Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax weet mogelijke tegenstanders in achtste finale Conference League

Laatste update:

De mogelijke tegenstanders van Ajax voor de achtste finales van de Conference League zijn bekend. Donderdagavond hielden de Amsterdammers stand tegen FK Bodø/Glimt en wisten ze na een 1-1 gelijkspel in reguliere speeltijd een 1-2 zege in de verlenging uit het vuur te slepen. In de volgende ronde wacht een winnaar van een van de groepen uit de poulefase.

De Amsterdammers wonnen na verlenging tegen de verhouding in met 1-2 van FK Bodø/Glimt, nadat het heenduel vorige week in 2-2 was geëindigd. Namens Ajax waren Steven Berghuis en Kenneth Taylor trefzeker, terwijl Patrick Berg scoorde namens de Noren. Beide ploegen eindigden het duel overigens met tien man, na rood voor Josip Sutalo en Albert Grønbæk.

Door de moeizame overwinning in de tussenronde plaatste Ajax zich voor de achtste finales. Daarin treft de ploeg van trainer John van ‘t Schip mogelijk een relatief zware tegenstander: een groepswinnaar.

Op papier lijkt de zwaarste tegenstander Aston Villa te zijn. De Premier League-club kwam als winnaar uit de poule met onder meer AZ. Verder is een ontmoeting met het Fenerbahçe van Dusan Tadic en consorten een mogelijkheid.

Komende vrijdag vindt de loting om 13:00 uur plaats in Nyon. Ajax gaat dus als ‘nummer twee’ in de koker. Ajax zal als overlever op 7 maart beginnen met een thuisduel. Een week later is de return.

De kwartfinales zijn op 11 en 18 april, de halve finales op 2 en 9 mei en op 29 mei is in Athene de eindstrijd van de derde editie van de Conference League.

Alle mogelijke tegenstanders:


Aston Villa (Engeland), Club Brugge (België), Fenerbahçe (Turkije), Fiorentina (Italië), Lille OSC (Frankrijk). Maccabi Tel Aviv (Israël), PAOK Saloniki (Griekenland), Viktoria Plzen (Tsjechië).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan lijkt Paok mij toch de meest gunstige tegenstander. Daar hebben we in het verleden vaker van gewonnen.

22 februari 2024 om 22:12

In het verleden wonnen we ook van Real. Op dit moment is elke tegenstander een hels karwei

22 februari 2024 om 22:20

Ik heb Gent-Maccabi Haifa gekeken (vraag me niet waarom), en Maccabi Haifa was echt hemeltergend slecht, Tjaron Chery was daar de ster, en die is naar Nec. Nu loopt er niemand rond die iets speciaals heeft, dus ik zou hen wel willen loten. Joris van Overeem speelt daar overigens basis.

Paok zou ook niet erg zijn. Zolang je Lille, Fenerbahce en Villa maar ontloopt. Daar ben je kansloos tegen.

22 februari 2024 om 22:30

Ajax kan Haifa ook nog niet loten, wel Tel Aviv. Verder met je eens dat Paok en Tel Aviv op papier de meest gunstige ploegen zijn om te loten

22 februari 2024 om 22:38

Oké duidelijk, er zijn twee Maccabi’s dus, dank voor de correctie. Even gekeken naar Tel Aviv, die staan gelijk met Haifa in de competitie en daar speelt Eran Zahavi in de punt blijkbaar.

Aston villa niet loten. De rest heb je best kans tegen. Hopelijk iedereen snel weer fit.

22 februari 2024 om 22:11

Fener, Lille en Fiorentina maken ook gehakt van dit Ajax.

22 februari 2024 om 22:13

Dat zou je normaliteit wel zeggen maar we speelden juist onze beste wedstrijd tegen de sterkste ploeg die we de afgelopen tijd kregen. Mischien dat dit Ajax juist wel tegenstand nodig heeft om terug te kunnen plooien op eigen helft en dan te hopen op een counter.

22 februari 2024 om 22:34

Dat denk ik dus ook

22 februari 2024 om 22:15

Best kans? We zijn volledig weggespeeld door Bodo... tegen al deze tegenstanders is Ajax de underdog en zeker Villa, Fener en Fiorentins gaan heel erg pijnlijk worden.

22 februari 2024 om 22:22

@cuco10 fijn dat jij zo positief bent maar tegen al deze tegenstanders lig je er gewoon uit hoor, misschien maak je kans maar dan is het alleen tegen Plizen

22 februari 2024 om 22:22

best kans? je hebt de wedstrijd vanavond niet gezien?

23 februari 2024 om 11:33

Ik denk dat ze allemaal wel beter zijn dan hercules en die waren al een stap te groot voor dit Ajax. Een bal is rond maar je heb een minimale kans

Jammer dat we (nog) geen Zagreb kunnen loten. Als Sutalo en ivanusec daar de sterspelers waren dan zie ik ons daar nog wel van winnen .

23 februari 2024 om 02:13

Hahahh, beste opmerking van de dag. Toch grappig dat iedereen in Rotterdam en Amsterdam dacht dat hun clubs ze wereldsterren in de dop hadden aangetrokken.

Ik hoop dat Ajax geen Fenerbahçe gaat loten.. toch pijnlijk om Tadiç daar te zien spelen. Ik hoop op Club Brugge. Klimaatvriendelijke tegenstander.

23 februari 2024 om 11:27

We hebben een redelijk goede reeks wedstrijden neergezet, voordat het de laatste 2/3 weken zo compleet verkeerd ging. We zijn niet kansloos, maar dat we het spoor bijster zijn is duidelijk.

Was alweer vergeten dat dit een 'tussenronde' was haha. Tsja, jaar of 3 geleden had ik gezegd, dikke kans dat je het toernooi gaat winnen. Nu zeg ik, dikke kans dat je volgende ronde eruit ligt

22 februari 2024 om 22:10

Ik denk dat je vooral Aston Villa, Lille en Fenerbahçe moet mijden. Denk dat jullie echt wel kans maken tegen de rest. Moet natuurlijk wel beter gevoetbald worden dan vandaag

23 februari 2024 om 11:44

Dit Ajax is tegen elke club de underdog laten we eerlijk zijn.

Hopen dat Ajax Fenerbahce, Aston Villa, Lille en Fiorentina ontloopt want daar geef ik Ajax echt een hele kleine kans. Ben in ieder geval blij dat ze de volgende ronde hebben gehaald en hopelijk halen ze hier moed uit om Europees het seizoen nog een soort van glans te geven. Van harte gefeliciteerd aan alle Ajacieden en met name Kenneth Taylor!

22 februari 2024 om 22:14

Tegen Aston Villa ben je kansloos. Als je hun loot word het een afgang. En dat willen we niet. Fenerbahçe speelt redelijk goed en zie ik Ajax ook niet van winnen. Fiorentina heb ik geen idee van heb al tijden geen wedstrijd van ze gekeken. Laatste keer was toen Ribery er nog speelde. En Lille is fisiek te sterk voor dit Ajax. Daar had je in het verleden voetballend van gewonnen maar aangezien dat er nu gewoon niet in zit word dat ook een zware kluif. De rest kun je van winnen. Al moet je natuurlijk niet zo spelen als vanavond want dan ga je er tegen Paok er zelfs af.

Alleen tegen die laatste 3 geef ik Ajax nog enigszins kans.

Je zou maar tegen Aston villa,Fener,Lille of Fiorentina moeten met dit Ajax haha. Hopelijk voor hun wordt het Tel Aviv

22 februari 2024 om 22:17

Inderdaad, je hebt dan ook gelijk niet echt een uitwedstrijd omdat die hun thuiswedstrijden elders spelen

23 februari 2024 om 13:13

Fener is niet zo goed als mensen denken hoor. In de groepsfase verloren ze met 6-1 van Nordsjaelland.

Sorry hoor, maar de mogelijke tegenstanders voor Ajax in de volgende ronde waren toch in December al bekend?

22 februari 2024 om 22:20

Klopt, maar dat is nu toch pas relevant.

Uhm ja liever allemaal niet. Met dit niveau kan je er tegen iedereen uitvliegen.

Ik denk niet dat die andere ploegen op dit moment wakker liggen van Ajax.

Ajax moet hopen en bidden dat het Tel Aviv, Saloniki of Plzen wordt, tegen de rest wordt het een keiharde vernedering.

Het lijkt mij gezien het vertoonde spel van Ajax dat elke mogelijke tegenstander lastig is.

Haha ik zie Tadic Ajax al helemaak zoek spelen. Met een 1-2tje met Dzeko langs Sutalo om vervolgens Rensch 2 keer uit te kappen die de split maakt. Vervolgens een schietbeweging van Tadic waardoor Ramaj met een gestrekt been op de grond ligt. Fenerbahce wint met 8-1 op een historische avond met een hattrick voor Dusan!

22 februari 2024 om 23:09

Ik vrees het ergste als Ajax tegen Aston Villa of Fenerbahçe moet. Die spelen allebei dikke prima, en ik denk indd dat Ajax zoek spelen.
Dus laten we hopen dat Ajax een makkelijkere tegenstander treft en nog een ronde verder komt.

23 februari 2024 om 11:37

Ibracadabra. Sutalo heeft rood gekregen die doet sowieso niet mee.

Aston villa is de enigste kans.
Ajax krijgt altijd een rotte avond tegen die andere

Maakt niet uit tegen wie je loot. Gewoon uitgaan van eigen kracht. Zoals vandaag was het reteslecht maar wel 100% gegeven, als je de tegenstander dan ook meekrijgt in dat soort voetbal en je hebt hier en daar geluk ga je gewoon door naar de kwartfinale.

Lastige tegenstanders.

Ik hoop dat ze in ieder geval niet Aston Villa, Fenerbahce, Club Brugge, Macabi Tel Aviv, Lille, Fiorentina, PAOK Saloniki of Viktoria Plzen loten.. dan zie ik ze wel kans maken

Ajax Fenerbahçe mooi affiche..

Alles zal maar vallen .. de bal is rond je. Af t gisteren ook . Kijk t gewoon aan wedstrijd voor wedstrijd

Na de wedstrijd tegen Bodø moet iedereen toch weer in sprookjes geloven. Waarom zou Ajax niet het hele toernooi kunnen winnen? Alle wedstrijden ben je de "mindere" en ligt onderschatting van de tegenstander op de loer. Klaarblijkelijk is het Europees gezien op dit moment moeilijk om van Ajax te winnen vanwege hun "geluk". Dit past ook precies in het seizoen van Ajax, geen donder bereiken in de competitie maar Europees een prijs pakken. We gaan het zien, op papier kan Ajax dit moment van niemand winnen.

Er is geen ''gunstige'' tegenstander in deze. Ik schaam mij als Ajax fan dat mijn club dit vertoonde spel heeft laten zien bij een ploeg dat alleen goed positioneel staat en makkelijk heen en weer kan tikken.
Want al met al is dit Bodo toch een matige ploeg met weinig kwaliteit aan spelers.

Dit was bij uitstek de slechtste wedstrijd van Ajax dit seizoen. Door al het geschuif van schippie weet niemand meer waar het aan toe is, en vastigheden zijn weer ver te zoeken in het huidige Ajax.
Ook kan ik mijn hoofd er niet over breken waarom de beste man aan een 4-3-3 blijft vasthouden.

Je ziet dat de verdediging het gehele jaar al staat de schutteren. waarom ga je niet eens met 5 man achterop spelen? Of maak je er een 4-4-2 systeem van met Rijkhoff/akpom en Brobbey in de aanval?
Het enige lichtpuntje dat wij nu een ronde verder zijn is dat Sutalo er niet bij is de eerste wedstrijd, mijn God wat is dit een miskoop geweest zeg.

Ik denk dat wij als Ajax zijnde mogen concluderen dat de trainerswissel van Steijn en Schip totaal geen zin heeft gehad, we zijn geen steek verder gekomen. En voor diegene die aanhalen dat wij nu geen 18e meer staan vraag ik, kijken jullie de wedstrijden wel of niet? Ook Steijn had geen 18e meer gestaan. Maar dit slaat als een tang op een varken. Schip bewijst elke wedstrijd weer dat die niet tegen de druk kan, en vage beslissingen maakt in zijn opstellingen en wisselbeleid.

Mochten wij door een wonder dit seizoen 3e of 4e worden, geeft dit direct weer de armoede van de Eredivisie aan. Ik vrees met grote vrezen dat dit nog een lange periode gaat duren voordat wij een Ajax waardig elftal weer gaan zien wat echt meedoet om de titel, al hoop ik vurig op mijn ongelijk.

Ach joh, na zo door te gaan is alle druk eraf. Wat je verder komt is bonus. Buiten Villa kunnen jullie ze hebben.

Elke tegenstander gaat lastig worden voor dit Ajax haha. Want deze spelers zijn gewoon kwalitatief veel te zwak en ook Van t'schip is dramatisch in tactisch opzicht en de manier van spelen. Gewoon een drama combinatie en dat was ook al zo met Steijn.

Tsja. Ajax is niet meer Ajax.
Denk dat Ajax tegen bijna alle teams eruit vliegt.

Persoonlijk ken ik Pilzen, Saloniki en Tel Aviv niet als tegenstanders en qua spelers.

Brugge is oké, maar ook niet juh van het.

Aston Villa, Fenerbahce, Fiorentine en ook Lille zie ik Ajax echt kansloos tegen uit vliegen hoor.

Villa heeft een topseizoen. Lijkt mij de uitgesproken favoriet in deze League tot nu toe.

Lille heeft ook een heerlijk elftal, maar niet een hele brede selectie met Yoro, Gomes, David, Diakite en Chevalier bijvoorbeeld!



De vraag is of Aston Villa de conference league belangrijk genoeg vind aangezien ze ook volop in de race zijn voor CL voetbal. Als ze de conference league willen winnen dan zijn ze de grote favoriet.

Elke tegenstander die je kan krijgen is de favoriet tegen Ajax. Fenerbahce zou leuk zijn vanwege Tadic. Die is namelijk wel tot op het bot gemotiveerd om te winnen in tegenstelling tot Ajax. Als je Aston Villa krijgt, die kunnen spelers rust geven tegen Ajax, die selectie is ten opzichte van Ajax breed en sterk genoeg om door te gaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren