Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Deze 13 talenten krijgen deze zomer de kans van Maurice Steijn bij Ajax

Laatste update:

Een nieuwe hoofdtrainer betekent nieuwe kansen. Dat geldt ook voor diverse jonge talenten onder Maurice Steijn bij Ajax. De 49-jarige oefenmeester is onder meer aanvoerder Dusan Tadic al kwijt en heeft voorlopig alleen Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen aan zijn selectie mogen toevoegen. Het is daarom dat Steijn maar liefst dertien jonge talenten heeft meegenomen op trainingskamp naar Herzogenaurach in Duitsland. Voetbalzone schijnt een licht op de nieuwe stroom aan beloften bij Ajax.

Charlie Setford
Maurice Steijn neemt vier doelmannen mee naar Duitsland en vanwege de blessure van Remko Pasveer zitten daar twee nog relatief onbekende namen bij. Charlie Setford is pas negentien jaar oud en werkt zijn wedstrijden vooral af bij Jong Ajax. De 1.93 meter lange doelman staat in Amsterdam te boek als groot talent: in het seizoen 2021/22 kreeg hij de Abdelhak Nouri Trofee uitgereikt voor beste speler in de jeugdopleiding van Ajax. Afgelopen seizoen moest Setford vanwege een handblessure veelal toekijken, maar hij is weer helemaal hersteld en kan zich in het voorseizoen gaan bewijzen aan Steijn. Onder Erik ten Hag werd hij wel al vaker bij de selectie gehaald, maar van een debuut in het eerste kwam het nog niet.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Sten Kremers
Nog iemand die profiteert van de blessure van Pasveer is Sten Kremers. Kremers is, net als Setford, negentien jaar oud en doelman van Jong Ajax. De Amsterdammers namen hem in 2020 voor 56.000 euro over van De Graafschap. Aan het begin van het afgelopen seizoen keepte hij vier duels in de Keuken Kampioen Divisie, maar ook hij raakte toen geblesseerd. De uit Lichtenvoorde afkomstige sluitpost keepte ook een aantal duels in de UEFA Youth League. In de wedstrijd tegen Napoli (5-1 winst) werd hij echter al na 33 minuten met een rode kaart van het veld gestuurd. Tot een debuut in het eerste kwam het nog niet voor de talentvolle keeper.

Jorrel Hato
Jorrel Hato is wellicht de meest ‘gearriveerde’ speler uit deze lijst. Toch is het talent uit Rotterdam-Zuid dit jaar pas zeventien jaar oud geworden. Toen afgelopen seizoen topaankoop Calvin Bassey door de mand viel en ook Owen Wijndal niet presteerde, deed zowel Alfred Schreuder als later John Heitinga een beroep op Hato. De centrale verdediger annex linksachter hield zich knap staande en lijkt ook dit seizoen voor te komen in de plannen van de trainer. Hato begon namelijk in de oefenwedstrijden tegen RSC Anderlecht (3-0 verlies) en Shakhtar Donetsk (3-0 winst) in de basis.

Olivier Aertssen
Hato vormde in de afgewerkte oefenduels een centraal duo met Olivier Aertssen. Aertssen is achttien jaar oud en onbetwiste basisspeler van Jong Ajax. Hij begon vorig seizoen maar liefst 36 keer in de basis en maakte daarin 1 doelpunt. Ook leverde de in Veldhoven geboren mandekker 2 assists af. Tegen Anderlecht beleefde het talent een ongelukkige middag. Eerst werd hij uitgespeeld door Kasper Dolberg die vervolgens de 1-0 binnenwerkte en later schoot hij zelf de 2-0 van Anderlecht in eigen doel. Toch hoopt hij in Duitsland aan Steijn te laten zien waarom hij wel degelijk klaar is voor het echte werk.

Anass Salah-Eddine
De naam Anass Salah-Eddine zal veel Eredivisie-kijkers een belletje doen laten rinkelen. De linksachter werd in 2018 door Ajax overgenomen uit de jeugdopleiding van AZ. Tot aan het begin van vorig seizoen speelde hij voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers verhuurden hem vorig jaar aan FC Twente, waar Ron Jans na het WK in Qatar steeds vaker een beroep op hem deed. Op de linksachterpositie kreeg hij te maken met Gijs Smal als geduchte concurent, maar Jans zag in Salah-Eddine een rol weggelegd als middenvelder. Met name in de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen AZ maakte hij grote indruk. Twente wilde hem graag behouden, maar hij besloot voor zijn kans te gaan in Amsterdam. Tegen Anderlecht leek hij wat onwennig, maar wellicht dat hij in Duitsland Steijn en zijn staf kan overtuigen.

Salah-Eddine in actie voor FC Twente

Tristan Gooijer
Tristan Gooijer was net als Aertssen veelal speler van Jong Ajax afgelopen seizoen. De pas achttienjarige centrale verdediger annex rechtsachter liet zich op het tweede niveau van Nederland gelden door twee assists af te leveren. Hij kwam ook al in de oefenwedstrijden tegen Shakthar en FC Den Bosch (2-2) in actie onder Steijn. Voorlopig moet hij nog wel Devyne Rensch en Jorge Sánchez voor zich dulden in de pikorde. Gezien het feit dat laatstgenoemde nog altijd niet is aangesloten bij de voorbereiding, kan Gooijer genoeg minuten maken en aan Steijn laten zien wat hij allemaal in zijn mars heeft.

Miteja Milovanovic
De in Vlaardingen geboren international van Servië Onder 19 is de volgende verdediger op de lijst die zich in Duitsland in de kijker mag spelen bij de staf van Ajax. De Amsterdammers namen hem in 2018 over uit de jeugdopleiding van Sparta. Sindsdien doorliep hij verschillende jeugdteams in de hoofdstad en sloot hij zich vorig seizoen aan bij Jong Ajax, waar hij voortvarend begon. In november sloeg het noodlot echter toe en raakte Milovanovic geblesseerd aan zijn knie. Nu is de linksbenige centrale verdediger weer helemaal fit en mag hij zich bewijzen op trainingskamp.

Diyae Jermoumi
Diyae Jermoumi is net als Gooijer een talentvolle rechtsachter. Hij kwam afgelopen seizoen 22 keer in actie voor de beloftenploeg van Ajax en gaf daarin 1 assist en maakte 1 doelpunt. De pas negentienjarige mandekker is international van Marokko Onder 20 en kan ook erg goed judoën. Hij maakte tegen Den Bosch zijn officieuze debuut in Ajax 1, maar kwam in de oefenwedstrijden erna niet meer aan spelen toe. Ook hij heeft met Rensch, Sánchez en Gooijer genoeg concurrentie voor zijn positie, maar mag op trainingskamp gaan laten zien waarom hij een kans verdient.

Silvano Vos
Silvano Vos is ook een speler die zijn officiële debuut in het eerste van Ajax al heeft gemaakt. De net achttienjarige middenvelder wil voor een plek in de basis gaan, mocht Edson Álvarez nog een transfer maken deze zomer. Afgelopen voetbaljaargang speelde hij bij Jong Ajax, waar hij met vijf doelpunten en vier assists veel indruk maakte. Heitinga haalde hem daarom steeds vaker bij de selectie van het eerste en liet hem zelfs invallen in de finale van de TOTO KNVB Beker. Vos verlengde vorige week zijn contract tot medio 2028 en is nu officieel onderdeel van de A-selectie.

Vos met zijn leermeester Álvarez

Kristian Hlynsson
Kristian Hlynsson heeft ook zijn debuut in het eerste al gemaakt, al was dat in het seizoen 2021/22 in een TOTO KNVB Beker-wedstrijd tegen Barendecht. Ajax won het duel met 4-0 en Hlynsson nam één treffer voor zijn rekening. In de Eredivisie kwam de negentienjarige middenvelder nog niet in actie namens Ajax, maar in de Keuken Kampioen Divisie laat hij regelmatig zien over scorend vermogen te beschikken. Waar hij in 2021/22 30 keer in actie kwam, daarin 2 doelpunten maakte en 4 assists gaf, was hij in 2022/23 een stuk rendabeler. De IJslander speelde 37 duels, was 11 keer trefzeker en gaf 9 assists. Nu mag hij aan Steijn laten zien dat hij klaar is voor het echte werk.

Christan Rasmussen
Christian Rasmussen werd op zestienjarige leeftijd voor maar liefst 3 miljoen euro door Ajax uit Denemarken weggehaald. De Deense spits doorliep vervolgens Ajax Onder 17 en Ajax Onder 18, om zich in 2021 aan te sluiten bij Jong Ajax. In totaal kwam hij 81 keer in actie voor de beloftenploeg van de Amsterdammers. Daarin scoorde hij 16 keer en gaf hij 8 assists. Steijn liet hem ook spelen in het oefenduel met Shakthar en de twintigjarige spits viel vorig seizoen ook al tweemaal in bij het eerste van Ajax. Of hij de definitieve overstap van Jong Ajax naar de A-selectie kan maken, moet hij komende week aan Steijn gaan bewijzen.

Godts na zijn strafschop tegen PSV

Mika Godts
Mika Godts staat bekend als die achttienjarige jongen die in de finale van de TOTO KNVB Beker een penalty koeltjes in het hoekje schoof. De Belg werd afgelopen winter door Ajax overgenomen van KRC Genk en laat tot dusver een goede indruk achter bij zijn nieuwe werkgever. In elf Keuken Kampioen-wedstrijden scoorde hij al drie keer en gaf hij tevens een assist. Deze statistieken waren voor Heitinga genoeg reden om hem aan het einde van vorig seizoen bij het eerste team te halen. Hij viel in tegen FC Utrecht en gaf een knappe voorzet op Davy Klaassen, die in dat duel de eindstand op 3-1 bepaalde. Heitinga vond Godts goed genoeg om deel uit te maken van de A-selectie van Ajax, nu moet het Belgische talent in Duitsland ook Steijn en zijn staf daarvan zien te overtuigen.

Gabriel Misehouy
De laatste speler op de lijst geldt ook als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Ajax. Gabriel Misehouy vierde vorige week zijn achttiende verjaardag, maar heeft toch al 31 Keuken Kampioen-duels op zijn naam staan. De aanvallend ingestelde middenvelder moest het voornamelijk doen met invalbeurten, maar wist in 1300 minuten vorig seizoen toch 4 doelpunten te maken. Misehouy staat bekend als een rappe dribbelaar en op YouTube zijn genoeg compilaties te vinden van zijn acties en doelpunten. Steijn liet het toptalent ook al invallen in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Den Bosch, waarin hij zich gelijk liet gelden met een schitterende goal. Het is nu taak om aan Steijn te laten zien dat dat geen incident was en dat hij het verdient om vaker bij de A-selectie gehaald te worden.

Toptalent Misehouy

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
24 juli 2023 om 19:11

Is geblesseerd, alweer. Die jongen verdient een seizoen zonder blessures maar lijkt er voorlopig niet in te zitten.

24 juli 2023 om 20:33

Uitlenen

25 juli 2023 om 07:38

Dat gaat lastig als hij geblesseerd is

Een aantal spelers is opvulling zoals Kremers en in mijn ogen ook Jermoumi bijvoorbeeld. Een aantal kan vechten voor zijn kans zoals Vos Misehouy en Godts. Toch leuk altijd voor die talenten. Er zitten ook echt wel een aantal namen bij die de potentie hebben het eerste te halen! Daarnaast wordt Gooijer minder genoemd maar die vind ik heel interessant op rechtsback! Zou zomaar in ieder geval tweede keuze voor Sanchez kunnen worden dit jaar.

24 juli 2023 om 20:14

Als er drie van deze jongens dit jaar de stap kunnen maken naar speeltijd in het eerste elftal is het top! Meer moet je nu nog niet van deze jongens vragen.

Ik had ergens ook best graag Kalokoh erbij gezien. Tegelijkertijd is dat wel weer een jongen voor linksbuiten, maar wel een goed talent die het best had verdiend zich te bewijzen. Maar met Godts heb je op die positie natuurlijk al een ander groot talent. Ook jammer dat Van Axel Dongen weer geblesseerd is.

24 juli 2023 om 22:17

Ik denk dat Idumbo Muzambo een groter talent is dan Kalokoh. Beter aan de bal, breder inzetbaar, en een stuk veelzijdiger. Overlegt ook nog betere stats dan Kalokoh, en dat terwijl hij nog niet zo lang in Nederland is.

28 juli 2023 om 15:27

Ik vind veelzijdigheid juist vaak geen pre. Ik heb liever specialisten op een positie. Met specifieke kwaliteiten. Dat spelers heel veel redelijk kunnen is leuk maar een paar facetten echt heel goed kunnen is waardevoller.

De verdediging die mee gaat op trainingskamp is: Anass Salah-Edine, Owen Wijndal, Tristan Gooijer, Devyne Rensch, Diyae Jermoumi, Jorrel Hato, Mateja Milovanovic.

Top dat daar talenten tussen, ondertussen is er geen enkele houvast voor die talenten. Van wie moeten ze het leren? Wijndal? Ik ben er best voor om talenten voor de leeuwen te gooien, maar 2 en een halve week voor de start van de competitie en dit is je laatste linie? Schandalig....

25 juli 2023 om 10:15

Je vergeet Aertssen, maar je punt staat. Helemaal eens.

Wijndal, Sanchez mogen wmb per direct weg, Kaplan zal nog aansluiten, en dan komen er wmb nog 2 RCV's bij en een linksback en ook een rechtsback.

28 juli 2023 om 09:29

Dit weten we toch? Een sterke cv erbij en dan is het al wel oke, Alvarez gaat denk ik voldoende cv spelen namelijk. Kunnen Tahirovic, Boomen en Berghuis voornamelijk het middenveld vormen.
Alvarez cv is in de meeste potjes tegen mindere tegenstanders prima, schuift door naar middenveld waardoor je verkapt 343 speelt.

Totaal geen balans vooralsnog in de selectie. Vrees dat dit een heel moeilijk jaar gaat worden. Vooral achterin kan je niet op jonge gasten rekenen. Die hebben een ervaren kracht naast zich

Mislintat heeft het al enige keren gehad over een 'bouwproject' van 2 tot 4 jaar - dat kan kloppen want het is welhaast onmogelijk dat er over drie weken een topploeg staat voor in de Eredivisie, laat staan een ploeg die zich kan weren over een maand tijdens de Europa League-play off.

Maar communiceer dat dan! Ik weet nog goed na twee rampseizoenen aan het eind van de vorige eeuw, dat toen Co Adriaanse aangesteld werd in de zomer van 2000 men bij Ajax constant herhaalde: ' Dit wordt een tussenjaar. Dit wordt een heropbouwjaar." En aan het einde van dat jaar was Ajax derde. Niemand die er moeilijk over deed: derde was beter dan zesde het jaar ervoor en er was zichtbaar een stijgende lijn. Toen deze niet werd doorgetrokken in het seizoen erna was het snel voorbij voor Adriaanse, maar het argument dat hij de tijd niet zou hebben gekregen ging niet op. Als je Sven Mislintat en Maurice Steijn dezelfde ruimte wil bieden, communiceer dan vaak en duidelijk dat dit een 'tussenjaar' gaat worden: dan wordt het gedoe rondom de club meteen minder.

28 juli 2023 om 15:48

Maar toen kwam je van een zesde plek af. Nu heb je in een jaar waar alles tegenzat meegestreden voor plek twee tot de laatste speeldag en had je als Kudus een corner erin had getikt van dichtbij na 26 speelronde gewoon gedeeld eerste gestaan.
Met Berghuis, Bergwijn, Rulli heb je gewoon een aantal eredivisie toppers. Met Hato, Brobbey, Taylor, Rensch, Vos, Conceicao heb je gewoon talentvolle jongens die daar naartoe kunnen groeien. Met Tahirovic en VD Boomen heb je twee aankopen die in ieder geval in de voorbereiding goed lijken. En dan ga ik nog uit van transfers Alvarez en Kudus anders kun je die ook bij de absolute top van de eredivisie rekenen. Gaan ze wel dan heb je budget om goede vervangers op meerdere posities te halen.

Ik zie in de selectie geen groot verschil met PSV en Feyenoord is heeft een (veel) betere achterste linie maar op het middenveld en in de aanval zie ik ook geen grote verschillen.

Met (minimaal) 2 goede verdedigers en een extra spits heb je gewoon een elftal dat tweede moet worden en als Feyenoord het op sommige momenten laat liggen doe je gewoon mee om het kampioenschap. Ajax is niet de favoriet komend seizoen maar ik denk ook ver van een tussenjaar.

29 juli 2023 om 16:04

Dan heb je betere ogen dan ik, want ik zie het niet - Ajax heeft ten opzichte van de andere twee clubs een veel grotere jas uitgedaan en dat gaan ze niet opvangen met een betere verdediger of een tweede spits. Ik heb het over ervaring, routine en klasse en daar moet je veel Euro's voor neertellen of anders geduld hebben en het laten groeien; ik ga uit van dat laatste en stel me erop in dat het voor Ajax een mager jaar gaat worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren