Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax presenteert nieuw marineblauw uitshirt voor seizoen 2022/23

Laatste update:

Ajax heeft het uitshirt voor het seizoen 2022/23 gepresenteerd. De Amsterdammers spelen komend seizoen in een marineblauw shirt met rode en goudgele accenten. De kraag en de randen van de mouwen hebben hetzelfde rode-goudgele patroon. De logo’s op het shirt zijn goudgeel, terwijl de kampioenssterren en de adidas-strepen op de mouw rood zijn.

Het shirt kan meteen op veel belangstelling rekenen bij de Ajax-fans. Supporters die toegang proberen te verschaffen tot de webshop komen in een digitale wachtrij te staan. "Het is erg druk, dus je moet helaas even wachten", valt te lezen op de link die Ajax heeft gedeeld bij de presentatie van het shirt. "Zodra je aan de beurt bent krijg je automatisch toegang tot de webshop." Vorig jaar gebeurde hetzelfde bij de presentatie van het derde donkere tenue.


De gouden accenten in het uittenue komen ook terug in het nieuwe thuisshirt. Waar het shirt hoofdzakelijk marineblauw is, zal het broekje rood zijn. De adidas-strepen op het broekje zijn blauw, in lijn met het shirt. Aanstaande zaterdag zal Ajax voor het eerst in het nieuwe shirt te bewonderen zijn. Dan neemt de ploeg van Alfred Schreuder het in Limburg op tegen Fortuna Sittard. De presentatie van het derde shirt volgt vermoedelijk eind deze maand.

Wat vind jij van het nieuwe uitshirt van Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
4 augustus 2022 om 10:34

Zeker. Doet me een beetje denken aan het 3e shirt van Feyenoord 2002-2003.

Maar mooier dan het reggae shirt van afgelopen jaar gaat het nooit meer worden. Die had ik als Feyenoorder zelfs bijna besteld. (voor mijn broer die voor Ajax is dan he )

4 augustus 2022 om 10:36

Ik vind de goudzwarte tenue van geloof ik 2 jaar terug nog het mooist.

4 augustus 2022 om 11:10

Waarom moet het nou weer over Feyenoord gaan?? Het gaat hier over Ajax, altijd Feyenoord erbij halen... er wordt al zo weinig over Ajax gezegd hier;-) Nee alle gekheid op een stokje, ik vind het echt een prachtig shirt. Niets gaat kunnen tippen aan dat Bob Marley shirt, maar dit is zeer fraai. Alleen jammer dat we er waarschijnlijk meer nederlagen in gaan lijden dan noodzakelijk is, maar dat is een andere discussie.

4 augustus 2022 om 11:11

Klopt mooier dan het reggea shirt wordt lastig, prachtig shirt!

En heeft idd wat weg van het 3e shirt van Feyenoord 2002-2003. Grappig!

4 augustus 2022 om 12:40

het uitshirt dat jaar was groen met oranje, dat zwart/goude shirt was het derde shirt, het three little birds shirt vorig jaar ook. dat die twee en het thuis shirt van vorig jaar niet snel overtroffen worden snap ik. maar vind er toch vaak enorme missers tussen zitten. het uitshirt van vorig jaar met die strepen had niks met Ajax te maken wat mij betreft, en ik vind het thuis shirt dit jaar echt een gedrocht. al die rode details, lelijke v hals, wit logo, al die sponsors, eigenlijk alles volledig haaks op de eenvoud die het shirt van vorig jaar zo mooi maakte. gelukkig wordt het derde shirt dit jaar wat simpeler, met een witte rond kraag en niet teveel poespas. zoals Geelen eens uitlegde in een podcast staan de ontwerpen van de shirts voor 23/24 rond deze tijd van het jaar alweer vast, laten we hopen dat ze de draad weer oppakken, want dit jaar vind ik het helemaal ruk.

4 augustus 2022 om 12:41

Voor mijn gevoel had dat shirt zo ontzettend veel potentie, maar die verschillende grijstinten die gebruikt zijn, ipv volledig zwart blijf ik echt eeuwig zonde vinden en is voor mij de reden dat ik dat shirt toch niet zo mooi vind.

4 augustus 2022 om 14:20

Dat reggae shirt is inderdaad fantastisch, ik had me voorgenomen geen voetbalshirts meer te kopen, heb er al zo veel, maar die kon ik niet laten liggen. Ik zag van de week dat er nu ook een trainingspak van is. Daar heb ik ook het jasje van besteld.

4 augustus 2022 om 10:52

Die boordjes verzieken het hele shirt. Wie verzint zoiets

4 augustus 2022 om 10:57

Ze zullen denken dat ze wel weer iets geks moeten doen om mensen zo ver te krijgen ook dit jaar het shirt weer te kopen...

4 augustus 2022 om 11:41

Die kraag is echt niet te doen!

4 augustus 2022 om 11:50

Vind die kraag wel wat hebben zo. Beter dan die kraag van dat derde shirt van PSV (wat ik verder ook wel mooi shirt vind), die achter opeens ophoudt.

4 augustus 2022 om 14:23

moest even kijken maar inderdaad wat zijn dat voor mislukte bretels? zij moeten ook snel van dat puma af, heb ik nog zelden een geslaagd shirt van gezien. nike was veel beter voor ze. jammer ook dat dit soort clubs (psv, ajax) het niet meer af kunnen met 1 shirtsponsor. als ze die grens eenmaal overgaan is het eind zoek kennelijk.

4 augustus 2022 om 10:54

Ze zijn alleen de stiknaden vergeten op de mouwen. Verder zeker een mooi shirt

Best een prima shirt, nu hopen dat de man die met het shirt staat op de foto snel zijn contract gaat verlengen.

4 augustus 2022 om 10:33

en een shirt aandoet

4 augustus 2022 om 11:55

Mwa, je ziet alleen een schouder.

4 augustus 2022 om 10:35

Vind het wel minder dat ze met een rood broekje spelen erbij maar smaken verschillen.

Kleurstelling is mooi, maar kraag en randjes bij de mouwen moet ik aan wennen. Voorlopig nog geen collectorsitem

4 augustus 2022 om 11:36

Ja mooi shirt! Ik vind een kraag juist wel mooi bij voetbalshirts. Net als vroeger, vind het echt jammer bijna alle shirts tegenwoordig allemaal zo een grote hals hebben,

4 augustus 2022 om 11:59

Het shirt heeft juist geen "echte" kraag, maar een ronde hals. Ik denk dat het Sanmarcos om het motief ging. Dat vind ik overigens wel wat hebben, echt anders dan gebruikelijk. Het is een beetje een Afrikaans motief, cool.

4 augustus 2022 om 12:47

Ooh wauw ik zie het inderdaad nu pas. Ja dat ziet er inderdaad ook oké uit. Vind het iig beter dan zo een half uitgerekte hals.

4 augustus 2022 om 12:18

Beter dan het derde shirt. Dat vind ik echt niks. Dat is een beige shirt met een zwarte baan met rode randjes verticaal in het midden. Het beige is dezelfde kleur als het succesjaar in de Champions Leaugue, maar een stuk minder mooi helaas.

4 augustus 2022 om 13:08

Verder zitten er ook nog afbeeldingen van gebouwen of iets dergelijks verwerkt in het beige gedeelte...

4 augustus 2022 om 13:31

Ja het is moeilijk te zien wat het precies is op die gelekte beelden, maar het eerste uitshirt was identiek.

Hij is weer besteld hoor. Niet het mooiste shirt ooit, maar wel weer een leuke voor de verzameling!

heb het nooit zo met gouden accenten op een voetbal shirt, verder ziet het er gewoon prima uit.

Mooi shirt, al had ik liever het broekje in dezelfde kleur gezien

Kleur kan er mee door. Wat ik wel mooi vibd is de kraag en het einde van de mauwen. De gouden letters is echt verschrikkelijk

Die randen bij de kraag en de mouwen vind ik lelijk. En de combinatie met een rode broek is ook niet mooi. Jammer. En dat gedoe met 'goud' wordt nu ook een beetje achterhaald.

Overall een mooi shirt! Ik ben niet zo'n fan van de mouwtjes, maar hopelijk kan een mooie Champions League-campagne daar verandering in brengen 😉.

Op naar een mooi seizoen!

4 augustus 2022 om 10:41

Ajax kennende gaan ze niet in dit shirt spelen in de Champions League. Zal nog wel een derde tunue gepresenteerd worden.

4 augustus 2022 om 12:54

Is dat een nieuwe trend geworden bij Ajax eigenlijk? Kan me herinneren dat ze pas vanaf 20/21 telkens een derde, speciaal Europees shirt gebruiken. Zal wel tof zijn in ieder geval, nog een shirt erbij!

4 augustus 2022 om 13:02

Sinds ze de hoogste status bij Adidas hebben is dat weer wat makkelijker mogelijk. Anders is het hooguit sporadisch (derde shirts verkopen slecht over het algemeen). Voor dit jaar is er een collab met Daily Paper

4 augustus 2022 om 13:27

Ah, zo zit de vork dus in de steel. Thanks voor je heldere uitleg @Downwards!

Gouden bedrukking is op dit shirt in ieder geval mooier dan op het thuistenue. Kraagje is wel apart, even wennen. Verder vind ik dat diepblauw met rood wel een mooie kleurstelling.

Ik snap niet waarom Ajax ineens alleen maar van van die zuid Amerikaanse shirts neemt. Derde shirt dit jaar is wel heel vet en zal weer als een trein verkocht gaan worden

4 augustus 2022 om 10:56

Hoe gaat het 3e shirt er dit jaar uit zien dan? Dat is nog niet officieel gepresenteerd.

4 augustus 2022 om 11:16

Is dat gouden dailypaper shirt, ook al maanden te vinden. Google maar eens



Hadden ze in 2018 ook niet zoiets?
Ik vind het redelijk, niet speciaal.
Dat zwart met bruin (of was het goud?), waarin ze Europa verbaasden vond ik mooier.

4 augustus 2022 om 12:02

Over dat zwart-beige uitshirt in 2018-2019 hoorde je destijds juist de klacht dat het niet bijzonder was, een beetje standaard ontwerp en dat Ajax zich daarmee had laten afschepen. Overigens heeft dat tenue uiteraard wel een heel bijzondere lading gekregen en dat maakt het toch een soort van mooi

4 augustus 2022 om 12:50

Tilburg
Daar was ik het destijds dan ook niet mee eens haha. Maar als psv fan moest ik me natuurlijk niet op glad ijs gaan bevinden in discussie daarover. Maar ik denk dat ik nu gezien de bijzondere lading meer medestanders zou hebben 😊

Timber kijkt en wil zeker weten dat zijn naam daar staat en niet van zijn broer
Het shirt
Het wordt steeds moeilijker zeker om iets nieuws te verzinnen. Mwah, is ok

Een lelijk shirt... Die randen doen een beetje Mexicaans aan. Wel sympathiek richting Alvarez en Sanchez...

Nee, geef mij maar het 3 little birds shirt, jammer dat we dat zo weinig gezien hebben (althans op het veld, want het is wel massaal gekocht)

ik vind t goud gewoon ontzettend lelijk. verder juist wel een mooi shirt.

4 weken terug was ik op Kos op vakantie, dit shirt hing er toen al. Dacht die ga ik niet halen want dit shirt bestaat niet eens. Had ik achteraf dus wel kunnen doen 😂

4 augustus 2022 om 10:56

Zat net ff op AliExpress en daar kwam het shirt ook al voorbij. Bizar hoe snel dat gaat.

4 augustus 2022 om 11:03

Daar staat hij sinds April al op

4 augustus 2022 om 11:34

Maar je weet dat in dat soort landen het wel neppe shirts zijn hè.

Mooi shirt, op de kraag en de randen van de mouwen na. Die vind ik echt enorm lelijk. Als je het tenue voor je kind wil kopen zag ik dat die randen weggelaten worden, dat ziet er veel en veel beter uit.

Mooi shirtje hoor, niks mis mee. Vind het mooier dan het thuis tenue om eerlijk te zijn, die gouden cijfers vind ik een beetje vloeken met het rood wit, dan past het beter bij het blauw van dit shirt.

Mooi shirt! Jammer dat de broek niet in dezelfde kleur is, krijg een beetje een 'afrikaanse stam' vibe bij de randjes

4 augustus 2022 om 11:12

Een beetje een FC Haarlem tenue...

Ik snap dat het commercieel en marketing technisch interessant is om in meerdere shirts te spelen.
Maar kom op tegen een Fortuna in Geel en Groen ( en andere clubs zonder rood en wit) speel je toch zeker in je echte kleuren. Is toch veel mooier en vertrouwder voor de toeschouwers.

4 augustus 2022 om 11:25

Volgens mij doen clubs dat ook als het kan. Vorig jaar speelde Ajax uit tegen Fortuna meen ik in het rood wit.
Er zijn alleen behoorlijk wat clubs met rood en/of wit in hun shirt in de eredivisie.

4 augustus 2022 om 12:40

idd vorig jaar wel in het rood wit, maar een jaar of twee jaar eerder in het zwart.
Dat was niet om aan te gluren.

4 augustus 2022 om 14:24

Zeker waar, de meeste clubs spelen ook in het Rood/wit. Sterker nog, sinds het landskampioenschap van AFC DWS is er geen club meer landskampioen geworden die geen rood/wit in zijn shirts had.

4 augustus 2022 om 15:22

Goede voor trivia gap! Thnx!
Ging het gelijk opzoeken, dacht nl dat het misschien DOS zou zijn, mijn oude club in Utrecht, maar dat was 1958 al

Blauw prima, boordjes afschuwelijk, strepen altijd afschuwelijk.

Heel mooi shirt heb hem dus ook all meteen besteld haha! Ajax heeft zowiezo laatste jaren mooie shirtjes, hopelijk trekken ze die lijn door.

Weer blauw. Vorig seizoen ook al blauw. Ik doe een gok, volgend jaar weer grijs met zwart. Of blauw…..

Wat is dit een geweldig shirt zeg! Lekker ook met die exotische accenten op de mouwen en de kraag. Wat mij betreft samen met het uitshirt van Bob Marley een van de mooiste uitshirts ooit van Ajax. Die exotische tinten accenten zijn zo enorm belangrijk om te voorkomen dat je een saai Hollands en flets uitshirt krijgt. Genieten dit!

Ongezien op lelijk gestemd (geintje prima shirt).

Ik vind dit echt een supergaaf shirt. Niemand heeft iets soortgelijks. Uniek shirt.. gaat zeker aangeschaft worden

Samenstelling van kleuren zien er onwijs sterk uit! Alleen die patronen op de mouw en kraag vind ik dan helemaal niks hebben. Gouden bedrukking past hier een stuk beter op dan het thuisshirt.

Die boordjes zijn wel spuuglelijk, voor de rest is het blauwe wel mooi. Een rode broek vind ik persoonlijk minder dan dan een blauwe broek in dit geval.

Echt een mooi shirt hoor. Het is dat de laatste 2 jaren het shirt zo speciaal was dat ik m deze keer oversla, maar vind het echt een gaaf shirt. Vrienden uit Amerika sturen mij dit ook al met wow wat n shirt. Smaken kunnen verschillen natuurlijk, maar t staat prima.

Pff wat lelijk met dat kraagje. Ik draag nog liever dat 3e Daily Paper shirt wat er trouwens ook niet uit ziet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren