Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax meldt zich officieel voor Jonathan Ikoné en gaat bod uitbrengen

Laatste update:

Jonathan Ikoné moet de nieuwe rechtsbuiten worden van Ajax, zo meldt Fabrizio Romano. De Amsterdammers hebben de gesprekken met Fiorentina daarvoor geopend en bereiden een bod voor. Mogelijk gaat Ajax aanvankelijk voor een huurovereenkomst.

Ajax is naarstig op zoek naar een nieuwe vleugelspits, bij voorkeur voor de rechterkant van de aanval. De linksbenige Ikoné lijkt daarvoor een geschikte optie.

Ikoné zal waarschijnlijk te duur zijn voor Ajax om direct te kunnen kopen. In januari 2022 maakte Fiorentina nog een bedrag van vijftien miljoen euro over aan Lille OSC om de inmiddels 26-jarige aanvaller over te nemen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Het afgelopen seizoen maakte Ikoné veel minuten, maar bij belangrijke wedstrijden begon de aanvaller meestal op de bank, zo ook in de laatste rondes van de Conference League. In de finale tegen Olympiacos (1-0 verlies) viel Ikoné in de eindfase in.

Ikoné speelde tot nu toe 115 keer voor Fiorentina en kwam daarin tot 12 goals en 13 assists. De Fransman, die vier interlands op zijn naam heeft, ligt tot medio 2026 vast in Italië. Ikoné komt uit de jeugd van Paris Saint-Germain, waarvoor hij zeven officiële duels speelde.

Ajax is niet al te sterk bezet op de rechtervleugel. Carlos Forbs lijkt na een dramatisch debuutseizoen te mogen vertrekken, terwijl Steven Berghuis in eerste instantie wordt gezien als nummer 10.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Eindelijk gaan we weer bekende spelers kopen, dit is gewoon een grote aankoop voor de eredivisie als hij komt.

25 juni 2024 om 21:08

Geweldig rendement ook

25 juni 2024 om 21:13

De eredivisie is bij uitstek de competitie om wat aan je moyenne te doen.

25 juni 2024 om 21:17

Geen garantie natuurlijk, zie Mikhautadze. Zou veel liever zien dat we jonge gasten halen uit zuid amerika zoals ze dat in het verleden deden, dan dit soort gasten die nergens hebben laten zien echt rendement te hebben, maar wel een flink salaris zullen eisen.

25 juni 2024 om 21:25

@SS96

Eerlijk is eerlijk, ik heb de Latijns Amerikaans velden eens af zitten struinen naar potentiële vleugels voor Ajax, en op het moment zijn er verdomde weinig opties daar. Tenzij je echt naar de 17 jarigen wilt gaan..

Neres en Antony hadden beiden hun debuut gemaakt en kosten 12 en 17 miljoen.. dat lukt je nu niet op het moment..

Tenminste, tenzij er grote volgers van het voetbal daar mij kunnen vertellen dat ik mis zit?

25 juni 2024 om 21:28

Ajax heeft ook geprobeerd om Foden aan te trekken maar die blijkt toch net wat te duur. Wat verwacht je nou precies dan? Dat Ajax een vleugel aan trekt die in 60 wedstrijden 30 goals en 30 assists achter z'n naam heeft? Uiteraard wel in een grote competitie, want ergens in de zandbak tellen ze niet. Ik ken Ikone verder niet, maar een 26 jarige speler die toch ook een paar interlands voor Frankrijk achter z'n naam heeft staan zal geen koekenbakker zijn. Een beetje ervaring op de vleugel zou heel fijn zijn.

25 juni 2024 om 21:39

Dit klopt er loopt wel veel potentie maar ook daarvoor betaal je snel 15m+ of nog meer met alle Engelse clubs die daar nu ook vissen en de onkosten wat betreft zaakwaarnemers. Jammer dat we de goedkope gok met David Martinez niet hebben genomen.

25 juni 2024 om 22:00

@homelander

- Guilherme (Sao Paolo) gaat al naar West Ham
- Estevao (Sao Paolo) is een optie, alleen net naar het eerste elftal gehaald en nog twee jarig contract. Zal flink wat moeten kosten.
- Goncalves (flamengo) heeft nog een 1,5 jarig contract, alleen zie ik geen meerwaarde.
- Wesley (corinthians) is eigenlijk een linksbuiten (wel rechtsbenig), alleen contract tot 2027
- Solari (river plate) is al 23 terwijl dit het eerste seizoen is dat hij wat laat zien.

Verder dan dit kom ik niet echt...

25 juni 2024 om 22:07

@afcaeric

Het grappige is, dat wanneer Ajax aan Weghorst word gelinkt, er juist een speler word gehaald die enorm goede cijfers kan overleggen in een topcompetitie. En dat mensen daar juist heel negatief over zijn.

Tenslotte liep Weghorst bij AZ, Wolfsburg en Besiktas gemiddeld 1 g/a op 119 minuten in 7 seizoenen tijd.. Alleen bij Burnley en United (2x half jaar) gefaald..

25 juni 2024 om 22:37

AfcaEric kan je wel leuk doen met je "Foden" maar ik geef duidelijk aan dat ik liever talenten als Antony en Neres zie komen ipv dit soort spelers, die eigenlijk nooit wat hebben laten zien.

25 juni 2024 om 22:58

Estevao? Die is van Palmeiras en gaat voor 60M naar Chelsea.

Wesley Gassova? Die kan meteen naar een topclub. Verbaasd me dat niemand hem nog polst. Zou hem als back up van Nico Williams wel bij Barca willen zie

25 juni 2024 om 21:21

Net zoals Henderson de eredivisie zou gaan domineren. En Ikone is natuurlijk een veel minder grote naam dan Henderson. Wist niet eens wie het precies was

25 juni 2024 om 21:49

Dat je niet weet wie het is ligt meer aan jou denk ik... Henderson op zn retour vergelijken met een speler mid twintig gaat ook niet echt op.

25 juni 2024 om 22:18

Ikoné is hopeloos gefaald in de Serie A. Werd met een hoop bombarie binnengehaald door Fiorentina, maar werkelijk waar helemaal niks laten zien sinds zijn komst.

25 juni 2024 om 22:37

Spelers die in het buitenland mislukken renderen vaak uitstekend in de Eredivisie. Zie een Dest bijvoorbeeld. Ook Stengs is een mooi voorbeeld.

26 juni 2024 om 00:08

Ja zeker eindelijk, want we hebben zoveel gezeik gehad bij Ajax dat ze eindelijk de goede kant op kijken. Dit is een goede aankoop, speelt echt goed bij Fio en kan zeker goed in de markt
Liggen als hij bij Ajax komt.

26 juni 2024 om 10:03

Ontzettend dom om wederom de volgende Bergwijn te kopen of de volgende Mikautadze. Hiermee gaan we wederom veel geld betalen en voor een prachtige 45e-60e plek in het Europese voetbal, eigenlijk precies zoals Fiorentina.

Forbs en Berghuis mogen hun geluk elders beproeven. Een goeie rechtsbuiten die kan passeren en een voorzet kan geven zou toch eens heel fijn zijn

25 juni 2024 om 21:08

Ik zou Forbs wel een aantal wedstrijden vanaf links willen zien. Het komt er nog niet echt uit bij hem maar ik denk dat hij beter kan dan wat we hebben gezien en om nog wat terug te krijgen van zijn transfersom is het ook beter hem nog een jaar te houden.

27 juni 2024 om 14:18

FCU_30 Vertrouwen en inzet is een sleutel naar succes. Inzet heeft hij wel maar vertrouwen niet dat heeft een flinke dreun gekregen Nieuwe trainer nieuwe kansen. Ben ook benieuwd want snel is hij wel. Kan best goed werken met de snelheid van Brobbey.

25 juni 2024 om 21:11

Nou kan een voorzet geven ?? 13 assists in 115 optredens is niet veel.

25 juni 2024 om 21:16

Klinkt inderdaad niet heel positief in die context haha. Maar een voorassist uit een voorzet of een gemiste kans uit een voorzet worden natuurlijk niet meegenomen. Geen idee hoe goed hij daadwerkelijk is.

25 juni 2024 om 21:17

Ikoné is een linkspoot.
Ajax zoekt een rechtsbuiten. Dus uit een sprintaktie over rechts in een keer een voorzet geven gaat bij hem niet lukken omdat hij eerst naar zijn linkerbeen moet en dus naar binnen.

25 juni 2024 om 21:27

@Chesky

We hebben uit het tijdperk Ten Hag geleerd dat er altijd 1 van de twee spelers diepte moet zoeken (toen Ziyech/Antony buitenkant stonden), anders loopt het spel vast.

Dus wanneer Ikone op rechts komt ga ik er vanuit dat Bergwijn op de nominatie staat om te vertrekken..

Weet het net nauwelijks te vinden maar wel een grote naam voor de Eredivisie

Een buitenspeler met diepte snelheid en een actie. Geen overbodige luxe.

25 juni 2024 om 22:49

Dat had Conceicao ook. Het gaat echter om rendement

Waarom zou hij in godsnaam Fiorentina inruilen voor Ajax???

25 juni 2024 om 21:09

Omdat Ajax een veel grotere club is JosDekkers. Alleen in Nederland willen sommige dat niet zien.

25 juni 2024 om 21:09

Ajax is de enige club op de wereld waarvoor ik Fiorentina zou inruilen. Of Cambuur 😜

25 juni 2024 om 21:23

Omdat Ajax EL speelt en Fiorentina Conference League

25 juni 2024 om 21:30

Volgens mij moet Ajax nog eerst 2 voorrondes doorkomen om Europa League te spelen. Als dat lukt spelen ze EL. Je bent iets te voorbarig

25 juni 2024 om 22:14

Omdat hij bij Ajax wel de grote potjes basis kan spelen? Omdat hij zin heeft in een nieuwe uitdaging? Omdat Amsterdam een stuk dichter bij Lille is dan Florence? Zijn genoeg redenen te bedenken.

25 juni 2024 om 22:20

Omdat hij weg mag bij Fiorentina. Geen vaste basisspeler, en weinig tot niks laten zien bij Fiorentina sinds zijn komst. Daarnaast is Ajax toch een mooie stap, zeker voor een speler als Ikoné.

25 juni 2024 om 22:45

Het lijstje ruk eenden die Ajax als rechtsbuiten heeft gehaald wordt weer een ruk eend rijker met deze jongen. Geweldige statistieken ook wel.

25 juni 2024 om 22:32

Waarom kwam Tadic naar Ajax?

Prima aankoop. Forbs mag wel blijven, heeft een slecht debuut seizoen gehad, maar ik denk dat hij wel talent heeft. Afgelopen seizoen was iedereen gewoon ruk bij Ajax.

Ken hem vooral vanuit zijn tijd bij Lille waar ik hem regelmatig zag spelen. Bij Fiorentina ook weleens gezien, maar een stuk minder. Maar op basis van zijn periode bij Lille: toen was hij vooral een speler die het van zijn snelheid moest hebben en vooral ruimte nodig had, dat is bij Ajax helaas nooit of zelden het geval. En ook qua rendement is hij nooit heel denderend geweest, is in zijn beste seizoen bij 14 goals betrokken geweest over alle competities en dat waren dan wel 2 seizoenen: 22-23 (6 goals, 8 assists) bij Fiorentina en 20-21 (7 goals, 7 assists) bij Lille.

Antony had bij Ajax bijvoorbeeld ook nooit hele denderende cijfers en zat meestal op soortgelijke cijfers als Ikone. Verschil was wel dat Antony met kleine ruimtes kon spelen en creatiever was, dat heeft Ikone een heel stuk minder dus twijfel of hij een prima speler voor Ajax kan zijn. Uiteraard wel met zijn snelheid, maar ik laat me graag verrassen bij een eventuele komst van hem.

25 juni 2024 om 21:39

Maar we hebben nu een trainer die anders speelt dan andere voorgaande trainers. Als je gaat opzoeken op youtube zie je zat analyses van zijn spel en speelt hij juist met diepgaande buitenspelers. Er zal heuswel met hem besproken zijn wat hij graag zou willen en zullen ze zelf wel erover nadenken of dat financieel mogelijk is en of het een verstandige keuze is. Uit voorgaande intervieuws van kroes doen ze alles in overleg met elkaar dus zal de trainer dit vast wel aangegeven hebben zo'n type speler te willen hebben. Aan kroes en de rest om met zelf zo'n type speler te komen of een die de trainer zelf heeft aangegeven.

25 juni 2024 om 22:03

@jamie_1

Precies dezelfde analyse die ik van Farioli trek, in zijn spel opvatting zie ik veel ruimte voor snelle buitenspelers. Daarom voor zie ik een vertrek van Bergwijn en een aanblijven van Forbs (tevens ook succesvol) onder Farioli.

25 juni 2024 om 22:22

@D-Bergkamp
Ik vond forbs wel tegenvallen vorig seizoen maar dat komt meer door het spel wat wij speelde en wat voor type forbs is. Ik zou hem inderdaad daarom nog een seizoen de kans geven omdat hij waarschijnlijk beter tot zijn recht komt onder farioli.

27 juni 2024 om 14:24

Dan kan er een hele snelle voorhoede worden neer gezet. Forbs mits hij meer in vorm komt, Brobbey en Ikone.

Wel leuke speler hoor bij Fiorentina, maar of hij het niveau heeft om Ajax weer verder te helpen.... ik weet het niet. Statistieken niet geweldig, maar wie weet kan hij daar wat aan doen in de speeltuin die de eredivisie is.

Hoop dat Fiorentina er niet aan mee werkt! Totaal geen voetballer voor het spel wat Ajax hoort te spelen.

26 juni 2024 om 13:47

En wat voor spel hoort Ajax dan te spelen?

Niet heel van gecharmeerd, alsof je een profiel Forbs binnen haalt met meer ervaring.

Ikone, Lukebakio, Dilrosun en met hen nog tal van andere watervlugge buitenspelers kunnen blaffen als geen ander maar bijten zit er niet in. Een speler met lef en een goede dribbel maar totaal geen rendement is niet het type die ik graag zie komen.

Ikone in de Serie A 78 wedstrijden (8 goals, 8 assists)

Noslin en Ngonge zijn beiden efficiënter geweest in de Serie A in de korte periode dat ze daar spelen. Noslin zouden we hier nooit willen zien en alhoewel ik de stijl van een Ngonge erg waardeer was het bij Groningen vaak wisselvallig.

Noslin in de Eredivisie 68 wedstrijden( 9 goals, 3 assists)
Noslin in de Serie A 17 wedstrijden (5 goals, 4 assists)
Ngonge in de Eredivisie 62 wedstrijden ( 15 goals, 5 assists)
Ngonge in de Serie A 46 wedstrijden (10 goals, 4 assists)

De Serie A is niet perse een moeilijkere competitie om beslissend in te zijn dan de Eredivisie, ik zie zijn lage rendement niet plotseling stijgen bij Ajax.

26 juni 2024 om 13:49

Ik denk dat je beter kan kijken naar doelpunten/minuut ratio

echt super leuke speler om bij je selectie toe toevoegen super goeie speler

Huren is veilig. Maar als Fiorentina daarvoor openstaat dan krijg ik ook wel direct twijfels. We zullen zien wat het wordt, voorlopig word ik nog niet bepaald enthousiast van de eerste geruchten. Enkel Mokio kon me bekoren, en die is gelukkig al binnen.

Ken de speler niet, maar dit lijkt - na even wat vlug zoekwerk - niet per sé een speler die je graag ziet komen. Al is het niveau in de Eredivisie ook niet denderend en zou zo'n speler wel kunnen renderen.

Maar goed... zelfs de compilaties op youtube overtuigen me eerlijk gezegd niet

Ik heb wat filmpjes van deze man gezien, twijfel of het überhaupt een rechtsbuiten is. Veel techniek heeft hij niet. Wat ik maar niet begrijp is dat Ajax een enorm contract aan Amouricho van Axel Dongen heeft uitgedeeld en ook nog Jaydon Banel heeft. De gedroomde rechtsbuiten liep gewoon rond in Amsterdam (francisco Conceicao).

Dit lijkt op opeenstapelingen van wanbeleid.

26 juni 2024 om 13:51

Iedereen ineens over conceicao… kerel heeft zijn kansen gehad en niet gepakt. Is verhuurd doordat zijn pa daar zat en nu doet ie het iets beter. Nog steeds weinig rendement maar het is populair om over Francisco te beginnen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren