Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax meldt twee langdurige blessures: ‘Succes met jullie herstel’

Laatste update:

Ajax moet het voorlopig stellen zonder Olivier Aertssen en Ethan Butera, zo maakt de club donderdag bekend via de officiële kanalen. Het tweetal werkt zijn competitiewedstrijden normaal gesproken met Jong Ajax af in de Keuken Kampioen Divisie, maar het duo zal dit seizoen niet meer in actie komen. "Succes met het herstel boys", zo schrijft Ajax op zijn socialmediakanalen.

“Aertssen onderging vrijdag een knieoperatie en zal dit seizoen niet meer in actie komen”, zo schrijft Ajax op de clubsite. “Butera heeft eveneens een knieblessure en werd onlangs opnieuw geopereerd vanwege persisterende klachten tijdens zijn revalidatie. Ook voor hem zit het seizoen erop.”

Aertssen liep zijn blessure op tijdens de training. "Het was een ongelukkig moment. Afgelopen vrijdag ben ik succesvol geopereerd. Het is balen dat ik dit seizoen niet meer kan spelen, maar ik ben positief en ervan overtuigd dat zoiets je als voetballer uiteindelijk weer sterker maakt", aldus Aertssen.

Aertssen speelde dit seizoen 23 Keuken Kampioen Divisie-duels voor Jong Ajax, waarin hij geregeld aanvoerder was. De centrumverdediger speelt sinds 2019 in de jeugdopleiding van de Amsterdammers.

In januari 2023 kwam hij ook al uit voor het eerste elftal in de TOTO KNVB Beker-wedstrijd tegen FC Den Bosch (0-2 winst). Een maand na zijn debuut zette Aertssen bovendien zijn handtekening onder een nieuw contract dat hem zeker tot 2025 in de Johan Cruijff ArenA houdt.

Butera maakte in september 2023 de overstap van RSC Anderlecht naar Ajax, al moet hij nog altijd wachten op zijn debuut in Jong Ajax en Ajax 1.

De linksbenige verdediger tekende in Amsterdam een contract met een looptijd van drie jaar, tot en met 30 juni 2026.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zuur van Butera. Volgens Verweij wordt hij in de zomerstop verkocht. Bedankt voor alles, kerel. Bedankt voor alles.

14 maart 2024 om 18:16

Na 1 jaar al?

14 maart 2024 om 18:21

Blijkbaar. Geloof er weinig van maar als Verweij het meldt... Dan weet je het wel.

Voor me gevoel laatste paar maanden veel knie blessures, echt een klote blessure en gun je niemand. Gelukkig krijgen deze jongens wel de juiste begeleiding etc, maar is altijd maar de vraag hoe ze terug komen. Mag zelf voor het eerst na 7 Maand op het veld beginnen met hardlopen. Je bent al gauw heel blij als je weer iets mag doen;p

14 maart 2024 om 19:12

Het zijn spelers van jong ajax. Die doen alleen voor spek en bonen (en ontwikkeling) mee in de kkd.

Tja, de medische staf van Ajax kan weer aan het werk. Dat wordt weer minimaal een jaartje er uit voor beide spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren