Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax pakt eens per maand de telefoon: ‘Mijn rendement moet omhoog’

Laatste update:

Lucas Andersen verruilde Aalborg BK relatief jong voor Ajax en hoopte in Amsterdam en de Eredivisie zijn ontwikkeling voort te zetten. Vorig seizoen kreeg hij de nodige kansen van Frank de Boer in de Eredivisie, maar toonde hij niet aan de ploeg echt sterker te maken. Daarom stemde de trainer in de zomer in met een tijdelijk vertrek van de Deen naar Willem II. Daar probeert hij zichzelf nu te hervinden.

/

De flegmatieke vleugelspeler vond het jammer dat hij niet bij Ajax kon blijven voor het seizoen 2015/16. “Het was best een teleurstelling dat ik bij Ajax moest vertrekken”, erkent hij zaterdag in een interview met het Algemeen Dagblad. “Mijn rendement moest omhoog. Ik moest meer scoren en vaker een assist geven. Ik moet bepalend zijn voor het team”, aldus Andersen, die aangeeft dat de begeleiding vanuit Ajax verder verwaarloosbaar is.

Hennie Spijkerman, die De Boer assisteert in de hoofdstad, belt hem eens per maand en in de week voor de wedstrijd tegen PSV belde De Boer hem persoonlijk. “Hij zei dat hij tevreden is met hoe het gaat. Na het 2-2 gelijkspel van ons tegen PSV zal hij nog tevredener zijn”, vermoedt de 21-jarige Andersen. Hij zegt dat hij Ajax als opstapje zag naar een grotere club, bijvoorbeeld in Spanje. “Met mijn familie ging ik jaarlijks in de buurt van Málaga op vakantie. Het is een geweldig land, ik pas er wel.”

Vind je dat Lucas Andersen het goed doet bij Willem II?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die voetballers van tegenwoordig hebben echt totaal geen zelfreflectie.. bijna pijnlijk soms

28 november 2015 om 09:47

Inderdaad. Hij 'zag' ajax als opstapje. Ik ben benieuwd of hij daar nu anders over denkt.... Valt toch erg tegen. Misschien hebben teveel mensen hem op jonge leeftijd opgehemeld.

28 november 2015 om 09:51

Talenten hebben er in de meeste gevallen ook helemaal geen baat bij, gaam ze alleen maar van naast hun schoenen lopen.

28 november 2015 om 10:59

Ga eerst jezelf maar bij Ajax bewijzen voor je over Spanje droomt. Tenzij je daar in de 2e divisie wil spelen.

Persoonlijk vind ik hem te kort komen voor Ajax. Vorige week tegen PSV had hij soms ook rare loopacties waarvan ik dacht wtf man.
Verder is zijn passing erg slecht, teveel balverlies.

Misschien een leuke speler voor een subtopper op den duur maar zeker geen Ajax nivo.

28 november 2015 om 11:04

Bijzonder is dat. Gasten van 16 die het al hebben over Ajax als opstapje. Man, dan loop je echt niet eens meer in de buurt van je schoenen.

28 november 2015 om 16:58

Toch ook wel jammer hoor, want ondanks dat hij op dit moment de kwaliteiten mist die jij nu noemt, heeft hij wel een heerlijke techniek...

28 november 2015 om 09:51

Klopt maar stel je voor dat jij in eigen land de nummer 1 bent en bij Ajax wordt binnengehaald als een supergroot talent. Dan verwacht je geduld en niet Willem II. Ik snap dat hij niet top presteerde, maar een voetballer bekijkt het meestal vanuit zijn eigen point of view. Meestal geven ze zichzelf daarin zo'n 2 kansen extra.

28 november 2015 om 09:53

Geduld? Volgens mij zit deze jongen al een aardige tijd bij ajax en heeft hij zn minuten ook gewoon gemaakt. Vind het gewoon dinigerend naar de club toe om zo te praten terwijl hij haast niks heeft laten zien.

28 november 2015 om 11:04

Als je als speler he-le-maal niks laat zien mag je toch echt wel even in de spiegel kijken. Helaas zijn de meeste talenten van tegenwoordig niet bereid nuchter te zijn en hard te werken maar geloven ze heilig in hun sterrenstatus.
Hij kan zeker voetballen, maar dat kunnen er meer. Daarmee haal je de top niet.

30 november 2015 om 13:06

Natuurlijk, maar het enige wat ik zeg is dat hij opgehemeld werd in eigen land en hier ineens one of the many is. Dat kan je mentaal een flinke tik geven. Hij was overigens niet dramatisch, maar gewoon altijd een 5,5 ipv een 7.

Ajax als opstapje? Misschien is Willem 2 wel zijn plafond. Ik zie hem dan ook niet zo snel in Spanje spelen, ja misschien bij een degradatie kandidaat. Hij laat hier weinig zelf kennis zien.

28 november 2015 om 13:21

Lezen mensen wel? Hij zag toen Ajax als opstapje. Wat ook logisch is als je als groot talent in eigen land bestempeld wordt. Zaakwaarnemers en media zeggen dan dat Nederland als springplank de beste optie is.

Ajax belt eens per maand met Andersen. Dat zinnetje vindt ik het meest bizarre aan het bovenstaande stukje. Profclub onwaardig beleid, echt lachwekkend. Als je plannen hebt met die jongen, dan geef je toch actief sturing, geef je opdrachten mee. Chelsea heeft tientallen huurlingen bij andere clubs en analyseert al die spelers aan de hand van videobeelden. En geeft ze daarna opdrachten mee. Investeren dus. Andersen is klaarblijkelijk al afgeschreven, al heb ik het voorgevoel dat Ajax zo met al haar huurlingen omgaat.

28 november 2015 om 10:57

Ten eerste er staat niet dat, dat niet gebeurd is. Jij gaat daar nu vanuit, maar dat slaat nergens op. Zoals je zegt gevoel, maar dan wel ajax afschilderen als profclub onwaardig...

28 november 2015 om 12:28

Deze jongen speelt in dezelfde competitie als Ajax, dan moet je erg voorzichtig zijn met contact momenten. Alle schijn van competitie vervalsing moet je vermijden.

28 november 2015 om 12:48

Wat een erbarmelijk zwak argument speedyAFC. Eens per maand is een prima bestek om elkaar te spreken. Hij voetbalt bij willem 2 dus wat wil je tegen hem zeggen.

28 november 2015 om 16:13

Nou pakken we er toch een citaat van VZ van een aantal jaren terug erbij:

"ruud Brood gelooft Frank de Boer niet. De coach van RKC Waalwijk kreeg deze week van Geoffrey Castillion te horen dat hij met de oefenmeester van Ajax had gesproken over zijn toekomst in Amsterdam en met Ajax-RKC voor de deur was Brood daar niet gelukkig mee."

Hij denkt dat hij bij Malaga kan voetballen... Akkoord. Kan niet eens potten breken bij Willem II. Lekker terug gaan naar paps en mams in Aalborg, dat is waar die jongen thuishoort en dat weet hij zelf ook!

Hij doet het wel steeds beter en beter, ik geloof wel in hem, maar hij moet er meer uithalen inderdaad moet zijn rendement omhoog. Ajax heeft met Andersen, Frenkie de Jong, Zivkovic, Menig en Becker huurlingen die volgend jaar best eens wat toe kunnen voegen aan Ajax en anders over twee jaar (de Jong, Menig vooral denk ik)

28 november 2015 om 11:24

Maar goed, jij weet ook dat het eigenlijk OF OF is. Het is niet zo dat Sinkgraven, De Jong en Andersen allemaal gaan slagen want ze spelen toch voornamelijk op dezelfde positie. Andersen mag wel eens wat gaan laten zien, de tijd gaat wat dringen. Want bij Ajax is het anders gewoon drie anderen voor hem na de zomer.

Fysiek is hij nog steeds veel te zwak, allemaal kleine mannetjes weer op komst bij Ajax. Sanniez, Owusu, Nouri, Cerny, Sinkgraven, Antonucci, Frenkie De Jong, Younes. Ze komen allemaal niet boven de 1.80 uit.

Een leuke voetballer met een prima techniek maar mist gif in zijn spel. Hij vermijdt de duels het liefst en wanneer er een tegenstander tegenover hem staat die hem een keer een goede tik geeft is hij al uit zijn spel gehaald en wordt hij angstig.

Zou er goed aan doen om vaak de sportschool in te gaan om meer body te krijgen. Want zeker met het middenveld Bazoer, Klaassen, Gudelj, Sinkgraven en dan de talenten vd Beek en Nouri in opkomst wordt het voor hem een lastige taak om zich in de basis te spelen.

Natuurlijk is Ajax voor hem een opstapje. Er is recent een boek verschenen over Deense voetballers in Nederland en daaruit blijkt dat Nederland een goede tussenstap is tussen Denemarken en bijv. Engeland. Spelers die de stap ineens maken mislukken allemaal.

Andersen wordt toch hevig ondergewaardeerd. Fysiek moet hij duidelijk flink groeien, maar qua techniek is hij zeker een vd bestem bij Ajax. Het probleem is dat zijn teamgenoten niet goed genoeg zijn om bij zijn niveau aan te haken.
Voorbeeld; vorig jaar werd hij aangespeeld terwijl hij vaststond tussen een viertal tegenstanders. Hij wist de bal goed aan te nemen en met goed spelinzicht en techniek wist hij een medespeler aan te spelen. Echter had zijn medespeler niet verwacht dat iemand in die situatie de bal nog in de ploeg zou kunnen houden. Dus verloor de medespeler weer de bal.
dat zie je vaker bij hem. Hij denkt net een stapje te snel en te ver voor zijn teamgenoten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren