Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax laat Australisch jeugdinternational terugkeren naar thuisland

Laatste update:

Sebastian Pasquali laat Ajax na ruim twee jaar achter zich. De A-League communiceert via de officiële kanalen dat de negentienjarige middenvelder met ingang van seizoen 2019/20 zal uitkomen voor Western United, een nieuwe club in de Australische competitie. Pasquali was in Amsterdam in het bezit van een aflopende verbintenis en kiest nu dus voor een terugkeer naar zijn thuisland.

Ajax kaapte Pasquali in januari 2017 weg bij Melbourne Victory, waar hij destijds al zijn debuut in de A-League had gemaakt. De middenvelder speelde in oktober 2016 op zestienjarige leeftijd zijn eerste wedstrijd in het betaald voetbal en kwam uiteindelijk tot twee optredens voor de club uit Melbourne, alvorens hij naar Europa vertrok. Bij Ajax stroomde Pasquali in bij de Onder-19, waarna hij dit seizoen doorschoof naar het beloftenteam.

In augustus maakte Pasquali zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij uiteindelijk tot negen optredens kwam voor Jong Ajax. De middenvelder kwam in de eerste seizoenshelft nog redelijk vaak aan spelen toe, maar sinds november deed trainer Michael Reiziger nauwelijks meer een beroep op de Australisch jeugdinternational. Na de winterstop kwam Pasquali tot dusver slechts één keer in actie voor Jong Ajax, in de wedstrijd tegen Jong AZ (1-1).

Met ingang van seizoen 2019/20 keert Pasquali dus terug in de A-League. “Seb heeft al in een van de beste jeugdopleidingen gespeeld bij Ajax, dus we zijn heel blij met zijn komst. We hopen dat hij de lessen uit Europa hier in de praktijk kan brengen. Door hier vaker aan spelen toe te komen, kan hij zijn ontwikkeling doorzetten”, laat John Hutchinson van Western United weten op de website van de A-League. Tegelijk met Pasquali presenteerde Western United ook Apostolos Stamatelopoulos en Dylan Pierias.

Snap jij dat Ajax Sebastian Pasquali laat gaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zonde, ik had hier best hoge verwachtingen van toentertijd. Was er niet iets met een rechtszaak om hem uiteindelijk hier naar toe te krijgen?

20 maart 2019 om 10:22

Dat was met Meleg

Op de weegschaal stond blijkbaar "te Licht" en zodoende is het avontuur ten einde.

Benieuwd of we deze speler ooit nog terug gaan zien.

20 maart 2019 om 10:26

Te licht of niet goed begeleid? Zo'n jongen komt uit een hele andere cultuur op jonge leeftijd, ver weg van zijn familie. Weet niet of hij familie mee had naar Nederland, maar anders is het best lastig om te slagen. Ajax staat er ook niet om bekend dat ze spelers buiten het veld goed begeleiden.

20 maart 2019 om 10:29

Het scheelt wel dat de Australische en Nederlandse cultuur enigszins te vergelijken is. Allebei westerse landen die tot de top van de wereld gerekend kunnen worden qua leefomstandigheden. Grootste verschil is het aantal dieren wat je kan doden.

20 maart 2019 om 10:32

Familie was mee, hij sprak prima Nederlands. Dus dat was het probleem niet. Waarschijnlijk simpelweg niet goed genoeg uiteindelijk

20 maart 2019 om 10:47

Had bij Seb beetje idee dat hij te bang was fouten te maken. Speelde echt extreem op safe, werd op een gegeven moment ook van middenveld afgehaald hierdoor en kwam centraal achterin (hij haalt de 1.80 net niet denk ik) ja, toen was het klaar. Uiteindelijk niet niveau dat Ajax na moet streven maar heeft het eerste jaar zijn aandeel gehad in de o19. Was een leuke driehoek met Ylatupa en Bakker. Alle 3 in de zomer weg. Ylatupa terug naar Finland meen ik, Pasquali dus terug naar Australië en Bakker naar PSG in Frankrijk dus.

20 maart 2019 om 11:15

Mensen denken er soms wel heel makkelijk over. Weg van je vrienden, favoriete plaatsen, je oude en vertrouwde nest. Maar de andere kant van de wereld ander klimaat, andere mentaliteit etc etc. Ik kan mij goed voorstellen dat dit enorm veel impact kan hebben op een jongetje van 16

20 maart 2019 om 11:18

Oke, thanks. Dan geldt dat voor hem niet echt inderdaad. Je hoort toch vaak dat zulke spelers na de training thuis een beetje doelloos filmpjes kijken en gamen en verder niet zo heel veel om handen hebben.

20 maart 2019 om 11:53

Dat ligt ook een beetje aan hun zelf. Je kan ook afspreken met teamgenoten in de stad en lekker plezier maken. Dat ze dan als een kluizenaar Fifa gaan zitten spelen in hun eentje is dan eigen schuld.

20 maart 2019 om 12:36

Tegenwoordig zijn ze daar wel meer mee bezig en wordt bijvoorbeeld
Neres begeleidt door Wamberto

20 maart 2019 om 11:27

Ik blijf het toch altijd wel weer mooi vinden.

Een buitenlands talent haalt het niet bij een Nederlandse club en gaat terug naar zijn geboorteland en het is 'jammer, blijkbaar toch niet zo getalenteerd'.

Als we komend seizoen een speler als Chong wellicht op huurbasis naar de Eredivisie zouden zien komen dan staat het vol met 'haha, komt hij weer met hangende pootjes terug'.

20 maart 2019 om 13:33

Precies, en vele talenten krijgen hier dan direct het stempel 'mislukt' opgedrukt omdat ze niet direct in de top slagen.

Wat een schande blijft dat toch ook hé. Clubs die jeugdspelers op vroege leeftijd weghalen uit verschillende jeugdopleidingen, en dat ze daarna mislukken. Spelers moeten gewoon eerst minuten maken in de eigen competitie, alvorens ze de stap maken naar het buitenland. Hoop dat dit een voorbeeld is voor andere Australische jongens en eerst echt vlieguren gaan maken in de eigen competitie. Dat is namelijk de enige manier om aan de top te komen.

20 maart 2019 om 11:32

We leven in een vrije maatschappij als iemand meer kansen ziet om zich te ontwikkelen bij bijvoorbeeld Man. City dan moet hij dat vooral doen. Er zijn genoeg voorbeelden van spelers die baat hebben gehad bij een transfer tijdens hun jeugd. Er zijn echter ook genoeg voorbeelden waarbij spelers al vroeg voor het grote geld kiezen van een topclub en niet voor de ontwikkeling. Maar Ajax staat toch wel bekend om de goede jeugdopleiding en over het algemeen denk ik dat spelers er goed aan doen om zich aan te sluiten bij de jeugdopleiding van Ajax.

20 maart 2019 om 12:13

Ja want bij de clubs waar de jeugdspelers voor 'het grote geld' kiezen heb je natuurlijk alleen maar koekenbakkers? De grote clubs hebben ook gewoon goede jeugdopleidingen. Kijk maar naar de youth league. Als de jeugdopleiding van ajax echt zoveel spectaculairder is dan die van de clubs waar spelers (volgens jou) naartoe gaan voor het grote geld, dan werd er toch wel beter gepresteerd in de youth league? Ook de grotere talenten blijven gewoon bij Ajax. Heel sporadisch vertrekt er echt een groot talent, maar de meeste spelers die de laatste tijd gaan zijn niet de toptalenten. Ik zou als speler ook zo snel mogelijk naar een Engelse topclub vertrekken, al is het alleen al dat het niveau en intensiteit daar gewoon een stuk hoger ligt.

20 maart 2019 om 12:34

Wat betreft de Youth League ben ik het niet helrmaal met je eens. Een goede opleiding let i.m.o. meer op het individu dan op het team. Iets wat ook uitgangspunt is bij Ajax. Als je kijkt naar de wedstrijden in de YL dan zie je dat het team van Ajax gemiddeld vaak een jaar jonger is dan de tegenstanders. Die zijn dus wat verder, en dan loop je weleens tegen een nederlaag op. Neelt niet weg dat ze met een dergelijke grote naam inderdaad wel wat beter kunnen presteren. De afgelopen jaren was het niet veel.

20 maart 2019 om 13:45

Deels met jr eens, het verschil is dat veel jongens hier wel kansen krijgen en bij de grote clubs minder. Dat ze hier niet allemaal een succes zijn is jammer, maar hoort er nu eenmaal bij. Bij jeugdopleiding hoort ook doorstroming, wat bij clubs als Chelsea en man City totaal niet gebeurt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren