Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-spits denkt na over verhuur: ‘Dat is misschien wel een optie’

Laatste update:

Ajax haalde in juni 2013 de toen achttienjarige Sam Hendriks binnen. De spits kwam over van De Graafschap en tekende voor vier jaar in Amsterdam, met de bedoeling daar door te breken richting het eerste elftal. Anderhalf jaar later heeft Hendriks echter nog geen minuut in het eerste elftal gespeeld: bij Jong Ajax staat de teller inmiddels op meer dan dertig wedstrijden, maar veel perspectief lijkt er niet te zijn.

/

Waar Andries Ulderink en Jaap Stam hem dit seizoen wisselend als basisspeler en invaller gebruiken, lijkt Frank de Boer niet zo’n interesse te hebben in Hendriks. Bovendien heeft bij de beloftenploeg uit de Jupiler League ook Richairo Zivkovic nog eens als concurrent. Die heeft al Eredivisie-ervaring én net als hij een langlopend contract. In gesprek met Ajax Life geeft de spits aan dat hij min of meer in de wachtkamer zit.

Hij vindt het lastig zichzelf een concreet doel te stellen, omdat hij afhankelijk is van andere spitsen in Amsterdam. “Verhuren? Dat is misschien wel een optie. Ik moet het deze winterstop even aankijken. Ik wil hier niet zomaar weg, ik kan nog genoeg leren. Maar als het uitzicht op speelminuten gering is, is het misschien wel beter om met de club te kijken wat het beste is”, aldus Hendriks.

Denk jij dat Sam Hendriks het beste verhuurd kan worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aan welke club dan? Mis bij nac die toch nog steeds geen superspelers heeft een geen geld

23 december 2014 om 14:12

Hendriks is niet goed genoeg voor Nac...

23 december 2014 om 14:19

Ik denk dat Hendriks zich op de vleugel best wel bij Nac zou kunnen profileren. Als spits gaat Hendriks het niet redden denk ik, maar hij doet het best behoorlijk op de vleugel bij Jong Ajax.

23 december 2014 om 18:07

Denk dat Sam nog wel eens de reddende engel van NAC kan worden, zou slim zijn als ze hem huren.

Ook mooi voor hem om eredivisie ervaring op te doen.

23 december 2014 om 19:35

Ik vind dat de topclubs best hun spelers die in de wachtkamer zitten voor een prikkie moeten verhuren aan bv een nac. Gelijk spelen onder druk. Hendriks en die kerel van psv waar ik de naam van kwijt ben. Wellicht hebben twente en feyenoord ook zoiets zitten. Ik persoonlijk vind nac een eredivisie club en het is geen concurrent in de top. Gewoon elkaar ff helpen.

23 december 2014 om 20:22

Ajax zal niet het vel over de neus vragen, mogelijk willen ze wel dat de speler in kwestie wel zijn minuten mag maken.

Ik heb hem bij graafschap meegemaakt. Het was echt een goede voetballer. Het is heel zonde dat hij weg is gegaan. Had mooi nu kunnen concurreren met vermeij en van ewijk. Dan was vida niet eens nodig geweest. Jammer..... Hopelijk zou hij verhuurd kunnen worden. Hopelijk ontwikkelt hij zich dan goed !

Lijkt me idd het beste. Het liefst een eredivisieclub om ervaring op te doen

23 december 2014 om 14:23

In de jupiler league kun je ook veel ervaring op doen, wat denk je van spelers als de leeuw, huntelaar, de zeeuw, van nistelrooy, Matavz, en noem maar op, voor deze jongen is het van belang om veel speelminuten te maken en heeft bij het eerste en 2e veel concurrentie. De jupiler league is voor jonge spelers ook een goede leerschool aangezien daar veel fysiek wordt gevoetbald, waardoor je meer hardheid krijgt.

23 december 2014 om 18:04

Daar speelt ie nu toch al? Dan hoef ie ook niet verhuurd te worden.

24 december 2014 om 15:36

Veelvuldig als invaller. Dat is heel wat anders dan basisspeler

23 december 2014 om 14:32

Ervaring voor wat? Deze jongen gaat het bij Ajax nooit redden. Zivkovic en Milik gaan de komende jaren de dienst uitmaken in Amsterdam, daar komt hij nooit tussen.

Deze jongen had nooit naar Ajax moeten gaan. Had zich nog twee jaar door moeten ontwikkelen bij de Graafschap en daarna de stap omhoog moeten maken. Dat was voor hem veel beter geweest.

23 december 2014 om 16:32

Deze jongen zat er toch al voordat Zivkovic kwam, dat had hij van te voren toch nooit kunnen weten? Wie weet hadden ze hem wel hetzelfde verhaal voorgehangen als Zivkovic.....

Als ik hem was zou ik lekker blijven. Zivkovic zal de meeste minuten in het eerste maken dus kan hij de vaste spits van Jong Ajax worden. Als hij sowieso niet zo happig is op verhuren dan maar lekker het komende half jaar daar spelen

Tja, als Siggi niet vertrekt is een (al dan niet tijdelijk) vertrek geen gek idee, want dan zal Zivkovic waarschijnlijk weer 1e spits in Jong worden. Vertrekt Siggi wel, dan heeft hij genoeg kansen om zich tot eerste spits in Jong Ajax op te werken, dan lijkt een verhuur niet nodig. Overigens denk ik dat hij het niet gaat redden bij Ajax, wel een leuke spits voor niveau Utrecht (puur een voorbeeld, voordat ik weer 3745 mensen uit Utrecht over me heen krijg) over een jaar of 2 a 3..

23 december 2014 om 15:42

Dag precies zoals jou is dit niet een leuke speler voor Utrecht naast Boymans voor een half jaar ?

23 december 2014 om 15:56

Hmm, denk dat hij bij jullie nu nog zou banken. Maar mits hij een jaar of 2 ergens veel speeltijd kan krijgen (top JL of bodem eredivisie) zou hij daar best naar toe kunnen groeien.

23 december 2014 om 18:18

We hebben rubio al, als jonkie in de spits

23 december 2014 om 23:48

Utrecht wordt nix voor hem, ik hoorde vanavond dat ze met Veerman bezig zijn..

Deze jongen komt van De Graafschap, spelen Jupiler League (1e divisie).
Speelt nu bij Jong Ajax (ajax 2), spelen Jupiler League (1e divisie).
Het lijkt me dat het moeilijk zal worden om eredivisie speler te worden, als je ook bij Jong Ajax af en toe reserve staat, als je nu uitgeleend zou worden.
Bij een club als Nac/heracles Go Ahead etc, belandt hij ook op de bank.
Zelfs bij een topper in de 1e divisie.
Ik zou rustig afwachten, je zit bij Ajax, traint met een van de beste selecties van NL en speelt al af en toe in het 2e team.
Geduld dus gewoon, hij zit er pas 1.5 jaar en is nog jong.
Of hij een speler van de selectie zal worden bij Ajax 1, is de vraag, maar je pikt de opleiding mee, kan nooit kwaad.
Al het ander is nu een stap terug, over 2,5 jaar is het misschien anders en zal hij misschien een Eredivisie speler kunnen worden, maar dan kan je ook reserve speler zijn.
Een speler als Te Vrede is ook rustig gebracht.
Vele spitsen vanuit de jeugd hebben het niet bij Ajax gered (sinds Kluivert), maar zijn toch nog redelijk terecht gekomen in de eredivisie (bijv Poepon).

kom maar naar nac kan je groeien naar en topspits jaja

Puur voor Jong Ajax gehaald destijds.

Waarom niet terug verhuren aan de graafschap. Kan hij veel ervaring opdoen en laten zien wat hij kan als spits. Volgens mij een talent met mogelijkheden

Van een aantal "jeugd" aankopen begrijp ik dat Ajax deze haalt maar dat Hendriks is gehaald begrijp ik helemaal niets. Het enige wat ik kan verzinnen is dat hij voor de breedte is gehaald in jong Ajax maar dat zou tegen het huidige beleid zijn. Zo'n groot talent was/is hij toch niet? Iemand?

23 december 2014 om 17:45

Als je als speler van De Graafschap bij de vertegenwoordigende elftallen speelt(af en toe) dan kun je wel wat. Ajax heeft fors voor hem betaald, zegt genoeg. PSV zat ook achter hem aan.

23 december 2014 om 17:45

* vertegenwoordige elftallen van Oranje

Vond Sam bij De Graafschap een ideale 2e spits, een type die om een spits heen speelt (in de jeugd met Parzychek).
Als nummer 9 zie ik het niet bij hem. Verhuren lijkt me goede optie. Maar dan moet hij wel met een beetje vrijheid kunnen spelen(als 2e spits).


Niks waard. Van deze jongens heb je er genoeg de aankomende jaren!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren