Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-fysio kon muziek Kudus niet aanhoren: ‘Ik ben af en toe weggelopen’

Laatste update:

De opties van Ajax-trainer Erik ten Hag zijn de laatste weken weer iets toegenomen met de terugkeer van Mohammed Kudus. De middenvelder raakte in oktober in de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool (0-1 verlies) geblesseerd aan zijn knie en volgde sindsdien een zwaar revalidatietraject. In een openhartig interview met Ajax TV blikt Kudus terug op de noodzakelijke knieoperatie en zijn herstelperiode.

De absentie van Kudus was een grote tegenvaller voor Ajax. De voor negen miljoen euro van FC Nordsjaelland overgekomen middenvelder liet een uitstekende indruk achter in zijn eerste maanden bij Ajax. “Het was een klap in mijn gezicht”, blikt de middenvelder terug op het fatale moment. “Ik kon er slecht van slapen en moest te veel nadenken. Kon ik nog wel blijven voetballen? Daarmee kwelde ik mezelf. Ik was de enige Ghanees die in de Champions League speelde op dat moment, dus iedereen keek ernaar uit om me te zien spelen. Het was moeilijk voor ze om mij zo te zien.”

Het debuut in de Champions League bleef voor Kudus daardoor beperkt tot negen minuten. “Die competitie is een van de grootste podia ter wereld en daar had ik twintig jaar naartoe gewerkt. Ik wist eerst niet dat ik geopereerd zou moeten worden”, gaat Kudus verder. “Dat was nog een dreun. Ik raak zelden geblesseerd. Dit was mijn eerste blessure, dus het was een nieuwe ervaring.” Kudus moest zich tegen Liverpool al snel laten vervangen, toen hij een duel aanging met Fabinho. De verdediger van Liverpool tikte de bal en de voet van de Ajacied aan, waarna de Ghanees ongelukkig ten val kwam. Al snel bleek dat een operatie noodzakelijk was.

Tijdens zijn revalidatietraject werd Kudus bijgestaan door fysiotherapeut Maarten Gozeling, die het herstel van de middenvelder van dichtbij volgde. "Op een gegeven moment hadden we de afspraak gemaakt dat ik in de medische ruimte de muziekkeuze bepaalde en hij in het krachthonk", vertelt Gozeling. "Daar moet hij werken en vol aan de bak. Als hij die drive uit de muziek haalt, geef ik hem die ruimte. Ik moet eerlijk zeggen dat ik af en toe wel weggelopen ben, omdat ik het niet meer kon aanhoren."

Kudus is blij dat hij weer pijnvrij is en van waarde kan zijn voor Ajax. Ten Hag wilde woensdag nog niet verklappen of de middenvelder een plek op het middenveld zou krijgen tegen Young Boys, daar Daley Blind het Europa League-duel aan zich voorbij moet laten gaan. “Mijn knie functioneert niet helemaal meer zoals mijn andere been, maar het gaat nu een stuk beter om me vrij te bewegen en te draaien. Ik ben nu sterker dan ervoor. Ik kan niet wachten tot alles weer normaal is. Dan ben ik een ander beest. Het heeft zo moeten zijn”, besluit Kudus.

Vind jij dat Mohamed Kudus een basisplaats verdient?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hele introverte jongen, maar wel met een goede muzieksmaak. Dancehall kan mijn goedkeuring wel wegdragen. Heb de documentaire gezien en wat mij vooral opviel was dat hij heel introvert is (en misschien wel wat eenzaam hier): dat introverte moet alleen niet tegen hem gaan werken: hij heeft maar mondjesmaat aangegeven dat hij een reactie op zn knie kreeg na / tijdens de wedstrijd tegen PSV. Als professional moet je dit soort dingen echt serieus nemen en niet verzwijgen.

Ik hoop echt dat hij de lijn van voor zijn blessure kan doorzetten. De explosiviteit en balvastheid die hij heeft is echt fenomenaal. Dat gecombineerd met scorend vermogen kan Ajax hier heel veel plezier uit halen.

11 maart 2021 om 15:40

Heb zojuist de docu ook bekeken. Ik denk dat hij graag opzichzelf is en niet direct te introvert is. Hij staat ook gewoon lekker te dansen tijdens de revalidatie en op het veld schuwt hij de duels niet. Dat van zijn knie heb je zeker gelijk, maar denk dat er een hele hoop (ook niet introverte) voetballers zijn die daar geen melding van maken. Het lijkt mij vooral een jonge met de hart op de juiste plek en een ontzettend harde werker. Gaan wij in Amsterdam nog veel plezier aan beleven.

11 maart 2021 om 15:40

Oh lol gaat het maar om dancehall? Ik dacht aan een over andere gekke heavy metal achtige shit met veel geschreeuw ofzo. Dancehall muziek ben je als fysio van Ajax zijnde toch wel gewend zou ik zeggen.

11 maart 2021 om 17:05

@naccerrichard, smaken verschillen maar Dancehall komt veel meer in de buurt van muziek wat normaal gedraaid wordt in een gemiddelde voetbalselectie bij een profclub als Ajax. Dus in die zin is Dancehall veel normaler

11 maart 2021 om 16:36

Mag ik vragen welke documentaire? Kan hem tot mijn verbazing niet vinden via google

11 maart 2021 om 16:38

youtube kanaal van ajax

Is trouwens ook niet waar wat hij zegt. Bij Ferencváros of iets dergelijks speelt een jongen genaamd Frimong en hij Salzburg speelt Ashimeru. Dus hij was zeker niet de enige Ghanees in de champions league..

11 maart 2021 om 15:17

Volgens mij doelde hij op het moment van spelen. Zodat die avond 'heel' Ghana naar hem kon kijken.

11 maart 2021 om 15:22

Dan heb ik niks gezegd!

11 maart 2021 om 16:56

Ashimeru momenteel bij Anderlecht (verhuurd met aan koopoptie) voor als je dat ook maar iets zou interesseren haha sorry

Wat heerlijk hoe die jongen eigenlijk heel introvert is, maar zodra die dancehall muziek aan gaat, hij helemaal los komt haha. Mooie mini docu van Ajax! Ook leuk om te zien dat de medespelers en vooral ook Ten Hag 'gewoon' bij hem langs gaan. Dat zijn de dingen die je op trainingsvideo's etc ook niet ziet.

Een zeer sierlijke goede speler, maar
1, Hij leidt onnodig balverlies, doordat hij een beetje laks is
2. Gravenberch En Kudus is wel een beetje veel, behalve als je achterstaat en je Moet winnen
3. Hij heeft de pech dat het nu staat en goed loopt.

11 maart 2021 om 15:41

In de Eredivisie kan je makkelijk beide opstellen en het heeft ook prima gewerkt in het begin van het seizoen. Bedoel tegen Heerenveen thuis speelde Klaassen, Gravenberch en Kudus alle 3 en dat was toch een van de betere wedstrijden van het seizoen.

Daarnaast denk ik ook dat het Europees prima moet werken want Klaassen is niet te beroerd om in die rol veel vuil werk op te knappen. Alleen moet wel bij Gravenberch en bij Kudus dat laconieke er uit op dat niveau.

11 maart 2021 om 15:43

Het perfecte middenveld zou blind gravenberg en kudus zijn met de punt naar achteren.

11 maart 2021 om 16:07

@rusty, je wil de speler die op Tadic na de meeste doelpunten heeft gemaakt buiten de basis laten? :P

11 maart 2021 om 15:52

Als Kudus het niveau haalt van voor zijn blessure is hij direct een van de beste spelers van Ajax. In de periode voor die blessure was hij echt heel sterk aan de bal. Wat veel mensen vergeten is dat Gravenberch aan het begin van het seizoen ook nog veel balverlies leed en verdedigend vaak niet thuis gaf. Ik denk dat daar je beeld vandaan komt dat Kudus en Gravenberch 'te veel van het goede is'. Maar Gravenberch heeft zich enorm ontwikkeld en als Kudus straks weer helemaal fit is en zijn vorm terug heeft, heb je echt een geweldig middenveld. Dan kan Ten Hag kiezen uit vier middenvelders die het goed doen.

11 maart 2021 om 16:23

Dat zou best kunnen.
Ik vind wel dat de achterhoede nu veel minder in de problemen komt met Alvarez.
Het lijkt misschien allemaal of Schuurs zo slecht was, maar toen speelde Alvarez veel minder.
Wat mooi dat er meerdere opties zijn.
Ten Hag zal en dat is wel het kenmerk van en goede trainer iets extra's bedenken. Misschien ineens met vier man op het middenveld. We weten het straks.
Veel plezier

Hele leuke docu! Een rustige Kudus die erg sterk met zijn tegenslag omgaat. Wel met hulp van de staf, want zet het knopje maar eens om als je droom zo in duigen valt in je eerste CL wedstrijd. Labyad komt ook over als een hele sympathieke kerel. Echt leuk om ‘m zo te zien. Ben blij dat ie er nog bij zit. Voor de chemie in het team lijkt me zo een karakter altijd goed. Qua niveau is het ook prima, maar dan niet als basisspeler.

Valt me op dat de muzieksmaak van voetballers vaak richting rap neigt, of anders wel naar de electronische kant. Ik heb maar weinig gehoord van voetballers die (net als ik) houden van metal en aanverwante stromingen (hardcore, punk etc). Hoe zou dat komen eigenlijk?

11 maart 2021 om 16:45

Lasse Schone is een echte rocker, maar verder ken ik er weinig. In het verleden Puyol.

On: blij dat Kudus er weer is, straks eens even die docu bekijken.

11 maart 2021 om 16:58

Ik kan me trouwens wel herinneren dat er een stadion was (die van Willem II misschien?), waar af en toe een nummer van Pennywise gedraaid werd als de spelers het veld opkwamen. Ook heeft BFP niet heel lang geleden een nummer gemaakt over Roda JC. Maar veel andere connecties met dit soort muziek kan ik niet vinden, iig niet in NL.

11 maart 2021 om 17:17

Afkomst speelt ook mee. Voetbal is een multiculturele sport waarin allochtonen oververtegenwoordigd zijn, als je naar het gemiddelde hardcore/punk optreden/festival kijkt zul je heel weinig Surinamers/marokkanen, Afrikanen of Antillianen zien,

11 maart 2021 om 18:34

Laat staan dat ze naar klassiek of film muziek luisteren. Dat zou pas mooi zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren