Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-flop wil nog steeds slagen en bestudeert beelden van Haaland

Laatste update:

Lorenzo Lucca kijkt niet bepaald met een goed gevoel terug op zijn kortstondige periode bij Ajax. De boomlange Italiaanse spits kwam in Amsterdam nauwelijks aan spelen toe en was dan ook blij dat Udinese zich afgelopen zomer voor hem meldde.

"Ik heb twee negatieve ervaringen gehad, ook door blessures", laat Lucca in gesprek met Football Italia weten dat Ajax voor hem niet echt een succes was. "En daar heb ik zeker last van gehad. Dus ik hoopte dat het goed zou gaan bij Udinese."

"Nadat ik in de jeugdopleidingen van Torino en Brescia had gespeeld, ging ik naar Palermo, dat in de Serie C uitkwam", blikt de pas 23-jarige en 2.01 meter lange Lucca terug op zijn nog prille loopbaan. "Ik dacht dat ik op een lager niveau kwam te spelen, maar eigenlijk was ik juist begonnen met klimmen. Ik leerde nieuwe dingen en scoorde veertien keer in de Serie C."

Lucca draagt sinds een halfjaar het shirt van Udinese, waar hij echt aan zijn ontwikkeling als aanvaller kan werken. "Met de hulp van een belangrijk persoon uit Turijn, iemand die echt in mij gelooft. We analyseren de wedstrijdbeelden en kijken dan niet alleen naar de goals, maar ook naar de fouten."

"En ik bestudeer hoe Haaland zich beweegt", neemt Lucca de topschutter van Manchester City als voorbeeld. "Hij heeft ongeveer dezelfde fysiek en is echt een monster, al is hij linksbenig en ik niet. Ik werk aan mijn manier van bewegen in de zestien en hoe ik tegen bepaalde verdedigers in de Serie A kan scoren."

"Je moet altijd gefocust zijn op de bal, het doel en de verdediger. Ik moet als aanvaller de verdedigers schaduwen en een mentale kaart gebruiken om te kunnen begrijpen hoe ik mijn verdediger kan domineren. Ik studeer veel, alleen op die manier word ik een belangrijke voetballer."

Ajax
De ambitieuze Lucca kwam vorig seizoen tot zestien duels voor Ajax en veertien optredens namens Jong Ajax. Hij verliet Amsterdam met acht doelpunten achter zijn naam. Bij Udinese staat de teller inmiddels op vijf treffers.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heb deze aankoop nooit helemaal begrepen. Was hij gezien zijn lengte nu gehaald als pinchhitter? Al zou je dan iemand met wat meer ervaring verwachten. Wellicht dat hij via Udinese alsnog de weg omhoog kan inslaan.En uiteraard allemaal de beste wensen voor 2024.

1 januari 2024 om 11:55

Ajax wilde een lange spits er bij en toen werd hij op huurbasis gehaald.

Waarom moet er altijd het woordje flop achter staan. Omdat iemand niet bij de club past en niet al te veel kansen heeft gehad maakt het die speler nog geen flop. Gewoon geen match.

Overdreven titel weer. Je kan hem toch niet per se een flop noemen? Hij heeft ook vaak in Jong Ajax gespeeld en naar mijn idee weinig kansen gehad in het eerste.

1 januari 2024 om 12:37

Uiteindelijk is hij dan een flop toch? Hij is gehaald voor eerste elftal.

1 januari 2024 om 13:23

Hij is gehuurd als pinchitter en dat is exact de rol die hij heeft vervuld. Met 8 doelpunten nog best oké gezien zijn minuten. Dus ik zou het geen flop willen noemen. Maar dat dit niet tot koop zou leiden was wel duidelijk.

Leuk om te zien dat Lucca het goed doet in de Serie A. Zat net naar zijn statistieken te kijken, en doet het prima met 6 goals (7 goals alle competities bij elkaar) tot dusver. Geen hele denderende cijfers, maar dit is gewoon prima. Zal waarschijnlijk wel op plusminus 15 goals dit seizoen eindigen in de Serie A en dat is gewoon goed.

Zelf begreep ik het tijdelijk aantrekken van Lucca bij Ajax niet. Schreuder wilde hem graag hebben omdat hij een alternatief wilde hebben en ook op een andere manier wilde spelen mocht het nodig zijn, maar uiteindelijk maakte Schreuder nooit gebruik van hem. Heitinga deed dat ook niet en weet nou ook niet echt waarom Lucca werd gehaald.

Vanwege zijn lengte waarschijnlijk als pinchhitter, maar vaak als hij erin kwam had je nog steeds aan Lucca doordat Ajax zelden met hoge ballen ging spelen. Kan mij enkel een wedstrijden tegen Vitesse en PSV herinneren waar Lucca in beide duels wel scoorde nadat Ajax met lange en hoge ballen ging spelen en in de laatste wedstrijd van Schreuder de assist had bij de 1-1 van Kudus, nadat Lucca een lange bal door kopte.

Bijvoorbeeld Akpom vind ik ook meer een pinchhitter, maar die scoort nog wel wat goals en krijgt sinds de aanstelling van van 't Schip meer kansen. Akpom moet denk ik ook gewoon als iemand gebruikt worden die de laatste 20 of 30 minuten erin komt. Een basisplaats kan ook zo nu en dan als Brobbey niet fit is of rust krijgt, maar zoals het nu staat met Brobbey als eerste keus en Akpom als tweede keus is het prima.

1 januari 2024 om 13:41

15 goals ‘gewoon goed’, 15 goals in eerste jaar Serie A bij Udinese is geweldig

1 januari 2024 om 17:27

Ze zijn er al uit in de beker en 6x2=12 doelpunten in de serie A.

Doet het wel leuk momenteel bij Udinese. Zeker de potentie om een goede Serie A spits te worden voor middenmoters en hij zal het ooit wel eens proberen als stormram bij een topteam denk ik.

Doet me op dat vlak een beetje denken aan Pinamonti. Al werd die wel een grotere toekomst toegedicht in de jeugd.

Flop? Scammaca was ook een “mislukking” bij PSV… Waan van de dag regeert. Weinig kennis van zaken bij Voetbalzone, de speler paste gewoon niet bij Ajax. De scouting was een flop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren