Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-flop aan de slag in België: ‘Er is een verkeerd beeld van mij geschetst’

Laatste update:

Als veelbelovend talent maakte Richairo Zivkovic in 2014 de overstap van FC Groningen naar Ajax. Zijn verblijf in Amsterdam werd allerminst wat hij er vooraf van verwacht had. De spits werd afgelopen week definitief verkocht aan het KV Oostende en wil in België een nieuwe start maken.

“Tja, wat liep er mis bij Ajax.. Ik deed mijn best, maar het is niet gelukt. Verschillende jongens staken mij voorbij”, zegt Zivkovic in gesprek met Het Nieuwsblad. “Laat ik zeggen dat ik volwassen ben geworden en dat ik nergens spijt van heb. Er is een verkeerd beeld van mijn geschetst. Ik ben geen echte targetspits, maar wel een aanvaller die graag zijn snelheid benut. Als dat goed gaat, volgen de goals.”

“Ik wilde weg bij Ajax om aan spelen toe te komen”, vervolgt de spits, die afgelopen seizoen door Ajax verhuurd werd aan FC Utrecht, tegenover Het Laatste Nieuws. “Sportief gezien is Oostende een goede stap. Ik belde met Stefano Denswil en Sandy Walsh, zij vertelden positieve dingen over de Belgische competitie. Het is leuk voor Landry Dimata dat hij een mooie transfer (naar VfL Wolfsburg, red.) heeft gemaakt, maar als vervanger voel ik geen extra druk. Ik wil het voor mezelf gaan bewijzen en doen waar ik goed in ben.”

Luc Duvroe, sportief manager bij KV Oostende, is ervan overtuigd dat Zivkovic zich in België kan ontdoen van zijn negatieve stempel. “Dat te laat komen krijgen we er wel uit. Fellaini en Kompany kwamen vroeger allemaal te laat. Jordan Lukaku was zelfs nooit op tijd tot hij bij Oostende zat. Ik kijk vooral naar zijn voetbalkwaliteiten. Zivkovic is daarbij niet zomaar iemand”, zegt Duvroe in Het Nieuwsblad. Hij voerde de onderhandelingen met Ajax. “Daar zaten we opeens tussen Marc Overmars en Edwin van der Sar, samen goed voor een lading interlands bij Oranje.”

Denk jij dat Richairo Zivkovic in België een nieuwe start zal maken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Weet jij de laatste? ????
Reacties

Ik hoop dat Ajax een doorverkooppercentage heeft bedongen, want ik verwacht nog steeds veel van deze jongen.

23 juni 2017 om 13:20

Talent heeft mij, maar door zijn zwakke/wisselvallige mentaliteit zie ik er dat niet uitkomen. Het zal niet de eerste zijn die zijn talent vergooit.

23 juni 2017 om 13:47

"ik deed mijn best, maar het is niet gelukt"

Regelmatig te laat komen, met een verkeerde houding op het trainings- en wedstrijdveld staan, en niet vatbaar zijn voor opbouwende kritiek... is niet je best doen Richairo.
Nee ik zie het niet meer gebeuren voor deze jongen, zal z'n wedstrijden spelen in het betaalde voetbal en een paar onbeduidende clubs als Oostende slijten, maar daar is alles mee gezegd.

23 juni 2017 om 14:30

Misschien is dat wel zijn best, maar dan is dat gewoon niet goed genoeg.

Jammer dat Utrecht Zivkovic niet heeft overgenomen, daar zat hij wel op zijn plek weet niet echt of KV Oostende, wel een stap voor uit is vergeleken met Utrecht.

23 juni 2017 om 14:14

Denk ook niet dat hij per se een stap vooruit zocht. Hij wil een nieuwe start maken bij een club waar hij minuten kan maken, en daar voor is Oostende een prima club. Ben benieuwd wat hij daar gaat presteren.

23 juni 2017 om 16:03

Bij Utrecht speelde Zivkovic toch al veel?, als mee zit haalt Utrecht ook nog de europa league, zijn dan ook weer 6 wedstrijden meer voor Zivkovic.

23 juni 2017 om 19:41

ben blij dat Utrecht hem niet genomen heeft, was nooit echt een vaste waarde, en op einde v seizoen uit de basis gespeeld door een veel betere Kerk

Hij miste teveel kansen en was gewoon net te licht, is ook vorig seizoen bij Willem II gebleken, dus op zijn goede jaar bij Groningen na heeft ie uiteindelijk nooit meer ergens kunnen overtuigen

Toch een jongen met de nodige potentie , jammer dat hij niet de mentaliteit heeft die daarbij hoort.

23 juni 2017 om 15:48

In de jeugd bij FC Groningen kon je al zien dat hij een hele slechte mentaliteit had. Ik heb begin mijn vraagtekens gehad bij deze aankoop van Ajax.

23 juni 2017 om 20:57

Hij was inderdaad al een enfant terrible voordat Ajax hem kocht.
Niettemin waren zijn optredens voor Groningen imposant, het talent en de klasse droop er vanaf, net zoals nu bij Dolberg is te zien. Ajax nam toch de gok en dacht deze jongen wel in het gareel te krijgen, niet dus.
Maakt Oostende nu precies dezelfde fout ? Of is het een club die wat losser omgaat met de regels en discipline ? De toekomst zal het uitwijzen.

Is gewoon absoluut geen type ajax spits. Dat ie het daar niet heeft gemaakt is logisch.

Hij is nog steeds erg jong. Bij Willem II ook geen heel best seizoen gehad, maar afgelopen seizoen bij Utreg was ie best nuttig.. Altijd een wapen als je zo'n snelle jongen hebt!
Utreg voetbalde over het algemeen beter dan de tegenstander afgelopen seizoen en ook meer combinatiespel en op de helft van de tegenstander. Spel dat dus nog niet helemaal bij Zivkovic past. Mede daardoor en omdat hij was gehuurd en Kerk een eigen speler is, is die in de loop van de 2e seizoenshelft gepasseerd.

Zou het in België echter prima kunnen gaan doen. Geen idee hoe Oostende voetbalt. Maar als er een beetje ruimte ligt dan is Zivkovic levensgevaarlijk. Heeft afgelopen seizoen onder ten Hag geleerd hard te werken en mee te verdedigen. Nog niet heel koelbloedig voor de goal, niet sterk genoeg om 1e spits bij Utreg te worden, maar wie weet in een team dat meer op de omschakeling speelt... Hij is nog altijd maar 20 jaar.

Dat etiket 'lastige jongen' heeft ie afgelopen seizoen niet echt waargemaakt. Ook al werd ie gepasseerd

23 juni 2017 om 13:52

Mee eens. Ondanks dat ik zijn potentie zie heb ik nooit gesnapt dat Ajax hem gehaald heeft. Hij is totaal geen type spits voor ajax.

23 juni 2017 om 17:45

Nouja, ajax wilde hem omturnen tot het type dat ajax nodig had. Was dat redelijk gelukt had je in combinatie met zijn snelheid een heel aardige spits kunnen hebben. Was hem ook duidelijk gemaakt, maar hij vond het blijkbaar te moeilijk om op tijd op trainen te komen en in zichzelf te investeren blijkbaar...

23 juni 2017 om 14:04

Inderdaad. Ajax heeft geprobeerd hem te vormen naar het ajax spel, maar daar liggen zijn kwaliteiten nuet
Zivkovic is een hele sterke counterspits en past naar mijn mening niet in een dominant team. Ik zou hem eigenlijk best zien slagen bij een degradatiekandidaat in de premier league

23 juni 2017 om 17:47

Had misschien ook wel kunnen lukken als hij zelf wilde. Hij besloot echter dat er belangrijkere dingen waren dan op tijd komen op trainen en in jezelf investeren...

Het is en blijft gewoon een echte counterspits. Het is niet iemand die even als aanspeelpunt gebruikt kan worden. Totaal niet het type spits van ajax. Creeert zelf ook weinig. Het ga je goed Richeiro. Je blijft een held in Grunn.

23 juni 2017 om 13:21

Een held? Ben al haast vergeten dat die ooit bij Groningen heeft gespeeld.

Een jeugdspeler die liever bij Ajax in het 2e gaat voetballen als in de Euroborg is geen held.

Was een grote fout om deze jongen naar Amsterdam te halen, past niet bij het voetbal wat Ajax speelt.

Hopelijk bouwt hij na deze valse start toch nog een mooie voetbalcarriere op.

23 juni 2017 om 16:24

Drie jaar geleden liep zowat heel VZ de polonaise nadat hij was overgenomen van Groningen. Makkelijk om nu als fout te oordelen.

24 juni 2017 om 10:09

Njfromvol,

Ik liep net als waarschijnlijk die grote snor niet mee in de polonaise, maar beslissingen worden op gegeven moment genomen binnen de club.

Dan is het gewoon een kwestie van slikken, momenteel is de structuur beter geregelt.

24 juni 2017 om 17:00

Ik spreek jou niet persoonlijk aan, maar de aklgemene tendens was dat het een hele goede zet was van Ajax.
Hier op VZ is zelfs zijn jaartje "aanpassen in Jong Ajax" met het mes tussen de tanden verdedigd door (de meeste) Ajacieden.

23 juni 2017 om 17:49

Niet per se. Er was duidelijk met hem afgesproken dat hij bij jong ajax zou wennen en zou leren een ajax type te worden. Alleen besloot hij te laat te komen op trainen en niet in zichzelf te willen investeren. Dacht dat hij het op talent wel zou redden, maar dat had hij dus fout.

24 juni 2017 om 10:06

afcasander,

Je hebt gelijk, Ajax nam de gok dat hij wel zoveel talent had om zich aan te passen aan het Ajax spelletje.

Mogelijk door meerdere redenen heeft hij het niet gered, wat @johangeluk ook aan gaf..... hij heeft niet geleert van zijn mislukte periode bij Ajax en de andere clubs.

Denk dat hij het in Belgie misschien nog wel kan redden, omdat het spelletje wat deze club speelt mogelijk beter bij hem past.

Zal voor een groot deel een mentaliteits kwestie kunnen zijn.

23 juni 2017 om 19:43

tja hoeveel valse starten dan wel niet, bij Ajax niet gepresteerd, bij Willem II en Utrecht ook nooit overtuigd of vaste basisspeler geworden omdat ie te veel miste of te weinig liet zien

You win some you lose some, geldt voor zowel Ajax als Zivko, beiden gegokt en verloren. Op basis van afgelopen interviews lijkt hij mij een stuk volwassener en realistischer over zijn eigen kunnen, dat heeft hij in ieder geval mee. Ik hoop voor hem dat hij lekker tot bloei komt in Oostende.

Overigens zijn die teksten van die trainer niet heel handig: "“dat te laat komen krijgen we er wel uit. Fellaini en Kompany kwamen vroeger allemaal te laat. Jordan Lukaku was zelfs nooit op tijd tot hij bij Oostende zat. Ik kijk vooral naar zijn voetbalkwaliteiten."

Toch weer een vrijbrief om te laat te komen

Iemand die nooit een echte kans heeft gekregen is toch niet geflopt?

23 juni 2017 om 17:51

Hij kreeg de kans om zich om te laten turnen tot ajax spits wat hij blijkbaar wilde toen hij tekende. Alleen besloot hij toen hij getekend had dat op tijd komen op trainen en in jezelf investeren niet belangrijk is...

23 juni 2017 om 19:46

geen echte kans? Bij Willem II en FC Utrecht zat kansen maar hij was niet constant genoeg waardoor ie nooit een vaste plek kon afdwingen, andere bleken beter dus dan schort er iets aan hem en dat mag je wel nu van een flop spreken

Nou, Zivko, laat het dan maar zien in Belgiã«. Ik had hoge verwachtingen toen je overkwam van Groningen, maar misschien wat te hoog ingeschat. Succes daar en verbaas ons!

Ajax had hem toendertijd gewoon gelijk door Groningen laten huren. Maar nee. Ze gooiden hem in de juup terwijl hij eredivisie gewend was.

23 juni 2017 om 17:53

Nee, hij had beter en harder moeten trainen om te veranderen naar een ajax type. Dat vond hij alleen niet belangrijk genoeg. Dacht dat hij het op talent wel zou redden. Met zijn kwaliteiten red je het bijna nergens in de top...

Leuk he die voetballers, als het goed gaat dan hebben zij dat zelf bereikt en zo niet dan heeft dat met de beedlvorming, de media en de haters te maken. Een spiegel in huis is niet echt hip blijkbaar.

Met hard werken en voetbalgogme kom je een heel eind. Maar daar heeft Zivkovic helemaal niks van. En dan blijkt alleen talent niet genoeg te zijn.

Manman.. Wat een titel. De titel doet voorkomen alsof het een onbekende speler is die niks van zijn carrière heeft gemaakt en opeens ergens opduikt. Zivkovic is te goed voor zo'n titel naar mijn mening. Dat hij geen kans kreeg vanwege te goede concurrentie betekent niet dat hij een flop is

23 juni 2017 om 17:56

Hij kreeg geen kans omdat hij totaal geen type spits is voor een club die wil voetballen. Hij vond dat blijkbaar ook niet belangrijk dus deed hij er op de training(als hij er al was) ook weinig aan om het te veranderen.

als hij er dit jaar 20 in schiet is die opeens een top speler en verkast ie .

zo gaat dat in het huidige voetbal

23 juni 2017 om 19:48

ja maar bij Willem II en Utrecht schoot ie er ook geen 20 in, ieder jaar zelfde verhaal, het is een cassettebandje wat afgedraaid wordt, precies hetzelfde riep ie toen ie bij Willem II en Utrecht begon

Verkeerd of gewoon dat je toch niet goed genoeg bent voor ajax?

23 juni 2017 om 19:49

en niet goed genoeg voor Utrecht en Willem II waar ie ook zijn basisplaats kwijt raakte

23 juni 2017 om 20:50

En bij Groningen te goed, anders had Ajax hem niet overgenomen. Waar het misgegaan is, geen idee.. Misschien is een frisse start in een andere competitie wel de juiste.

Ajax heeft m gewoon verpest, hoop dat het nog goed komt met m, maar zie te niet meer gebeuren, zonde

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren