Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax kijkt ook bij Rode Ster; Overmars ziet toptalenten live aan het werk

Laatste update:

Ajax is niet alleen bezig met het binnenhalen van Kamaldeen Sulemana. Directeur voetbalzaken Marc Overmars was laatst namelijk ook aanwezig bij een wedstrijd van Rode Ster Belgrado om de tweelingbroers Jovan en Nikola Mituljikic (18) te bekijken. De Ajax-directeur was in de Servische stad in het gezelschap van scout Henk Veldmate, zo weet de Poolse voetbaljournalist Przemek Siemieniako vrijdag te melden via Twitter.

"Overmars en Ajax-hoofdscout Henk Veldmate bezochten onlangs Belgrado en keken persoonlijk naar de Mituljikic-tweeling. Jovan en Nikola zijn achttien jaar oud en behoren tot de grootste talenten van de academie van Rode Ster", zo omschrijft Siemieniako het bezoek van het Ajax-duo aan Servië. Het is nog niet duidelijk of Ajax al bezig is met het voorbereiden van een bod op de talentvolle tweeling, geboren op 20 januari 2003.

Jovan Mituljikic komt het beste tot zijn recht als nummer tien, terwijl zijn broer Nikola een rechtsbenige vleugelaanvaller is. Ze worden in Servië gezien als twee van de grootste talenten van de afgelopen jaren, met een enorme dosis techniek. Beide spelers kwamen tot dusver tot zes wedstrijden (een doelpunt) in het Onder 19-elftal van Rode Ster Belgrado. Het debuut in de hoofdmacht laat nog op zich wachten. De aanvallende middenvelder en de buitenspeler zijn nog niet in aanmerking gekomen voor jeugdinterlands namens Servië.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerlijk nieuws dat topduo Veldmate en Overmars veel scouten. Aanvallend kan er wel wat bij voor JAJ en back-up 1e.

Benieuwd naar deze spelers. Ken beiden niet, maar als dit nieuwe Tadic spelers zijn graag

14 mei 2021 om 16:44

Zou ook wel een hoop schelen dat Tadic ze dan direct onder zijn hoede kan nemen. Wat betreft Servische talenten, zou ik me kunnen voorstellen dat Tadic ervoor zou kunnen zorgen dat Ajax grotere clubs kan aftroeven.

Ik ken de tweeling verder niet, maar de jeugdopleiding van Rode Ster staat er altijd goed op in Europa. Goed om te zien dat men actief aan het scouten is door eigenlijk heel Europa en Zuid Amerika heen. Scoutingnetwerk van Ajax ziet er veel belovend uit.

14 mei 2021 om 16:18

Scoutingnetwerk van Ajax krijgt veel aandacht. Of scouten PSV, AZ en Feyenoord helemaal niet?

14 mei 2021 om 16:25

Feyenoord had tot 2 weken geleden maar 1 scout dus die zullen zeker minder gescout hebben dan Ajax.

14 mei 2021 om 16:33

PSV, AZ en Feyenoord maken over het algemeen gewoon pas later hun interesse concreet, omdat ze vaak eerst moeten verkopen om te kunnen kopen.

14 mei 2021 om 16:37

Tot een maand geleden, als je iets zegt zeg het dan goed.

14 mei 2021 om 16:38

Ajax toch ook? dat zei Overmars in een interview.

14 mei 2021 om 16:53

Nee. Overmars heeft gezegd dat om geen verlies te maken, Ajax eigenlijk voor circa € 50 miljoen zou moeten verkopen. Dat is niet hetzelfde als geen geld hebben om te kopen.

14 mei 2021 om 16:40

Overmars heeft ook oog op het veelbelovende talent Brobbey. Wat een scoutingwerk.

14 mei 2021 om 17:08

Wat is je punt....

14 mei 2021 om 17:17

Vind het wel klasse eerlijk gezegd, als ze nu een transfersom voor hem gaan betalen. Blijkt wel vertrouwen uit. En niet zo'n geforceerde 'je hoeft niet meer terug te komen' mentaliteit

Overtypen van Transfermarkt.nl blijkt maar weer eens te moeilijk. Beide zes wedstrijden gespeeld in de U19 van Rode Ster (zal veel meer zijn - er lijkt veel informatie te missen). Geen van beiden heeft hun debuut in het eerste gemaakt, Nikola heeft wel een keertje op de bank gezeten. Op de foto zie ik twee jongens met een shirt 2025; dat zullen geen goedkope aankopen zijn! Edit: @vz, dit stond er op de clubwebsite bij verlenging contract: "nikola played 30 games this season and scored 11 goals, while Jovan played in every match (32) and scored six goals."

14 mei 2021 om 16:35

Wat is niet goedkoop? Zoveel zal Rode Ster ook niet kunnen vragen voor 2 jongens van 18 die nog niet doorgebroken zijn. Dan praat je over Dolberg/Onana bedragen van +- 5 ton gok ik. Natuurlijk relatief veel, maar dat raakt Ajax in absolute bedragen natuurlijk niet heel hard.

14 mei 2021 om 16:47

Volgens mij liep Onana's contract af en had Dolberg nog een eenjarig contract. Fischer had nog een tweejarig contract bij Midtjylland en die kostte al flink boven de miljoen. Ajax heeft het geld natuurlijk wel, dat is het probleem niet - maar het is duidelijk dat Rode Ster kan vragen wat ze willen (want nog 4 jaar). Maarja, ontevreden spelers heb je ook niks aan - mogelijk heeft Tadic een sterke aantrekkingskracht.

14 mei 2021 om 17:18

Rode Ster verkoopt haar spelers normaal gesproken voor niet veel geld. Duurste transfer ooit is rond de 12 miljoen geweest en dat was rond het jaartal 2000. Het zullen prima talenten zijn, maar verwacht niet meer dan Onana/Fischer/Dolberg bedragen. Dat is voor Ajax natuurlijk niet extreem veel en dat zouden ze makkelijk betalen.

14 mei 2021 om 20:46

@zyotto Dat hangt natuurlijk af van verdere interesse en wat de spelers zelf graag willen. Als de M Utd, Chelsea's ook melden zal prijs stijgen. Komt alleen Ajax en spelers willen ook graag deze kant op, dan zakt prijs.

14 mei 2021 om 21:57

Ja tuurlijk, maar verwacht geen extreem bedrag van 5 miljoen per stuk voor deze 2. Zulke gekke bedragen vangt Rode Ster bijna nooit. Alleen die Grujic van Liverpool vertrok recent voor zoveel.

Overmars gaat deze week heel Europa rond lol, wat een topper is deze man.

Twee erg grote talenten die ook erg hoog staan aangeschreven in de toch wel befaamde opleiding van Crvena Zvezda. recent ook allebei een profcontract getekend, dus dat getuigt ook van veel vertrouwen.

Ajax moet echt zo'n voetbalschool of veel scouts plaatsen in west Afrika bijv Senegal of Ivoorkust (net als RB Salzburg, Franse/deense/belgische clubs. Daar loopt te veel talent rond, bijna zonde zou je kunnen zeggen, Zo'n Kudus of Sulemana kan je daar makkelijk wegplukken, scheelt je ook 20mil en kanje weer veel winst op maken, dat project wat ze met Zuid Afrika deden leek echt nergens op.

14 mei 2021 om 17:15

Is moeilijk te zeggen het kan best dat voor die talenten de stap naar een club als Ajax net te groot is . Waardoor hun talent er misschien niet uitkomt. Voor sommige talenten is een stap naar een club die misschien lager staat aangeschreven beter voor hun ontwikkeling. Ik denk dat het scouten van talenten niet zo eenvoudig is

14 mei 2021 om 17:19

Tja dat dacht Feyenoord ooit ook, met de Feyenoord Fetteh academy. Viel toch tegen

14 mei 2021 om 20:39

Dat heb ik ook al eens gezegd. Ajax zou inderdaad eens moeten kijken naar het Red Bull verhaal.
Ajax heeft het geld en de kennis in huis. Zou het toejuichen indien ze in meerdere landen voetbalscholen zouden opzetten in samenwerking met oud- spelers uit die landen.

En natuurlijk is niet elk talent geschikt voor de overstap naar Ajax. Maar het moet toch wel mogelijk om talenten van deze scholen voor goed geld te kunnen verkopen. Ajax verdient er geld aan, en die jongens krijgen een mooiere toekomst dan ze ooit hadden kunnen dromen.

Bijzonder hoe die trainer van NAC kapot werd gemaakt en Overmars heel Europa door kan zonder quarantaine.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren