Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax gewaarschuwd: 'Op basis daarvan is Celtic vanavond favoriet'

Laatste update:

Celtic heeft de naam, maar anno 2015 niet meer de spelers die een tegenstander angst inboezemen. De Schotse grootmacht dient donderdagavond als tegenstander van Ajax in de Europa League en moet winnen om nog een klein kansje te behouden op het bereiken van de volgende ronde. Dat is niet uitgesloten, zegt oud-speler Regi Blinker in De Telegraaf.

/

De voormalig international weet dat er voor eigen publiek onvermoede krachten kunnen loskomen bij de thuisploeg. Dat is de kracht van Celtic Park, de illustere thuishaven van the Bhoys. “De uitsupporters hebben, ook al zijn ze zoals nu met 2400 man, geen schijn van kans om zich te laten horen. En dat geeft de Celtic-spelers een boost. Op basis van de werklust en hun ervaring zijn zij favoriet”, vindt hij.

Dat wil niet zeggen dat de Amsterdammers geen schijn van kans maken. Integendeel zelfs. “Het is zeker niet het allerbeste Celtic van de afgelopen jaren, terwijl daar normaal gesproken al niet de absolute top speelt”, aldus Blinker, die wijst op het vertrek van Virgil van Dijk. “Als Ajax erin slaagt om uit de duels te blijven, het echte Ajax-spelletje speelt, dan zal, en dat hoop ik ook, het echte voetbal winnen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ajax zal juist niet winnen door het Ajax spel te spelen Regi Blinker. Ajax moet ook leren beuken op het middenveld. Anders blijft Celtic vol gas komen. Dat was in de vorige wedstrijd juist het probleem. Meer echte mannen op het veld sturen ipv mannetjes die hun enkel bij iedere tik pakken.

26 november 2015 om 15:50

Vervelende cliches zijn dat. Gewoon een mentaliteitskwestie. Iedere EL wedstrijd werd ingegaan alsof ze 3-0 voorstonden ofzo, gelaten en van "die winnen we wel even". Maar zo werkt dat niet natuurlijk. Iedere wedstrijd weer op 0 beginnen, ook als je het weekend ervoor met ruime cijfers wint van AZ of Vitesse.

26 november 2015 om 16:43

Brown is geblesseerd, maak je daar maar niet zo'n druk voor op het middenveld.

26 november 2015 om 17:20

Kom op Ayrshire, dat hele middenveld overliep Ajax de vorige keer. Dat kwam niet alleen door Brown. Het loopvermogen, het bikkelen, daar mag Ajax wel wat tegenover zetten. Ik wil een keer trots kunnen zijn vanwege een hard bevochten overwinning in Europa. Niet omdat we met de hakken over de sloot zijn, maar door bloed, zweet en tranen.

26 november 2015 om 16:56

Regi Blinker doelt misschien op het voetbal van de jaren 90 Ajax, aangezien hij dat als referentiekader heeft mbt het ajaxspelletje. Weet ik uiteraard ook niet, maar vermoed ik

26 november 2015 om 17:19

Dat soort voetbal is inmiddels verjaard. Ajax uit 1995 speelde niet zoals een Barcelona dat nu doet. Ik denk dat je met 1995 voetbal niet wint. Wel met die mentaliteit van wij zijn jong en we moeten voor iedere bal 2x zo hard rennen.

26 november 2015 om 17:30

Kerel verjaard. Kijk aub de groepswedstrijd tegen Milan of de pot tegen Real terug. Zoveel diepgang in het positiespel, het huidige spel mag daar niet eens mee worden vergeleken.

"celtic heeft de naam, maar anno 2015 niet meer de spelers die een tegenstander angst inboezemen".
Ajax idem.

En welk Ajax spelletje? Dat Ajax spelletje is er toch al een tijd niet meer omdat er niet voldoende kwaliteit aanwezig is. Celtic moet ook, dus dat speelt Ajax eigenlijk al in de kaart. Het belangrijkste vanavond is achterin goed staan en counteren. Natuurlijk is Ajax voetballend beter, maar met de wetenschap dat het Ajax gewoon nooit lukt en nooit meezit, moet het maar een keer anders.

Ik hoop van ganser harte dat Ajax wint en overwintert. We kunnen de Europese punten goed gebruiken! Wat dat betreft komt het succes in Europa van PSV dan ook gelegen. Nu maar hopen dat de club waar ik fan van ben, Feijenoord, volgend jaar Europees speelt en het goed doet.

26 november 2015 om 17:10

Laten we niet te hard van stapel lopen, als PSV en Ajax verliezen liggen ze er allebei uit

26 november 2015 om 17:50

Klopt als een bus. Maar het is lang geleden dat na 5 van de 6 wedstrijden een Nederlandse club in de CL plaatsing in eigen hand heeft.

26 november 2015 om 18:11

Correct me if i'm wrong, maar was dat met ajax tegen ac milan niet zo? Bleven ze uit op een gelijkspel staan tegen 10 man, terwijl winst genoeg was. Niet zo heel lang dus.

26 november 2015 om 20:55

@ktb84
Nee hoor 2 jr om precies te zijn.
Ajax speelde op de laatste speeldag gelijk tegen 10 man van milan en eindigde daardoor 3de met 8 pnt.

En 2 jaar daarvoor, toen ajax in de laatste wedstrijd tegen real aan de punt genoeg had ( er werden 2 glaszuivere goals afgekeurd terwijl op het andere veld de vreemde 7-0 plaats vond ).

Ik heb mijn verwachtingen voor Nederlandse clubs in de EL zo laag mogelijk ingesteld. Dan kan het hopelijk alleen maar meevallen. Het is dus te hopen dat Ajax, AZ of Groningen vanavond minimaal 1 puntje pakken. Maakt niet uit welke club dat puntje pakt.

Twee zeker Europees gezien heel matige ploegen. Ploegen die ergens onderin de middenmoot van Europa meespelen. Beide waren in het verleden Europese grootmachten daar is tegenwoordig niets meer van over.
Persoonlijk denk ik dat Ajax de minst zwakke is. Het zou ook goed zijn voor Ajax en het Nederlandse voetbal als Ajax vanavond wint en misschien nog overwintent in Europa, want het zou eigenlijk een schande zijn als Ajax voor de winter is uitgeschakeld in deze poule.

tja...als of ajax nog waarschuwingen nodig heeft. Hoeveel uitduels in Europa hebben we de laatste 5 jaar gewonnen?

En dat publiek...ach das toch alleen maar mooi, zo'n sfeertje. En Celtic heeft dat publiek elke week, ze gaan er echt niet elke week 30% harder door lopen.

Wel mooie worden van Blinker, kan Dirkje nog wat van leren.

Ja Celtic die thuis kansloos verloor van Molde is zeker favoriet. Ik moet het nog maar zien, ik verwacht gewoon een saaie gelijkspel. Waar Ajax beter is maar gewoon door onervarenheid gewoon niet het duel kan controleren en met winst uitspelen.

26 november 2015 om 16:34

Dit verwacht ik ook, gewoon weer nalaten de wedstrijd af te maken (denk maar aan Molde uit en Celtic thuis).

En toch hoop ik echt dat Celtic wint.. Kan een mooie Europese week worden!

Ik volg beide ploegen op de voet, maar Celtic is dit seizoen op de eerste weken na echt werkelijk embarrassing. Als Ajax vanavond verliest hebben ze dat volledig aan zichzelf te danken. Slechtste Celtic in heel wat jaren, echt verschrikkelijk om naar te kijken, met dank aan Deila en het geweldige bestuur, kuch.

Celtic is niet favoriet. Ajax is (lichtjes) de favoriet. Hebben ongeveer 40% kans om te winnen, Celtic 35%.

Wie zijn er bij Ajax geblesseerd of geschorst?

26 november 2015 om 17:17

Serrero, Sinkgraven, Bazoer

Ik vind hem iig sympathieker overkomen dan die andere oud buitenspeler van feyenoord in dezelfde periode. Die hoopte dat rapid wien zou winnen. Blinker hoopt door zn mening dat ajax vanavond gaat winnen. Ik hoop met hem mee

ben ik gek om te zeggen dat de boer heitinga erin moet gooien?

26 november 2015 om 18:07

Ja. Totaal geen wedstrijdritme. Daarnaast staat de verdediging de laatste weken gewoon prima. Alleen als je riedewald doorschuift naar het middenveld dan kun je voor heitinga/Hoorn/viergever kiezen

26 november 2015 om 18:08

Lees het terug, ik meende het niet om je daadwerkelijk gek te noemen, excuses daarvoor!

Denk dat Celtic vanavond gaat winnen..

Ajax stelt niks meer voor in Europa dus ze gaan ook niet winnen van Celtic, tot nu toe is het om te janken hoe Ajax europees speelt.

Altijd dat gezeur over Ajax-spel en uit de duels blijven. De grote Ajax-ploegen van weleer hadden wel degelijk ook spelers die in de duels keihard konden optreden. De laatste jaren lijkt het wel zaalvoetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren