Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax wacht zware dobber: 'In Amsterdam maar één ding fout gedaan'

Laatste update:

Jablonec staat voor de lastige taak de 1-0 tegen Ajax weg te poetsen, maar de Tsjechen hebben er vertrouwen in. Coach Jaroslav Silhavy zag dat zijn elftal in Amsterdam niet veel onderdeed voor de opponent en gaat voor een stunt. “We kunnen de achterstand goedmaken”, zei hij woensdag in een vooruitblik op het duel van donderdagavond.

/

Het geloof in een goed resultaat is aanwezig bij zijn spelers, verkondigde Silhavy. “We hebben in de uitwedstrijd eigenlijk maar één ding fout gedaan. Dat heeft Ajax goed afgestraft.” Hij doelde daarmee op de overtreding in de zestien op Davy Klaassen, waardoor Arek Milik vanaf de stip de enige treffer van de wedstrijd kon binnenschieten.

Jablonec zal donderdag in ieder geval twee keer moeten scoren als het Ajax uit de groepsfase van de Europa League wil houden. Afgelopen weekend toonde de ploeg aan dat het daartoe in staat is: FC Brno werd met 3-0 opzij gezet. “Die wedstrijd heeft mij het gevoel gegeven dat we er klaar voor zijn”, aldus Silhavy.

Jablonec wipt Ajax uit Europa

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

2 dingen. Ze hebben ook niet gescoord. Als ajax 1x scoort moeten zij er al 3 maken.

26 augustus 2015 om 13:50

Ze hebben de hele wedstrijd niet aangevallen, dus in theorie hebben ze dat ook niet fout gedaan.
Als ze gaan aanvallen, komt er ruimte en dat zal ajax dan makkelijker kunnen afstraffen dan in Amsterdam dat ene foutje. 1 fout 1 goal. 2 fouten misschien wel 2 goals?

26 augustus 2015 om 14:08

Denk dat Jablonec hetzelfde spelletje gaat spelen als vorige week. Die gaan echt niet het spel maken. Dan komen juist hun zwaktes boven tafel. Ze wachten net als vorige week op hun kansen. Ze waren vorige keer twee keer dicht bij een belangrijke uit goal.
Als Ajax snel als AZ en Valencia een uit doelpunt maakt zijn ze al bijna binnen. Dan zie ik Jablonec er geen drie maken.
Word ieder geval wel spannend voor AZ en Ajax. Hopelijk kunnen ze hun stand vasthouden. AZ moet al helemaal aan de bak.

26 augustus 2015 om 14:03

Beetje kort door de bocht van die coach. Hij bedoeld dat hij kans heeft weggeven. Maar in een wedstrijden worden meerdere fouten gemaakt. Zelfs bij een Barca wordt niet maar 1 fout gemaakt.
Overigens vind ik de grootste fout dat hij zo defensief bleef spelen na die 0-0. In Europese wedstrijden is een uitgoal enorm belangrijk. Die hebben ze niet gemaakt. Ik denk daarom dat ze het erg lastig zullen krijgen. Ajax scoort vaak wel minimaal 1x en dan moeten zij er 3 maken. Ik zie Ajax wel doorgaan.

26 augustus 2015 om 14:46

Ze hoeven er maar 1 te maken voor verlenging en/of penalty's en 2 om ajax rechtstreeks uit te schakelen wat slecht voor het Nederlands voetbal zou zijn

26 augustus 2015 om 15:05

Ajax hoeft er maar 1 te maken om ervoor te zorgen dat zij er 3 moeten maken. Glas halfvol / halfleeg...

Jaja, Ajax moet oppassen. FC Brno werd met 3-0 verslagen, en dat is niet zomaar een tegenstander hoor. Dat is een tegenstander van wie ik nog nooit heb gehoord. Moet denken aan Srna, maar dat komt dor de vreemde manier van het sorteren van de medeklinkers. Een 'r' gevolgd door een 'n' en daarvoor nog een andere medeklinker, zie je niet vaak.

Ajax moet dit gewoon winnen, of in ieder geval doorgaan. Goaltje maken en dan moeten zij er 3 maken. Dat zie ik niet gebeuren en als dat wel gebeurt dan is het ook volkomen terecht dat Ajax eruit gaat liggen.

26 augustus 2015 om 13:46

Ajax heeft het Europees wel vaker laten afweten tegen tegenstanders waarvan ik dacht dat ze "minder" waren. Ik ben er dus nu ook niet zo zeker van dat Ajax door gaat.

26 augustus 2015 om 13:52

Brno is de tweede stad van Tsjechië, aardrijkskunde was zeker niet je favoriete vak? No offence, de club uit Brno stelt inderdaad weinig voor, een middenmoter/degradatiekandidaat, maar van de stad zou je toch wel gehoord kunnen hebben lijkt me.

26 augustus 2015 om 14:03

Grote stad met tevens ook een prachtig circuit, maar dat heeft verder weinig met voetbal te maken (net als vaardigheden in aardrijkskunde).

26 augustus 2015 om 14:06

Op de basisschool krijgen wij tijdens de topo alleen de hoofdsteden, op de middelbare hadden wij helemaal geen topo tijdens aardrijkskunde. Zal zo zijn dat dat voor Dd28 het zelfde was.

On: Dit moet Ajax gewoon goed kunnen houden. Ze hoeven er maar 1 te scoren, en dat lukt ze denk ik wel.

26 augustus 2015 om 14:59

Of Aardrijkskunde was niet jouw favoriete vak, aangezien het in mijn tijd op middelbaar onderwijs alles was behalve het opdreunen van landen en steden.

26 augustus 2015 om 23:52

Echt he haha, heb meer geleerd over erosie ed ipv de 2e stad van tjechië

27 augustus 2015 om 11:23

Op school hielden we ons nooit bezig met Tsjechische steden, hooguit de hoofdsteden uit Oost-Europa. Maar het gaat om de club en niet om de stad.

Verder gaat topografie over het stomweg stampen van landen en steden in je hoofd, was best makkelijk om te doen, op de basisschool stond ik dikwijls een 10 voor dat vak. Op de middelbare school kreeg ik aardrijkskunde, echter gaat dat niet echt over welke stad en welk land waar ligt maar meer over de culturen, klimaten en dergelijke.

En nee, van de stad heb ik dus nog nooit gehoord.

26 augustus 2015 om 14:05

dado prso

27 augustus 2015 om 11:24

We've got a winner!

Wel een erg makkelijke redenatie. Ze hebben in de Arena inderdaad nagenoeg niets weggegeven. Maar ze moeten deze keer een achterstand goedmaken, aan stug verdedigen hebben ze niets. Daarom zal het wel een open wedstrijd moeten worden wat normaal gesproken in het voordeel van Ajax zou moeten zijn.

26 augustus 2015 om 13:55

ik verwacht dat ze in de eerste helft vast houden aan hun tactiek ; ingraven en counteren. Bij Jablonec weten ze heel goed dat Ajax de bal wil hebben en wil aanvallen. Het is wachten op een foutje en dan counteren maar. Het zou voor Ajax lekker zijn om gauw een goal te maken.

26 augustus 2015 om 23:54

Daar vergis je je in beste man. Riedewald en veltman spelen als t moet de hele wedstrijd balletjes naar melkaar over..

Eentje maken en dan desnoods Heitnga erbij in gooien, als extra verdediger. 3 zullen ze er toch niet zo snel maken, en dat wordt dan al helemaal lastig.

Ze hebben weinig weggegeven, maar daar komt bij dat ze zelf totaal niks gecreëerd hebben.. Willen ze door, dan moeten ze komen en dan ontstaat er de ruimte die Ajax dan gaat benutten. 1 doelpunt van Ajax is genoeg, want dan moeten de Tsjechen er 3 maken, en dat zie ik ze niet zo snel doen.

Prachtig stukje journalistieke onkunde, de titel van het artikel wordt al meteen in de eerste zin weer ontkracht. Dat Ajax weinig punten haalde op Tsjechische bodem zegt vrij weinig, komt bij dat ze met 1 doelpunt Jablonec in een zeer lastige positie drukken. Deze wedstrijd zullen de Tsjechen meer druk naar voren moeten zetten en krijgt Ajax dus ook voorin meer mogelijkheden. Zie het nog zo 0-2/0-3 worden eigenlijk.

Ik verwacht ook wel dat Ajax doorgaat. Maar t zal zeker geen makkie worden denk. Mochten we uitgeschakeld worden dan moet Ajax zich diep schamen..

Met Frank als coach maakt jablonec goede kans.
Ajax speelt met 10 middenvelders dus als de tegenstanders snel over het middenveld gaan kunnen ze vrij op doel schieten.
Ijzersterke sterke strategie van de boer

26 augustus 2015 om 15:54

lol, met 10 middenvelders zou juist het middenveld nou net niet snel gepasseerd worden. kom eens met wat beters om de boer af te kraken.

De eerste helft wordt saai. Een sloom ajax tegen een Tsjechische muur.
Tweede helft gaan de Tsjechen meer aanvallen (alles of niets).
Ajax scoort twee keer, waarvan een doelpunt in de laatste paar minuten.
Misschien nog een tegendoelpunt in blessuretijd, een afstandschot.
... Ben benieuwd.

26 augustus 2015 om 14:59

Je bent benieuwd, waarnaar precies? Zo te lezen heb je de wedstrijd al gezien.

26 augustus 2015 om 22:10

Benieuwd in hoeverre mijn voorspelling uitkomt.

Ajax moet gewoon erg verdedigend spelen en uit counters toeslaan, zo spelen de meeste ploegen Europees. Resultaatvoetbal!

26 augustus 2015 om 14:58

Helemaal mee eens, geef ze een koekje van eige deeg, ajax hoeft niet te komen..

26 augustus 2015 om 15:08

Ze moeten eigenlijk een beetje spelen zoals ze nu gewoon spelen. Wel proberen met steken, maar niet blind naar voren gaan zoals het in de voorronde CL misging en ook vorig jaar met grote regelmaat.

Vind het oprecht euk dat je dit zo aangeeft, maar ze zullen wel weer een hoop gezeik krijgen van de eigen "fans" als het een saaien 0-0 of 0-1 wordt, dat het niet sprankelend genoeg is.

26 augustus 2015 om 15:42

Het is gewoon nodig nu. Het belangrijkste is kwalificeren voor die groepsfase. In de groepsfase kan je wel weer mooi voetbal gaan spelen.

26 augustus 2015 om 23:08

Helemaal mee eens, het resultaat telt...hoe dan maakt niet uit.

26 augustus 2015 om 23:58

HelemaL mee eens kerel!

T is maar goed dat Jablonec niet in NL speelt, hoe bedoel je niks fout gedaan op 1 ding na? Je hebt met 10 man op je eigen zestien gespeeld, dus een goal voorkomen is belangrijker dan er 1 maken. Eigenlijk gewoon terecht dat dat niet beloond wordt.

Toto op Ajax, Manunited, en Ranger. Moet lukken

Ik verwacht nog een lastige pot voor deze kleuterklas. Ik hoop dat ze t gaan redden maar heb me bedenkingen als t op vechtvoetbal aankomt wat ik morgen zie gebeuren dan is dit elftal er niet toe in staat om zich daar tegen te verweren en ze zijn zkr nu nog niet in staat om zich daar onder uit te voetballen. Laten we hopen dat ze t redden alleen maar goed voor t nl voetbal

Ik zie Ajax wel een goal maken. Dan is het gewoon over voor Jablonec.

Ajax heeft vaak genoeg tegen stugge ploegen verloren, maar niet elke stugge ploeg heeft de kwaliteit om Ajax uit de EL te schoppen.

Ik zie Ajax dit gewoon winnen over twee wedstrijden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren