Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax voert gesprekken met middenvelder die eerder werd gelinkt aan Feyenoord

Laatste update:

Jesús Martínez, de voorzitter van het Mexicaanse Pachuca, wil dat middenvelder Luis Chávez de overstap naar Europa maakt. De 27-jarige middenvelder ligt bij zijn club nog tot medio 2025 vast, maar Martínez is van mening dat de dertienvoudig international een nieuwe uitdaging heeft verdiend. Chávez werd eerder al gelinkt aan een transfer naar Feyenoord, maar de president stelt nu ook gesprekken te voeren met Ajax. Daarnaast zou Celta de Vigo in de markt zijn voor de linkspoot.

Feyenoord deed afgelopen winter al een poging om Chávez naar De Kuip te halen, maar slaagde daar niet in. Dat onthulde algemeen directeur Dennis te Kloese in Goedemorgen Eredivisie op ESPN. “Chávez, goede voetballer. Wij wilden hem in de winter hebben. Ik ken de Mexicaanse markt erg goed. De jongens ken ik vanaf dat ze heel jong zijn, dus ik kan goed inschatten hoe hun persoonlijke situatie, familie situatie is. Dat was ook een van de overwegingen om Giménez hiernaartoe te halen. In het geval van Luis of andere spelers die zich op dit moment goed laten zien in de Mexicaanse markt, wij houden daar een oogje in het zeil.”

Inmiddels zit ook Ajax achter Chávez aan, zo blijkt uit de woorden van de president van Pachuca. “We willen dat hij naar Europa gaat. Het zou Feyenoord kunnen worden, maar ik voer ook gesprekken met Ajax en Celta de Vigo.” Volgens 1908.nl is Feyenoord momenteel niet concreet in de markt voor Chávez. De Rotterdammers hebben nog geen bod uitgebracht op de middenvelder, die volgens Transfermarkt zo’n acht miljoen euro waard is. Chávez speelde tot dusver dertien interlands voor Mexico, waarin hij goed was voor één treffer en één assist.

In Mexico speelde Chávez eerst voor Club Tijuana alvorens hij de overstap maakte naar Pachuca. Voor laatstgenoemde club staat hij na 143 officiële wedstrijden op veertien doelpunten en twaalf assists. Dit seizoen werd Chávez landskampioen met zijn huidige werkgever. Eerder maakten Hirving Lozano en Érick Gutiérrez de overstap van Pachuca naar de Eredivisie. Eerstgenoemde bleek een groot succes bij PSV en vertrok vervolgens naar Napoli, terwijl Gutiérrez nog altijd actief is bij de Eindhovenaren. De Mexicaan lijkt bezig te zijn aan zijn laatste maanden in het Philips Stadion, daar hij zijn vertrekwens heeft uitgesproken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zitten we weer op een Mexicaan te wachten?? Zit meer te wachten op Ziyech/Guler...

12 juni 2023 om 21:51

Graag Ziyech maar denk dat hij te duur kost

12 juni 2023 om 22:48

Zou die zelf wel willen? Lijkt mij niet.

13 juni 2023 om 09:08

Op een haar na PSG speler zijn om een paar maanden later in de Eredivisie te spelen. Lijkt me sterk.

12 juni 2023 om 22:00

Of een El Khannous

13 juni 2023 om 09:39

EL Khannous vind ik echt een hele fijne speler, die maakt het middenveld van Ajax echt sterker denk ik. Deze Mexicaan ken ik niet, wel vind ik het goed als er een speler van die leeftijd, op/rond zn top komt. Daar heeft dit elftal behoefte aan lijkt het.

12 juni 2023 om 22:04

Het één hoeft het ander niet uit te sluiten.

12 juni 2023 om 22:25

Ziyech ja? Die lekker naar Rusland gaat op bezoek bij zn criminele vriendje.

12 juni 2023 om 23:11

Moet Ziyech lekker zelf weten toch? Hij doet niets fout.

12 juni 2023 om 23:22

Hij doet juist heel veel fout..

12 juni 2023 om 23:35

Moreel wel heel verwerpelijk, maar dat maakt bij Ajax niet zoveel uit.

13 juni 2023 om 00:57

Son

Ajax is niet eens in de markt voor hem op dit moment.

Fantasie en realiteit even gescheiden houden.

13 juni 2023 om 08:16

Ja joh lekker 25 miljoen neerleggen voor Guler😂😂😂 die kan wel naar grotere clubs hoor!

Wel hele matige statistieken als middenvelder qua doelpunten en assists, zal wel niet naar de data king komen.

12 juni 2023 om 22:02

Ken je Frenkie de Jong, die scoort ook bijna nooit

12 juni 2023 om 22:07

Een vlugge blik op Transfermarkt.nl leert ons dat hij een verdedigend geörienteerde middenvelder is. Dan zijn z'n cijfers ineens best goed.

Is dat niet die gozer van die wereldse vrije trap op t wk?

12 juni 2023 om 22:04

Klopt inderdaad.

Maar wmb mag hij naar Feyenoord of Celta; Ajax heeft al 5 dertigers met Tadic, Berghuis, Rulli, Pasveer en Klaassen. Waarbij Klaassen wmb weg mag.

Daarnaast ook nog veel ervaring met Berghuis en daarbij komt nog bij Van den Boomen. Wmb stopt Ajax met 25-plussers, Timber, Kudus en Alvarez gaan weg, haal maar toptalenten als Guler. Die over een paar jaar weer de hoofdprijs opleveren.

Een 27 jarige middenvelder uit Mexico die 8 mil moet kosten vind ik niet perse in het nieuwe Feyenoord plaatje passen. Ook niet perse bij Ajax trouwens, beide clubs halen jonge talenten die zich nog moeten bewijzen en Ajax haalt daar soms een geroutineerde speler bij maar dan wel 1 met veel meer / hogere ervaring dan deze jongen.

12 juni 2023 om 21:53

Ook niet de positie waar bij Feyenoord de prioriteit nu ligt. Het is een 6 en je hebt net Zerrouki gehaald.
Daarnaast heb je op de flanken en centraal achterin veel meer kwaliteit nodig. Een vervanger voor Kokcu zou ook nog wel wenselijk zijn. Dan ben je 4 posities verder en zou je ook nog een tweede spits nodig hebben.

Kortom, Feyenoord is echt niet in de markt nu.

12 juni 2023 om 22:06

Bij het Mexicaanse elftal speel Chavez vaak op de nummer 8 positie. Hij kan op beide plekken uit de voeten. Het is een behoorlijk veelzijdige middenvelder. Hij wordt naar verluid gezien als de opvolger van Kokcu.

13 juni 2023 om 08:17

Centraal achterin???? We hebben veruit de beste verdediging van de eredivisie

Gelijk doen, super goede speler. Beste middenvelder in de Mexicaanse competitie. Heb hem hier al een aantal keer genoemd. Goede pass, agressief in duels, goed schot en redelijk snel

12 juni 2023 om 21:52

Doet me aan Grillitsch denken, daar was Ajax ook maar mooi Feyenoord te snel af

12 juni 2023 om 22:04

Heb zelf nog nooit van hem gehoord hoor, maar enig idee waarom hij dan nog op zijn 27e in Mexico speelt als hij zo goed is? Of heeft dat met die persoonlijke omstandigheden te maken waar te Kloese naar lijkt te refereren?

12 juni 2023 om 22:06

Wmb zijn Andre Trindade en Alan Varela de opties op 6, veel jonger en veel hoger potentieel. Die kan je na 3 seizoenen waarschijnlijk voor tientallen miljoenen doorzetten, deze gast is over 3 seizoenen bijna 31, en dat is die niets meer waard. Genoeg ervaring in het elftal.

12 juni 2023 om 22:20

Hij is pas net 27 dus die kan nog minimaal 5 jaar mee. Varela is dit seizoen super matig en Andre is veel duurder. Chavez vind ik ook completer, kan ook als box to box spelen ipv taylor

12 juni 2023 om 22:35

Ajax heeft meer belangen dan hoe lang die mee gaat. Kudus, Timber en Alvarez gaan; Ajax moet blijven zorgen dat er voldoende toekomstige transferinkomsten op het veld staan. Er loopt nog wel wat, maar ook meer dan genoeg ervaring. Een speler uit Latijns-Amerika zou naar mijn visie max van de 2001 lichting moeten zijn, liever 2002, 2003 of zelfs 2004. Deze gast is uit 1996, veel te oud imo.

12 juni 2023 om 22:49

Liever iemand van 27 die 3 jaar blijft (tegen een schappelijke prijs) met veel ervaring en kwaliteit dan een jonkie die na 1 leuk seizoen weer weg wil. Niet het hele team hoeft 20 of 21 te zijn. Nog enoeg kansen voor jongere spelers in de verdediging en aanval. Tagliafico was ook geen talent meer en daar is ook jaren plezier van beleefd.

13 juni 2023 om 00:45

Varela is dit seizoen helaas niet zo geweldig bezig inderdaad. Heeft denk ik ook niet de mentaliteit om te slagen in de top, met al zijn feestjes...

12 juni 2023 om 22:07

En in de kleine ruimte? Onder druk?

Op het WK blonk hij uit met een goede trap maar voor de rest zag ik niets bijzonders, lijkt me ook eerder dat de voorzitter hem naar de uitgang praat en nog een moment ziet om te cashen. Feyenoord zou volgens alle Mexicaanse media ook concreet zijn geweest in de winter en een bod hebben uitgebracht, daar bleek uiteindelijk niets van waar.

12 juni 2023 om 22:24

Heel Mexico was slecht dus dat zegt niks. Hij was tijdens het WK de beste speler daar.

Hopelijk pakt Dennis te Kloese snel door op deze jongen. Luís Chavez is de perfecte opvolger van Orkun Kokcu. Zelfde type spelverdeler, en een van de beste middenvelders in Mexico. Maakt ook enorm veel meters, op een heel behoorlijk tempo.

Hopelijk helpen de aanwezigheid van Dennis te Kloese (en misschien zijn teamgenoot in het Mexicaanse Elfta, Santiago Gimenez) om Ajax te snel af te zijn Zou een zeer aangename aanwinst zijn.

12 juni 2023 om 22:12

Ik had hem in een eerder topic ook al genoemd. Brengt ook met ze leeftijd een beetje ervaring in onze ploeg.

8 miljoen voor een 27 jarige speler? Behoorlijk risico als je het mij vraagt. Ook erg laat om nog naar Europa te gaan.

Goede speler.. maar of die daadwerkelijk goed genoeg is.. ben er bang voor. Al op leeftijd.

@vz
Mooi stukje over Lukkien van FC Emmen

Dick Lukkien benoemd tot ereburger van Emmen

Dick Lukkien is bij zijn afscheid als trainer van FC Emmen benoemd tot ereburger van de gemeente Emmen. Hij kreeg de onderscheiding, een erepenning, vanmiddag uitgereikt door burgemeester Eric van Oosterhout. Dat gebeurde tijdens een afsluitende bijeenkomst van spelers, staf en medewerkers van FC Emmen.
📷
De trainer krijgt de onderscheiding voor zijn vele verdiensten voor de club en de wijze waarop hij een bijdrage heeft geleverd aan de naamsbekendheid van Emmen. “Dick Lukkien heeft in de afgelopen zeven seizoenen met FC Emmen geschiedenis geschreven. Hij wist de club maar liefst twee keer naar de eredivisie te loodsen. Dick is niet alleen een uitstekende trainer, maar ook een toegankelijk, prettig en sociaal mens die er bovendien in slaagde om een warme band op te bouwen met de supporters. In zowel goede als slechtere tijden bewaarde hij het overzicht en de kalmte. En daarin onderscheidt hij zich van veel zijn collega’s. Bovendien is het in belangrijke mate zijn verdienste dat FC Emmen er landelijk zo goed op staat en sympathie geniet”, zegt Van Oosterhout. “Jammer dat hij er met zijn ploeg niet in is geslaagd het verblijf in de eredivisie veilig te stellen.”
Met de uitreiking van de erepenning aan Lukkien telt de gemeente nu 18 ereburgers. Onder hen onder andere Daniël Lohues, schaatser Kjeld Nuis, oud-burgemeester Cees Bijl en oudwethouders. Kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk was vorig jaar de laatste die tot ereburger werd benoemd.

Goede speler.. maar of die daadwerkelijk goed genoeg is.. ben er bang voor. Al op leeftijd.

@vz
Mooi stukje over Lukkien van FC Emmen

Dick Lukkien benoemd tot ereburger van Emmen

Dick Lukkien is bij zijn afscheid als trainer van FC Emmen benoemd tot ereburger van de gemeente Emmen. Hij kreeg de onderscheiding, een erepenning, vanmiddag uitgereikt door burgemeester Eric van Oosterhout. Dat gebeurde tijdens een afsluitende bijeenkomst van spelers, staf en medewerkers van FC Emmen.
📷
De trainer krijgt de onderscheiding voor zijn vele verdiensten voor de club en de wijze waarop hij een bijdrage heeft geleverd aan de naamsbekendheid van Emmen. “Dick Lukkien heeft in de afgelopen zeven seizoenen met FC Emmen geschiedenis geschreven. Hij wist de club maar liefst twee keer naar de eredivisie te loodsen. Dick is niet alleen een uitstekende trainer, maar ook een toegankelijk, prettig en sociaal mens die er bovendien in slaagde om een warme band op te bouwen met de supporters. In zowel goede als slechtere tijden bewaarde hij het overzicht en de kalmte. En daarin onderscheidt hij zich van veel zijn collega’s. Bovendien is het in belangrijke mate zijn verdienste dat FC Emmen er landelijk zo goed op staat en sympathie geniet”, zegt Van Oosterhout. “Jammer dat hij er met zijn ploeg niet in is geslaagd het verblijf in de eredivisie veilig te stellen.”
Met de uitreiking van de erepenning aan Lukkien telt de gemeente nu 18 ereburgers. Onder hen onder andere Daniël Lohues, schaatser Kjeld Nuis, oud-burgemeester Cees Bijl en oudwethouders. Kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk was vorig jaar de laatste die tot ereburger werd benoemd.

Ik denk dat de voorzitter de prijs wat probeert op te drijven.

Er word nu net gedaan alsof Feyenoord eerder interesse in Chavez had dan Ajax. Niks is minder waar. Ajax bekeek hem al sinds het begin van het afgelopen seizoen. Nog voor het WK dus. Hij wordt al die tijd gezien als de vervanger van Álvarez. Zeker toen Alvarez naar Chelsea wilde gaan. De interesse van Feyenoord kwam pas in de winter. En als er een club is die een streepje voor heeft bij Pachuca, is dat Ajax wel. Ze hebben nu eenmaal een officiële intensieve samenwerking.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren