Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax kent nu alle mogelijke tegenstanders in derde voorronde CL

Laatste update:

Ajax kent na maandagavond de namen van de vijf ploegen die het kan loten in de derde voorronde van de Champions League. PAOK Saloniki had aan een 1-1 gelijkspel tegen Panathinaikos voldoende om de Griekse play-offs te winnen en maakt hiermee de pottenindeling compleet.

/

Ajax heeft in de derde voorronde een beschermde status, waardoor het Shakhtar Donetsk, Anderlecht, Fenerbahce en Sparta Praag zal ontlopen. Deze vijf ploegen worden tijdens de loting gekoppeld aan PAOK, Steaua Boekarest, AS Monaco, Young Boys of FK Rostov. Mocht Ajax deze voorronde overleven, dan wacht er nóg een voorronde, voordat de groepsfase van de Champions League kan worden bereikt.

Vorig seizoen ging het voor Ajax al direct mis in de derde voorronde, waarin het Oostenrijkse Rapid Wien over twee wedstrijden te sterk was. De Amsterdammers wisten zich vervolgens wel ten koste van het Tsjechische Jablonec te kwalificeren voor de Europa League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik durf het niet met zekerheid te zeggen omdat Ajax in de voorrondes nog wel eens een steek laat lopen maar ik heb er wel vertrouwen in dat ze de volgende ronde bereiken.

31 mei 2016 om 22:32

Denk dat Ajax het beste Monaco kan treffen moeten ze aan de bak en is er in ieder geval geen sprake van onderschatting. Geef ik ze meer kans dan tegen een ploeg uit een Oost blok land

31 mei 2016 om 22:44

Hoop dat ze eindelijk eens de knip trekken en 2 à 3 ervaren basisspelers halen, anders zie ik het voor de CL weer heel somber in.

31 mei 2016 om 22:53

Denk beter paok

31 mei 2016 om 22:54

Als ze dat niet doen, kan je het schudden met de CL. Tegen Rapid werd dat maar al te duidelijk.
Ik mis de ambitie bij Ajax om daadwerkelijk een stap omhoog te zetten

31 mei 2016 om 23:33

Resultaten uit het verleden zeggen niks over de toekomst. Ajax heeft een heel talentvolle selectie die ook al n tijdje bij elkaar zis. Met 1 of 2 aankopen kunnen ze zomaar een keer wel in de CL komen. We moeten ook niet doen alsof deze ploegen wondertekens zijn. Paolo of Anderlecht, kom op man. Overwinteren zie ik daarna helaas niet snel gebeuren.

Hoe je het wend of keert, het wordt weer ongelofelijk lastig. Als ze elke wedstrijd met kracht en mentaliteit spelen hoeven ze de eerste ronde van geen enkele tegenstander te verliezen. Al ontbreekt dat bij Ajax juist in Europa. Wie weet met Bosz

31 mei 2016 om 22:26

Moet

PAOK of Rostov?!?!

31 mei 2016 om 22:15

PAOK zeker. Die hebben we een paar jaar geleden ook al uitgeschakeld, al kan het daar uit wel spoken. Ze hadden destijds ook geen geweldig team. Rostov is 2e geworden in een veel betere competitie dus dat gaat heel moelijk worden als we tegen hun moeten.

31 mei 2016 om 22:19

Zal Rostov niet semi leeggekocht worden denk je?

31 mei 2016 om 22:17

Rostov liever niet. De nummer 2 van Rusland is absoluut geen lachertje. Ik denk dat Paok of Young Boys relatief de makkelijkste zijn.

31 mei 2016 om 23:36

Ik schat Young Boys hoger in dan Steau Boekarest, denk dat je hun beter kan loten. Ajax moet in ieder geval de eerste ronde door kunnen komen, alleen Monaco zal misschien een lastig verhaal zijn maar daar ben je absoluut niet kansloos tegen.

1 juni 2016 om 10:17

Paok kan je beter loten..
Rostov doet het verrassend goed en wilt ook hier ver schoppen

Je kan winnen, je kan verliezen. Hoop niet dat ze er arrogant ingaan en zo verliezen

1 juni 2016 om 07:53

Heb je hem weer, altijd als jij over Ajax praat...kom je met arrogant. Die euforische stemming voor een wedstrijd zijn al in de jaren 90 begraven, toen Ajax wereldtop was. Nu...is dat al sinds 2000 niet meer. Maar bij jouw galmt alles nog na.....doet het nog steeds pijn?

1 juni 2016 om 14:17

Fijn dat je een volger van mij bent. Ik zal een T-shirt voor je signeren als je in de buurt bent. Maar ik hoef helemaal geen voorbeelden uit de jaren 90 te halen. Vorig jaar werden de tegenstanders in de voorronde (en in de groepsfase) al betiteld als zwakkelingen die Ajax wel even opzij zou zetten. Waar of niet? Rapid was toch ook een makkie?

1 juni 2016 om 16:55

Kerel....iedereen wist dat het moeilijk zou worden. Nergens heb ik zien staan, dat de spelers en Trainer/staf...al de polonaise liep, wie ze ook zouden treffen.

Elk jaar gaan de beste spelers weg en enkel vaste krachten die nog moeten groeien blijven meestal (geldt voor veel clubs). Maar die risico om geen directe versterkingen te halen, deed Ajax de das om...niet het gene waar jij het over hebt. Ze waren arrogant...bla bla bla. Eriksen, Suarez, Blind, Aldewiereld...ga maar na heb jij deze jongens op enige arrogantie betrapt voor of na een wedstrijd?

Ik citeer: "fijn dat je een volger van mij bent. Ik zal een T-shirt voor je signeren als je in de buurt bent."

Lol...en dan noem je Ajacieden arrogant....
Snotneus

Eerste ronde moet kunnen. Hopen dat je Monaco en Young Boys ontloopt en dan moet het (hopelijk) geen probleem zijn om door te stoten. Ben alleen wel benieuwd wie ze in de tweede ronde zullen treffen dan.

31 mei 2016 om 23:14

Liever Rostov en Boekarest ontlopen hoor. Die ploegen uit het oosten zijn zo ongelofelijk stug. Daar heeft Ajax meestal moeite mee.

1 juni 2016 om 02:25

Oostbloklanden zijn altijd heel stug, alsof je gelijk vanaf de 1e minuut met een stoomwals erdoorheen moet omdat je er anders niet doorheen komt als je eenmaal achter staat en sowieso zijn Monaco en Rostov de 2 lastigste ploegen van de 5 die hier zijn opgenoemd. Geef mij maar het liefst BSC Young Boys of Paok dan maar of op zijn minst nog Steaua Boekarest want tegen die andere ploegen kan je het vrijwel zeker wel schudden in deze voorronde en sowieso mag Ajax wel wat betere spelers erbij gaan halen anders wordt het sowieso al heel lastig om de groepsfase te bereiken...

Niet bepaald een voordelig schema voor ajax aangezien ze het vorig jaar aflegde tegen rapid dan schat ik al deze vijf ploegen toch hoger in

31 mei 2016 om 22:24

Team is erg gegroeid. Geen geklooi meer rond de 16 van veltman, bazoer en sinkgraven waardoor we verloren

31 mei 2016 om 22:56

Ik hoop dat ze het waar kunnen maken want voor het Nederlands voetbal hoop ik het van harte maar ondanks de groei en mochten ze dan Monaco of young boys loten blijf ik het zwaar inzien voor ze

1 juni 2016 om 00:12

Maar nog altijd perse in Europese wedstrijden op de Ajax manier spelen waardoor je er niet ver mee komt.

1 juni 2016 om 00:48

We zullen zien hoe Peter Bosz Ajax zal laten spelen.

PAOK, Boekarest en YB moet wel te doen zijn. Tegen Monaco heb je echt een top dag nodig en Russische clubs liggen ons (Nederlandse clubs) niet. Denk dat we 1 ronde verder kunnen komen maar een eventuele volgende ronde gaan we denk ik helaas niet redden...

31 mei 2016 om 22:18

Alles hangt af vd loting. Met wat pech lig je er snel uit (ik zie ze niet winnen van Monaco) of in de volgende ronde tegen bijv. AS Roma maar met wat geluk loot je nu bijv. Young Boys en dan volgende ronde Anderlecht. Anderlecht wordt deze zomer een bouwwerf, er zal meer dan een half elftal vertrekken en die gaan er in augustus echt nog niet staan.

Als de selectie (die een prima seizoen hebben gedraaid ) zijn tanden erin zet met het spierballen voetbal van Bosz zie ik Ajax een grote kans maken. het feit dat wij niet geplaatst zijn voor het EK zal voor zowel Ajax als PSV ook een positieve wending kennen. optimale voorbereiding!

Even een vraag want is mij niet helder : Wanneer start bosz of is dat nog niet duidelijk?

31 mei 2016 om 22:48

27 juni is de eerste training van het eerste onder leiding van Bosz.

Denk dat Ajax net als ons Fener niet de groepsfase zullen halen.

Wij (Fener) zullen waarschijnlijk de 3e ronde overleven en dan krijgen we in de play off een flinke tegenstander en kunnen we ons opmaken voor de EL..

Paok of Young Boys....
Al heb ik misschien nog wel meer vertrouwen in Monaco, want dan weet je direct dat je ze niet moet onderschatten

Vorig jaar was Jablonec nog bijna teveel... Ik heb er een hard hoofd in. Het is toch wel jammer dat het Nederlandse niveau zo is afgegleden dat we met angst en beven naar een Paok moeten.

Het zal sowieso een stuk beter moeten gaan dan vorig jaar. Maar ik heb er wel vertrouwen in dat deze eerste ronde overleefd gaat worden. Ajax, en dan met name Klaassen, Cillessen, Veltman, Milik en Gudelj zullen tot op het bot gemotiveerd zijn om zich nu niet weer voor schut te laten zetten. Ze zullen er echt alles aan doen om door te gaan. Dus als je uit bij Rapid Wien met 0-2 voor staat mag je het gewoon absoluut niet meer weg geven.

Zorgen dat je je selectie op tijd rond hebt en die gasten opvreten. Daarna krijg je een beloning in de vorm van een toptegenstander. Dan zal je boven je zelf uit moeten stijgen.

Wat zijn de tegenstanders in de mogelijke 4e ronde? City..?

31 mei 2016 om 22:57

Ervan uitgaande dat alle hoger geklasseerde teams de derde ronde overleven zijn dat:
- Anderlecht
- Borussia Mönchengladbach
- AS Roma
- Fenerbaçhe
- Sparta Praag

Kan nog leuk worden dus.

1 juni 2016 om 00:13

Volledig kansloos dus. Ik zie bij elk team meer kwaliteit en ervaring

1 juni 2016 om 02:37

@ laligathomas

Anderlecht en Sparta Praag zijn te doen, Roma en Mönchengladbach worden heel lastig en bij Fenerbahce schat ik de kans op 50/50 in...

31 mei 2016 om 22:58

@Teh_Laurent

Als je er vanuit gaat dat alle clubs met de hoogste coëfficient winnen in de 3de ronde, zijn de mogelijke tegenstanders:

Borussia Mönchengladbach
AS Roma
Anderlecht
Sparta Praag
Fenerbahce

En dankzij hun geplaatste status ontlopen ze clubs als man city.

Als Ajax de selectie bij elkaar kan houden hebben ze kans de groepsfase te halen. De jonkies hebben nu Europese ervaring. Alleen moet Bosz dan wel Europees minder aanvallend spelen. En dat kan met een fitte verdediging en Cilissen.

Het zou voor Peter Bozs wel de uitgelezen mogelijkheid zijn om meteen krediet op te bouwen en te zorgen dat de harde kern zich rustig houdt. Mocht hij het namelijk redden om de Champions League te bereiken dan is dat wel meteen een prima prestatie, als daarbij ook nog goed gevoetbald wordt is het helemaal een goede start. Gaat het daarentegen fout dan zal het gemor bij de harde kern alleen maar erger worden.

Elke ploeg zal lastig zijn voor Ajax, ze moeten echt 2 goede dagen hebben willen ze de volgende ronde bereiken.

31 mei 2016 om 23:32

Klopt. En daarna moeten ze weer twee goede dagen hebben om de CL te bereiken, dus eigenlijk is het al een gelopen koers (zeker met dit spelersmateriaal).

dit moet toch te doen zijn! Maarja dat denken we elk jaar...

31 mei 2016 om 23:17

Ook al moeten we ook niet al te neerbuigend over Ajax denken beetje vertrouwen✌️

Op dit moment kunnen ze er tegen elke mogelijke tegenstander er uit vliegen. Laten we eerst maar het EK krijgen. Daarna zal de transfermarkt ook wel op gang komen. Milik, Bazoer, Cillissen, Tete, El Ghazi en Schone kunnen zomaar nog vertrekken. We kunnen nu echt niks zeggen.

Het is een nieuw seizoen met waarschijnlijk wat nieuwe spelers een nieuwe trainer en ook veranderingen bij de tegenstanders. Hier kun je dus echt weinig van zeggen.

Elke tegenstander is lastig voor Ajax tegenwoordig. Ik weet eigenlijk nu al zeker dat Ajax de CL weer niet gaat bereiken.

Het wordt hoe dan ook een draak van een voorronde, maar dan het liefst tegen Paok, Steaua Boekarest of Young Boys. Ik denk dat AS Monaco en FK Rostov erg sterk zijn gezien hun competities, dus die liever niet.

@ 007 Bazoer, Cillissen, Tete, en El Ghazi zullen echt niet lekker in de markt liggen na het EK. Alle aandacht gaat naar wel gekwalificeerde spelers. Milik,wel weg, en daar maal ik echt niet om. In de belangrijke wedstrijden aan het einde vh seizoen heeft hij niet gescoord.

Wie weet wanneer de loting is?

1 juni 2016 om 00:45

De loting is op 15 juli en de twee wedstrijden zullen gespeeld worden op 26-27 juli en 2-3 augustus. De volgende, laatste kwalificatie ronde wordt geloot op 5 augustus en zal gespeeld worden op 16-17 augustus en 23-24 augustus.

Bij de vierde, laatste barrage-ronde stromen Villarreal, Manchester City, Borussia Mönchengladbach, AS Roma en FC Porto in.

Met alle respect denk ik dat ze Paok, Steau of Young boys moeten loten. As Monaco komt Ajax niet doorheen en tegen die Russen plassen de jonge jongens in hun broek. Ajax moet mentaal 200 procent zijn willen ze de Cl halen..

Tja, op papier niet ondoenlijk, maar dat waren FC Kopenhagen, Slavia Praag en Rapid Wien in het verleden ook niet...

Op papier is Steaua de minste, hebben nog wel een aantal internationals maar zijn niet meer de zelfde dominante ploeg in eigen competitie. Monaco klinkt wellicht als de zwaarste tegenstander, maar Ajax heeft zeker kansen. Monaco is soms een heel kwetsbare ploeg, en heeft aanvallend niet heel veel te brengen op Vágner Love na (en Bernardo Silva als hij speelt).

Maar het maakt niet uit tegen wie, als Ajax zomenteen speelt zonder Milik (tenzij er een echte andere topper komt à la Huntelaar) gaat Ajax het zeer zwaar krijgen. Met Schöne of El Ghazi als spits wordt het hem helaas niet denk ik.

1 juni 2016 om 03:32

Ook ja, al weet ik niet of hij in de basis zal starten. Toch ontzettend jammer dat zijn carrière zo teleurstellend lijkt af te gaan lopen.

Voor Ajax is het misschien het beste om tegen Monaco te loten. Tegen betere tegenstanders speelt Ajax meestal zijn beste voetbal gek genoeg.

1 juni 2016 om 01:06

Kijk maar naar de wedstrijd tegen Barcelona paar jaren geleden, beste wedstrijd van Ajax die ik in een lange tijd gezien heb.

Alleen Monaco is een ploeg die je serieus moet nemen. De rest zou geen partij voor Ajax moeten zijn.

Realistische suggesties voor aankopen ? Anders moeten we als supporters misschien een lijstje openbare op social media met wie wij verwachten dat het bestuur haalt.
Zahavi, andreija Zivkovic, Lozano, kabasele, Engels ??? Mensen noem eens iets

1 juni 2016 om 03:44

Lozano zal niet goedkoop zijn, helemaal als hij zomenteen mooie dingen laat zien tijdens de Copa América. Engels speelt gegarandeerd Champions League bij Club, dus tenzij Ajax hem een hoog salaris bied lijkt mij niet dat hij komt. Zivkovic heeft een aflopend contract, en dus zullen meerdere teams hem willen lokken met een dik salaris en een mooie tekenbonus, iets wat ik Ajax niet zie doen (in ieder geval niet op het niveau van andere clubs).

Kabasele (ik neem aan dat je Christian Kabasele van Genk bedoelt) kan wellicht wel, maar ook het geval er nu bij dat hij Belgisch international is zal zijn prijs omhoog krikken.

Zahavi is dan de meest realistische optie. Ik weet niet of zijn band met Bosz zo goed is dat hij nu ook naar Ajax zou willen komen.

Als je kijkt naar transfervrije spelers, zou ik als Ajax zijnde een gok nemen met Nicklas Bendtner. Is voor de Eredivisie een erg goede spits, maar heeft vertrouwen nodig. Verder is de omgeving bij Ajax wel zo dat hij zich als een ervaren speler waarschijnlijk meer verantwoordelijk zou voelen.

Paok en Youns Boys zijn leuke tegenstanders, Steaua hebben we nog een rekening tegen openstaan dus dat heeft sportief ook wel wat charme, FK Rostov is een rot trip voor supporters om te maken en volgens mij typisch een ploeg die we gaan onderschatten. AS Monaco is de zwaarste, maar nog steeds een horde die met een goede selectie te nemen kan zijn. Maar omdat we onder Bosz een nieuwe start maken en de selectie nog wat zal veranderen hoop ik vooral op de eerste twee.

Ik heb er eigenlijk wel weer zin in, hopelijk eindigt het niet met zo'n teleurstelling als vorig jaar. Zeker die eerste voorronde zou toch overleefd moeten worden. Het zou geweldig zijn als we daarna ons zouden plaatsen voor de CL, daarmee zou Bosz gelijk al een beetje krediet mee opbouwen. Als we ons op de tribune dan ook van onze beste kant laten zien (en vooral horen) zoals destijds tegen Dinamo Kiev dan komt het wel goed.

Young Boys lijkt me veruit de beste optie. Teams als Steaua, Paok en Rostov zijn veel te vervelend en Monaco is veel te sterk.

Je wilt CL voetbal halen. Dus dan maakt het niet uit, wie je loot. De opdracht is simpel, gewoon winnen !! De volgende ronde wordt nog lastiger, laat staan de poulefase....

We zullen zien...

Ik kan nog niets zeggen over het team hoe dat eruit zal zien....en de trainer.

Moet niet denken, dat Bazoer, Milik, EL Ghazi en Klaassen een transfer hebben gemaakt.

Doe mij maar lekker Monaco, Ajax speelt veel sterker tegen betere tegenstanders, dat heeft vaak iets extra's. Tegen Young Boys kunnen we niet eens zeker zijn dat Ajax doorgaat..

Zorgen dat zij de bal niet krijgen, dan kunnen ze ook niet scoren. Wil je winnen, dan moet je scoren, dus zorgen dat je de bal hebt.
Maar zonder dollen, ik geef 75% kans dat ze deze voorronde gaan redden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren