Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax moet schakelen: 8 potentiële opvolgers van Jurriën Timber op een rij

Laatste update:

Jurriën Timber staat op het punt zijn loopbaan te vervolgen bij Arsenal. Ajax ontvangt naar verluidt minimaal 42 miljoen euro voor de 22-jarige centrumverdediger. Technisch directeur Sven Mislintat krijgt de zware taak om de komende weken een waardige vervanger voor Timber te vinden, terwijl ook niet valt uit te sluiten dat de Duitser op zoek gaat naar nóg een jonge rechtsbenige centrumverdediger. Voetbalzone zet acht mogelijke opvolgers van Timber op een rij.

Josip Sutalo (Dinamo Zagreb)
Met zijn 23 jaar is Josip Sutalo momenteel de grote blikvanger bij Dinamo Zagreb. De centrumverdediger kwam het afgelopen seizoen tot 36 officiële duels voor de Kroatische topploeg, waar hij in 2020 zijn doorbraak beleefde. Het gerenommeerde Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde momenteel op achttien miljoen euro. Sutalo ligt momenteel nog tot medio 2028 vast in Zagreb, waardoor Dinamo hoog in de boom kan gaan zitten bij een mogelijk vertrek. De Kroaat is verdedigend ijzersterk en oogt ook aan de bal uiterst comfortabel.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Sutalo in duel met Oranje-international Mats Wieffer.

Zeno Debast (Anderlecht)
Alhoewel Anderlecht een seizoen beleefde om snel te vergeten, beleefde Zeno Debast wél een sterk jaar. De negentienjarige verdediger was een van de weinige lichtpuntjes bij Paars-Wit. Hij groeide uit tot een onbetwiste basisspeler en vormde het gehele seizoen het hart van de defensie met Jan Vertonghen. Bij de Rode Duivels wordt Debast gezien als de uiteindelijke opvolger van Toby Alderweireld. Met zijn 1,89 meter is hij sterk in de lucht en ook een tackle wordt door de drievoudig international niet geschuwd. Debast is net als Timber een voetballende verdediger met een uitstekende dieptepass die ook durft in te dribbelen.

Debast was het afgelopen seizoen een van de lichtpuntjes bij Anderlecht.

Konstantinos Mavropanos (VfB Stuttgart)
Dat Konstantinos Mavropanos in verband wordt gebracht met een transfer naar Ajax is niet heel vreemd. Sven Mislintat haalde de Griekse centrumverdediger in zijn periode als technisch directeur bij VfB Stuttgart en Arsenal ook als versterking binnen. Mavropanos wordt geroemd om zijn fysieke kracht. De 24-jarige verdediger is vele tegenstanders in de Bundesliga de baas, kan met zijn snelheid genoeg compenseren en is bij Stuttgart met zijn voetballende kwaliteiten ook een spil in de opbouw.

Gaat Mislintat zich ook bij Ajax sterk maken voor de komst van Mavropanos?

Anel Ahmedhodzic (Sheffield United)
De kans bestaat dat er deze transferwindow na Benjamin Tahirovic nog een Bosniër voor een transfer naar Ajax kiest. De 24-jarige Anel Ahmedhodzic promoveerde het afgelopen seizoen met Sheffield United naar de Premier League, waardoor zijn komst hoogstwaarschijnlijk minder reëel is dan enkele andere namen in deze lijst. Ahmedhodzic was het afgelopen seizoen sterkhouder bij Sheffield. Hij kwam tot veertig officiële duels, werd in de Championship geprezen om zijn verdedigende kwaliteiten, maar heeft ook een goede inspeelpass.

Ahmedhodzic promoveerde het afgelopen seizoen met Sheffield United naar de Premier League.

Mees Hilgers (FC Twente)
Het is nog maar de vraag of Ajax een hoge transfersom aan de opvolger van Timber uit gaat geven. Wellicht zoeken de Amsterdammers een nieuwe centrumverdediger in de Eredivisie. In dat geval is Mees Hilgers een naam die genoemd dient te worden. De verdediger van FC Twente heeft een vergelijkbaar profiel als Timber, al is de Ajacied op defensief vlak verder. Hilgers leek deze zomer op weg naar de uitgang bij Twente. Inmiddels is hij toch weer in gesprek met de Tukkers over een contractverlenging. Eventuele interesse van Ajax kan de verdediger mogelijk alsnog van gedachten doen veranderen.

Binnen de Eredivisie is Hilgers een potentiële kandidaat als opvolger van Timber.

Martin Vitík (Sparta Praag)
Martin Vitik brak in 2021 als jeugdexponent door bij Sparta Praag. De inmiddels twintigjarige verdediger veroverde een basisplaats en stond deze vervolgens niet meer af. Het afgelopen seizoen kwam hij tot 31 officiële duels namens de Tsjechen. Vitik maakte recent nog indruk op het EK Onder 21. In de groepsfase eindigde Tsjechië derde achter de leeftijdsgenoten van Israël en Engeland. In het groepsduel met Duitsland Onder 21 blonk Vitik in verdedigend opzicht uit én wist hij vlak voor tijd de winnende 2-1 te maken. De 1,93 meter lange verdediger is door de lucht nauwelijks te kloppen en beschikt ook over opbouwende kwaliteiten.

Vitík was onlangs een van de uitblinkers bij Tsjechië op het EK Onder 21.

Kevin Mantilla (Independiente Santa Fe)
Ajax kocht Davinson Sánchez in 2016 voor circa vijf miljoen euro van Atlético Nacional. Zijn komst bleek uiteindelijk een schot in de roos. Een jaar later vertrok de fysiek sterke mandekker voor liefst 42 miljoen euro naar Tottenham Hotspur. Kevin Mantilla kan weleens de volgende Colombiaanse verdediger worden die voor een transfer naar Europa staat. Over de twintigjarige mandekker wordt hoog opgegeven. Mantilla oogt volwassen voor zijn leeftijd, is fysiek sterk en comfortabel aan de bal. De jonge centrumverdediger werd eerder al in verband gebracht met clubs als Liverpool en FC Porto, waardoor de Amsterdammers mogelijk snel moeten toeslaan.

De twintigjarige Mantilla wordt in Colombia gezien als toptalent.

Sebastián Boselli (Defensor)
De kans is groot Mislintat als opvolger van Timber voor een meer ervaren (jonge) verdediger gaat. Mocht de TD toch zijn pijlen richten op een groeibriljant, dan is het aannemelijk dat de naam van Sebastián Boselli ook op zijn shortlist staat. De negentienjarige Uruguayaan, die kan rekenen op concrete interesse van River Plate, staat te boek als intelligente speler en sterke opbouwer. Dat hij zijn thuisland deze zomer gaat verlaten om een stap omhoog te maken lijkt dan ook een zekerheid.

Boselli staat deze zomer waarschijnlijk voor een fraaie transfer.

Wie vind jij de meest geschikte opvolger van Jurriën TImber?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Mag psv ook naar deze cv's kijken? Die zoeken ook nog een cv. Of is dit alleen voor Ajax?

2 juli 2023 om 13:42

Als PSV bij de presentatie van de speler VZ credit geeft, dan zeggen ze vast geen nee.

2 juli 2023 om 13:47

Dit is alleen voor Ajax, Psv zoekt maar op zijn eigen platform hoor, kom nou sjongejonge

2 juli 2023 om 13:52

Bijzondere reactie gezien het gaat om een speler van Ajax die weggaat en er een gat opgevuld moet worden. Als Simons bijvoorbeeld gaat zal er vast een soortgelijk iets komen.

2 juli 2023 om 13:58

Heb je geen humor op zondag Bas? Ik kon er wel om lachen.

2 juli 2023 om 13:58

Denk je dat? Dit is wel een site gefocust op Ajax hè.

2 juli 2023 om 14:01

Vreemd hè. Ik begrijp niet waarom er veel meer (reacties op) berichten over Ajax komen in vergelijking met bijvoorbeeld Emmen of FC Dordrecht. Zouden ze eens iets aan moeten doen hier. En dat er onder de berichten even veel reacties komen van Emmen supporters als Ajax supporters. Een soort van clubtax, goed idee!

2 juli 2023 om 14:16

Gek hoor. Je hebt namelijk een heleboel figuren die als ze de naam Ajax zien als een stier op een rode lap reageren en dus is Ajax interessant voor VZ. Voor de Ajacieden en de niet Ajacieden( waarvan hun club vaak op oud Ajaxspelers teert…zeker die van jou). Dus ff voor de Ajacieden onder ons: bedankt voor de reakties!! Zo blijft VZ Ajaxzone!!

2 juli 2023 om 21:20

Ik nam de reactie serieus, maar hedendaags weet ik bij sommigeedem hier niet echt meer of ze serieus zijn of niet. Dat gezien vaak Ajax fans toch het forum overnemen

3 juli 2023 om 09:30

Niet alleen het forum bas.

2 juli 2023 om 14:03

Belachelijk dat psv supporters dit überhaupt kunnen lezen. Dat zou net de technologie can tegenwoordig toch makkelijk opgelost kunnen worden. Zul je zien dat Steward straks één van deze
spelers aantrekt. Ik denk dat voetbalzone dan een proces aan zijn broek heeft hangen van boze ajax fans.

Iets mee on topic: ajax heeft toch ook nog die jonge Turkse voetballer. Kaplan volgens mij. Of is die niet rechtsgeldig?

Wellicht is per schuurs een optie. Schijnt het goed te doen in Italië;-)

2 juli 2023 om 14:13

Niet rechtsgeldig? Geen idee wat je bedoelt maar Kaplan had afgelopen jaar blessures.

Dit jaar gaat hij zeker meedoen bij het eerste maar of hij al basisspeler wordt, dat is afwachten.

Schuurs is geen optie. die heeft genoeg kansen bij Ajax gehad maart was het net niet. Mooi dat ie elders beter uit de verf komt. Goed voor hem, goed voor Ajax.

2 juli 2023 om 14:25

Denk dat ie bedoelt of ie niet rechtsbenig is, en dat is ie inderdaad niet, dus ze zullen m ook niet heel snel als optie zien voor de positie aan de rechterkant van het centrum.

2 juli 2023 om 14:27

Speelgerechtigd. Dr. Duck bedoelt speelgerechtigd.

Maar hopelijk blijft Kaplan fit. Indien fit, zou hij weleens de verrassing in de verdediging kunnen. Maar vertrouwen op de Turkse verdediger is vooralsnog een grote gok.

2 juli 2023 om 14:43

rechtsbenig ...autocorrect is soms echt vervelend

2 juli 2023 om 14:45

Dank, linksbenig dus ...dan zal ajax idd op zoek moeten naar rechtsbenige verdedigers, want wat mij betreft voldoen rensch en sanchez ook niet. Ik heb geen zicht op de jeugd, maar heb niet het idee dat daar al rechtsbenige verdedigers klaar staan.

2 juli 2023 om 14:46

Schuurs was een beetje een grapje. Ik had ook Doekhi of Botman kunnen noemen. Hoewel van alles best begrijp dat ze op het moment dat ze doorbraken geen basisplaats kregen.

2 juli 2023 om 14:24

@feliix,

PSV mag hier natuurlijk naar kijken, alleen is Brandts meestal niet zo'n voorstander van verdedigers halen dus doen ze er waarschijnlijk toch niks mee

2 juli 2023 om 14:28

Ik snap jouw opmerking niet helemaal. PSV koopt toch nooit verdedigers.

2 juli 2023 om 21:08

Timo Baumgartl komt terug en wil voor zijn kansen gaan bij psv las ik.

2 juli 2023 om 17:33

Hoe bedoel je?

3 juli 2023 om 08:47

Wij proberen dit geheim te houden. Niet doorsturen svp.

Sutalo is een zeer goede verdediger, sterk en erg goed aan de bal. Ajax moet naast een Bassey of eventueel Hato wel een goede voetballende verdediger zetten.

Mavropanos wordt al gelinkt, maar dat komt omdat Mislintat bekend met hem is.

Ahmedhodzic had je dan vorig jaar van Malmo op moeten pakken. Die kost nu teveel, lijkt me. Had wel een goede optie geweest.

Hilgers was toch al zo goed als rond met Twente? Lekker nog een jaartje daar blijven ontwikkelen.

DeBast acht ik nog wat te jong en moet meer wedstrijden in België spelen nog.

De rest heb ik nauwelijks of niet zien spelen.

2 juli 2023 om 14:26

Hilgers gaat inderdaad zijn contract verlengen.

2 juli 2023 om 14:33

Sutalo acht ik ook niet haalbaar. Daar gaat Zagreb veel meer voor vragen dan wat Ajax kan betalen, of ze willen echt weer enorm de portemonnee trekken. Mavropanos lijkt me de enige uit dit rijtje die haalbaar is én een versterking is. Die jongens uit Zuid-Amerika ken ik niet, dus weet niet of die haalbaar of een versterking zijn.

Van Mavropanos wordt ik wel enthousiast. Snel, voetballend sterk, en fysiek. Bovendien zijn spelers van het niveau Stuttgart nog wel haalbaar lijkt het en lijkt er met Mislintat in ieder geval realistisch.

2 juli 2023 om 14:21

Hij is ook vaak zeer lomp dus en maakt vaak domme amateuristische fouten. Zijn positionering is niet zo goed

2 juli 2023 om 20:35

Met de kenmerken die je opnoemt gaat Ajax een Bassey 2.0 halen.
Dat soort spelers renderen een stuk slechter omdat ze ook moeten kunnen voetballen.

2 juli 2023 om 23:00

Persoonlijk denk ik dat Sutalo onhaalbaar is, anders zou dat mijn persoonlijke voorkeur zijn.

Alternatief uit deze lijst zou voor mij Vitik zijn of anders Debast als ze beiden minder dan 12m moeten kosten. Bij die laatste twijfel ik daar over.

Boselli ook een talent maar ik denk dat hij er wel goed aan doet om nog een jaar bij River te spelen. Wanneer Timber of Martinez er nog was had je die makkelijker kunnen inpassen. Zelfde geldt voor Vitik en Debast in mindere mate, eigenlijk heb je een verdediger nodig waaraan een Hato, Kaplan of Bassey zich kunnen optrekken.

Colombiaan ken ik niet to be honest. Gozer van Sheffield onbetaalbaar, en Mavrapanos weet ik eerlijk gezegd niet maar op basis van wat ik lees word ik daar niet echt enthousiast van.

3 juli 2023 om 09:20

Debast gaat nooit voor minder dan 12 miljoen weg lijkt me. Sowieso een bedrag van rond de 20 miljoen en waarschijnlijk zelfs hoger.

3 juli 2023 om 10:59



Vandaar dat ik dat ook aangaf inderdaad. Maar meer er voor betalen moet Ajax niet doen, dan moeten ze naar alternatieven kijken.

Is iedereen Kaplan vergeten ofzo? Die jongen komt er wel, zou naar een rechts/linksback kijken. Hato heb je als backup cv en (potentiele) vaste linksback.

2 juli 2023 om 13:45

Op basis van wat? Volgens mij is ook hij een linkspoot. Als je net iemand voor een dikke 40 miljoen verkoopt dan haal je toch een nieuwe, lijkt mij logisch.

2 juli 2023 om 13:49

Kaplan is linksbenig. En vrijwel alle clubs willen met een linksbenig en rechtsbenig centraal duo spelen.

2 juli 2023 om 14:25

Hato is geen linksback. Je ziet in alles dat hij centraal veel comfortabeler is.

2 juli 2023 om 16:06

Kaplan traint momenteel nog geen eens met de groep mee. Achter Timber had je het hele afgelopen seizoen ook al niemand, alleen Alvarez een soort van maar die gaat ook nog wel weg. Gelukkig is Timber zo'n beetje nooit geblesseerd en geschorst. Je hebt nu sws maar 3 cv's waaronder een 17 jarige en een speler die nog niet volledig hersteld is

Kan je niet beter kijken of Davinson Sanchez haalbaar is? Hij moet immers weg bij Tottenham wat wellicht kansen biedt.

2 juli 2023 om 13:58

We hebben met bassey al een speler die moeite heeft om een pass over 5 meter te geven. Lijkt me niet verstandig om nog zo'n speler te halen.

2 juli 2023 om 14:05

Dan heb je wel 2 slopers achterin en veel koopkracht. Iets waar het ajax vaak aan ontbreekt.

Stel je voor dat je als spits tegen die twee beren staat. Daar kijk je niet naar uit denk ik

2 juli 2023 om 14:16

Alleen jammer dat elke bal naar voren ingeleverd wordt waardoor je alsnog hele tijd onder druk staat 🥲

2 juli 2023 om 23:02

Wanneer je 2 voetballend sterke backs hebt en een 6 hent die niet steeds verstoppertje speelt/geen raad weet met de bal zoals dit jaar dan kan je prima met 2 centrumverdedigers spelen die minder goed zijn aan de bal.

3 juli 2023 om 18:45

ik zie Sanchez bij veel mensen terug komen, maar ik begrijp niet waarom. Die wordt niet voor niets door zijn eigen fans uitgefloten.

En daarnaast heeft Ajax op dit moment juist behoefte aan spelers die opbouwend iets toe kunnen voegen en dat doe Sanchez ook niet.

Ik sluit me aan bij Feliix,
Mogen andere clubs deze lijst ook inzien of is dit specifiek voor Ajax, want daar lijkt het wel op.
Dit is dus weer een topic waar echt niemand blij van word, speculaties ten top.
VZ is dus nu ook ajax-scout en deelt deze gegevens via een algemene voetbalsite.
Lekker belangrijk en "echt nieuws".
Rubriek wandelgangen word dus uitgebreid met echte nieuws-items.
Ben benieuwd wanneer er weer eens echt nieuws te lezen valt, want dit soort topics kan je dus helemaal niets mee.

2 juli 2023 om 13:50

Ik vind t wel een leuk artikel eigenlijk

2 juli 2023 om 13:55

Tinus toch laat je niet zo kennen joh. Tuuk is VZ eigenlijk AjaxVZ. Dat weet toch iedereen! Gelukkig zijn er nog mensen als jij die een beetje tegengas geven!!!

2 juli 2023 om 14:18

Tuurlijk, maar jij weet ook dat het voor hier eigenlijk een belachelijk item is.
Voetbalzone bekend weereens kleur terwijl ze vroeger, toen ik lid werd als een neutrale voetbalsite door het leven ging.

2 juli 2023 om 14:54

VZ is net zo neutraal als jij het maakt.

2 juli 2023 om 13:59

De grootste club, de meeste nieuwsberichten. Waarom neem je de moeite om dit allemaal te typen als het je niks interesseert?

2 juli 2023 om 15:00

Zo’n soort artikel kwam er toch ook toen Gakpo vertrok bij PSV? Ik vind het wel leuk om te lezen, vooral omdat het vrijwel ook ‘onbekende’ namen zijn

Sutalo, hands down, met grote voorsprong op de rest, groot talent, al redelijk wat ervaring opgebouwd, goede lengte en fysiek.Maar kan helaas naar grotere clubs en is met z’n bijna 20 mil, niet goedkoop. Maar Sutalo zou een statement aankoop zijn

2 juli 2023 om 14:21

Net als Bassey en Bergwijn, statement aankopen waren?
Ik denk dat je met "statement" bedoeld, kijk ons nog eens geld uitgeven wat jullie niet kunnen?

2 juli 2023 om 15:42

Aparte reactie dit. Ik denk dat hij doelde op dat Šutalo afgelopen maanden stevig gelinkt is aan clubs als Arsenal en RB Leipzig. Echt een heel goede verdediger die tegen Nederland afgelopen interland ook gewoon een van de uitblinkers was. Het zou mij persoonlijk verbazen als deze speler haalbaar is.
En ja, dat Ajax Bassey en Bergwijn kon halen zei toch best wel wat? Dat voornamelijk Bassey (prima speler) niet goed gescout was en simpelweg niet bij Ajax past, doet daar toch niets aan af? Op het eerste gezicht is deze jongen in ieder geval al echt veel beter aan de bal.

2 juli 2023 om 18:12

Nee @Tinus met Statement aankoop bedoel ik dat je andere (grotere betere) clubs aftroeft. Dat je laat zien dat Ajax nog steeds wat wilt in Europa, en bedoelde helemaal niets tegenover de andere eredivisionisten. Niet zo negatief denken man…
Verder vond ik Bergwijn en Bassey geen statement aankopen, verre van zelfs. Bergwijn was al uitgeblust, meest lachwekkend aankoop ooit geweest gezien het prijskaartje. En Bassey, tja was niet zo’n groot talent

3 juli 2023 om 10:37

@tinus,

Bassey is als verdediger gewoon beresterk. En voetballend valt nog wat te ontwikkelen voor hem. Met Hato als LCV en Bassey als linksback, heb je verdedigend gewoon een sterke linkse kant.
En we weten allemaal dat als Bergwijn zijn vorm terugvind, hij de competitie aan flarden schiet. We kunnen natuurlijk niet 2 nieuwe spelers gaan beoordelen op een seizoen wat voor heel de club een flater was.

3 juli 2023 om 11:48

Bassey kan gewoon niet eens normaal een bal aannemen, heeft niets met teamprestatie te maken.
En als Bergwijn na zoveel ervaring niet eens mee kan met de beste in de eredivisie dan schort er ook wat aan bij hem.
Voor de rest, een leuk als, als verhaal.

3 juli 2023 om 12:43

@tinus45,

Even voor mijn beeldvorming? Zit je nu ook stampvoetend achter je laptop e stoer om je heen te kijken van kijk mij nou?

Bij Ajax is er iemand weg gegaan uit de basis op een positie die al dun bezet was. Dan is het toch niet zo gek dat ze daarna kijken? Daarnaast denk ik dat de topclubs niet naar dezelfde lijstjes kijken.

Ahmedhodzic gaat wel een dure aankoop worden dan. PSV had vorig jaar interesse en moest volgens mij minimaal 10 miljoen euro neerleggen. Dat zou nu veel meer zijn gezien zijn transfer waarde.

Niemand vanuit de eigen jeugd?

2 juli 2023 om 14:13

Je wil een meer ervaren, voetballende verdediger hebben naast Bassey/Kaplan/Hato.

2 juli 2023 om 15:47

Wie speelt er met een centraal duo van 17 en 18 jaar? Volgens mij heeft zelfs Ajax dat nog nooit gedaan. Hato en Aertssen (of Rensch) naast elkaar zou wel echt vragen om problemen zijn. Rensch zie ik persoonlijk nog altijd meer een cv in dan rechtsback, maar toch lijkt het mij niet verstandig met hem te starten.

2 juli 2023 om 16:26

@bbl98, 6 jaar geleden had je weleens bij RB Leipzig, Konate en Upa naast elkaar. Waren beiden destijds 18 jaar.

2 juli 2023 om 22:18

Mister

"Niemand vanuit de eigen jeugd"

Hoezo komt Hato (17 jr) uit een cornflakes doos ofzo? En hebben ook Rensch (19 jr) nog

Wat wil jij? met alleen eigen jeugd een verdediging neer zetten? Het is knap dat 2 van de 4 eigen jeugd zijn. En met Wijndal erbij heb je 3 spelers die in aanmerking kunnen komen voor Oranje.

Dan is het helemaal niet erg om een speler uit Kroatie, Uruguay of Colombia erbij te halen

3 juli 2023 om 09:25

Haha geweldig, ik ben wel benieuwd hoe Hato het gaat doen dit jaar. Volgens mij is zijn positie Lcb?

Volgens mij blijft het nog even afwachten met de transfers? Het is echt een domino effect, zodra het begin dan pas wordt er ingegrepen (helemaal terecht).

De eerste drie spelers zijn wel interessant. Natuurlijk blijft het afwachten wat Ajax gaat doen , maar lijkt me verstandig om een goede vervanger aan te kopen.

Ik hoop eigenlijk dat Mislintat een beetje 'out of the box' zal denken. Niet dat hij tot nu toe voor bekende namen of namen die je verwacht is gegaan met van den Boomen, Tahirovic, waarschijnlijk Spertsyan en het aanstellen van Steijn. En hier moet hij ook zeker door mee blijven gaan, maar ik bedoel meer dat ik hoop dat Mislintat ook de focus heeft op Zuid-Amerika.

Ajax heeft daar de afgelopen jaren natuurlijk een goede naam opgebouwd met Davinson, Tagliafico, Neres, Antony en Martinez en daardoor ook een prima netwerk opgebouwd. Sinds Overmars is vertrokken, heb ik het idee dat dat wat aan het wegvallen is bij Ajax en Mislintat lijkt tot nu toe nog niet heel gefocust op Zuid-Amerika. Liggen genoeg mogelijkheden voor Ajax, dus hoop ook dat ze daar gauw de draad weer op zullen pakken en voor Mantilla of Boselli zullen gaan.

Sutalo zou een optie zijn, maar zijn vraagprijs gaat volgens mij richting de 20 miljoen en misschien eroverheen. Ook schijnen clubs als Leipzig en Wolfsburg interesse te hebben en had Leipzig schijnbaar al een bod van 18 miljoen uitgebracht wat werd afgewezen. Debast heb ik zelf ook genoemd en vind ik ook een ontzettend goede verdediger, maar zal waarschijnlijk ook richting de 20 miljoen of meer gaan.

Mavropanos is bij Arsenal en VFB Stuttgart inderdaad een beetje de standaard aankoop van Mislintat geweest. Doet het ook al een paar seizoenen goed bij Stuttgart, maar heb dan toch liever iemand anders en iemand die ietsje jonger is. Ahmedhodzic zou ik wel graag zien, maar die zal zoals in de tekst staat vrijwel zeker onhaalbaar zijn.

Was het afgelopen seizoen een van de beste verdedigers in de Championship en is dus gepromoveerd met Sheffield United, maar heeft er net pas 1 seizoen opzitten bij Sheffield en nog een contract voor 3 of 4-jaar. Als je hem wilt aantrekken, moet je volgens mij ook met een bod van 30 miljoen of hoger komen en dat zal niet gebeuren.

Hilgers zou ik ook een prima optie vinden als Ajax voor een Nederlandse-kandidaat gaat. Maar die lijkt dus voorlopig in ieder geval bij FC Twente te blijven en te verlengen. Vitik had ik nog nooit van gehoord, maar viel mij dit jeugd EK ook op. Lijkt mij ook een prima speler en haalbaar voor Ajax, maar zou pas een poging wagen als Mantilla of Boselli niet haalbaar zijn.

Mijn voorkeur gaat toch uit naar een Zuid-Amerikaan en dus Mantilla of Boselli. Boselli heb ik toevallig een paar maanden geleden een aantal keer zien spelen op het Zuid-Amerikaanse kampioenschap onder 20 en het WK onder 20 (won hij met Uruguay) daar vond ik hem heel goed. Hopelijk verlegd Mislintat de grenzen iets en haalt bij Boselli binnen :D.

Rulli
Aankoop
Boselli
Bassey
Wijndal
Tahirovic
vd.Boomen
Aankoop
Spertsyan
Bergwijn
Tadic
2 juli 2023 om 14:05

Sutalo is die 20m wel waard. Zeker als je 42m binnen krijgt

2 juli 2023 om 15:05

@rochester,

Ik zie toch liever een echt kopsterke verdediger die ook de verdediging kan organiseren, Alvarez moest dat aan het einde van het seizoen uit armoede al doen, maar met zijn aankomende vertrek heb je komend seizoen eigenlijk niemand die over die kwaliteiten beschikt. En om dan komend seizoen om 20 jarige Zuid Amerikaan (waarvan het altijd een risico is of ze zich kunnen aanpassen)naast Bassey of Hato te zetten die zelf alle sturing nog nodig hebben dan vrees ik dat het wederom een jaar gatenkaas kan worden achterin.

2 juli 2023 om 23:10

Ik snap dat je keuzes moet maken, maar er zijn wel echt talenten in bijv Brazilie die Ajax goed kon gebruiken die ze zijn misgelopen of dreigen mis te lopen. Renan die nu bij Zenit zit bijvoorbeeld, linker centrale en potentieel international, Angelo die nu helaas nij Chelsea lijkt te tekenen. Andrey die daar al getekend heeft.

Op het middenveld heb je met Andre van Fluminense en Matheus Franca van Flamengo twee spelers die je elftal direct beter maken etc etc.

On: leuk lijstje dit, mag VZ vaker doen.

Ze hebben toch AhmetcN Kaplan?

Hilgers en Vitic gaan het zeker niet worden. Ajax gaat iemand kopen die er meteen (moet) staan.

Begrijp niet zoveel waarom hier zo moeilijk over wordt gedaan. Timber heeft laten zien helemaal niet zo'n goede verdediger te zijn als hij geen stabiele back of lcv naast zich heeft.

Teerde het seizoen ervoor vooral op de stabiliteit van Martinez.

Ik vond dat lijstje van VZ destijds met de mogelijke nieuwe trainers van Ajax ook leuk.. Hoe kom je er bij

Haal ze anders alle 8 maar. Even uitproberen. Je mag bij eigen aankopen ook de niet gewenste spulletjes retourneren. Stickertje er op en weer weg. Mooier kan het toch niet? By the way, die Hilgers zou ik niet nemen. Zie ik niet een directe versterking in. Mits je weer mee wilt doen om de plaatsen 3 t/m 6.

Sutalo is niet haalbaar voor Ajax, hij moet 23 miljoen kosten en schijnt al rond te zijn met Leipzig. Bij Leipzig moet hij namelijk de vervanger worden van Gvardiol.

2 juli 2023 om 15:03

Ik dacht dat Geertruida de opvolger moest worden. Goed om te lezen dat ze misschien voor een ander gaan.

2 juli 2023 om 17:08

Gvardiol is linksbenig, misschien speelt dat wel mee

Ik ben wel gecharmeerd van Debast. Jong sterk en lang, goed voor de dualktacht. Is al ervaren en heeft al een paar interlands achter zijn naam. Alleen is hij erg jong. Je zou deze jongen een centrum moeten laten vormen met een ervaren iemand, zoals hij dat nu doet met Vertonghen. Hij spreekt de taal en hoeft zich het minste aan te passen van alle andere spelers denk ik. Die Kroaat lijkt mij ook een goede investering, want bij Zagreb komen de laatste jaren goede spelers vandaan, kijk maar naar Gvardiol, maar die lukt mij onhaalbaar.

Maar Debast en die Griek van Stuttgart lijken mij de meest reëele opties die je gelijk kunt inpassen.

Je bent als club natuurlijk totaal verkeerd bezig als je van buitenaf verdedigers van rond de 20 haalt, terwijl in de jeugdopleiding een aantal zeer talentvolle verdedigers van die leeftijd hebt rondlopen. Vooral Olivier Aartsen is een zeer groot verdedigend talent en het zou van wanbeleid getuigen om diens ontwikkeling eigenhandig de nek om te draaien door voor de nodige miljoenen iemand uit dezelfde leeftijdscategorie van buitenaf te halen. Ik zie hier af en toe opstellingen voorbij komen van zelfverklaarde Ajax supporters die bijna geheel bestaat uit vreemdelingen en hoegenaamd geen Ajax DNA bevatten. De opstelling die ik onlangs voorbij zag komen, spande wat dat betreft de kroon, die bestond niet alleen op 1 na volledig uit buitenlanders zonder Ajax DNA, maar in die opstelling waren ook nog eens 3 aankopen opgenomen. Dan verkies je dus een speler zonder Ajax DNA en zonder dat je zijn naam weet, laat staan dat je weet wat zijn kwaliteiten zijn, boven een eigen speler. Nou, dan ben je een echte Ajacied!

2 juli 2023 om 15:21

Hou toch eens op over dat Ajax dna. Wat is dat dna dan? Want onze laatste 2 trainers die bol staan van het Ajax dna wisten namelijk totaal niet wat Ajax voetbal was. En een paar buitenstaanders wisten dat wel. Je gaat voor kwaliteit. We hebben nu CL te halen dus dan ga je vooral voor kwaliteit en of die nou een ajax label hebben of niet. Dat boeit niet. Talentvol is niet goed genoeg in deze tijd. We gaan verdorie niet weer terug in de tijd dat ajax label boven kwaliteit staat en dan maar accepteren dat je Europees geen reet meer voor stelt. Je hebt Hato al die nu al doorgeschoven is. Wil je daar nog een jochie naast zetten die nog maar moet laten zien dat hij het aan kan? Dan ben je pas verkeerd bezig.

2 juli 2023 om 16:14

Je wilt toch niet stellen dat Schreuder bol stond van Ajax DNA omdat hij een poosje assistent is geweest van Ten Hag. Schreuder staat voor mij voor behoudend voetbal zonder avontuur en lef. Zo herinneren we hem in Enschede en dat heeft hem ook de kop gekost in Amsterdam. Heitinga heeft wel degeleijk Ajax DNA. Jij moet niks van hem hebben maar hij werd in een lopende competitie geconfronteerd met een selectie die niet de zijne was en waarop hij geen enkele invloed heeft gehad (in tegenstelling tot Schreuder). Hij is voor de leeuwen gegooid met als dank dat hem zelfs een toegezegde functie van Assistent Trainer door de neus is geboord terwijl hij juist in deze functie veel toegevoegde waarde zou kunnen hebben. Met Maduro (ook Ajax DNA) is deze functie nu ook goed ingevuld. Ten Hag had inderdaad geen Ajax DNA maar staat/stond wel bekend als een coach die aanvallend voetbal speelt en lef toont hetgeen hij ook heeft laten zien bij Ajax. Van Maurice Steijn is het nog maar zeer de vraag of hij Ajax kan laten spelen volgens de opvatting en cultuur van de club.

2 juli 2023 om 18:48

"hou toch eens op over dat Ajax dna. Wat is dat dna dan? ".

Het is veelzeggend dat je die vraag stelt en het antwoord dus niet weet. Een echte Ajax supporter, dat is een supporter die intrinsieke gevoelens voor die club heeft, zal die vraag nooit stellen omdat hij het antwoord al weet omdat hij dat DNA zelf heeft. Ajax is met afstand de meest succesvolle club van NL en het is een gegeven dat succes mensen aantrekt als honing bijen. Herman Brood en Hennie Vrienten hebben daar ooit een liedje over gemaakt met de titel "als je wint heb je vrienden". Ajax heeft door haar succes vele vrienden, maar daar zitten ook vrienden bij waarvan je je af kan vragen hoe blij je daar mee moet zijn. Vrienden die niet weten wat Ajax DNA is, die het niet uit maakt of er 11 vreemdelingen op het veld staat en hoe Ajax speelt. Het enige dat ze interesseert, is dat het succes oplevert waar ze zich aan kunnen laven.

Het is niet zo vreemd dat je niet snapt wat Ajax DNA is omdat uit je reactie duidelijk blijkt dat je geen idee hebt waar Ajax voor staat. Je bent duidelijk het proto type van een successupporter die het niet boeit hoe Ajax speelt en welke spelers er op het veld staat en er totaal niet mee zou zitten als Ajax jaarlijks miljoenen door het afvoerputje zou laten wegvloeien door er een peperdure state of the art opleiding opleiding op na te houden en vervolgens geen gebruik te maken van de vruchten die dat oplevert door ze geen speeltijd te gunnen. Omdat je maar in 1 ding geïnteresseerd bent en dat is instant-succes. Je snapt kennelijk ook niet dat het Ajax label niet boven kwaliteit staat, maar juist voor kwaliteit. Ajax is de meest succesvolle club van Nederland en die successen zijn altijd behaald met typisch Ajax voetbal en typische Ajax spelers die door de club zelf zijn opgeleid of zorgvuldig zijn uitgekozen. Spelers met Ajax DNA. Een echte supporter hecht daaraan, een successupporter boeit dat niet zoals je zelf opmerkt, die is alleen geïnteresseerd in succes. En dus in feite inwisselbaar is.

Talententen moeten rijpen en vlieguren maken waardoor het even duurt voordat ze rendement opleveren. Een echte Ajax supporter hecht er aan dat ze die tijd krijgen omdat hij of zij een elftal in het veld willen zien staan waarmee ze zich kunnen identificeren. Ook als dat betekent dat het wat langer duurt voor dat succes oplevert. Ook een echte Ajax supporter wil graag succes, het verschil met een successupporter is dat hij wil zien dat dat succes op de Ajax manier wordt behaald en met spelers waarmee hij zich kan identificeren. Een echte Ajax supporter is trots als er weer een groot talent naar de A selectie doorstroomt en wil dat talent zien spelen. En niet dat zijn ontwikkeling eigenhandig de nek wordt omgedraaid omdat er naar de waan van de dag weer een speler uit Verweggiestan wordt gehaald die hem het uitzicht op speeltijd ontneemt om instant succes te kunnen boeken. Ajax heeft prachtige talenten voor wie het hoog tijd wordt dat ze uitzicht krijgen op speeltijd. Ook met een paar van die talenten op het wedstrijdformulier moet Ajax gewoon mee kunnen doen om de titel.

Alle elftallen die Ajax succes hebben gebracht, hebben met elkaar gemeen dat ze zorgvuldig zijn opgebouwd en dat de coaches de tijd is gegund om er iets moois van te maken met behoud van de eigen identiteit van de club, het Ajax DNA. Hopelijk krijgt Steijn die tijd ook en staan we aan de vooravond van een nieuwe succesperiode met veel spelers die door de club zelf zijn opgeleid. Dat kost tijd en geduld, maar de echte Ajax supporter is bereid om die te betrachten omdat hij een ploeg wil zien waarin hij zich herkent en zich mee kan identificeren. Een Ajax supporter met voldoende Ajax DNA zal dat herkennen en beamen.

2 juli 2023 om 15:38



Wat een onzin, kijk welke spelers van 23 jaar en jonger bij Ajax spelen of al weg zijn in de verdediging: de Ligt, Timber, Rensch, Hato, Dest. Daarnaast Bakker, Prince Aning, Hoever, Bonnah die vroegtijdig besloten te vertrekken (18 jaar of jonger). Vroeger hielden de Boertjes met hun Ajax DNA, 10 jaar een plek vast

Zijn dit nou spelers die recent gelinked zijn aan Ajax of heeft er iemand deze ochtend even fm opgestart?

Zullen we Kaplan misschien ook eens de kans geven? Je hebt al een Bassey die waarschijnlijk op de bank blijft zitten en dan heb je Kaplan die weer niks kan spelen. Die kan op beide posities in het centrum.

2 juli 2023 om 17:08

Kaplan zal dan eerst eens fit moeten zijn wil hij een kans krijgen laat staan pakken. Momenteel traint hij nog niet eens met de groep mee namelijk. Dus het lijkt mij wel echt meer dan noodzakelijk om een 1 en misschien zelfs wel 2 spelers voor de rcv te halen aangezien met Timber de eerste keus vertrekt, met de Alvarez de tweede keuze en Rensch ook absoluut niet heeft laten zien daar nog kansen te verdienen..

Daarnaast hebben Bassey en Hato nou ook niet zo'n hoog niveau aangetikt dat het voor Kaplan onmogelijk is om op lcv een eerlijke kans te krijgen.

3 juli 2023 om 01:25

Kaplan is geen rcv! Linksbenige speler, in het spel van Ajax hoor zo iemand links, niet rechts. Bassey moeten we afwachten of dat nog wat wordt. Hato kan eventueel ook linksachter.

Dit is alleen het lijstje voor Ajax. Kortom als PSV voor 1 speler uit dit lijstje wil gaan, dan plegen ze overspel!

2 juli 2023 om 22:22

PSV koopt alleen aanvallende middenvelders en aanvallers. Soms willen ze wel een verdediger huren.

Ik mis Propper van FC Twente.

2 juli 2023 om 16:36

Ik ook. Onderschatte voetballer. Hij heeft veel ervaring, een goede pass, leidinggevende ervaring en winnaarsmentaliteit. Ik zou hem de stap wel gunnen maar heb liever dat hij nog een poosje bij Twente blijft. Vormt een uitstekend centrum met Hilgers.

Spelers als Van Hecke en Van de Ven lijken mij ook goede opties.

2 juli 2023 om 22:23

vd Ven is toch al rond met Spurs? Ook (te) groot bedrag (voor NL topclubs)

Persoonlijk hoop ik op Mantilla, maar ik dacht juist dat hij al onhaalbaar was vanwege de concurentie. kennelijk is dat dus nog niet zo. "i will keep my fingers crossed"

2 juli 2023 om 20:58

Ik hoop het ook ja.
Misschien samen met zijn landgenoot Fernando Alvarez die in oktober op stage was.
Vormden samen namelijk een goed centraal duo tijdens het afgelopen WK o-20.

Hoezo kijken ze niet in Frankrijk? Daar zijn genoeg goeie en jonge cv’s toch?

Misschien een idee om ze allemaal te halen. Paar in jong ajax zetten en dan kunnen ze weer zeggen dat ze de spelers zelf hebben opgeleid.

3 juli 2023 om 10:44

Ik zou ze dan eerder verhuren aan bijvoorbeeld ADO, dan doen ze ervaring op op hetzelfde niveau, alleen heb je de loonkosten niet.

Natuurlijk is ADO geen geweldig voorbeeld, aangezien die zulk soort lonen niet kunnen veroorloven.

Mavropanos ideale kandidaat in mijn ogen. Mislintat kent hem, en is al iets ouder dus meer ervaring wat naast Hato wel fijn zou zijn. Debast mist het niveau aan de bal wat we willen nastreven denk ik. Sutalo behoorlijk duur. Hilgers, goede speler maar wordt daar niet heel enthousiast van voor Ajax, vooral omdat Twente de prijs behoorlijk zal opdrijven/overdrijven als Ajax langskomt, net als AZ met Wijndal. Die Zuid-Amerikanen ken ik verder niet, dus kan er niks zinnigs over zeggen. Die Bosniër van Sheffield zal vanwege hun promotie wel lastig haalbaar zijn. Vitik lijkt me serieus wel een goede optie. Als Timber gaat dan zijn er 2 rcv's nodig. Wat mij betreft Mavro en Vitik proberen te halen.

Mavropanos zal wel naar Eintracht gaan, Sutalo vervanger van Gvardiol bij RB Leipzig en Hilgers zou toch 3 jaar verlengen. Dan kun je er al bijna 3 wegstrepen.

Nu staat deze topic weer bovenaan. Het wordt tijd dat Ajax een keuze gaat maken en dat er ander nieuws komt. En daarbij bedoel ik niet het kapsel van welke speler dan ook.

Ik dacht dat Ajax serieus in de markt was voor de 'nederlandse' Ferdi Kadioglu.

Heeft wel een prijskaartje maar die is gewoon te goed voor Turkije, hij hoeft niet te wennen aan een ander land, spreekt de taal.. 1+1 lijkt mij 2

doe maar hatzidiakos voor 15 miljoen. alsjeblieft? 🤣

Misschien gaat Ajax voor St. Juste....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren