Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Bronckhorst beleeft in Old Firm dramatische generale voor Ajax

Laatste update:

Giovanni van Bronckhorst heeft met Rangers FC een gevoelige nederlaag geleden in de Schotse competitie. Op bezoek bij de nog ongeslagen rivaal Celtic werd de Old Firm met liefst 4-0 verloren. Bij rust leidde de thuisploeg al met 3-0 door twee doelpunten van Liel Abada en een fraai stiftje van Jota. Een kwartier voor tijd bepaalde David Turnbull de eindstand na een fout van Jon McLaughlin. Na zes wedstrijden bedraagt het gat tussen Celtic en Rangers nu al vijf punten in de Schotse Premier League.

Celtic haalde vorig weekend uit bij Dundee United, door de eenmalig Schots landskampioen met 0-9 te verslaan. Derhalve zag Celtic-coach Ange Postecoglou geen reden om wijzigingen in zijn ploeg aan te brengen voor de derby tegen Rangers, en dus begon ex-VVV’er Giorgos Giakoumakis weer op de bank. De ploeg van Van Bronckhorst versloeg in de vorige speelronde Ross County (4-0) en kende ten opzichte van dat duel twee wijzigingen tegen Celtic: Glen Kamara speelde in plaats van Scott Wright, terwijl Steven Davis de geblesseerde Tom Lawrence verving.

Celtic domineerde de Old Firm vanaf minuut één. Het speelde in een hoog tempo en hervatte het spel bij standaardsituaties razendsnel. Al na acht minuten leidde dat tot de 1-0: een snelle inworp werd verlengd, waarna Abada via de hand van keeper McLaughlin kon binnenschieten. Na ruim een half uur kon Celtic Park opnieuw juichen, toen Jota na een snel genomen vrije trap diep werd gestuurd en de bal over McLaughlin heen wipte: 2-0. Een kleine tien minuten later was diezelfde Jota dicht bij de 3-0, maar deze keer wist de Rangers-goalie wel te redden. Minder dan een minuut later lag de bal alsnog in het netje dankzij opnieuw Abada, die een lage voorzet hard binnenschoot. Zo ging de thuisploeg met een zeer comfortabele 3-0 voorsprong rusten, net als in februari dit jaar tegen Rangers. Toen was 3-0 tevens de eindstand.

In de tweede helft beet Rangers wat meer van zich af, terwijl Celtic het een stuk rustiger aan deed. Het liet de bezoekers meer voetballen, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dat niet. Aan de andere kant van het veld werd er in de 78ste minuut wel nog een keer gescoord. McLaughlin leverde de bal zomaar in bij Turnbull, die dat cadeautje dankbaar uitpakte: 4-0. Daarmee kende Rangers een dramatische generale voor komende woensdag. Dan nemen de Schotten het op tegen Ajax in de groepsfase van de Champions League. Het duel in Amsterdam begint om 18.45 uur. Celtic, dit seizoen ook actief in het miljoenenbal, ontvangt een dag eerder Real Madrid.

Wie gaat er winnen woensdag?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
3 september 2022 om 15:28

Dat psv over 2 wedstrijden niet heeft kunnen winnen van dit zwakke rangers is mij nog steeds een raadsel.
Dit moet ajax toch gwn kapot kunnen spelen

3 september 2022 om 15:29

Misschien dat we PSV dan weer wat teveel hebben opgehemeld.

3 september 2022 om 15:31

Nou ja we gingen ook wel flink door de ondergrens heen. Dat is gelukkig niet ons normale niveau.

3 september 2022 om 16:13

Zou waken voor onderschatting woensdag. Celtic speelt ook CL en staan ruim bovenaan in Schotland. Dat Rangers van ze verliest is dus niet onlogisch.

3 september 2022 om 16:43

Als Ajax gewoon haar normale spel speelt lijkt me dit geen probleem. Met het spel van Ajax moet je er natuurlijk altijd op letten niet in een val te lopen waar je wordt weggecounterd, maar Ten Hag heeft de restverdediging heel goed op orde gebracht de afgelopen jaren en er zit echt heel weinig creativiteit in dit Rangers.

3 september 2022 om 17:27

Al die moeite om CL te halen, dan komt er een kans op open doel en legden ze dat op de mat, dan verdien je het ook niet. Wat een gemiste kans. Ik ben voor Ajax maar ben niet zo blij met dat uitlopen, heb liever dat het wat meer verdeeld wordt want dat komt de competitie ten goede, maar PSV leek het wel niet graag te willen.

3 september 2022 om 18:27

4-0 verliezen van celtic is altijd een schande.

3 september 2022 om 16:08

Na lange tijd kampioen met Feyenoord, kampioen met Rangers en EL finale, dus ja!

3 september 2022 om 16:21

Kampioen met Rangers?

3 september 2022 om 16:22

Gewoon de beste coach van zijn generatie. En een geweldige toernooi trainer. Die wordt sowieso bondscoach ooit.

6 september 2022 om 16:30

Kampioen met rangers? Haha toen hij het vorig jaar overnam had hij 5 punten meer dan Celtic en dat heeft hij vervolgens verprutst. Heeft sinds zijn aanstelling 4x tegen Celtic gespeeld in de competitie en geen enkele keer gewonnen. Terwijl Gerard daarvoor 7 duels op rij ongeslagen bleef tegen Celtic. Ook in mijn ogen is Gio een overschatte coach. Mocht wonder boven wonder ook blijven zitten bij Feyenoord na een record aantal nederlagen op rij, ik geloof 7. Puur door de inmenging van Dickie is dat nog goed gekomen.

Waarom kan Rangers opeens niet meer voetballen tegen Celtic?

3 september 2022 om 15:59

Rangers vs Celtic zijn altijd rare wedstrijden die helemaal op zichzelf staan. Vergelijk het met de wedstrijden tussen Ajax, PSV en Feyenoord, maar nog wat intensiever. Denk dat de potten in de voorrondes van de CL een betere graadmeter zijn voor Rangers.

3 september 2022 om 16:15

Denk het ook inderdaad, wel vervelend voor Giovanni want beide ploegen laten voor de rest zo weinig punten liggen dat deze wedstrijden de titel wel eens kunnen beslissen

Hele gevoelige tik die je incasseert, zeker als het van je aartsrivaal is. Denk dat Ajax wel ruim wint van Rangers, 3 - 0!

3 september 2022 om 15:50

Wel een beetje simpel he. Blijft hetzelfde team dat PSV uitschakelde en vorig jaar de Europa League-finale haalde.

3 september 2022 om 15:57

Ik denk dat PSV in die wedstrijd vooral zichzelf uitgeschakeld heeft want Rangers kon amper de bal 2 keer overspelen. Het psv wat we toen zagen is niet het psv wat we kennen. Zenuwen, druk...wie zal het zeggen.

3 september 2022 om 16:11

Ach het ontbrak PSV meer aan de hoge intensiteit & wilskracht. Maar als je als speler ook nog grote praatjes hebt van we maken het thuis af, dan moet je vooral naar jezelf kijken.

3 september 2022 om 16:30

Je wordt gewoon uitgeschakeld omdat je 3 grote kansen niet maakt en 2x blundert. Het matige spel zelf was niet eens de oorzaak.

3 september 2022 om 16:49

Het matige spel kwam natuurlijk wel voort uit dezelfde oorzaak als het missen van kansen en twee blunders, namelijk dat de spanning voor een flink aantal spelers gewoon te hoog werd. Dat is enigszins logisch met een vrij jonge selectie of meer ervaren spelers die nog nooit op CL-niveau gespeeld hebben, maar dat mag je ook wel deels de coach aanrekenen. Ruud gaf met zijn behoudende opstelling en tactiek ook een behoorlijk signaal af wat mij betreft.

Dat je niet meer creëert en thuis verliest omdat je op een achterlijke manier aan het opbouwen bent van achteruit is net zo goed onderdeel van matig spel.

3 september 2022 om 16:08

Ik denk 4-0 voor de rangers

3 september 2022 om 16:22

Dat zou ook kunnen idd, dat Rangers met 4 - 0 naar huis wordt gestuurd, zie ik ook wel gebeuren

Voor ze Psv in Eindhoven versloegen ging het in de competitie ook fout. Waarschijnlijk zijn ze met hun gedachtes al bij de Cl wedstrijd. We zullen het gauw weten

3 september 2022 om 15:46

Uhm... als jij denkt dat rangers de wedstrijd tegen celtic niet 100% in gaat ivm een naderende cl wedstrijd, dan is t vast de eerste x dat je iets over t Schotse voetbal leest

3 september 2022 om 15:56

Met hun gedachtes bij de CL wedstrijd? Het is tegen Celtic. Ik zou me eens verdiepen in die wedstrijd want geen enkele Rangers voetballer is in deze wedstrijd met de CL bezig.

Als Ajax, Napoli of Liverpool hier een punt tegen laten liggen, is dat compleet aan henzelf te danken

Zagen we toch al in die twee wedstrijden tegen PSV dat ze er eigenlijk niet zoveel van kunnen.. Ze hebben gewoon twee keer gigantisch gezwijnd tegen de typische Nederlandse ziektes genaamd overschatting en hoogmoed. Gecombineerd met onkunde en autisme van de technische leiding (lees: John de Jong) is de conclusie dat PSV eigenlijk nog slechter is.

zul je woensdag zien dat rangers met een overwinning naar huis gaan

3 september 2022 om 16:51

Alles is mogelijk.

3 september 2022 om 17:13

De bal is rond

Heel apart..elke derby tegen Celtic krijgen ze tot nu op hun broek onder v.Bronckhorst😵
De fans hebben liever winst tegen Celtic dan plaatsing voor de CL😅

Rangers echt zo’n wisselvallige ploeg.
Ben echt benieuwd naar Celtic vs Real dinsdag. Altijd een leuke ploeg geweest in de CL maar echt geen idee hoe sterk ze zijn .

Misschien te veel met hun hoofd bij de wedstrijd tegen Ajax. Ik denk dat Ajax de Rangers niet moet onderschatten. Kan best zo zijn dat ze nu extra gebrand zijn om een goed resultaat tegen Ajax te halen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren