Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax gewaarschuwd: ‘Je ziet hem 89 minuten niet, maar elke kans is raak’

Laatste update:

Ajax kreeg dinsdag te horen dat Sturm Graz de eerste tegenstander wordt op de weg naar het hoofdtoernooi van de Champions League en Maximilian Wöber liet na de loting al doorschemeren vertrouwen te hebben in het tweeluik tegen de club uit zijn geboorteland. Bernard Schuiteman, oud-speler van onder meer Bayer Leverkusen, Feyenoord en FC Utrecht en Oostenrijk-kenner, waarschuwt de Amsterdammers echter voor onderschatting.

De vorige twee keer dat Ajax een Oostenrijke tegenstander trof in Europees verband, in 2014 tegen Red Bull Salzburg en in 2015 tegen Rapid Wien, ging het mis: “Dus Ajax zal nu toch wel zijn gewaarschuwd?”, begint de scout van Manchester United in het Alpenland tegenover De Telegraaf. Schuiteman geeft aan dat Sturm Graz ‘beslist geen makkie’ zal zijn, al raakte de club onlangs wel twee bepalende spelers kwijt.

“Linksbuiten Thorsten Röcher aan FC Ingolstadt 04 en rechtervleugelverdediger Marvin Potzmann aan Rapid Wien. Daartegenover staat dat de club Dario Maresic heeft kunnen behouden. Hij is een centrale verdediger van achttien jaar, speelde zich in het competitie-elftal van het seizoen en werd als grote rijzende ster van Oostenrijk begeerd door een aantal topclubs.” Schuiteman geeft daarnaast aan dat international Stefan Hierländer er onlangs voor koos om zijn aflopende contract te verlengen.

De voormalige verdediger wijst spits Deni Alar, die drie jaar geleden voor Rapid Wien speelde toen Ajax werd verslagen, aan als potentieel gevaar: “Je ziet hem 89 minuten niet, maar elke kans is raak.” De ploeg van Erik ten Hag zou normaal gesproken wel aan het langste eind moeten trekken: “Ajax is favoriet, maar mag Sturm Graz zeker niet onderschatten. Dan gaat het voor de derde keer op rij mis.”

Denk jij dat Ajax te sterkt zal zijn voor Sturm Graz?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ik als Ajacied vraag me af hoe Ajax in hemelsnaam een tegenstander uberhaupt zou kunnen onderschatten.? Recent verleden zegt meer dan voldoende..

20 juni 2018 om 07:59

Men denkt nog subtop in Europa te zijn, terwijl de realiteit is dat clubs uit Oostenrijk, Griekenland en Oekraïne onze directe concurrenten zijn i.p.v. er neerbuigend over te doen... zou mij niets verbazen als Ajax en PSV allebei niet in de CL groepsfase komen

20 juni 2018 om 08:08

Het is dan dit jaar wel extra lsstig voor Ajax omdat zij drie voorrondes moeten doorkomen waar Sturm Graz dan waarschijnlijk de minst kwalitatieve tegenstander zal zijn.

Tegen deze ploegen moet je ook arbeid kunnen leveren en persoonlijk mis ik dat in de selectie, overigens al jaren.

20 juni 2018 om 09:42

Niet zo’n hele wilde gok vind ik dat. Hoe vaak is het een Nederlandse club in 15+ jaar gelukt door de voorrondes heen te komen, drie keer? Het niveau is gekelderd en de verschillen met de subtop zijn groot. Betekent niet wat we er ons bij neer hoeven leggen dat we tegenwoordig worden uitgeschakeld door Deense, Griekse of Oostenrijkse clubs. Dat blijft gewoon een schande, niet op basis van verleden maar op basis van begroting. Als Ajax strand op pak hem beet Benfica moeten we daar vrede mee hebben tegenwoordig.

20 juni 2018 om 13:03

Directe concurrenten? Als je Shaktar Donetsk ziet spelen en ziet wat er bij Kiev rondloop vrees ik dat ze alleszinds op het vlak van CL een trap boven Nederland staan.

20 juni 2018 om 11:37

Dat doet Ajax ook niet, iemand anders begint over onderschatten.

Maar we moeten wel erlijk zijn, de numemr twee vcan Oosterijk is iets anders dan de nummer vier uit Frankrijk. Deze loting is eenvoudigere dan de loting van verleden jaar.

Desalniet te min zal Ajax flink aan de bak moeten, deze ploeg is echt niet zoveel minder dan Ajax.

Ajax gewaarschuwd: ‘Je ziet hem 89 minuten niet, maar elke kans is raak’
zorgen dat je met 2-0 voor staat in de 89ste min

Ik denk dat dit met huidig selectie wel moet lukken gelukkig eerst thuis ben altijd bang als je daar met 1-0 wint dat we weer op gelijkspelletje spelen en dan gaat het altijd mis

20 juni 2018 om 08:26

Hoe kun je als ploeg zo’n instelling hebben? Hoe kun je in godsnaam op een gelijkspelletje spelen, dat is toch geen topsport instelling.

20 juni 2018 om 11:37

Ajax speelt ook nimmer voor een gelijkspel.

Ach hou op, sommige zeggen 'recent verleden zegt meer dan voldoende' en 'we moeten ze echt niet onderschatten'.... blablabla

Ajax moet hier gewoon van winnen en ze oprollen klaar. Alles wat daar van af wijkt zou gewoon te triest zijn.

Heb eens wat meer vertrouwen i.p.v. iedereen zo na te praten.

20 juni 2018 om 08:39

Zou dat niet het gevolg zijn van het feit dat het vertrouwen bij dit soort wedstrijden al meerdere keren enorm geschaad is?

20 juni 2018 om 08:54

Ik ben benieuwd of je dit jaar 1 wedstrijd van Sturm gezien hebt?
Ik ben een Ajax fan die toevallig in Oostenrijk woont en volg de Oostenrijkse competitie. Het is een waardeloze competitie met 2 positieve uitzonderingen; Salzburg en Graz.

Je hebt vast gezien hoe Salzburg de finale van de EL haalde; beetje geluk en vaak mooi voetbal.
Nou, Graz won de beker tegen Salzburg. Dat deden ze met goed voetbal.

Geloof me; dit wordt geen makkie..

20 juni 2018 om 09:14

Ik geloof je direct! De eredivisie stelt allang niks voor. Ajax heeft in het verleden al laten zien dat ze niet tegen Salzburg op kunnen, ben benieuwd wat ze tegen Graz doen.

Als eredivisieclub zijnde heb je geen recht meer om zomaar een tegenstander te onderschatten van een wat minder voetballand.

20 juni 2018 om 10:34

Twee weken daarvoor won Salzburg met 4-1 van Sturm zie ik dus het is maar net hoe selectief je bent in het kiezen van voorbeelden.

20 juni 2018 om 11:54

Salzburg haalde de finale toch niet? Ik zweer dat dat Marseille-Atletico was.

20 juni 2018 om 13:07

Sorry, halve finale.
En @w.s.: ik kies dit voorbeeld heel bewust omdat deze wedstrijd de laatste wedstrijd was, en een krachtmeting is voor beide ploegen aangezien een beker op het spel staat. De wedstrijd die jij noemt was voor Graz eigenlijk niet meer belangrijk..
Anyway: hoofdlijn van mijn post is: als je de Oostenrijkse competitie niet volgt kun je moeilijk oordelen of het een 'makkie' is... En helaas hebben de afgelopen jaren bewezen dat niets meer een makkie is voor Ajax, PSV of Feyenoord....

20 juni 2018 om 09:28

Er is een verschil tussen vertrouwen en realisme..

20 juni 2018 om 12:03

Klopt inderdaad, realisme is bij sommige Ajax fans ver te zoeken, maar realisme is bij de meeste 'niet-Ajax gerelateerde realisten' nog verder te zoeken hoor. Ja, Ajax heeft zich in de laatste 5 jaar een keer verslikt in Rosenborg, Salzburg en Rapid. In diezelfde periode werd er ook gewonnen van PAOK, Standard, Panatinaikos, Celta, Kopenhagen, Legia, Schalke, Lyon, Apoel, Celtic en zelfs een potje van Barca. Ja, vorig jaar raakte we vlak na het verlies van Nouri en na 2 potten tegen Nice, waarin we echt niet minder waren, uitgeschakeld in de CL. Daarna werd de ploeg verrast door Rosenborg inderdaad. Maar waarom spreek je van realisme als jij alleen die 3 verliezen onthoudt (Rosenborg, Salzborg (dat was nota bene k.o. fase EL), en Rapid), waarvan slechts 1 zeer serieus gevolg had: namelijk vorig jaar geen Europees spelen. De geweldige Europese camapagne van een paar maandjes eerder moeten we dan maar gewoon allemaal vergeten in al ons realisme?

Mag toch hopen dat ze er met 5-0 overheen gaan. Nog een jaar geen Europees voetbal en je hele selectie loopt leeg.

Grappig dat er serieus mensen zijn die denken dat Ajax ze gaat oprollen. Na alle Europese wedstrijden van de afgelopen jaren zou je toch een realistische reactie verwachten. Ik hoop dat ze winnen, maar makkelijk wordt het zeker niet.

20 juni 2018 om 11:39

Een jaar geleden stond Ajax nog in de finale van de EL dus hoe defineer jij realisme?

Makkelijk wordt het nooit in de CL kwalificatie maar dit jaar is het toch eenvoudiger dan veleden jaar. Als Overmars het team op Ziyech na bij elkaar weet te houden, dan heef tajax een goede kans om door te gaan.

20 juni 2018 om 12:10

Onszelf verslikken in Rosenborg was de realiteit volgens velen, een paar maanden eerder Schalke en Lyon volledig slopen is slechts verbeelding. We moeten enkel focussen op de ene spaarzame keer in de laatste 60 jaar dat Ajax geen Europees voetbal haalde, DAT is namelijk realisme volgens de fervente anti-Ajacieden. Je zou toch verwachten dat mensen die het woord 'realisme' zo vaak in de mond nemen ook ff de moeite nemen om alle Europese resultaten van de afgelopen 5 jaar te bekijken, of alle voorronde duels van de laatste 10 jaar. Hee en wat blijkt dat, Ajax wint vaker wel dan niet van clubs van dit kaliber in de voorrondes, alleen 2 keer deden ze dat niet: dat onthouden wij lekker en noemen we reëel..

21 juni 2018 om 09:04

@jali71

weet je wat het is, ik begin juist steeds positiever te worden. Een hele simpele reden, 90% waaronder ik, denken dat het helemaal niets wordt en dat we er op een belachelijke manier afgaan. Juist dan doet Ajax de meest fantastische dingen. recente voorbeelden Schalke, Lyon en PSV thuis. 0 vertrouwen, leuk dat we zover gekomen zijn, PSV gaat ons op 10 punten zetten en ik kreeg de meest fantastische wedstrijden voorgeschoteld. Zodra het merendeel denkt dat wel kansen hebben, een grote teleurstelling. Nice, die waren toch echt wel minder dan Lyon dus er lagen kansen, Rosenborg, nou tegen Nice waren het gelijke spelen en zij waren toch weer minder dan Nice, PSV uit, ja we gaan inlopen en er een wedstrijd van maken, tegen ons worden ze geen kampioen en de vorige wedstrijd hebben we ze weggespeeld en dat zonder fatsoenlijke linksback. Man united, ja we hebben al vaker verrast in de campagne en zoveel heeft united nou ook niet laten zien. De ene partij nog kanslozer dan de andere.

De enige keer in de afgelopen jaren dat Ajax de voorronde cl is doorgekomen, was op het moment dat er echt nauwelijks vertrouwen was, want het liep toch altijd slecht af.

Het vreemde is dus dat ik er eigenlijk vertrouwen in heb, juist omdat ik er geen vertrouwen in heb. Want alles wijst weer op de giftige cocktail van een ploeg die op papier minder is, spelers die op het laatste moment vertrekken en waar de versterkingen nog van moeten wennen, dan wel niet binnen zijn, een coach die nou niet echt vertrouwen heeft gekweekt in het afgelopen half jaar. De juiste ingrediënten voor een totale mislukking.

Niet helemaal de strekking van het artikel, maar als ik het goed begrijp is Bernard Schuiteman nu scout van Manchester United? Doet hij goed. Hoe komen die nou weer bij elkaar vraag ik me dan toch stiekem af. Bernard Schuiteman. Manchester United. Bijzondere combi.

Als Ajax wint spelen ze champions League ? Of moeten ze dan nog 1 wedstrijd ?

20 juni 2018 om 09:17

Als ze doorkomen, moeten ze nog twee voorrondes overleven .

20 juni 2018 om 09:25

Dan nog een wedstrijd

Helaas heb ik weinig vertrouwen in Ajax 3 tegenstanders verslaan is te veel van het goede ik hoop van wel maar Europa league here we come
je beste spelers verliezen seizoen in seizoen uit en elke jaar opnieuw beginnen ITS Never Gonna Work

20 juni 2018 om 09:26

3? 2 wedstrijden speel je

20 juni 2018 om 09:46

Klopt ja 3x2 wedstrijden als alles goed gaat. Nederland is weer wat gekelderd waardoor overigens ook de kampioen psv nu al niet meer direct in de CL poulefase is ingedeeld. Gaat lekker zo.

20 juni 2018 om 11:40

Daarom wil Overmars alleen nog Ziyech verkopen en houd Ajax de rest aan hun contract. Dan maakt Ajax een goede kans om door te gaan naar de volgende ronde.

Lees Ajax/Overmars/ Ten Hag; oftewel een selectie die naast nagenoeg alleen maar jonge talenten bestaat uit ook 2 of 3 echte kerels. Actie nu dan ook graag met het versterken van de selectie want het heeft er momenteel alle schijn van dat Ajax vooral alles in het werk stelt om spelers te behouden om vervolgens net als de afgelopen drie jaar weer over te moeten gaan op uiteindelijke paniek/ adhoc aankopen.. Hoef niemand hier te vertellen waar dat beleid toe geleid heeft...

20 juni 2018 om 11:43

Ajax heeft allang een balans in de selectie. Met Veltman, Schone, Siem en Huntelaar heeeft Ajax ervaring genoeg. Aangevuld met talenten zoals de Ligt, de Jong, Neres en Dolberg.

Een prima mix van ervaring en talent. En dit jaar worden er geen paniek aankopen gedaan, de vervanger voor Kluviert en Ziyech zijn er allang. Verder wordt er niemand verkocht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren