Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-spits koos niet voor het geld: ‘Elders had hij meer kunnen verdienen’

Laatste update:

Ajax was al geruime tijd in contact met Arek Milik, voordat de Poolse spits afgelopen zomer besloot om van Bayern Leverkusen naar Amsterdam te verhuizen. De twintigjarige aanvaller had diverse aanbiedingen, die bovendien lucratiever waren, maar heeft geen spijt van zijn beslissing.

/

De international van Polen krijgt van trainer Frank de Boer steeds vaker de voorkeur boven Kolbeinn Sigthórsson en scoorde vijf keer in zes duels in de Eredivisie. Milik, die vorig seizoen op huurbasis uitkwam voor FC Augsburg, had ook naar andere clubs gekund. “Er was een aanbieding uit de Premier League, eentje uit de Serie A, Augsburg wilde hem houden en er was nog een Bundesliga-club”, somt zaakwaarnemer David Pantak op in de Duitse media.

“Daarnaast waren we ook al maandenlang in gesprek met Ajax. Arek had elders meer kunnen verdienen, maar Ajax heeft de meeste moeite voor hem gedaan. En met De Boer, Dennis Bergkamp en Jaap Stam is er een technische staf met ervaring op het hoogste niveau.” Pantak vertrouwt erop dat Ajax de optie op Milik zal lichten en dat de Pool mag blijven. “Als hij zo goed blijft spelen, komt de rest vanzelf.”

Denk je dat Arek Milik bij Ajax blijft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Meer dan honderd miljoen op de bank.
Frank zij: echte kwaliteitspelers willen niet naar Ajax in de Eredivisie, hoeveel geld we ook hebben.
Nu is echt 100% de keus aan Ajax, licht de optie voor een lachertje van 2,8 miljoen, en we hebben een wereldspits in de selectie. Sigi verkopen, Zivkovic 2e spits in de selectie, en dan eentje van de a-junioren bij jong ajax stallen. Nu al zin in volgend seizoen, of misschien al wel in januari....

12 november 2014 om 12:28

Loop jij ook niet te hard van stapel? Milik een wereldspits? Totaal niet. Hij heeft talent, dat zeker kan ook heel veel goals voor Ajax gaan maken daar ben ik van overtuigd maar hij is nog lang geen wereldspits. Een beetje realisme kan geen kwaad lijkt me.

12 november 2014 om 12:32

Ik ben ook enthousiast over Milik maar wereldspits ... jij loopt echt hard van stapel. Laten we eens afwachten hoe Milik zich ontwikkelt en hoe hij zich manifesteert in grotere wedstrijden en vooral hoe constant hij is.

Overigens complimenten voor Overmars die doorgaans bakken stront over zich heen krijgt maar deze Milik deal (tot zover we nu kunnen overzien) heel doortastend heeft gesloten.

12 november 2014 om 12:36

Lewandowski is een wereldspits en Milik was beter dan hem tijdens Polen - Duitsland. Dat vind ik wel merkwaardig, wat jij? Ik vind dat hij hard van stapel loopt maar het zal best wel eens zo kunnen gaan, al vind ik t wel wat sneu voor Sigthorsson...

12 november 2014 om 12:38

Dat vind ik niet zo merkwaardig als wel hoogst opportunistisch. Iedereen kan wel eens een mindere dag hebben, dat betekent nog niet dat je dan meteen minder bent dan de aanvaller die die dag toevallig wat beter speelt.

12 november 2014 om 12:38

Oh dus Milik was een wedstrijd beter dan Lewandowski? Wat maakt dat nou weer uit. Jullie lopen te hard van stapel, Milik heeft nog geen seizoen gespeeld bij Ajax.

12 november 2014 om 13:23

ijsland was ook beter dan nederland, dus alle spelers die in het nederlands elftal uitkwamen die wedstrijd zijn amateurs..? prima redenatie..

12 november 2014 om 13:24

@samsterdammer
Clasie speelde Messi uit de wedstrijd Nederland - Argentinië. We kunnen wel zeggen dat Feyenoord de beste speler ter wereld in de selectie heeft.

12 november 2014 om 14:59

Ik snap dat het opportunistisch is maar sindsdien heeft hij geen slechte wedstrijd gespeeld en zie je een bepaalde overtuiging in zijn spel. Als Clasie dat voor mekaar krijgt wil dat toch ook gewoon zeggen dat als hij dat wekelijks op kan brengen hij ook aardig ver kan komen?

Deze jongen kiest gewoon voor het voetbal! Heel verstandig! Doorbreken is nu belangrijker dan een dikke vette bankrekening. Ik verwacht veel van hem.

12 november 2014 om 16:26

Milik heeft bij Leverkusen en Augsburg vooral op de bank gezeten. Ik neem toch aan dat hij de clubs niet voor het uitzoeken heeft gehad. Zijn statistieken waren niet echt denderend. Met andere woorden, ik neem dit bericht met een korreltje zout.

Neemt niet weg dat het een speler is met veel potentie. Hij maakt nu een goede periode door maar moet zich nog wel gedurende langere tijd bewijzen. Zou leuk zijn als hij zich weet te ontwikkelen tot een spits van Europese allure.

Haha stelletje opportunisten hierzo.hij heeft een paar doelpuntjes gemaakt en het is gelijk een "wereldspits" Wacht maar totdat die een paar mindere wedstrijden speelt, of een tijdje droog blijft staan. Dan kan die er natuurlijk helemaal niets meer van.

12 november 2014 om 12:39

Ach, iedereen mag er zijn mening over hebben. Feit is wel dat deze jonge laat zien veel potentie te hebben en zich zichtbaar ontwikkelt. De manier waarop hij zich voor de goal weet te positioneren en zijn ijzersterke linker stemmen mij in ieder geval zeer positief. Met zijn snoeiharde, gerichte pegel maakt hij van een halve kans een hele kans.

Milik is de 1e spits sinds suarez en huntelaar, die weer echte spitsen doelpunten maakt. zoals je kon zien tegen Cambuur.
eindelijk weer een spits waarvan je weet dat hij in bepaalde sitauties zeker zal scoren, zoals 1 op 1.\

heerlijke spits, de beste pure spits van de eredivisie.

12 november 2014 om 12:34

Sigthorsson heeft anders ook echte spitsengoals gemaakt. Zie zo een aantal goals voor me dat hij voor zijn man komt bij de eerste paal en een voorzet binnenknikt.

Ik hoop van harte dat Milik zo goed is/wordt als men hier roept, maar ik denk dat hij niet zo goed als een huntelaar zal worden

12 november 2014 om 12:41

ach ja hunter is voetballend niet zo sterk en milik lijkt daarin al beter dan hunter toen en qua "tor"instinct maakt hij het vooralsnog toe waar

12 november 2014 om 13:21

dan kon je nog wel is verrast worden, Milik is namelijk voetballend beter dan Huntelaar

Ik ben blij dat het steeds meer op Ajax begint te lijken. Met Milik en Zivkovic heb 2 grote potentiële topspitsen in huis. Net zoals je Kuivert-Kanu had en Zlatan-Mido.

Ik vond hem bij Polen - Duisland zelfs beter dan Lewandowski, wat toch een beste prestatie is in mijn optiek. Ik ben bang dat voor Sigthorsson de dagen zijn geteld, al heb ik het wel met hem te doen. Siggy is afgelopen jaren ontzettend belangrijk geweest in de kampioenschappen, jammer genoeg vergeet iedereen dat omdat hij er niet wekelijkst 3 inprikt. Misschien ook wel goed voor Milik dat hij de taal nog niet echt spreekt dus ook de kranten en tijdschriften niet kan lezen, daar moet je ook maar tegen kunnen...

12 november 2014 om 12:40

nee iedereen vergeet dat omdat er in nederland maar 6 wedstrijden toppers zijn (fey, psv, twente) en er dus 28 wedstrijden over blijven waarin hij enkele keren scoort en tientallen kansen mag verprutsen.

heb liever een goede milik in die 28 wedstrijden en een matige in de 6 toppers dan andersom

Uiteindelijk zal dat zich uit betalen voor die jongen. Hij had beter langer in Polen kunnen blijven en dan direct naar Ajax. Maar gelukkig heeft hij nu toch gekozen voor zijn ontwikkeling. Je ziet wel dat hij talent heeft maar er moet nog wel wat aan geschaafd worden. Drie of vier jaar bij Ajax en dan zal hij vast klaar zijn voor een mooie topclub.

Komende tijd in de basis laten staan, en maar eens kijken wat hij er van bakt, vooral tegen PSG en Apoel lijkt me dat belangrijk. Als hij zich ook op CL- en EL-niveau onderscheidt, direct de optie lichten. Sigthorsson speelde de eerste paar wedstrijden bij Ajax ook prima en zakte daarna weg.

Mensen leven bij de waan van de dag... funny..

On:
Het is een goede spits met veel potentie. Al is 't altijd afwachten hoe zo'n speler zich verder ontwikkelt.
Wat ik in ieder geval waardeer is dat ze bij Ajax de durf hebben om niet alleen naar resultaten uit het verleden te kijken van een speler waarin ze interesse hebben, maar vooral kijken naar wat de mogelijke potentie is wat zo'n speler heeft.
uiteindelijk blijven ze natuurlijk wel grotendeels afhankelijk van hoe zo'n speler het uiteindelijk daadwerkelijk oppakt en of ie 't oppakt.

12 november 2014 om 12:58

Een zwaluw maakt nog geen zomer inderdaad, maar er is reden genoeg om positief te zijn. Op basis van zijn eerste wedstrijden kun je toch wel concluderen dat Milik:

- Aardig snel is
- Sterk is en zijn lichaam goed gebruikt
- Een ontzettende poeier in zijn linker heeft
- Het spelletje positioneel goed beheerst
- Aardig kan koppen

Als hij zo blijft doorgaan, dan gaat Ajax echt veel plezier aan hem beleven.

12 november 2014 om 13:35

Bij dat doelpunt van Klaassen was het goed te zien dat hij best wel goed mee kan voetballen. Sigthorsson overdrijft daar zo ontzettend mee om vanuit de spits positie naar de linksback te wandelen om de bal te kaatsen.. Compleet onnodig! Milik lijkt beter zijn momenten te kiezen voor de combinatie.

12 november 2014 om 13:42

Zo is t.. Tis kijken of de speler t oppakt en uit m komt. Helaas is gebleken dat bij Sightorsson dat niet lukt. Althans te weinig. En Milik speelt en scoort. Maar ook hij zal zn mindere momenten hebben. Voordeel is wel dat de Boer je niet zomaar wisselt als je mindere wedstrijden speelt. Geeft zn spelers veel vertrouwen. Daar houd ik wel van. Vooral jonge spelers laat je daardoor harder groeien.

En Tis..de waanzin vd dag.. is toch soms ook wel lekker..anders is t zo grauw 😉

Selamat

Milik slaagt in de eredivisie doordat er club tussen zitten als dordrecht en heracles. Als hij naar Leverkussen was gegaan was hij een grote grap geweest. Zijn naam was nergens bekend. Iedereen die in de eredivisie scoord heeft talent en is miljoenen waard. Om te bepalen of een voetballer stappen maakt moet je op langer termijn kijken. Ajax wordt dit jaar naar verwachting geen kampioen. Milik is er dus niet in geslaagd om een toegevoegde waarde te zijn voor ajax. Ajax presteert al jaren als team door op te vallen met hoge scores tegen lage loon voetbalclubs binnen Nederland.

12 november 2014 om 14:43

"ajax wordt dit jaar naar verwachting geen kampioen."

Waar haalt u dit vandaan? Er zijn nog heel wat wedstrijden te gaan en het verschil in punten tussen nummer 1 PSV en nummer 2 Ajax bedraagt 4 punten.

Ajax heeft er veel slechter voor gestaan de afgelopen jaren rond deze periode.

"milik is er dus niet in geslaagd om een toegevoegde waarde te zijn voor Ajax."

Milik is nog geen basisspeler en het zou dus ook oneerlijk zijn om hem nu dus al te beoordelen als geen toegevoegde waarde. Het seizoen is nog zeer jong. U redeneert veel te vroeg.

"ajax presteert al jaren als team door op te vallen met hoge scores tegen lage loon voetbalclubs binnen Nederland."

Niet dat dit iets negatiefs is, maar Ajax wint zelden met 3-0 of meer tegen lage loon voetbalclubs.
Een club die dat wel doet is Psv, die slachten soms clubs af met 4-0, 5-0 of 6-0 uit de lage regionen. Ajax is zelden zo koelbloedig.

Ik ben het niet met uw betoog eens.

12 november 2014 om 16:39

1 Milik is nog niet geslaagd als spits in de eredivisie.

2 Hij staat onder contract bij Leverkussen, dus is verder geen hypothese(als hij naar
leverkussen was gegaan)

3 Zijn naam was nergens bekend? Op 16/17 jarige leeftijd speelde hij al in het 1e en op 18 jarige leeftijd tekent hij voor 5,5 jaar bij Bayer Leverkussen

4 scoort schrijf je met een T en nee niet iedereen die in de eredivisie heeft gescoord is gelijk miljoenen waard. Kijk maar naar Björn Vleminckx in 2011 na topscorer van de eredivisie te zijn geworden voor 3 miljoen verkocht.

5 Op de lange termijn kijken? Hij staat net 3 maanden onder contract bij Ajax, dus kun je nu juist niet over de lange termijn oordeel praten. En al zou je een voorzichtige oordeel willen hebben, hij scoort in de eredivisie iedere 67 minuten tot nu toe. Tegen tegenstanders waar alle andere voetballers ook tegen spelen.

6 Ajax wordt naar verwachting geen kampioen? Wiens verwachting is dat? Gebaseerd op? Ajax heeft de afgelopen jaren aangetoond dat zij een ijzer sterke tweede seizoenshelft kunnen spelen.

7 Stel dat Ajax geen kampioen wordt heeft Milik dan geen toegevoegde waarde gehad? Los van het feit dat elke goal en assist tot nu toe al wel degelijk van toegevoegde waarde is geweest. Luis Suarez is in zijn tijd bij Ajax geen kampioen geworden, betekent dit dan dat hij geen toegevoegde waarde heeft gehad?

8 Ajax presteert het nu al jaren door als team op te vallen. (daar moest je de zin stoppen.) Ajax valt inderdaad op als team en is niet afhankelijk van 1 individu, dat is de afgelopen 4 kampioenschappen wel duidelijk geworden. Daarnaast gaan bij Ajax juist de reserves erin en de spelers die dicht op de basisspelers zitten gaan vaak niet eens mee naar de laagvliegers, omdat zij dan 90 minuten in Jong Ajax gaan voetballen.

Kortom ik vind het wel erg knap dat je in zo'n klein stukje jezelf zo voor lul kunt zetten.
Voordat je zo denigrerend doet over de talentvolle spelers in Nederland die veel scoren bekijk even de lijst van topscorers in de eredivisie. Daar komen de grootste Namen in voor: Johan Cruiff, Marco van Basten, Wim Kieft, Romario, Ronaldo, Bergkamp, Litmanen, Van Nistelrooij, Huntelaar Suarez en dan zijn er ook nog spelers zoals Ibrahimovic die niet eens topscorer zijn geworden ondanks hun talent.

Toch nog even afwachten met deze jongen. Hij heeft vooral tegen laagvliegers gespeeld en aan het begin van het seizoen speelde hij matig. De laatste weken doet hij het echter uitstekend.

Ik hoop dat we nu dan weer eens een spits hebben die meer als 15 in het netje legt.. Maar ja laten we maar eerst afwachten als het contract getekend word

Het eerste doelpunt tegen Cambuur geeft aan dat hij individuele klasse heeft want we hebben de laatste jaren weinig spitsen gehad die dat soort kansen genadeloos afmaakte. Op technisch vlak en het rechterbeen kan hij nog ontzettend veel progressie boeken. Tot nu toe zijn de optredens van Milik veel belovende.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren