Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax nam gas terug voor Legia: ‘Misschien speelde dat onbewust mee’

Laatste update:

Omdat Feyenoord, Ajax en ook PSV alle wedstrijden blijven winnen, blijft het spannend in de strijd om de titel. Het gat tussen de koploper en achtervolger Ajax blijft vijf punten en met nog twaalf wedstrijden te gaan, wordt de spanning opgevoerd. Van titelstress wil Nick Viergever niet spreken. “Ik denk dat de titelstress pas in een latere fase komt”, aldus de verdediger.

/

Het eventueel mislopen van de landstitel spookt nog niet door het hoofd van de 27-jarige mandekker. "Wij spelen op dit moment overtuigend, dus daar richten we ons nu op”, zegt Viergever tegenover Nusport. “De druk is op dit moment nog niet zo hoog dat dat ik denk 'als we deze niet winnen, dan is het voorbij'. Je weet dat Feyenoord de strijd om het kampioenschap de laatste jaren niet vaak heeft meegemaakt, dus het zou kunnen meespelen. Maar als wij zelf kampioen willen worden, dan moeten wij eerst zelf alles winnen."

Ajax won zondag zelf met 2-0 van Sparta Rotterdam, een uitslag die veel hoger had kunnen uitvallen. Maar na de tweede treffer nam de ploeg van Peter Bosz wat gas terug, mogelijk met oog op het duel van donderdag tegen Legia Warschau in de Europa League. "Misschien speelde dat onbewust mee inderdaad”, klinkt het. “We hebben wel veel kansen gehad om Sparta nog meer pijn te doen, maar dat hebben we nagelaten. Je had deze wedstrijd gewoon vier of vijf keer moeten scoren. Dan was voor jezelf een stuk makkelijker geweest. De kansen hebben we ook zeker gehad, maar tot een doelpunt kwam het niet."

Geeft Feyenoord de koppositie na de zege op FC Groningen nog uit handen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Off topic,
Stel Ajax eindigt 2e dit seizoen achter Feyenoord. Maar komt wel 1 of 2 rondes verder in Europa. Mag je dan spreken over een geslaagd seizoen. Of heeft Peter Bosz dan gefaald in zijn Debuut seizoen?

13 februari 2017 om 07:40

@Granit Xhaka
Ik vind dat je dan mag spreken van een geslaagd seizoen. Ik vind dat je eerder naar het puntenaantal moet kijken dat Ajax haalt. Wanneer zij boven de 85 punten halen, maar toch 2e worden vind ik dat je echt wel mag spreken van een goed debuut!

13 februari 2017 om 07:51

Komt toch meer bij kijken vind ik. Als je zoals Martin Jol veel punten haalt maar de titel misloopt, heb je niet per definitie een goed jaar gehad. Meespeelt dat Jol ontzettend veel naar zijn hand zette, spelers haalde en geld uitgaf. Als je die vrijheid krijgt moet je oogsten ook.

Bosz heeft wat mij betreft heel veel geluk gehad met het vuile werk dat De Boer heeft opgeknapt. Frankie heeft met karig materiaal wereldprestaties geleverd waardoor er nu budget is bijvoorbeeld Ziyech te halen. Vind zeker dat Bosz tijd moet krijgen, ook als hij de titel niet pakt, maar je kan niet zeggen dat het seizoen geslaagd is als Ajax lekker meedoet maar geen kampioen wordt. Overigens voorzie ik dat het nog helemaal goedkomt, dus waar hebben we het over, waarom niet kampioen en een rond of twee verder in Europa. Ajax heeft een sterke selectie en groeit duidelijk in het seizoen, dus toe maar een keer.

13 februari 2017 om 08:21

hmm... ik weet dat er fdb fans zijn of mensen die fdb door dik en dun blijven steunen. maar karig materiaal? kom op man. zijn selectie was voor de nederlandse ed werelds en had zelfs wereldpotentie. zeker de eerste 3 seizoenen. blijkt ook waar een aantal van die spelers nu spelen en welke rol ze vervullen in hun huidige teams.

13 februari 2017 om 08:32

over zn sllerlastste seizoen ben ik wel eens. hij haalde veel punten met een selectie die in ootentie veel minder was dan zn kamoioenselectie.

13 februari 2017 om 09:02

exact mijn punt. alleen jammer dat je ook suarez noemt. die is al weg. hij werd nooit kampioen met ajax.

13 februari 2017 om 09:16

ja technisch gezien heb jij gelijk, maar vind je niet dat zijn rol dan wel heel erg minimaal is dan om hem wel op te noemen. ik vind van wel.

13 februari 2017 om 09:35

2 westrijden geloof ik waarvan 1 europees (winst op ac milan)

13 februari 2017 om 09:44

maar we hadden t over de prestatie van fdb niet van ajax als club zijnde. sterker nog. vind t des te knapper van fdb dat hij zonder suarez de titel binnensleepte, aangezien ajax met een achterstand t seizoen hervatte.

13 februari 2017 om 07:44

Wat mij betreft wel, al is het alleen al omdat het voetbal er stukken beter uitziet, en er weer spelers rondlopen waarvoor je naar het stadion gaat. Maar er zullen vast supporters zijn die die mening niet delen.

13 februari 2017 om 07:44

Van mij mag je ieder seizoen dat Ajax geen kampioen wordt mislukt noemen. Staat wat mij betreft los van de trainer zijn situatie, want Ajax is het aan zijn stand en begroting verplicht om altijd tot het laatst mee te doen. Dus lukt dat niet dan faalt ook Bosz. Dat het geen gevolgen heeft staat buiten kijf, want een trainer moet kunnen bouwen en de rekening kun je hem op zijn vroegst na twee seizoenen presenteren.

13 februari 2017 om 07:51

@manodedius, begrijp je argumentatie en ben het met je eens dat als je de grootste begroting hebt, je automatisch ook kampioenskandidaat bent. Vind echter dat Ajax dit jaar om verschillende redenen het goed doet, ondanks de huidige 2de plaats; nieuwe trainer na 5 jaar, voetballers hebben het tikje breed echt moeten afleren, aanpassen spelersgroep (veel verkocht en andere basisspelers), veel punten maar feyenoord is gewoon heel goed bezig, ver(der) in Europa dus dubbele wedstrijden. Al met al ben ik tevreden en ik verwacht volgend jaar een nog sterker ajax. Een paar steekhoudend zullen waarschijnlijk vertrekken maar Bosz heeft het op de rit en jeugd / gerichte aankopen zullen de gaten vullen. En eerlijk is eerlijk, dat had ik niet verwacht want was geen voorstander van deze trainer. Hij bewijst mijn ongelijk tot zover.

13 februari 2017 om 08:11

Sta er hetzelfde in, was ook geen voorstander van Bosz maar hij heeft het goed ingevuld met Schone op 6 en de nieuwe backs. Vind hem wel een veel mindere manager mbt wisselspelers, daar had De Boer duidelijk meer gevoel voor. Die had gewoon in de helft van de wedstrijden Bazoer en Tete 30 minuten laten meedoen om ze betrokken te houden. Maar ieder zijn ding en eerlijk is eerlijk, het ziet er hoopvol uit. Toch vind ik dat Ajax 1x in de twee jaar de schaal moet pakken dus moet Bosz zijn debuutseizoen gewoon bekronen. Bewijst hij zichzelf een geweldige dienst mee, want zo bouwt hij krediet en maakt het aantrekkelijker voor spelers om komend jaar te komen of voor aanwezige spelers leuker om te blijven en de cl in te gaan. Alles wordt dan makkelijker. Ajax is nooit een eindstation meer dus hou je altijd te maken met een uitstroom en moet je een volgend seizoen weer bouwen, ben benieuwd hoe Bosz daarmee omgaat, dat deed de Boer altijd heel knap en met zeer beperkte investeringen. Een andere trainer gaat direct lopen janken om investeringen. Even afwachten dus, maar wat mij betreft kun je het seizoen van Ajax en Bosz gescheiden beoordelen. Als Ajax geen kampioen wordt was het geen goed jaar, maar kan Bosz het naar behoren gedaan hebben.

13 februari 2017 om 07:45

Nee, vind ik niet. Ajax speelt een stuk leuker en aantrekkelijker dan 1-2 seizoenen hiervoor. Jammer genoeg in een aantal wedstrijden wat steken laten vallen. Met een PSV of zoals dit seizoen Feyenoord dat op dreef is, gaan die er gewoon met de titel vandoor.

13 februari 2017 om 07:46

Ik zou het dan een goed debuutseizoen vinden. Geslaagd kan je een prijsloos jaar niet noemen maar als je zo kijkt zit de selectie in een soort overgangsjaar. Je speelt met bijna een volledig nieuwe selectie met nog veel jonge jongens, dan mag je best een extra jaartje aanzien voor je over geslaagd of gefaald seizoen spreekt. Als er volgend jaar een goed team staat dan heb ik er geen probleem mee.

13 februari 2017 om 07:51

@granit Xhaka, Ik sluit me aan bij Stinoamsterdam. Feyenoord haalt dit seizoen gewoon bizar veel punten en het kan gewoon zo zijn dat er éã©n club tijdens een seizoen gewoon met kop en schouders bovenuit stijgt. Daarnaast vind ik ook, dat hij met Ajax echt aan het bouwen is. Dit heeft aan het begin punten gekost tegen Roda en Willem 2 thuis. Ook vind ik dat Bosz veel aantrekkelijker voetbal speelt en de groepsfase EL eenvoudig heeft overleeft. En tja... Frank de boer is wel 4x kampioen geworden, maar vergeet niet dat, dat ging met 73, 76, 76 en 71 punten. Wanneer Bosz idd 85 punten haalt en misschien nog 2 rondes europa league overleeft, vind ik dat hij het voor het eerste seizoen uitstekend heeft gedaan.

13 februari 2017 om 07:55

Geslaagd! Feyenoord wordt de kampioen door de routine in het elftal én dat alles op zijn plek valt. Voor Feyenoord moet het ook dit seizoen gebeuren, iets wat voor Ajax met jonge spelers als Dolberg nog niet zo is.

Vorig jaar zijn we geen kampioen geworden met saai en lelijk voetbal, dus had je nog minder. Dit jaar spelen we leuk en zit er veel meer creativiteit in.

13 februari 2017 om 07:59

Peter Bosz moet de tijd krijgen, al wordt Ajax 3de en verliezen ze van Legia dan nog moet Peter blijven.. Ze zijn een nieuwe weg ingeslagen en dat kost tijd dus zou het dom zijn hem na 1 jaar al weg te doen tenzij het super slecht zou gaan maar dat is niet aan de orde.. Je hebt als Ajax zijnde nu ook te maken met dat Feyenoord uitstekend draait want Ajax doet het gewoon goed op het begin van het seizoen na en dan dient toch te zeggen dat van die opstelling 3 kwart weg is of niet meer speelt dus er komt steeds verbetering in, ook het spel wordt stabieler dus zie genoeg rede om volgend jaar met Peter door te gaan

13 februari 2017 om 08:43

Martin Jol werd hier destijds ook op afgeserveerd. Dus het antwoord zou bij velen nee moeten zijn.

13 februari 2017 om 09:44

Martin Jol werd het seizoen erna afgeserveerd omdat hij domme aankopen deed en het toen een heel stuk minder ging.. Dat jaar dat die net geen kampioen werd is 1 van de beste competitie jaren in tijden geweest.. Met dat aantal punten, doelpunten en tegengoals wordt je normaliter gewoon kampioen

13 februari 2017 om 09:59

In het spel van Ajax zie ik weinig verbetering. Dus moeten we de vraag stellen: kampioen met niet aantrekkelijk spel of geen kampioen met leuk voetbal en heel veel doelpunten? Bos zijn moet de tijd krijgen, maar hij moet gewoon de laatste twaalf wedstrijden allemaal winnen en zeker de kwartfinale van de EL halen.

Gewoon een prima uitslag afgelopen zondag. Uiteraard zitten er wel verbeteringen in en had Ajax meer moeten scoren. Maar heel zwart wit gezien Ajax heeft gewonnen en blijft Feyenoord achterna lopen en PSV houden ze met 3 punten achter. Ajax speelt donderdag een wedstrijd tegen Legia. Daarna zondag speel je tegen Vitesse wat altijd een moeilijke uit wedstrijd is. Ajax heeft een prima uitslag neergezet op naar donderdag en hopen dat je daar wint en vervolgens met een goede boost van Vitesse gaat winnen.

@granit, Lastige vraag het is niet zwart of wit. Bosz werd gehaald om mee te doen met de titel (en als 1 van de grote 3 met als doel die te winnen), Europees overwinteren en aantrekkelijker voetbal spelen, waardoor fans weer met meer plezier naar het stadion komen. Je ziet dat hij in het begin even zoekende was, maar het team staat, spelers worden beter en breken door. Kortom hij brengt een positieve flow met zich mee. Hij heeft het dan nog steeds goed gedaan al kan het zomaar gebeuren dat bijvoorbeeld een feyenoord het een keer een jaar beter doet. Dan heeft hij niet gefaald in mijn ogen. Laat ik het zo zeggen, ik ben erg blij met Bosz als trainer en hoop dat hij nog een tijdje blijft!

13 februari 2017 om 10:11

Ik vind juist dat die geen positieve flow mee neemt... Al dat gezeik met super talenten die opeens niets meer kunnen volgens Bos... Bazoer, Riedewald, Tete en ga zo maar door... Het voetbal mag er dan leuker uitzien binnen de spelers groep heerst nog veel onduidelijkheid.

13 februari 2017 om 12:10

Hoeze heerst er veel onduidelijkheid in de spelersgroep? Het is toch hartstikke duidelijk. Bazoer is al vertrokken en Tete en Riedewald zijn blijkbaar gewoon niet goed genoeg want het team dat Bosz wekelijks het veld instuurt draait meer dan prima.

Lijkt me hartstikke duidelijk en weinig op te merken over de beslissingen die Bosz heeft gemaakt.

Aan het einde van de rit hoop ik niet dat we de titel gaan verliezen op doelsaldo. Dat is zo pijnlijk. Helaas was het gisteren duidelijk dat na de tweede treffer de spelers minder scherp waren. Toch vind ik dat vooral Younes in de spiegel mag kijken. Hij had minimaal een keer moeten scoren. Het is echt niet normaal meer hoeveel kansen hij mist. Maar goed, donderdag een nieuwe wedstrijd met nieuwe kansen.

13 februari 2017 om 07:54

Ik denk heel eerlijk gezegd dat Bosz niet onder Younes kan. We hebben helaas geen goede vervanger. Ja een jeugdige Kluivert die lekker mag spelen en geen druk voelt. Maar dat veranderd straks ook wel. Het is wachten op Neres maar die zou wel eerst even moeten wennen aan de cultuur, weer en al die andere bijzaken. Maar Younes moet wel snel zich aanpassen. Als hij zo doorspeelt kan je hem net zo goed wisselen. Alleen in de Europese wedstrijden doet hij het wel beter. Hij heeft dan ook meer ruimte en de tegenstander kent hem minder.

13 februari 2017 om 09:34

Valt mij op dat dit zovaak in Nederland aangedragen wordt het "moeten wennen aan de cultuur" terwijl in andere landen spelers gewoon gelijk gebracht worden na dat ze aangekocht zijn.

Het is erop of eronder lijkt mij.

13 februari 2017 om 10:23

Ik word ook wanhopig van onze Amin. Hij speelt echt niet slecht, want vaak genoeg speelt hij zijn directe tegenstander uit. Ook gaf hij een mooie bal op Ziyech die daarna de assist gaf op Dolberg. Hij is een constante dreiging, maar zijn rendement is gewoon te laag. Deze jongen heeft echt enorm pech, want hij schiet zo vaak op de paal, lat of net naast. Vorige week dan eindelijk zijn eerste goal van het seizoen, dus stiekem heb ik de hoop dat hij nu dan over die drempel is.

Ja hoor, zogenaamd nam Ajax gas terug. We winnen al het hele seizoen niet met grote cijfers, terwijl die mogelijkheden er wel gewoon zijn. Nemen we al 22 wedstrijden gas terug of zo? Het spel is gewoon lang niet zo goed en zo leuk als de zogenaamde kenners beweren. Een Feyenoord speelt niet minder overtuigend dan Ajax. De titel kun je gewoon vergeten. Met een beetje pech ben je na deze week klaar met het seizoen.

Altijd weer dat gas terugnemen verhaal bij Ajax, worden ze daar niet een keer moe van?

Voor de Nederlandse punten hoop ik dat ze winnen, maar dit soort opmerkingen zijn weer eens nergens voor nodig.

Achja Ajax heeft gewonnen, dus wat maakt het uit of ze wel of geen gas terug hebben genomen.

Off: Erg coole foto bij het artikel

"wij spelen op dit moment overtuigend, dus daar richten we ons nu op”
Ik ben het hier toch niet zo mee eens. Ajax speelde tegen Sparta voor het eerst pas overtuigend en dan vooral de tweede helft. De wedstrijden hiervoor waren verre van overtuigend.

13 februari 2017 om 12:41

Tegen ADO was toch best overtuigend te noemen. Maar verder valt het inderdaad best mee. Roda was trouwens ook gewoon een prima pot.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren