Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax valt terug na openingstreffer: ‘Ik denk dat het in ons hoofd zit’

Laatste update:

Ajax boekte zaterdagavond een 3-0 overwinning op PEC Zwolle, maar van een leien dakje ging dat niet, zoals eigenlijk de gehele start van het seizoen al niet om over naar huis te schrijven is. Ajax werd immers uitgeschakeld in Europa en verloor in de eerste speelronde van de Eredivisie van Heracles Almelo. Donny van de Beek vraagt zich af hoe het komt dat Ajax niet stabiel presteert.

De twintigjarige middenvelder constateert in gesprek met Ajax Life dat de Amsterdammers na de 1-0 tegen Zwolle ‘wegzakten’ en dat het zomaar gelijk had kunnen worden: “Dat was niet goed, we moeten het de volgende keer langer volhouden”, aldus Van de Beek.

“Of het dan tussen de oren zit? Ik ben het eigenlijk wel met je eens”, gaat hij verder. “Ik denk dat het in ons hoofd zit, misschien zeg je dat goed. Het eerste punt is ons eigen koppie, het tweede punt zijn de slordige ballen en pas als derde wil ik naar het systeem kijken.” Ajax trad tegen Zwolle aan in een 4-2-4-systeem.

Zou jij Donny van de Beek in de basis zetten bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gewoon 4 3 3 spelen met huntelaar, en dan dolberg op de bank. Als je ze perse beide wil laten spelen, gewoon 3 4 3 met frenkie de jong als inschuivende verdediger op het middeveld . Tegen de mindere teams in de eredivisie moet dit geen probleem zijn. Maar 4 2 4 is mij net iets teveel van het goede.

10 september 2017 om 22:52

Hoe dan ook: 424 leverde vorige wedstrijden veel op. Geef het nog even de kans in wedstrijden waar je thuis speelt tegen clubs als Pec, Excelsior, Ado, etc. Dan geloof ik dat Ajax op den duur hier erg veel mee kan bereiken. Maar het heeft wel tijd nodig.

Mensen roepen nu het een keer minder is gegaan dat het niet geschikt is als basisopstelling, terwijl 80 hiervoor weer riep dat Ajax het wel moest doen. Het is ook niet makkelijk als Ajax-trainer zijnde en het zit 'even tegen'.

10 september 2017 om 23:33

Dolberg had je alleen moeten brengen met de bakfiets naar Monaco voor 50 miljoen. Hunter is gewoon beter dan dit jonge talent

Het komt natuurlijk vooral door het feit dat je geen grip op het middenveld hebt. Nadat Frenkie erin kwam kreeg Ajax ook meer controle over het spel. 4-2-4 is een tactiek die je kan gebruiken als je iets wilt forceren, het is niet geschikt als basis.

10 september 2017 om 22:21

Lees de VI blad van Bergkamp maar eens goed door... hij zei om jonge spelers te kunnen ontwikkelen moeten ze regelmatig als basisspeler staan bij Ajax. (Denk aan Eriksen). Daarom laat Keizer Dolberg net als de Ligt lang staan.

10 september 2017 om 22:34

Spelen met 4 aanvallers gaat ten koste van een middenvelder. In dit geval Frenkie; ook een groot talent dat moet spelen.

11 september 2017 om 05:36

Inderdaad, dus Dolberg op bank en dat wil Bergkamp niet want dat is tegen zijn beleid.

Gewoon 4-3-3 spelen Dolberg speelde weer voor spek en bonen en is overduidelijk uit vorm. Gewoon een middenveld met Frenky , Vd Beek en Ziyech. Huntelaar in de spits. De bankspelers moeten maar vechten voor een plek in de basis.

10 september 2017 om 22:23

Sluit ik me bij aan! Dolberg op de bank, Huntelaar is aan

Ajax moet gewoon met de beste spits spelen en dat is huntelaar.
Dolberg had je moeten verkopen voor 50 miljoen toen de kans er was. Gaat nu alleen maar minder worden.
Geen 424 meer spelen maar 433 met f.de jong en neres en kluivert.

10 september 2017 om 22:28

En ook in vorm is huntelaar beter dan dolberg.
Dolberg is gewoon nog niet zo ver. Reken er maar op dat als bosz huntelaar had dat huntelaar de spits is.

10 september 2017 om 22:33

Sws dat Huntelaar er dit seizoen nog een flink aantal gaat maken! Is van Dolberg idd maar de vraag. Toch zou ik Dolberg nog een poos laten staan. Hij kan bij Huntelaar goed zien hoe je als spiyszijnde kansen/goals kan afdwingen. Huntelaar lijkt er wat meer voor te werken

10 september 2017 om 22:34

Nee als klaas er een paar heeft gemaakt wissel je hem dolberg.

Deze keer was het ook een kwestie van taktiek. Ik ga er van uit dat het team ook best onwennig was. Ik til niet te zwaar aan het feit dat er ook slechte minuten waren. We hebben 3-0 gewonnen en Keizer zal hier op voor kunnen borduren. Tegen betere ploegen moet je oppassen met die 4-2-4, maar wie weet kan Ajax meerdere systemen spelen. Dan heeft Keizer dus een 'plan b'...

Inderdaad gewoon lekker met 3 aanvallers spelen, en Dolberg even laten banken.

Je speelt bij Ajax, niet bij een vriendenteam op de zondagmiddag. De beste moet spelen, en op dit moment is dat overduidelijk Huntelaar. Je kunt die jongen we het vertrouwen blijven geven en het hele elftal omgooien, maar iedereen kan zien dat het nu gewoon niet loopt. Laat hem lekker invallen als het even niet loopt bij Huntelaar, de rest komt vanzelf weer.

Volgens mij wilt Keizer juist net als wat Cruijff (bosman en van Basten) spelen. Alleen waren die vaardiger en hadden ze betere vleugelspelers tot hun beschikking. Dat dribbelen van Younes is leuk om te zien, maar nul effectiviteit. Daarnaast speelde dat team destijds eigenlijk meer 3-3-4.

Het seizoen is natuurlijk erg slecht begonnen, dus dan is er minder vertrouwen en dat zie je.
Maar tegen Zwolle kreeg Ajax in de eerste 20 minuten gewoon 5 100% kansen. Als je er daar 3 van maakt hoor je niemand meet over de tactiek of over Dolberg. Ook in de rest van de wedstrijd, waarin het dus minder goed liep, werden legio kansen gecreeerd. Als met een goede reeks het vertrouwen terug komt, zie ik Ajax weinig punten verspelen. Zeker met Huntelaar in de ploeg, die wel raad weet met de vele kansen die worden gecreeerd. Er zit zoveel voetbal in die ploeg!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren