Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax verliest een van grootste talenten uit opleiding; Tottenham wil toeslaan

Laatste update:

Stanis Idumbo Muzambo heeft besloten Ajax komende zomer te gaan verlaten, zo meldt Fabrizio Romano donderdagavond. Het achttienjarige toptalent loopt medio 2024 uit zijn contract en heeft besloten niet te gaan verlengen. De club is volgens de transfermarktexpert al op de hoogte van het besluit.

Idumbo Muzambo kan per 1 januari gaan praten met clubs over een transfer, omdat hij besloten heeft zijn aflopende contract in Amsterdam niet te verlengen. Wat de reden voor het besluit van de aanvallende middenvelder is, is onbekend.

Voetbal International wist eerder te melden dat de Amsterdammers graag wilden verlengen met hun pupil, maar dat Idumbo Muzambo de boot afhield. De contractonderhandelingen werden daarom gestopt.

Er zijn verschillende clubs die erg geïnteresseerd zijn in de diensten van het in België geboren toptalent. Naast Tottenham Hotspur en RSC Anderlecht zijn er nog vier clubs die graag in zee zouden gaan met de speler.

De middenvelder kwam in de zomer van 2021 transfervrij over van de jeugd van KAA Gent. Sindsdien kwam hij uit voor verschillende jeugdelftallen van Ajax, alvorens hij begin dit jaar zijn debuut maakte in het profvoetbal namens Jong Ajax.

In het huidige seizoen kwam hij elf keer in actie in de Keuken Kampioen Divisie. In die duels wist Idumbo Muzambo drie keer het net te vinden.

Idumbo Muzambo is niet het enige talent uit de Ajax-opleiding dat transfervrij kan vertrekken. Eerder werd al bekend dat Gabriel Misehouy in de belangstelling staat van Manchester City.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker seizoen laten banken. De club is verrot, jonge gasten eisen van alles maar laten het niet zien.

22 december 2023 om 00:09

Ach, de club is verrot.. dit is wel van alle tijden. Een Bouy deed niet anders waarna Ajax gewoon nog Europese topwedstrijden wist te spelen.

22 december 2023 om 00:10

Dat is niet alleen bij Ajax… Zie wat die Babadi bij ons even komt eisen….

22 december 2023 om 04:39

T is gewoon klote dat zaakwaarnemers tegenwoordig zoveel vingers in de pap hebben en mee kunnen eten.

En het geweld uit saudi arabie etc werkt ook niet mee natuurlijk, met al dat exorbitante geld gesmijt

22 december 2023 om 10:11

Het pijnlijke is dat precies in deze maanden hij en Misehouy geblesseerd waren. Wellicht hadden zij zonder blessures wel de kans gehad in het eerste en zag alles er anders uit. Nu gaan ze weg.

Ik hoop dat Ajax ze deze winter laat gaan met een 20% doorverkoop clausule. Dan pak je er later nog wat op.

Prima. 'T kaf wordt doorgaans van 't koren gescheiden op zulke momenten. En een 18-jarig toptalent dat bij dit Ajax nog geen minuten in Ajax 1 heeft gemaakt is misschien niet zo'n toptalent.Blijft altijd wel bijzonder dat zulke gasten van de beste opleiding gebruik willen maken maar de club geen wederdienst willen bewijzen door te tekenen waardoor ze de club die opleiding ook weer terug kunnen betalen.

22 december 2023 om 00:09

Onzin. Frenkie was dan geen toptalent in jouw ogen? Sommige jongens hebben langer nodig.

22 december 2023 om 00:20

Goed punt. Op z'n 18e zat Frenkie wel weer even bij Willem II dacht ik, maar ik had de nuance aan moeten brengen dat vooral bij dít Ajax van nu het voor een topjeugdspeler niet lastig zou moeten zijn om minuten te maken. Want én Van 't Schip geeft de jeugd de kans en de aankopen zijn waardeloos.

22 december 2023 om 08:54

Dus los van Martha lopen er geen toptalenten bij Ajax rond ?

Waarbij ik zelf Martha alles behalve een toptalent vind.

22 december 2023 om 10:44

Is Martha de enige die regelmatig speelminuten krijgt dan? Nee, ook Hlynsson en Vos (voor hij geblesseerd raakte) spelen dit seizoen veel als nieuwelingen bij het eerste, terwijl er met Hato, Taylor, Rensch, etc. in de vaste kern ook genoeg jongens uit de opleiding spelen. Verder hebben Salah-Edinne, Van Axel-Dongen, Banel en Gooijer ook allemaal speeltijd gekregen. Dit seizoen krijgt de jeugd (noodgedwongen, want 9/10 aankopen zijn zwaar ruk) misschien nog wel meer kansen dan gewoonlijk bij Ajax. Dus als Misehouy en/of Musambo echt zo veel beter zouden zijn dan de concurrentie op de trainingen hadden ze echt wel een keer speeltijd gekregen hoor.

24 december 2023 om 04:23

Misehouy heeft er net twee maanden ongeveer uitgelegen met een blessure. Voor zijn blessure was hij absoluut de man bij Jong. Ook nu hij weer twee wedstrijden bij Jong heeft gespeeld, laat hij zien deze lijn door te trekken. Dus, ongeveer sinds Van t Schip er is, was Misehouy geblesseerd, anders stond hij nu op de plek van Hlysson. Muzambo is een mooi talent, maar Misehouy is nog een veel groter talent. Het zou echt zonde zijn als beide heren niet verlengen.

22 december 2023 om 00:30

Hij kwam transfervrij van Gent en zit nog maar 2 jaar bij Ajax. Dus veel hoeft ie niet terug te betalen. Andersom haalt Ajax al zn talenten zo binnen he.

22 december 2023 om 00:30

Hij is voor niks gekomen en hij gaat voor niks weg, echt boos kun je ook niet zijn op zo'n jongen, toch?

22 december 2023 om 01:19

@myvision

De club terugbetalen door te tekenen lijkt me een onzin sentiment als dezelfde club spelers zo aan de kant gooit als ze het niveau niet zouden hebben.

De reden dat de club zelf kiest te investeren is het talent van de spelers zelf waar zij op langere termijn voordelen in zien.

Dan mag een speler net zo als hij de voordelen van de club niet zo sterk meer vind wegen zeker ook beslissen te gaan zonder dat ze iets 'verschuldigd zijn'.

In de profwereld is niemand elkaar zomaar iets verschuldigd. Zowel speler als club moeten zich aan elkaar bewijzen.

22 december 2023 om 01:24

@myvision dat is wel heel makkelijk. Hoezo kaf van koren er staat toch duidelijk dat Ajax wel verlengen wil. Je doet nu net alsof ie toch al tekort kwam. Nu zeg je bij 18 jarig nog geen minuten. In het 1e dan is hij misschien niet zo top. Maar als de zaakwaarnemer van Misehouy klaagt dat hij nog geen minuten heeft gemaakt in het 1e, prediken jij en anderen geduld. Wat is het nou? Deze jongens snappen ook wel dat ze niet meteen basis en aanvoerder zullen zijn maar het gebrek aan perspectief doet ze hiertoe besluiten. Zo gek is dat toch niet? Zeker als je het huidige niveau in het 1e ziet. Daarnaast kunnen ze nu naar de absolute top en als dat faalt is de top van de Eredivisie altijd wel geïnteresseerd als vangnet. Zie Malen, Rekik, Bruma, nu van Aanholt, Kongolo, etc. en zelfs al dat m niet wordt heb je alsnog goed loon gehad in Engeland. Tsja, garantie en perspectief bij Ajax hebben ze immers ook niet. Men kan het echt alleen maar vanuit club perspectief bekijken, daag je zelf eens uit en probeer het eens vanuit een speler te bekijken. Deze jongens zijn Jong Ajax duidelijk al ontgroeid - dus moeten ze maar afwachten en stagneren? Zeg het maar!

22 december 2023 om 01:29

Er zijn zat talenten die jarenlang wachten op hun debuut. Ajax blijft maar spelers halen, als je echt gebruik wilt maken van je jeugdopleiding zal je toch spelers door moeten schuiven. Als je als club ze daar niet goed genoeg voor vindt dan moet je ook niet huilen als ze besluiten te vertrekken.

22 december 2023 om 06:27

Als je elk jaar 10 van die 18 jarigen door moet schuiven omdat ze anders weg willen dan ga je nooit meer succes halen. Ze hebben geduld nodig. Geld geld geld. Maar die jongen verknalt z’n carrière nu. Succes met je geld zou ik zeggen. Groetjes van Bouy…

22 december 2023 om 08:39

Soccerfan ben het wel met je eens en denk echt dat dit 1 van de fouten van Ajax is geweest.
Ja je moet spelers opleiden en doorlaten stromen. Vroeger ging dat makkelijk als ze 17 of 18 waren waren ze er wel klaar voor.
Maar Ajax zat op een ander niveau en was aan doorselecteren.
De jeugd gaat zich alleen maar beter ontwikkelen als je eerste team draait dan kan je jeugd gaan inpassen.
Als je nu kijk hoeveel druk er op Hato komt te liggen.

Toch sneu dat die jongen gisteren voor de camera moest komen al deed die dat nog netjes ook

22 december 2023 om 04:37

Mwah, juist in dit soort tijden zie je coaches vaak naar ervaring grijpen, tenzij ze echt niet anders kunnen.

Volgens mij is dit een 10 toch? En daar staan Hlynsson en Berghuis normaal gesproken volgens mij.

En Hlynsson is dit seizoen volgens mjj 1 van de weinige lichtpuntjes nog haha

Achja Godts deed hetzelfde bij Genk. Die werd dan door Ajax gekocht in de wintermercato. You win some, you lose some.

Had ik stiekem al verwacht. En ik verwacht dat Misehouy ook vertrekt. Kan het ze niet eens kwalijk nemen.

22 december 2023 om 08:15

Dit is juist het moment waarop het makkelijker is om voor Ajax 1 te gaan spelen. Spelers als Martha, Banel, Gooier, Amourricho en Godts hebben allen hun debuut gemaakt. Terwijl je af kan vragen of die enkele jaren geleden zouden spelen.

22 december 2023 om 10:01

Misschien is dat ook wel het pijnlijke
Muzambo & Misehouy hebben hun debuut niet gemaakt, terwijl absolute middelmaat als Martha en Banel dat wel hebben gedaan.
Gooijer ben ik ook niet kapot van en heeft ook al meerdere minuten ondertussen...

Van Dongen en Godts zijn talentvolle spelers, logisch.

Vind het niet eens gek dat hij wilt vertrekken.

22 december 2023 om 13:13

@de alphiaan, Amourricho deed juist onder ten Hag als 17 jarige al mee. Die heeft allang zijn debuut gemaakt maar was daarna steeds weer geblesseerd

Ik begrijp wel dat je Ajax momenteel wilt verlaten. Lijkt toch allemaal wel op een zinkend schip.
Verliezen van amateurs, strijden om de playoffs en met de hakken over de sloot door naar de conference league.

En in de winterstop zomaar kans dat er weer 100 miljoen wordt uitgegeven aan pure middelmaat

Hopelijk komt hij terug naar Gent volgend seizoen, dan kan hij zijn beste vriend Fofana vervangen, die wel is onhoudbaar kan zijn voor Gent als die zo door doet.

Als je 18 bent en je hebt nog geen minuten gemaakt in dit Ajax en je hebt nog geen naamsbekendheid opgebouwd door de eerste divisie aan puin te schieten....dan zal het met de stempel "toptalent" allemaal wel meevallen.

22 december 2023 om 13:00

Nou precies dat, als je echt toptalent bent zie bijvoorbeeld Hato dan steek je er bovenuit. Nu eisen ze allemaal dat ze bij 1 horen op 18 jarige leeftijd. Wat goed is komt er wel. Maar bij zulke spelers hoor je uiteindelijk nooit meer iets van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren