Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chávez is plots transfervrij, maar verkiest Rusland boven Ajax of Feyenoord

Laatste update:

Luis Chávez heeft zichzelf vrij gekocht bij het Mexicaanse Pachuca, zodat hij een overstap naar de Russische competitie kan maken. Volgens Mexicaanse media gaat hij binnenkort een contract tekenen bij Dinamo Moskou. De 27-jarige middenvelder stond eerder naar verluidt in de belangstelling van Feyenoord en Ajax, maar tot een overstap naar de Eredivisie komt het dus niet.

Pachuca bevestigde zaterdag via de officiële kanalen dat Chávez nu transfervrij is. De huidige nummer zestien van de Mexicaanse competitie liet weten dat het geen zaken kan doen met clubs uit Rusland, als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Door zijn eigen transferclausule nu te betalen, lijkt Chávez alsnog de overstap naar de Russische competitie te maken, zonder dat Pachuca daarbij hoeft te worden betrokken.

Chávez werd al enige tijd gelinkt aan zowel Feyenoord als Ajax. Feyenoord deed afgelopen winter al een poging om hem naar De Kuip te halen, maar slaagde daar niet in. Dat onthulde algemeen directeur Dennis te Kloese in Goedemorgen Eredivisie op ESPN. “Chávez, goede voetballer. Wij wilden hem in de winter hebben. Ik ken de Mexicaanse markt erg goed. De jongens ken ik vanaf dat ze heel jong zijn, dus ik kan goed inschatten hoe hun persoonlijke situatie en familiesituatie is. Dat was ook een van de overwegingen om Giménez hiernaartoe te halen. In het geval van Luis of andere spelers die zich op dit moment goed laten zien in de Mexicaanse markt, wij houden daar een oogje in het zeil.”

Later bleek ook Ajax achter Chávez aan te zitten, zo bleek uit de woorden van Jesús Martínez, de president van Pachuca. “We willen dat hij naar Europa gaat. Het zou Feyenoord kunnen worden, maar ik voer ook gesprekken met Ajax en Celta de Vigo”, zei hij vorige maand. Die clubs lijken hem nu dus uit hun hoofd te kunnen zetten. Chávez, die in juni de Gold Cup won met Mexico, speelde tot dusver 24 interlands voor Mexico, waarin hij goed was voor 3 treffers.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Even los van de standaard discussie rondom Rusland (vaak genoeg gedaan hier, stop ermee), snap ik niet dat je die competitie kiest boven een stap naar Ajax of Feyenoord. Ja, hij zal er veel verdienen, maar voor je carrière lijkt mij top Eredivisie op het moment een slimmere stap. En wij betalen ook niet onaardig.

23 juli 2023 om 10:15

Nou zo denkt hi er anders niet over. Dus betalen de russen wel aanzienlijk meer.

23 juli 2023 om 10:21

Centjes. Heel. Veel. Centjes.

23 juli 2023 om 10:38

We hebben in het rijke westen altijd makkelijk praten, maar in Zuid en Midden-Amerikaanse landen zijn financiële belangen vaak veel belangrijker dan sportieve omdat de levensstandaard van mensen daar veel lager liggen. Ik heb voor zo'n speler meer begrip dan voor een puissant rijke Cristiano Ronaldo die geld haat scheppen in SA (alhoewel ook voor hem dat zijn eigen afweging is). Alhoewel CR ons deze week wel heeft duidelijk gemaakt dat het niveau in SA hoger is dan in de eredivisie.

23 juli 2023 om 11:11

Christiano wordt niet enkel betaald om te voetballen, maar ook om t land te promoten met het oog op het binnen halen van t WK. Misschien heeft die gelijk, er worden echt tientallen geweldige spelers nu binnen gehaald. Maar gezien hij serieus betaald wordt om te promoten zou ik zijn woorden met een korrel zout nemen.

23 juli 2023 om 11:12

In Mexico betalen ze goed hoor, ga er maar vanuit dat ze meer betalen dan hier.

23 juli 2023 om 11:26

Deze meneer heeft een geschat vermogen van 5 miljoen. Das voor een rijke westerling als ik dan misschien heel weinig, maar zelfs dan denk ik dat je met 2 miljoen per jaar in Nederland het best voor elkaar hebt.

23 juli 2023 om 10:39

De man is al 27, het zal hem waarschijnlijk worst wezen waar hij carrière maakt. Contract tekenen voor een jaar of 4-5 (dan is hij alweer 32), beter verdienen en in z'n herfst weer terug naar Mexico. Ik snap hem wel, afgezien van de Russische situatie.

23 juli 2023 om 11:24

Ah ik had geen idee hoe oud ie was.

23 juli 2023 om 10:40

Als 27-jarige zit je op een ander punt in je carrièreplanning dan wanneer je 21 bent. Dit zou zo maar zijn laatste grote slag kunnen zijn.

23 juli 2023 om 10:52

Grote kans dat hij bij Pachuca een gelijkwaardig salaris (misschien zelfs meer) verdiend, dat dat hij bij Feyenoord zou krijgen.

Dennis te Kloese zei vorige x volgens mij dat de topclubs in Mexico meer kunnen betalen qua salaris dan een Feyenoord

23 juli 2023 om 11:06



Als Feyenoord en/of Ajax zou doorpakken had die vast de Eredivisie gekozen.
Maar Feyenoord wil hem niet meer, omdat Zerrouki er is en hij volgens Slot te traag is...
Dus ja, als er geen West-Europese opties zijn en je wil wel naar Europa, dan is Rusland een prima alternatief.

Wel stom van Feyenoord trouwens, om 8 miljoen voor Zerrouki neer te tellen ipv deze jongen voor fors minder op te halen.
Deze jongen is zoveel beter dan Zerrouki, dat in de voorbereiding tot nu toe laat zien dat die moeite heeft met het niveau.

23 juli 2023 om 11:13

En Ajax heeft Tahirovic en Van de Boomen binnen gehaald en is in onderhandeling voor Spertsyan. Hij zal vast op t lijstje hebben gestaan, maar duidelijk niet op plek 1.

23 juli 2023 om 11:29

Chavez zou bij jullie de ideale vervanger van Alvarez zijn, als deze vertrekt.
Toch apart dat Ajax nog niet heeft voorgesorteerd op een vertrek van Alvarez, straks speel je met Taylor op diens positie en dat moet je niet willen

23 juli 2023 om 14:04

Klopt, maar het lijkt erop dat ajax met het mislopen van de CL niet in grote bedragen kan voorsorteren op het vertrek van sterkhouders. Er zullen er vast een aantal op een lijstje staan. Maar ik verwacht de echt grote aankopen pas als de sterkhouders vertrekken. Daarom verwacht ik binnen 1-2 weken toch wel een centrale verdediger

23 juli 2023 om 11:52

@ migi spelers kiezen meestal iet meer wat beter is voor hun loopbaan maar voor de €€ van vandaag en morgen...

23 juli 2023 om 14:21

Carrière? Deze speler is 27 en kiest daardoor waarschijnlijk voor de knaken. Wat ook logisch is. Stelt hij ken nog 3 jaar mee dan heeft hij genoeg geld gepakt in Rusland.

23 juli 2023 om 14:42

Ja ik wist niet dat ie al zo oud was.

23 juli 2023 om 17:00

Carrières interesseren deze jongens niet, it's all about the money!

Ah balen man dit is een leuke speler voor Ajax, Feyenoord en PSV. Een vrij dynamische 8, goede verbindingsspeler met een hele goede trap. Was zeker een aanwinst voor alle 3 onze topclubs geweest.

ja was te verwachten toch, dat ze op zo'n manier sancties en uitsluitingen kunnen ontwijken.
vooral als zo'n speler, die daar dan een mooie zak roebels krijgt, er aan meewerkt door gewoon die transferclausule "zelf" te betalen... ja ben heeeel benieuwd hoe hij dat zelf financieert!

maar goed, geen gemis voor ajax of feyenoord. is geen hele speciale speler

23 juli 2023 om 10:54

Waarschijnlijk is dat verschil verwerkt in het salaris of iets dergelijks. Vraag mij wel af waarom je zo’n stap maakt en niet voor het sportieve kiest..

23 juli 2023 om 14:05

Nouja, hij is 27 jaar. Mocht hij 22 ofzo zijn was deze stap veel minder te begrijpen.

23 juli 2023 om 23:23

In zuid-europa leeft het sentiment jegens Rusland veel minder dan word gepropageerd in de Westerse landen. In dat kader een overstap vanuit die contreien naar Rusland niet zo verwonderlijk toch?



En uiteindelijk heeft het toch met Feyenoord te maken. Chã¡vez gaat naar Dinamo Moskou als vervanger voor Zakharyan, die op zijn beurt weer naar Feyenoord gaat/mag. Feyenoord is namelijk al een tijd bezig met Zakharyan.

23 juli 2023 om 11:14

Zakharyan is een totaal ander type speler dan Chavez die ook nog eens op een totaal andere positie speelt.

Beetje als zeggen dat je Van den Boomen haalt omdat Berghuis weg gaat.

23 juli 2023 om 11:33

Dat klopt deels, Zakharyan is meer aanvallend dan Chavez, maar Chavez speelt vaak als 8 en Zakharyan wordt door Dinamo daar ook veel neergezet.

23 juli 2023 om 12:19

Ah kijk, een Transfermarkt specialist.

Zakharyan is al sinds het begin van dit seizoen een 10, geen 8. Hij heeft dit seizoen twee of drie keer als 8 gespeeld voor zover ik mij kan herinneren, en dat kwam nog door een blessure ook. Vorig seizoen speelde hij er vaker, maar sinds dit seizoen is hij al de onbetwiste nummer 10 en heeft hij verreweg zijn beste seizoen gedraaid.
Als Zakharyan vertrekt zal Dinamo een 10 moeten aantrekken en zal de eventuele komst van Chavez daar volledig los van staan, aangezien dat alles behalve een 10 is.

Til heeft ook een aantal keren spits gestaan begin van het seizoen, toch betwijfel ik dat PSV een spits zal kopen om een eventueel vertrek van Til op te vangen.

Waarom zou je anno 2023 nog naar Rusland gaan. Oké voor de poen.. Maar je speelt geen Europese wedstrijden meer. En dat wil je toch wel als profvoetballer lijkt mij.. en het leven naast de voetballerij is ook niet al te goed in Rusland. Het land is al zolang het bestaat al corrupt als de pest. En wordt geregeerd door een hersenloze dictator.. Ga dan naar Nederland.. Maar ook hier waren er een stel hersenloze aan de macht.. dus ja.. Maar we kunnen nog wel gewoon redelijk veilig leven hier. Toch had ik gekozen voor Ajax of Feyenoord..

23 juli 2023 om 11:38

Hij komt uit Mexico waar er duizenden mensen verdwijnen en dood gaan door kartels. Die corruptie in Rusland zal als thuis voelen waarschijnlijk. Veel mensen boeien de Westerse standaarden niets en kijken totaal anders naar de wereld.

23 juli 2023 om 11:51

Als prof voetballer wil je gewoon geld maken, als amateur wil je lekker ballen. Prof...ja Prof

23 juli 2023 om 17:47

Leven in Rusland is juist geweldig als je geld hebt.

23 juli 2023 om 22:46

Jij bekijkt dit vanuit een Nederlander in Nederland die gevoed wordt door Nederlandse media, en dat is meteen een antwoord op je vraagstelling waarom je het niet begrijpt dat hij deze keuze maakt.

Ja als je 27 bent dan is het opbouwen van je carrière niet echt een visuie...dan is financiele onafhankelijk meer een issue.

Jongens de ED stelt geen moer voor in de wereld, we doen net allemaal of het heel wat is. Zodra zich een club meld voor een speler lees ik bedragen hier op VZ die never nooit door een club betaalt gaan worden, gewoon omdat de ED niets voorstelt.

23 juli 2023 om 14:09

Bij ajax verdien je gewoon net zoveel als clubs als sevilla etc. En de ED staat gewoon in de top 6 van grootste competities. Persoonlijk schat ik Portugal op dit moment iets beter in, maar die competitie stelt van zichzelf ook niks voor. Go ahead Eagles kan daar ook zo maar europees voetbal halen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren