. Geen basis materiaal. En daarbij zie ik liever eigen jeugd die in dit geval niet minder is. Helaas niet geworden wat het was. Of de bank of een transfer.

Sinkgraven 2.0 . Leuk technisch , maar ook klein, fragiel en veels te lief. Zou misschien in het Ajax wel een goeie zijn als links of rechtsback. Niet goed genoeg om op het middenveld het verschil te maken, maar misschien wel goed genoeg om vanuit de linksback positie mee op te komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren