Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax schrikt niet van concurrentie en blijft Israëliër volgen’

Laatste update:

Ajax wil nog steeds werk maken van de komst van Liel Abada, zo verzekert Sky Sports maandag. De 21-jarige rechtsbenige vleugelaanvaller van Celtic werd in april al genoemd in Amsterdam en onder de nieuwe technisch directeur Sven Mislintat is de situatie onveranderd. Het Britse medium benadrukt wel dat Sporting Portugal voorlopig de beste papieren lijkt te hebben om Abada op te pikken bij de Schotse kampioen.

Sporting wil met Abada inspelen op een eventueel vertrek van Marcus Edwards uit Portugal. De door Tottenham Hotspur opgeleide aanvaller wordt gevolgd door diverse clubs uit de Premier League en hij zou een terugkeer in Engeland deze zomer wel zien zitten. Mocht Edwards daadwerkelijk vertrekken, dan komt Abada in beeld. De Scottish Daily Mail meldde in april dat Celtic, waar de aanvaller nog drie seizoenen onder contract staat, minstens twaalf miljoen euro moet opleveren.

Liel Abada werd in april al genoemd bij Ajax.

Abada werd kwam medio 2021 terecht bij Celtic, dat voor de transfer vier miljoen euro overmaakte richting Maccabi Petah Tikva. De aan Ajax gelinkte aanvaller werd vaak als invaller gebruikt, maar kwam desondanks tot 101 optredens in twee seizoenen tijd. Hij schotelde het Celtic-publiek 28 doelpunten voor en was verantwoordelijk voor 20 assists. Abada veroverde met the Bhoys twee landstitels, een Schotse beker en tweemaal de League Cup.

Ajax
Nieuwe trainer Maurice Steijn beschikt voor de rechtsbuitenpositie over de nodige opties. Steven Bergwijn, Francisco Conceição, Mohammed Kudus en Steven Berghuis kunnen allemaal uit de voeten op die positie. De kans is echter aanwezig dat Kudus naar de Premier League vertrekt, waardoor er eventueel ruimte is voor de komst van Abada. Het is afwachten of Ajax inderdaad de mogelijkheid krijgt om een bod op hem uit te brengen.

Vind jij Liel Abada een aanwinst voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit wordt toch 1 groot drama volgend seizoen met ajax als het zo doorgaat? Komt straks 1 groot vreemdelingenlegioen aan en alle goede spelers zijn weg….

3 juli 2023 om 23:37

Dus je wil maar jeugd gebruiken die er ook niet staan? Heitinga van der sar clubhelden maar niemand werd er vrolijk van

4 juli 2023 om 00:23

Straks speel je mogelijk met Rulli, Sanchez, Alvarez, Bassey, Wijndal, Van der Boomen, Berghuis, Kudus, Bergwijn, Brobbey en Tadic en staan er precies 11 aankopen in de basis.

Dat is toch een aanfluiting voor de eigen jeugd?

4 juli 2023 om 00:29

@GerardArninkh; Of je speelt met Brobbey, Taylor, Hato, Klaassen & Rensch waarmee er 5 jeugd producten in staan. ben het met je eens dat er veel van buitenaf word gekocht, maar je zult moeten als je kwalitatief mee wilt met derest, je kan niet alleen op jeugd teren. Bovendien erg leuk dat je Brobbey dus als aankoop noemt (zo kun je het inderdaad ook zien), maar tegelijkertijd is hij gewoon een jeugdproduct. Ook noem je als aankoop Tadic die ondertussen al vijf jaar lang van zeer grote waarde is voor ons! Een aankoop die Cruyff zou toejuichen, zijn visie was namelijk jeugd in passen en een aankoop moest kunnen wanneer dat daadwerkelijk in een kwaliteits impuls resulteerde. En bedoel je dat het een aanfluiting is voor diezelfde jeugdopleiding die dit jaar Timber als zelf opgeleid product voor 42-47 miljoen naar Arsenal zien gaan? Ook zitten komend jaar jongens uit de eigen jeugd als Vos, Fitz Jim & v.a. Dongen waarschijnlijk ook vaker bij de selectie komend seizoen.

4 juli 2023 om 00:29

Haha ja zo kan ik het ook Gerard. Je kan ook spelen met Rulli - Rensch, aankoop, Hato, Wijndal, Van de Boomen, Taylor, Berghuis. Tadic, Brobbey, Conceicao/aankoop. Dan heb je gewoon 3 (4 als je vd Boomen meerekent) spelers uit eigen jeugd, en 7 Nederlanders. Niks vreemdelingenlegioen dus.

4 juli 2023 om 07:08

We gaan niet echt vd Boomen als eigen jeugd rekenen toch? 😬

4 juli 2023 om 07:36

@Fossen,

Naar mijn mening niet, maar het zou ook fijn zijn als mensen elke keer eens ophouden over jeugd.

Met Timber en Kudus vertrekken er drie basis spelers. Sanchez mag weg, Bassey gaat misschien en Blind is weg gegaan halverwege het seizoen. Dat zijn 5 (basis) waardige verdedigers in 6 maanden tijd. Als je bedenkt dat Alvarez er ook speelde en ook vertrekt..

Met Hato en Rensch blijven er twee verdedigers over. Aertsen zal ook kansen gaan krijgen. Salah Edinne zit erbij. Maar daarmee kan Ajax toch niet het seizoen in?

4 juli 2023 om 08:21

@D-Bergkamp volledig eens hoor. Vind die 'jouw club gebruikt te weinig jeugd' altijd zo'n suffe discussie. Als ze goed genoeg zijn probeert elke club jeugdspelers te gebruiken. Dat lukt het ene jaar beter dan het andere jaar. En als dat niet lukt moet je de markt op. So be it.

4 juli 2023 om 08:23

@fossen: Volgens de officiele regels (minstens drie jaar in de opleiding voor je 21e) zou Van den Boomen door de UEFA inderdaad als zelf opgeleide speler geclassificieerd worden zelfs ja, gezien hij tussen zijn 16e en 20e levensjaar in Ajax O17, O19 en Jong Ajax heeft gespeeld. Persoonlijk vind ik het wat overdreven om dat "eigen jeugd" te noemen. Wel durf ik best te stellen dat het aantrekken van Branco vd Boomen -een 27-jarige Nederlander die afgezien van de laatste drie seizoenen continu in Nederland (en dus ook een tijdje bij Ajax) heeft gespeeld- niet bijdraagt aan het zogenaamde vreemdelingenlegioen wat gecreerd zou worden.

4 juli 2023 om 08:26

@Fossen: natuurlijk wel😂

Bii Toulouse werd er nooit verwezen naar zijn Ajax verleden of naar hem gerefereerd als ‘ex Ajax’ speler.

Maar nu hij bij Ajax speelt is het uiteraard een eigen jeugdspeler en een jongen van het huis😉 Zo werkt het toch?

4 juli 2023 om 08:30

@Fossen,

Exact, ben een voorstander voor jeugd als die beschikbaar is aangezien daar historisch gezien de meeste winst marge op zit. Maar de markt is de markt.

Met Pasveer, Gorter, Rensch, Aertsen, Hato, Wijndal, Vos, Fitz-Jim, Taylor, Klaassen, Berghuis, Bergwijn, Brobbey, Axel-Dongen, Boomen, Salah-Edinne lopen er 12 ex jeugd spelers en 16 Nederlanders komend jaar..

4 juli 2023 om 08:39

@Sanderrr in het licht van deze discussie slaat vd Boomen eigen jeugd noemen natuurlijk nergens op. Hierboven wordt daarmee geprobeerd aan te tonen dat er spelers vanuit de eigen jeugd zijn doorgestroomd en dus niet aangekocht. Dat lijkt me erg bijzonder gezien de omzwervingen die vd Boomen heeft gehad voordat hij nu bij Ajax in het eerste elftal komt haha. Tweede helft van je reactie: volledig eens 👍 Sowieso is dit altijd zo'n domme discussie, wat ik hierboven ook zeg.

4 juli 2023 om 09:28

Tsja, ik denk dat de meeste Ajacieden elk jaar wel een lichting met Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Mazraoui, Vd Beek (en dan vergeet ik er vast nog wel een paar) willen zien doorbreken en dat als die dan verkocht zijn dat de nieuwe lichting direct inpasbaar is. Maar in realiteit was dat wel heel bijzonder.

De standaard bij Ajax met eigen jeugd is de afgelopen jaren vrij hoog geweest en men moet realiseren dat zoiets niet elk jaar mogelijk is. Dat er dan spelers van buitenaf worden gehaald is niet zo erg maar enkel die spelers niet in de eigen achtertuin rondlopen. Persoonlijk ben ik van mening dat Ajax afgelopen jaar wel een aantal spelers heeft gehaald die ze zelf wel hadden kunnen opleiden. Jongens met het niveau van Sanchez, Grillitz ,Wijndal, Conceicao en Bassey lijken mij toch echt wel met eigen jeugd op te vangen als ik maar jong Ajax kijk.

Achteraf zeg ik er uiteraard bij want je weet vooraf nooit hoe iets gaat lopen. En of je een teruggehaalde Brobbey en Berwijn dan tot eigen jeugd wilt rekenen moet men dan maar voor zichzelf bepalen. Maar die aankopen wil ik nog wel een jaartje aanzien alvorens ik ze afschrijf.

4 juli 2023 om 09:54

Wel als je de Uefa definitie gebruikt. Als jij een andere wil gebruiken dan gaarne je definitie publiceren.

Elke keer hebben we op VZ deze discussie en elke keer worden er andere definities gebruikt. Vaak wordt niet eens vermeldt welke definitie gehanteerd wordt.

4 juli 2023 om 09:57

@fossen, ik vraag mij sowieso af wat het nut is van het tellen van eigen jeugd. Het is de visie van Ajax om ieder jaar min 1 jeugdspeler in te passen. Afgelopen jaar was dat Hato en ook Taylor had voor het eerst een vaste basisplaats. Dus dat gaat nog steeds prima.

Als het gaat om binding met de club, spelers die de club identiteit kennen; als dat het doel is; dan kan je terug gekeerde spelers die in de jeugd hebben gespeeld ook mee rekenen. In die context kan je Van den Boomen mee tellen, die kent immers de club vanuit jeugd doen die er 3 jaar speelde.

4 juli 2023 om 10:14

Blablabla jeugd dit jeugd dat. Als een vreemdelingenlegioen werkt dan hoor je mij niet klagen. Los van dat, heeft Ajax nog steeds de beste jeugdopleiding in het land en 1 vd beste in Europa. Zullen heus wel jeugdspelers weer doorbreken wanneer de tijd rijp is. Voor nu een vreemdelegioen, ik teken ervoor als het ons kampioen maakt. Lekker stangen ook weer om over de jeugd te beginnen. Alsof er meteen 11 jeugdspelers moeten staan ieder nieuw seizoen. Focus je lekker op je eigen cluppie!

3 juli 2023 om 23:39

Na een paar goede wedstrijden weet iedereen wie je bent. Te lang vasthouden aan goede spelers op leeftijd heeft ook geen zin. Hoop alleen dat de scouting een betere kijk heeft op de aankopen en spelers die op lijstjes staan.

3 juli 2023 om 23:41

Tja. Beter dan het halen van bekenden door Studio Sport-scouting.

3 juli 2023 om 23:48

Dat "vreemdelingenlegioen" is ook wel een beetje een populaire uitspraak of niet? Twee "vreemdelingen" in de vorm van Alvarez en Kudus staan nog op de nominatie om te vertrekken en vooralsnog is er twee spelers aangetrokken, waaronder een Nederlandse jongen die zo goed als heel zijn carrière in Nederland (en nota bene nog in de Ajax jeugd en Jong Ajax ook) heeft gespeeld. Als er spelers vertrekken zullen er ook weer wat spelers aangetrokken worden. En ook zul je met jongens als Hato, Fitz-Jim, Van Axel-Dongen en Vos weer wat nieuwe gezichten uit Jong Ajax vaker bij de selectie zien (naast jongens als Rensch, Taylor, Klaassen, Bergwijn, Brobbey die er sowieso al bij zaten). Lijkt me een beetje overtrokken allemaal. Er zijn maar weinig clubs die structureel met meer spelers uit eigen land/eigen opleiding spelen dan Ajax denk ik. Kans is groot dat er volgend seizoen een basisopstelling staat met standaard zo'n 6-7 Nederlanders, zoveel vreemdelingen zijn dat toch allemaal niet?

4 juli 2023 om 08:03

Precies, en als je van de 11 spelers bijvoorbeeld 4 uit de eigen jeugd hebt staan.. ik ken niet zoveel clubs die internationaal meedraaien die dat hebben… volgens mij is dat voor een club met internationale ambities echt helemaal prima.

3 juli 2023 om 23:51

Zei men dit niet over Feyenoord afgelopen jaar?

3 juli 2023 om 23:52

2 aankopen gedaan, waarvan 1 Nederlander die al in de jeugd van Ajax gevoetbald heeft. Hoezo een vreemdelingen legioen? Sowieso heb je komend seizoen met Pasveer, Rensch, Hato, Wijndal, Taylor, Van den Boomen, Klaassen, Berghuis, Tadic, Bergwijn en Brobbey sowieso wel veel bekende/zelf opgeleide namen in de selectie dat je toch niet kan spreken van een vreemdelingen legioen?

4 juli 2023 om 00:03

Pasveer, Tadic (als buitenspeler)l, Rensch, Wijndal, Taylor en Klaassen komen allemaal tekort voor Ajax (selectievulling). Ik ben benieuwd hoeveel Nederlanders structureel basis zullen staan. Ik vind een vreemdelingen legioen opzich zo niet erg, als ze maar in de kleine ruimte op de helft van de tegenstander kunnen voetballen. Liever een vreemdelingen legioen dan nog een seizoen 3de staan.

4 juli 2023 om 00:12

Ik verwacht uit het groepje Rensch, Hato, Salah-Eddine, Wijndal, Taylor, Vd Boomen, Klaassen, Berghuis, Bergwijn en Brobbey toch wel een Nederlander of 6 met vrij grote regelmaat in de basis eerlijk gezegd aankomend seizoen. Met Pasveer, Gorter en de jongens van Jong (denk aan Fitz-Jim, Van Axel-Dongen, Vos, etc.) verder op de bank heb je echt wel erg veel Nederlanders -waarvan een aardig deel nog uit je eigen opleiding ook- om te spreken van een vreemdelingenlegioen hoor. Pasveer is gestopt overigens. Edit: dat is natuurlijk Maarten die gestopt is, my bad!

4 juli 2023 om 00:31

@Hichmanu

Tadic komt te kort? Oké, hij is misschien niet meer zo goed als toen hij bij Ajax kwam, maar kijk maar even wie de MVP Ajax was afgelopen seizoen. En volgens mij was hij dat ook van de eredivisie, voor de zoveelste jaar op rij. Met Tadic op linksbuiten krijgt Brobbey tenminste voorzetten. Dat heb ik Bergwijn niet tot sporadisch zien doen afgelopen seizoen. Eigenlijk moet Bergwijn even bij zichzelf ten rade gaan waarom Tadic beter functioneert op linksbuiten dan hij.

4 juli 2023 om 07:44

@Sanderr,

Aertsen gaat door geschoven worden als CV, Salah-Edinne komt terug voor LB, Vos komt erbij voor CVM, Hato als LCB, Gorter 2e keeper.

Maar wat iedereen vergeet is dat er met Blind, Bassey (mogelijk) Timber, Sanchez, Regeer, Baas (verhuur) en CVM Alvarez en Grillitsch 6 verdedigersen 2 CVM de deur uit (zijn) gelopen in 6 maanden tijd.

Laat staan Stekelenburg stopt, Pierie weer verhuurd, Kaplan nog geblesseerd.

Dan moet er ook wel wat terug komen.

4 juli 2023 om 00:03

Dat vreemdelingenlegioen van Real Madrid kon er ook niks van zeker? Die hebben afgelopen seizoen vaak genoeg gespeeld zonder een Spanjaard.

4 juli 2023 om 00:12

Op basis waarvan?
Abada is best een leuk spelertje, is nog jong en redelijk betaalbaar. Geen idee hoe hij het in Nederland zou doen, maar laat in Schotland best aardige dingen zien.

Voorlopig valt het met het vreemdelingen legioen best mee. Ten opzichte van vorig seizoen zijn er tot nu toe alleen een paar wissel spelers vertrokken (grillitsch, Stekelenburg, Lucca, Baas en regeer). Ik heb geen idee wat ik van vd Boomen moet verwachten, maar komt uit de Ajax jeugd, en in die zin kun je hem in mijn ogen niet zien als iemand uit een vreemdelingenlegioen, dan blijft alleen Tahirovic over als echte nieuwkomer.

Je kan ook niet met alleen maar 17 of 18 jarige spelers uit jong Ajax aan de competitie beginnen. De 2 die misschien wel het dichtste tegen het eerste aanzitten zijn Vos en Godts en die hebben net een nieuw contract getekend.

4 juli 2023 om 01:03

Vreemdelingen legioen maakt niks uit toch? Dat was ook bij Feyenoord afgelopen seizoen.
Ik heb liever vreemdelingen dan Klaassen en Bergwijn en Wijndal.
Waar ik juist bang voor ben is dat ze overal achter vissen, en te lang wachten.
Zo’n Arda Güler hadden ze toch allang moeten halen, of niet dan? Zelfs als je z’n ouders moeten betalen.
Nieuwe spelers horen gewoon nu net zoals de rest mee te doen met de voorbereidingen. Kennismaken, op elkaar inspelen en nu al vast trainen. Waar wacht Ajax op?
Ze zijn echt overal veel te laat mee.

4 juli 2023 om 06:00

Nee al de Nederlanders vorig seizoen terughalen was zo’n succes. En vorig jaar was Feyenoord ook zo’n vreemdelingen legioen en kijk hoe dat werkte. Alleen maar Nederlanders kan nu eenmaal niet en alleen maar eigen jeugd ook niet.

4 juli 2023 om 06:20

Dus dan moeten we naar het hele elftal vol gooien met middelmatige eigen jeugd zodat het al helemaal een drama wordt en je nooit meer CL gaat halen? Hou op zeg

4 juli 2023 om 07:14

Vreemdenlingenlegioen is niet erg, zolang er maar goede spelers staan. Zie Feyenoord bijvoorbeeld. De vraag is of dit goede spelers zijn? Misschien wel hoor, maar dat is de belangrijke vraag. Pas rond de winterstop kun je zeggen of dit betere spelers zijn dan je al heb.

4 juli 2023 om 07:53

Wisten we bij Feyenoord ook niet of het goeie spelers waren. Maar Ajax,Psv en Feyenoord vissen tegenwoordig aardig in dezelfde vijver dus dan zal het wel goed zijn toch?

4 juli 2023 om 08:41



Feyenoord heeft nu twee jaar op rij bewezen dat het de scouting goed op orde heeft. Dus die krijgen wat makkelijker het vertrouwen. Bij Ajax heeft het scoutingsteam recent legendarisch hard gefaald en daar zitten nu voor een deel nieuwe mensen. Maar die moeten eerst maar eens laten zien dat ze het beter kunnen. Dat mogen ze eerst bewijzen, maar enige scepsis lijkt mij op zijn plaats.

4 juli 2023 om 07:49

Feyenoord is er kampioen mee geworden afgelopen jaar dus wat is het probleem nu, lat ligt hoger jeugd draait niet zo makkelijk meer mee vanaf de 18 . Logisch dat dit gaat gebeuren

4 juli 2023 om 12:38

Maar hoeveel jeugd spelers staan er bij PSV en Feyenoord op het veld? Het is alsof Ajax altijd met minimaal 5 jeugspelers in de basis moet staan anders is het een vreemdelingen legioen

Deze man heeft iets extra’s… de 1e x dat ik hem zag spelen was ik meteen verkocht, hoop dat Ajax het voor elkaar krijgt.

3 juli 2023 om 23:49

Zo sta ik er ook in. Vermoedelijk ook geen speler die direct een basisplaats verwacht, dus ideaal om erbij te hebben

Er staat in de tekst dat Bergwijn ook op rechts uit de voeten zou kunnen, maar ik vind dat Bergwijn juist helemaal niet uit de voeten kan op rechtsbuiten. Kon hij dat maar, dan hadden we hem niet op linksbuiten hoeven zetten. Want Bergwijn op linksbuiten weten we volgens mij allemaal wat Bergwijn gaat doen. Dreigen dreigen, naar binnen en korte hoek willen schieten. Het is zo voorspelbaar met hem op linksbuiten vind ik. Wat zijn beste positie wel is in mijn optiek? In een 2 spitsen systeem om het aanspeelpunt heen zwerven. Maar op rechts komt hij nog geen pillon voorbij en als hij op links speelt, staat er al weken op teletekst pagina 801 wat hij gaat doen. Naar binnen dribbelen en schieten op een blok van de verdediging. Ja, er gaat er misschien af en toe eentje in, maar als je dat afzet tegen het aantal pogingen, vind ik het gewoon te mager. Een Robben(ja, andere categorie speler) die deed dat ook vaak, maar de reden waarom hem het vaak wel lukte, is omdat hij altijd de dreiging had om buitenom te gaan. Dat ontbreekt gewoon bij Bergwijn. En ook bij Berghuis trouwens, maar die is in het combinatievoetbal een stukje beter dan Bergwijn. Ik hoop dat Bergwijn z'n speelstijl een beetje aan gaat passen, anders voorzie ik weer een seizoen vol ergenis als er weer eens een (kansloos) schot geblokt wordt, omdat de verdediger toch al weet wat hij gaat doen.

4 juli 2023 om 08:52

Wat je zegt betreft Arjen Robben. Dat was een speler van de buitencategorie. Verdedigers wisten al lang wat hij ging doen, maar grepen eigenlijk bijna altijd er naast. Een stukje hoogstaande kwaliteit van Arjen waar hij ondanks zijn soms doorzichtige acties ongrijpbaar was. Prachtige tijden waren dat. En wat Steven betreft: Die bezit al die kwaliteiten helaas niet.

4 juli 2023 om 09:18

@Stijlvol

Ik ben het niet helemaal eens dat verdedigers wisten wat Robben ging doen. Ze wisten wel wat Robben wou doen. Maar als je volledig de binnenkant af zou dekken, ging Robben gewoon buitenom, dát maakte hem zo onvoorspelbaar en moeilijk te verdedigen. Bij Bergwijn weet je bijna zeker, die gaat nooit buitenom, dus je kunt gewoon de binnenkant af dekken. En dat Robben een andere categorie is, dat weten we allemaal, volgens mij gaf ik dat ook aan. Maar ook als je een minder niveau hebt, zou je als buitenspeler je acties eens kunnen variëren waardoor je onvoorspelbaar wordt. En ik vind dat dat ontbreekt bij Bergwijn.

Dat woord vreemdelingen legioen kan er niks mee, zodra ze het ajax shirt aanhebben, zijn ze vooral Ajacied, en dat is voor mij het enigste wat echt telt!

Het duurt allemaal weer mega lang voordat er nieuwe versterkingen komen, och och. Achterin heb je nog twee verdedigers nodig, een spits en een goede middenvelder.

4 juli 2023 om 15:17

Ajax heeft juist een soort van de luxe om het rustiger aan te doen. Voor de Conference League zijn ze echt wel klaar hoor. Daar hadden ze niet eens aankopen voor nodig. Misschien is het wel goed dat ze rustig om zich heen kijken. Bovendien hebben ze met Van Den Boomen en Tahirovic al twee spelers binnen, terwijl de markt net 2 of 3 weken open is. Het valt allemaal best mee.

Zal ook wel niets worden. Alles duurt veel te lang bij Ajax voor er knopen worden doorgehakt. De concurrentie gaat er dan mee van door. Wordt op het laatst weer paniek aankopen, waardoor je net als afgelopen seizoen b en c keuze spelers gaat halen voor een hoop geld.

Waar is nu de befaamde Ajax-school, waar iedereen zo lovend over is ? Waar zijn de jonkies uit de eigen kweek ? Zijn die niet goed genoeg meer ?

4 juli 2023 om 07:51

Nee het niveau word te hoog voor die jonkies. Middelmaat word niet meer opgesteld. Er zijn nog paar uitzonderingen de rest is tegenwoordig al 20 voordat ze spelen

4 juli 2023 om 15:18

@rkc82 - Dat is wel erg overdreven. Spelers als Taylor, Rensch e.d. zijn nou niet bepaald de grootste talenten die ze kunnen opleiden. Hoe dan ook stroomt er nog genoeg door in Amsterdam. Zelfs nu ze wat mindere lichtingen hebben stromen er nog steeds spelers door.

4 juli 2023 om 08:37

Ajax gaf afgelopen seizoen nog de meeste speelminuten (39.6 procent van alle minuten) aan zelf opgeleide spelers van alle clubs in de Eredivisie volgens onderzoek van het Zwitserse Cies. Volgend jaar zien we met jongens als Salah-Eddine, Hato, Fitz-Jim en Vos ook weer nieuwe Jong Ajax jongens bij het eerste aansluiten. Denk je dat er elk jaar een volledig nieuw elftal door stroomt ofzo? Met 85 opgeleide spelers in Europese hoogste nationale divisies is Ajax ook twee seizoenen op rij wereldwijd de lijstaanvoerder wat bereft het opleiden van profvoetballers. Ik kan er echt niet bij hoe simpel sommige mensen zijn hoor. Als je uitspraken doet als "waar is de Ajax school? Waar zijn de jonkies?" is een beetje hetzelfde als vragen "waarom is dit water zo droog??" Het slaat gewoon to-taal nergens op.

4 juli 2023 om 10:05

Sander, ik geloof je meteen, maar weet jij of Brobbey en Bergwijn daaronder vallen? Dat zou dan al een wat andere kijk geven op die statistiek.

4 juli 2023 om 11:04

@sanderr: Ik wist niet dat ik op je teentjes zou trappen.... sjongejonge wat een zure reactie. Het was maar een vraag......

4 juli 2023 om 11:58

@norge: Ik neem aan dat Brobbey daaronder valt inderdaad ja. Brobbey heeft ook vanaf de F'jes totaan zijn debuut in Ajax 1 continu in de Ajax opleiding gespeeld en is toen een half jaartje weggeweest (en voor m.i. iets te veel geld teruggehaald, maar dat terzijde). Dat ze hem meetellem lijkt me ook vrij logisch, dat is ontegenzeggelijk een zelf opgeleide speler namelijk. Bergwijn daarentegen speelde weliswaar zes jaar in de opleiding maar vertrok al op zijn 14e dus valt volgens de UEFA regels niet onder zelf opgeleide spelers, hij telt dus niet mee.

4 juli 2023 om 12:02

@bobo: Huh, wacht even. Dus mijn reactie is zuur en de jouwe is "maar een vraag"? In mijn beleving kwak jij een paar ongefundeerde one-liners neer, een tikkie provocatief van aard. En als iemand dan een inhoudelijke reactie erop geeft is diegene op zijn teentjes getrapt. Dat is een beetje vreemd lijkt me. Als je een vraag stelt verwacht je ook een antwoord, toch?

4 juli 2023 om 13:23

@Sander

En als Bobo een beetje geïnformeerd was, had hij kunnen weten dat gerichte aankopen ook onderdeel is/was van de Cruijff filosofie. En als het algehele niveau omhoog gaat, is het voor jeugd ook lastiger om direct aan te haken. En dat het niveau flink omhoog is gegaan tov 10 jaar geleden, valt moeilijk te ontkennen denk ik. En als Bobo gewoon even naar de Ajax selectie had gekeken, had hij kunnen zien dat er nog een aanzienlijk deel van de selectie gewoon uit de eigen jeugd komt. Ik blijf het apart vinden, zelf een ietwat provocerende reactie plaatsen, als die dan met feiten om z'n oren geslagen wordt, ben jij de zure gast. Je maakt wat mee hier op vz

Hoe zit het eigenlijk met van Axel Dongen. Die jongen heeft echt talent en is razendsnel. Heel
Het seizoen geblesseerd geweest maar in de voorbereiding was hij vorig jaar één van de meest opvallende.

4 juli 2023 om 08:58

Sluit aan bij het eerste elftal dit seizoen (al zal hij ook zeker nog zo nu en dan minuten maken bij Jong Ajax natuurlijk. Is pas 18 jaar ook, dus dat is ook wel logisch natuurlijk.

Een hoop discussie maar de transferperiode is net geopend en geduld hebben is wat Mislintat kan en doet. Het middenveld staat goed maar achter en voor moet een topper erbij voor de balans

jammer, had gehoopt dat ajax interesse had in manor solomon.. maar die zal wel te duur zijn.
van deze celtic gozer heb ik weinig gehoord of gezien.

Heb liever niet dat deze speler komt. Hij is (voor zover ik weet) geen aanhanger van het misdadige regime in z’n land maar als we random alledaagse Russen gaan bannen en verwijten dan moeten we dat nu ook doen. Verder ken ik de speler niet. Dat zegt zeker niet alles maar geef dan de jeugd een kans. Van Dongen Axel bijvoorbeeld. Ben bang dat het weer een tussenjaar zal worden en dat gaat Ajax heel veel geld en status kosten. De (financiële en sportieve) voorsprong die ze hadden is zo weggevaagd. Met 2 gegarandeerde CL-plekken komen Feyenoord en PSV in een seizoen of 2 opeens langszij en gaan ze er misschien zelfs overheen. Dom dom beleid wordt er gevoerd @ Ajax door de corporate stropdassen en spreadsheetmanagers die enkel om € en cijfers geven. O ja, en om zelfverheerlijking, persoonlijke status en het volgende baantje in de schijnwerpers.

4 juli 2023 om 15:24

Ik vind het 'geef dan de jeugd de kans' wel wat te simpel gesteld. Van Axel Dongen is pas 18 jaar en is driekwart seizoen geblesseerd geweest. Daar kun je bij lange na niet nu al op bouwen. Verder lijkt Steijn me wel een trainer die naar de jeugd omkijkt als er iets tussen loopt. Van Axel Dongen, Fitz-Jim, Vos en Hato trainen volgens mij allemaal met het eerste mee, terwijl ze met Taylor, Rensch, Klaassen, Brobbey, Bergwijn en zelfs Van Den Boomen spelers hebben met een verleden in de jeugdopleiding van Ajax. Timber overigens uiteraard ook, maar die gaat zeer waarschijnlijk vertrekken.

Met het tweede deel ben ik het dan wel weer met je eens, evenals die eerste zin. Ajax wordt momenteel niet goed geleid. Over Mislintat kan ik nog weinig kwijt. Het is duidelijk dat hij verder kijkt dan de manier van spelen dat ze in Amsterdam graag willen zien, kijkend naar de spelers waarmee Ajax gelinkt wordt en de trainer die is aangesteld. Wel heeft hij lef, maar het moet nog blijken hoe dat allemaal uit gaat pakken. Daar kun je nog geen conclusies aan verbinden.

6 juli 2023 om 12:43

Zeker weten dat Ajax de jeugd een kans geeft. Dat ontken ik niet. Maar in dit specifieke geval heb ik liever een jonge jeugdspeler dan deze aankoop. Snap je? Als back-up. Want op de flanken heeft Ajax al spelers die kunnen starten. Dan kan dat best met 18 jaar, vind ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren