Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax verruilen voor PSV was de beste beslissing die ik kon maken’

Laatste update:

Jong Ajax krijgt vrijdagavond bezoek van Jong PSV in de Jupiler League. De topper is een speciaal duel voor Damian van Bruggen, die Ajax afgelopen zomer transfervrij verliet om voor de Eindhovenaren te gaan voetballen. De twintigjarige verdediger heeft nog geen moment spijt gehad van zijn overstap.

/

"Ik dacht dat ik bij PSV meer kans maak om het eerste elftal te halen. Dat denk ik nog steeds", zegt de verdediger in gesprek met Voetbal International. Dat veel talenten nu de kans krijgen in het eerste elftal, doet Van Bruggen niet veel. "Ja, maar garanties heb je in de voetballerij nooit. Op dat moment (in de zomer, red.) was Ajax verruilen voor PSV de beste beslissing die ik kon maken."

Spelers als Matthijs de Ligt, Abdelhak Nouri, Donny van de Beek en Vaclav Cerny mogen regelmatig opdraven in de hoofdmacht. "Het is hartstikke leuk voor die jongens. Ik ken ze allemaal goed, we hebben lang samengespeeld. Het is gewoon hartstikke fijn voor die jongens dat ze het zo goed doen."

Hoe eindigt Jong Ajax - Jong PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
8 december 2016 om 15:54

Niet goed genoeg voor Psv 1.

8 december 2016 om 15:57

Is hij zeker voetballend niet beter dan Isimat ?

8 december 2016 om 16:04

Voetballend is hij wel wat beter dan Isimat, maar verdedigers moeten natuurlijk verdedigen en in dat opzicht is Isimat vele malen beter.

8 december 2016 om 16:05

En waarom heeft hij 't erover dat juist bij psv de talenten nu veel kansen krijgen?
Er zal ook wel een reden zijn waarom ajax van hem afwilde denk ik dan...

Edit: ah nu, te snel gelezen.

8 december 2016 om 16:18

Wat heeft iedereen toch tegen Isimat? Is verdedigend gewoon de beste man dit seizoen bij Psv, mede door hem hebben ze zo weinig tegengoals. En nee hij kan niet fantastisch opbouwen, nou en dat weet hij van zichzelf en dus levert hij de bal in bij spelers die het wel kunnen.

8 december 2016 om 16:21

Volgens mij doelt hij op Ajax hoor niet op Psv, maar het staat er inderdaad niet heel duidelijk.
Als het over Ajax gaat is het trouwens ook een vreemde opmerking wat spelers als Riedewald, Bazoer en Tete zitten juist op de bank en Nouri en bijvoorbeeld de Ligt spelen simpele wedstrijden of wedstrijden die nergens om gaan. Niet dat niet telt, maar volgens mij kregen onder de Boer talenten juist eerder de kans.

8 december 2016 om 16:16

Hij is gewogen en te licht bevonden. Contract werd dus niet verlengt. Het is overigens onzin dat je bij PSV meer de kans krijgt. Ligt puur aan je kwaliteit. Die heeft hij wel, maar niet voor Ajax 1 (of psv 1). Bij een club die voor andere belangen speelt kan hij veel meer van waarde zijn.

8 december 2016 om 16:28

Nee ik verwacht ook niet dat hij bij PSV uiteindelijk gaat doorbreken hoor, alleen misschien als ze er 3 centrale verdedigers geblesseerd raken. Maar Jong PSV zat gewoon wat krap qua Cv's.
Hij doet het overigens ook prima hoor, Jong PSV krijgt weinig goals tegen en dat is ook deels door het goede centrale duo De Wijs/ v Bruggen.

9 december 2016 om 08:46

Die De Wijs vond ik een hele tijd terug heel sterk spelen in een CL wedstrijd. Daarna eigenlijk nog maar weinig gezien van hem. Het leek me toch wel een groot talent.

Denk dat je bij Ajax meer en eerder kans krijgt dan bij Psv, alleen dan moet je wel een niveautje hoger presteren (neem de Ligt) of geduld hebben (veltman bv.). Ajax heeft de laatste jaren Alderweirld, Veltman en nu de Ligt (is er nog niet) door laten breken op zijn positie en Psv?

8 december 2016 om 16:09

Je vergeet Vertonghen. Verder vind ik Veltman niet zo'n groot talent. Heb wel hoge verwachtingen van De Ligt. Bij Ajax heb je bovendien inderdaad meer kansen om door te breken dan bij PSV als je voldoende talent hebt.

9 december 2016 om 00:02

Het gaat mij om de RCV positie, Verthongen was toch echt een Lcv. Veltman vind ik onderschat, ontwikkeld zich gestaagd door en wordt steeds beter, is een beetje pispaaltje van velen maar daar ga ik niet in mee.

9 december 2016 om 12:40

Het ligt er maar net aan in welk rijtje je Veltman schaart. Een verdediger voor de Europese subtop gaat hij niet worden naar mijn mening, laat staan de top. Momenteel voor Ajax een aardige speler, maar meer ook niet. Bovendien vind ik zijn ontwikkeling meer golvend dan lineair. Wisselt goede met slechte periodes af.

Soms wordt hij inderdaad te fel beoordeeld, maar dat is toch vooral als rechtsback. Spelers zijn sowieso lastig te beoordelen in de Eredivisie gezien het niveau van de competities, dus ik beoordeel ze liever in Europese wedstrijden en interlands. Daar maakt Veltman op mij een kwetsbare indruk.

8 december 2016 om 16:12

Was overbodig en mocht vertrekken bij Ajax. Ik schat de Ligt momenteel al 2 klasses hoger in.

8 december 2016 om 16:18

Vermaelen is ook bij Ajax doorgebroken centraal achterin

8 december 2016 om 18:39

Hij zegt dat hij dat denkt over zichzelf, niet dat in algemene zin..
Lekker boeiend trouwens, Ajax wilde hem toch niet laten doorbreken dus ik snap wel dat hij het bij PSV wilt proberen, zeker aangezien zij contact met hem opnamen om hem te contracteren.

Heel leuk, maar het is gewoon een matige verdediger wiens contract niet verlengd werd. De Ligt is drie jaar jonger en al een stuk verder.

Ik weet niet meer precies hoe het is gegaan, maar was het niet zo dat Ajax niet wilde verlengen en hij vervolgens naar PSV is gegaan. Dan was het niet echt een eigen keuze toch....

Niet goeg genoeg voor Ajax, wellicht zag hij aangezien het mindere niveau in de jeugdelftallen van PSV meer kansen. Ajax heeft een paar goede verdedigers die er op korte termijn aan gaan komen. Damian hoorde daar niet bij.

8 december 2016 om 16:24

Mindere niveau in de jeugdelftallen van Psv?
PSV B1 werd kampioen vorig jaar, PSV A1 en Ajax A1 moesten een beslissingswedstrijd spelen voor het kampioenschap spelen en Jong PSV en Jong Ajax eindigde ook zo goed als gelijk.

Jong PSV heeft alleen op dit moment niet heel veel centrale verdedigers Obispo bijvoorbeeld heeft heel veel talent maar is nog te jong, daarom is hij gehaald maar ook meer als opvulling volgens mij hoor,

8 december 2016 om 17:27

jake is Ajax supporter iemand die nooit objectief is en alle haat naar PSV gooit maar Ajax altijd verbloemt iedereen die zich een beetje verdiept in jeugd elftallen weet dat PSV zich ontwikkeld met de jeugd en de Herdgang.

8 december 2016 om 17:51

Dat een team kampioen wordt zegt niets over een bepaald niveau. Als er bij een team 5 spelers ver bovenuit steken en het niveau omhoog tillen. Of dat je met 11 gelijkwaardige spelers ook dat niveau haalt.

8 december 2016 om 19:47

Nee kampioen worden zegt wel wat over je niveau dat zegt dat je beste bent van je competitie.

Tot nu toe zie ik zo nog maar een comment maar er volgen er vast nog wel meer...
leuk hoe veel Ajax-fans hun eigen talenten overroepen tot een van hen vertrekt. Dan is het opeens de minst getalenteerde van zijn generatie ofzo. Kijk naar Mink Peeters ed. Of Bazoer. 2 seizoenen geleden was hij nog het beste talent dat het voetbal ooit had meegemaakt en nu het allemaal niet meer botert wordt hij uitgespuwd en kan ie er niets meer van...

Een voorkeur hebben is uiteraard doodnormaal. Maar dat bij sommige mensen een persoonlijke voorkeur voor iemand en diens vermeende talent zo met elkaar verbonden zijn. En niet op de logische manier maar veelal andersom.

8 december 2016 om 15:59

Van Bruggen is nooit overhyped geweest. En Bazoer was onder De Boer een groot talent, Napoli was zelfs bereid om 50 miljoen (25 miljoen vast en 25 miljoen variabel )voor hem neer te leggen.

8 december 2016 om 16:31

Die 50 miljoen waren ook alleen maar geruchten hoor. Geloof je echt dat ze dat geboden hebben? Een club als Ajax kan zo'n bod eigenlijk gewoon niet weigeren hoor, ik geloof er niks van. Is een veel te groot risico, de kans dat je meer dan 50 miljoen gaat krijgen is nihil en er kan van alles gebeuren waardoor hij in waarde verminderd zie je ook nu.

8 december 2016 om 16:52

Ajax accepteerde ook, Bazoer wilde alleen niet weg. 25 miljoen was vast, 25 miljoen was variabel.

Aangezien jij er altijd als de kippen bij bent om te zeggen dat Ajax niet zo veel geld voor spelers kan krijgen (ander topic van Bazoer), zoek maar eens op Google: "bazoer Napoli 2016". Genoeg bronnen.

8 december 2016 om 17:02

Ja 25 miljoen vast en 25 miljoen aan eventuele bonussen is toch totaal iets anders dan een transfersom van 50 miljoen. 25 miljoen kan ik me nog wel voorstellen ja.

8 december 2016 om 17:15

Transfersom die kon oplopen tot 50 miljoen. Overmars accepteerde het bod van 25 miljoen vast en 25 miljoen variabel.

8 december 2016 om 17:37

Wat krijg je als je 25 en 25 bij elkaar optelt?

8 december 2016 om 17:48

Ja je weet toch niet hoe realistisch die bonussen zijn. Vaak zitten daar ook dingen bij als bij winst van de titel of CL. Feit is dat de transfersom 25 is en het verder maar afwachten is hoe veel jet verder nog oploopt.

8 december 2016 om 16:07

Wat een populistisch gezwets man. Van Bruggen werd nooit omhoog gepraat voordat hij vertrok. Gaat natuurlijk ook never nooit in Psv 1 komen. Over Bazoer is iedereen het eens dat hij genoeg talent heeft, maar mentaal gewoon te kort komt.

8 december 2016 om 16:09

En hoe kom je erbij dat fans de talenten overhypen? Het is de media die er specials, reportages of "uitgelicht" momenten van maken. Ik durf te wedden dat wij, de fans, een heel groot deel van de talenten nauwelijks tot nooit zien spelen. De bijzonder spaarzame momenten dat ik op de toekomst ben staan er nou niet echt rijen dik fans. En dan hemelen wij ze op...?

8 december 2016 om 16:09

Van Bruggen is inderdaad nooit een groot talent geweest.
Groot genoeg om alle jeugdelftallen door te lopen van 1 van de beste opleidingen ter wereld. Dus dan kan je wel wat, maar behoorde altijd tot de middenmoot. Viel niet af aan het eind van een jaar, maar was geen opvallend talent tussen de anderen.

8 december 2016 om 16:18

@ real8madrid,

Bazoer is en blijft een toptalent. Dat hij nu op de bank zit is gewoon een persoonlijke keuze van de trainer. Ik vind hem niet overhyped want ik denk dat hij alsnog zal slagen in het buitenland. Dus ook als hij vertrekt blijf ik positief over die jongen.

Wat betreft andere talenten kan je soms overtuigd zijn van hun talent en dat uit je dan ook. Daarna kan de ontwikkeling opeens stil staan en dan blijken ze Ajax niet naar een hoger niveau te tillen. Dan mogen we dat toch ook kritisch benoemen?
We doen eigenlijk precies hetzelfde als scouts maar dan op amateurniveau. We zien een talent en beoordelen hem op wat we zien. Als het uiteindelijk tegenvalt moet we dat accepteren en ook gewoon benoemen.

8 december 2016 om 16:25

ik vind jou een hele knappe jongen als jij meer dan een post van een Ajaxsupporter kan vinden die lyrisch over van Bruggen was toen hij nog bij Ajax zat. Ik zeg meer dan een, want er zit altijd wel een apart type tussen.

Mink Peeters was ook nooit een fanfavoriet en hij was nooit een uitblinker bij Ajax; ik mag het niet van je zeggen, maar ik denk niet dat we hem bij een topclub terug zullen zien, ook niet in Nederland. Bazoer heeft nog steeds veel fans, dus daar snap ik niet zoveel van.

Sowieso is mensen over een kam scheren niet zo slim. Ik kom geregeld op fanfora waar ik het vaak niet eens ben met andere fans. Ik kan dan ook niet anders concluderen dat jou iets dwars zit.

8 december 2016 om 17:45

Real8madrid
Luister: als je op 20-jarige leeftijd nog bij jong PSV speelt (na een overstap waarbij je zogenaamd meer kans had om het eerste te halen) en nog nooit een minuut in het eerste, is de kans ook heel erg klein dat je bij PSV ooit het eerste gaat halen. Zo simpel is het.
De conclusie is dus dat deze jongen echt niet/nooit het grote talent is (geweest)..

9 december 2016 om 00:03

Waar is Peeters dan? :D Het is onbegrijpelijk als je ajax als talent verlaat, tenminste als je sportieve ambities hebt, als je voor het geld gaat tja dan kun je beter meteen vertrekken.

Hij speelt nog steeds in de Jupiler League dus hij is er niet veel mee opgeschoten. En ook Bergwijn valt me eigenlijk zwaar tegen. Ik dacht dat hij een toptalent was maar hij lijkt een tweede Narsingh te gaan worden. Rennen, rennen, rennen en dan weer een mispeer afleveren.

8 december 2016 om 16:00

blijkbaar is de stap toch een stuk groter. Ook Cerny laat in het eerste van Ajax dit jaar weinig zien.

In de tekst staat dat jonge talenten regelmatig op mogen draven. Dit geldt zeker niet voor de competitie. Want als het aan Bosz ligt dan speelt hij het liefst maar met 2 echte jeugdspelers.

8 december 2016 om 16:14

Ik heb sowieso het idee dat Ajax, PSV en Feyenoord het licht hebben gezien en niet meer doordraven in het doorselecteren van jonge talenten. Eerder wou er wel eens pure middelmaat doorstromen, maar sinds het afgelopen seizoen is dat toch minder geworden. Ook bij Bergwijn wordt nu wel duidelijk dat die jongen wellicht een groot talent is bij de beloftes, maar de stap naar het eerste elftal vereist toch veel meer.

We moeten weer terug naar vroeger. Talenten moeten niet het idee krijgen dat ze bij een paar goede wedstrijden direct een basisplaats veroveren en vervolgens de grote meneer spelen. Ze moeten weer weten dat ze het moeten verdienen en dat het elke dag weer hard werken blijft voordat ze ook echt regelmatig gaan spelen.

Het valt mij namelijk op dat talenten blijven werken tot ze basisspeler zijn, maar daarna toch al snel verwachten dat ze altijd spelen, ongeacht de vorm. Vervolgens zijn ze mentaal niet weerbaar genoeg en laten het erin zitten.

8 december 2016 om 16:36

Bergwijn speelt dit seizoen pas voor het eerst echt in het eerste he en hij laat bij vlagen echt wel zien veel talent te hebben zijn rendement is alleen nog veel laag. Is ook echt een totaal andere speler dan Narsingh, die vergelijking slaat echt helemaal nergens op. De enige overeenkomst is dat ze allebei snel zijn. Narsingh is een rechtsbuiten die moet worden weg gestuurd, of buiten om gaat om een voorzet te geven. Bergwijn is een linksbuiten met een goede persoonlijke actie en een goed schot, veel meer te vergelijken met bijvoorbeeld Memphis.
Slaat verder ook helemaal nergens om om hem nu al af te schrijven na 3 maanden in een slecht draaiend Psv. Geef hem de tijd die jongen heeft echt wel talent.

Ergens snap ik het ook wel. Niet goed genoeg voor Ajax, teveel betere talenten om hem heen. Dus bij Ajax was zijn kans op speeltijd in het 1e heel erg klein.

Bij psv zijn niet zoveel talenten, dus zit hij al snel bij de beste verdedigende talenten van PSV. Dus áls psv eens talenten een kans wil geven zit hij in elk geval op de eerste rij.

8 december 2016 om 16:38

PSV heeft op dit moment wel degelijk veel talenten, die worden alleen wat minder gehyped dat de Ajax talenten waardoor ze minder bekend zijn. Van Bruggen gaat ook bij PSV echt niet doorbreken hoor, wordt nu als opvulling gebruikt tot bijvoorbeeld Obispo over een jaartje ver genoeg is om door te stromen.

8 december 2016 om 17:13

Denk dat hij het een beetje raar neertypt maar in de situatie van Bruggen heeft hij wel gelijk. Op Obispo en eventueel Carolina ( niet kapot van maar zeker talentvol en ja ik weet dat ze hem ook vaker als back gebruiken ) na heb je weinig jongere verdedigers die een stuk beter zijn wat zijn kansen dus doen laten groeien. Ajax heeft dan in zijn leeftijdscategorie Sanchez terwijl de Ligt maar ook Doekhi een stukje jonger zijn en op termijn beter zullen moeten worden als Damian. Ajax heeft op verdedigend vlak veel aankopen gedaan met Aderkane, Farcas, Sanchez, Doekhi maar ook Struijk en Kemper. Niet allen even goed maar meer dan degelijke opvulling terwijl ook Eiting veelvoudig als Cv heeft gespeeld en ook Riedewald van zijn leeftijdscategorie is. Dat er hij PSV genoeg talent rondloopt momenteel ben ik helemaal met je eens maar het bulkt nu niet van het verdedigende talent wat voor Damian gunstig is. Vooral op het middenveld lopen een paar pareltjes rond terwijl bij Ajax op het middenveld juist amper echt talent rondloopt momenteel.

8 december 2016 om 17:46

Nee verdedigend kan het nog zeker beter ja, al moet ik zeggen dat die Fransman die naast Obispo speelt bij O19 (Soulas heet hij dacht ik) mij ook in positieve zin opviel tijden de Youth League wedstrijden. Die wordt nu gehuurd, maar het idee is dat hij een contact krijgt als ze tevreden zijn en ik verwacht ook wel dat dat gaat gebeuren.

Het beleid van Ajax is om rondom de grote talenten waterdragers onder contract te houden om (t/m de B) 2 teams te kunnen vullen. Van Bruggen was zo'n speler, waarvan gewoon netjes afscheid werd genomen. Soms blijken die waterdragers opeens grote stappen te maken, maar van Bruggen werd gewoon niet goed genoeg geacht voor (jong) Ajax

8 december 2016 om 16:40

Hij heeft aardig wat minuten gemaakt in Jong Ajax dus daar is hij wel goed genoeg voor, hij is alleen niet goed genoeg op de stap naar het eerste te zetten waardoor hij wordt ingehaald door jongens als de Ligt. Zelfde geld voor bijvoorbeeld Leemans bij Psv, heeft een aantal jaar in Jong PSV gespeeld, maar is niet goed genoeg voor het eerste en Rigo kwam er aan dus werd er afscheid van hem genomen. En nu doet hij het gewoon prima bij Vvv.

Ik was eigenlijk wel verbaasd dat hij de overstap van (jong) Ajax naar (jong) PSV maakte. Heb hem het afgelopen seizoen vaak zien spelen bij Jong Ajax in de Jupiler League en toen was ik niet echt onder de indruk van hem en toen hij bij Ajax vertrok, had ik verwacht dat hij naar een RKC Waalwijk, FC Dordrecht, Telstar, etc. zou gaan.

Bij Jong PSV speelt hij nu wederom veel in de Jupiler League, maar ik denk niet dat hij uiteindelijk door zal breken in het eerste van Psv. Ik denk dat van Bruggen vooral in bij Jong PSV zal blijven spelen en uiteindelijk dan zal vertrekken, want ik zie 'm als 'n soort (tijdelijke) opvulling, om het zo maar even te noemen en ik ben geen fan van Nicolas Isimat Mirin en Daniel Schwaab, maar zelfs dan geef ik van Bruggen geen kans om het eerste van PSV te halen, want ik denk dat PSV uiteindelijk nieuwe verdedigers zal (moeten) aantrekken, ook omdat Jetro Willems na dit seizoen lijkt te vertrekken.

Weet iemand misschien hoe het met Thomas Deng, Kenneth Paal en Gianluca Scamacca zit? Deng werd afgelopen zomer gehuurd van een club uit Australiã« en hij leek me wel een goede speler (voor de toekomst), maar heb tot dusver weinig van hem vernomen, Paal werd (net als Bergwijn) omschreven als een groot talent, maar waar ik Bergwijn tot dusver 'n beetje tegen vind vallen, daar verneem ik vrijwel niets meer van Paal en Scamacca werd toch ook als een groot aanvalstalent gezien?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren