Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax gaat op voor herkansing tegen beul van zes jaar geleden

Laatste update:

Ajax heeft zijn eerste oefenwedstrijd tegen een buitenlandse tegenstander ingepland. Voetbal International weet dinsdagmiddag te melden dat Red Bull Salzburg op zaterdag 22 augustus de tegenstander is van de ploeg van trainer Erik ten Hag. Het oefenduel vormt de afsluiting van een trainingsweek die Ajax tussen 15 en 22 augustus belegt in het Oostenrijkse Bramberg am Wildkogel.

Ajax treft die Mozartstädter in de Red Bull Arena van de kampioen van Oostenrijk. Voor de Amsterdammers vormt de vriendschappelijke wedstrijd een weerzien met een tegenstander die de club in het verleden behoorlijk te kijk heeft gezet. Tijdens een Europa League-tweeluik in 2014 was Red Bull Salzburg tweemaal (met 0-3 en 3-1) ruimschoots te sterk voor het elftal van de toenmalige trainer Frank de Boer.

Naast de oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg heeft Ajax ook voor dinsdag 18 augustus een vriendschappelijk duel in gedachten. Hiervoor zal echter nog wel een tegenstander gevonden moeten worden. In eigen land oefenen de Amsterdammers al tegen RKC Waalwijk (op 8 augustus) en FC Utrecht (op 13 augustus).

Ajax zal het tijdens het treffen met Red Bull Salzburg overigens opnemen tegen een aantal oude bekenden. Voormalig Ajacieden Rasmus Kristensen en Maximilian Wöber staan momenteel onder contract bij de Oostenrijkse topclub.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat was de wedstrijd dat de wereld kennismaakte met Sadio Mane. Wat speelde Salzburg sterk destijds, en niemand die het had verwacht. Mooi dat ze al die jaren diezelfde filosofie hebben behouden. Alleen jammer dat de volledige clubidentiteit is verkocht aan Red Bull.

14 juli 2020 om 18:02

Ik vond Jonathan Soriano en Kevin Kampl destijds nog meer indruk maken dan Mané.

14 juli 2020 om 18:27

Maar Mane is de enige die uiteindelijk een wereldtopper is geworden, en dit was eigenlijk de eerste keer dat hij het op een dergelijk podium liet zien.

Oe misschien kunnen wij ons revancheren in dit vriendschappelijke potje... ze speelden ons toen helemaal zoek, maar er zaten ook veel betere spelers tussen dan we toen realiseerde met Mane, Soriano, Hinteregger, Gulasci, Kampl, Zulj en Berisha.maar ik lig er niet wakker van hoor, toen waren we kansloos, andere wedstrijden doen veel meer pijn.

14 juli 2020 om 18:18

Voor mij is het belangrijker dat het team zich goed ontwikkeld en het team in elkaar gevlochten raakt zodat we één worden. Die revanche gevoelens daar heb ik niks mee.

14 juli 2020 om 18:24

Ajax speelde met Cillessen-van Rhijn- Veltman-Moisander-Duarte-S.de Jong-Klaassen-Fisher-Sigthorsson en Bojan.achteraf is het dan best begrijpelijk dat ze verloren.

14 juli 2020 om 19:07

Logisch met 10man

14 juli 2020 om 19:32

Daley Blind is de missende naam als ik me niet vergis!

14 juli 2020 om 22:08

100% Blind inderdaad. Maar die dacht zelf ook dat ie ergens anders was. Wat werd hij toen dolgedraaid zeg, die zakte echt nog wel het meest door het ijs.

13 augustus komt net iets te vroeg voor Snijder.
Ajax had toe der tijd totaal niks in te brengen tegen die Oostenrijkers. De Boer had geen antwoord op het spel van Salzburg. Ik ben benieuwd of die ploeg nu net zo speelt

14 juli 2020 om 17:34

Net een half jaar te vroeg bedoel je

Mane, Kampl, Soriano, dat was geen leuke periode. Zelfs tegen Barca, PSG en Madrid voelde het niet zo erg. Gelukkig zijn de rollen een beetje omgedraaid tegenwoordig. Lijkt me wel een mooie meting, al zijn ze hun hele aanval met Haland, Minamino en Chan kwijt. Wel een terugkeer voor Wober, onderschatte speler.

14 juli 2020 om 18:13

Hun aanval uit de CL van dit seizoen is idd helemaal weg. Maar er zitten nog steeds wat getalenteerde afrikanen en noord europeanen. Die zouden nog is kunnen verrassen. Missch ook nog interessante spelers bij voor Ajax.

14 juli 2020 om 19:06

Als Ajax zich daar meld voor een speler hangt Leipzig 5 minuten later aan de telefoon met Salzburg. Denk dat het niet haalbaar is voor ons, maar zelfs voor clubs als Dortmund (buiten Haaland), Napoli, Lyon en Tottenham is het een utopie om daar een toptalent weg te halen. Maar ik begrijp je wel, niet geschoten is altijd...

14 juli 2020 om 19:06

Szoboszlai die zal ajax persoonlijk ondersteboven spelen. Die is niet meer haalbaar voor Ajax tho

14 juli 2020 om 19:11

Speler met veel potentie maar ondersteboven spelen? Hij is nog maar 19 en speelde in de CL niet meer dan redelijk.

14 juli 2020 om 19:17

Tja, het is ook niet zo dat elke Salzburg speler naar Lepzig moet, maar ik snap wat je bedoelt, Salzburg is net zo goed een springplank als dat Ajax dat is en het zijn zeker geen goedkope spelers. Maar ik had het in dit geval over spelers als Patson Daka en Enock Mwepu. Karim Adeyemi (18) is echt een heel groot talent ook, maar wsch niet haalbaar voor Ajax. Barcelona had vlgs mij ook interesse.

14 juli 2020 om 19:10

Wöber hebben we het afgelopen seizoen erg gemist. Daar hoor je niemand over maar was de oplossing geweest voor alle centrale verdedigingsproblemen

14 juli 2020 om 19:41

Helemaal mee eens. We hebben hem veel te vroeg van de hand gedaan. Zit veel potentie in

Zolang Szoboszlai daar speelt zal Ajax weer van de mat gespeeld worden. Absolute wereldtop is dat

14 juli 2020 om 19:07

Misschien moet jij minder FIFA 20 spelen. In het echt is die jongen nog ver, maar dan ook ver verwijderd van de wereldtop...

14 juli 2020 om 19:38

Absolute wereldtop?! Hahah schei uit zeg... Erg talentvolle middenvelder hoor, absoluut. Kan ook goede cijfers overleggen in de Oostenrijkse Bundesliga overigens met betrokkenheid bij 23 goals, maar wereldtop is hij nog verre van, totaal niet gek ook op zijn leeftijd uiteraard. In de CL was hij vrij goed tegen Genk in beide duels maar verder vond ik hem niet extreem opvallen eigenlijk. Bovendien is 1 erg goede negentien jarige middenvelder niet ineens dé reden waardoor Ajax zomaar even 'van de mat gespeeld wordt', maar dat snap jij zelf neem ik aan ook wel.

Kan me de wedstrijden nog goed herinneren. Wat was Ajax toen kansloos, maar wat hebben ze zich daarna ontwikkeld. Waar Ajax toen echt B of zelfs C niveau in Europa was mag je ze nu voorzichtig bij de top meerekenen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren