Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax en PSV trekken aan kortste eind bij verhuur door City Football Group

Laatste update:

Vinícius Souza zal dit seizoen ondanks interesse van Ajax en PSV niet te bewonderen zijn in de Eredivisie. De 23-jarige middenvelder, die door de City Football Group is gestald bij Lommel SK, heeft gekozen voor een huurverblijf bij Espanyol, zo weet Cadena COPE en wordt bevestigd door Fabrizio Romano. Souza is al in Barcelona om zijn tijdelijke overgang af te ronden.

Medio juni meldde het Eindhovens Dagblad dat na PSV ook Ajax belangstelling had om Souza over te nemen van de City Group. De Braziliaanse balveroveraar maakte afgelopen seizoen op huurbasis voor KV Mechelen blijkbaar grote indruk op de verschillende scouts, want ook Club Brugge, Fenerbahçe en Celtic informeerden. Uiteindelijk trekt Espanyol, een club die door het regionale dagblad niet werd vermeld, dus aan het langste eind.

Souza's transferrechten zijn in beheer van de City Football Group, dat onder meer eigenaar is van Lommel. Het concern betaalde in 2020 2,5 miljoen euro voor de Braziliaan met het idee dat het toptalent ooit zou kunnen uitgroeien tot een basisspeler voor Manchester City. De City Group bracht Souza direct onder bij Lommel, dat de Zuid-Amerikaan weer doorverhuurde aan KV Mechelen. Bij die club speelde hij afgelopen seizoen 34 wedstrijden en scoorde uiteindelijk tweemaal.

Souza is een centrale middenvelder met een lengte van 1,87 meter, die afgelopen seizoen vooral als zogeheten nummer 6 voor zijn defensie speelde. De in Rio de Janeiro geboren balafpakker kwam niet uit voor de Braziliaanse nationale jeugdelftallen, laat staan de Seleção.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Espanyol.. Dan hebben PSV en Ajax niet doorgepakt denk ik, want Espanyol is ook niet alles.

7 juli 2022 om 22:47

Nee maar je woont wel in Barcelona, aan de middellandse zee en je speelt in La Liga. Voor een braziliaan is Spanje veel makkelijker aanpassen dan Nederland. Niet alleen het klimaat maar ook de taal is een voordeel. Plus je speelt 2x tegen Atletico Barca en Real.

7 juli 2022 om 22:48

Ik vind deze reactie zo kansloos en eigenlijk ook eerder een reactie voor een Ajacied. Er zijn verschillende redenen voor een voetballer om voor een club te spelen. Welbekend en waarschijnlijk het meest gangbaar zijn de financiën of de sportieve keuze. Mocht ik zelf echter voetballer zijn geweest zou ik altijd hebben gekozen voor een interessante locatie om te voetballen. Veel liever spelen bij LB Chateauroux in de Championat National dan bij PSV of veel liever spelen bij een club uit Scandinavië dan Ajax. Zo'n Souza kan toch een voorkeur hebben voor een land waarin het klimaat meer lijkt op dat uit Brazilië en wat betreft cultuur misschien ook meer matcht? Verder kijken dan je neus lang is.

7 juli 2022 om 22:55

Ik ben het 100% eens met je verhaal, IKEA. Als ik ooit prof was geweest dan was mijn droom om in Amerika te voetballen of in Japan. Gewoon omdat hele mooie landen zijn en ik er altijd al eens heb willen wonen.Ik vind het alleen aardig sneu dat je even een sneer moet uitdelen naar Ajacieden. Dat had je stukje tekst niet nodig. ;-)

7 juli 2022 om 22:57

Waarom haal je Ajacieden erbij? Je kan belerend precies weten te vertellen waarom een speler deze keuze maakt, maar er is toch echt geen Ajacied die 'zo kansloos' hier reageert. En dat maakt jouw reactie weer kansloos.

7 juli 2022 om 23:03

Omdat er zoveel ajaxieden hier op VZ keer op keer blijven roepen dat ze niet snappen dat spelers clubs uit de PL of La Liga of Italië verkiezen boven Ajax. Ongelooflijk vinden ze dat, hoe kun je Everton of Villareal of Atalanta nou verkiezen boven het machtige ajax en Amsterdam? Zoo vermoeiend om dat dat 100x per week te moeten lezen. Tuurlijk er zijn meer Ajax fans die wel begrijpen dat er meer bij komt kijken, maar die domme ajax fans die schreeuwen wel het hardst

7 juli 2022 om 23:10

Spreek dan die mensen er op aan. Ik zie ook Psvers hier zeggen dat PSV al kampioen is of titelkandidaat nummer 1 omdat ze grote namen hebben binnengehaald terwijl er nog geen wedstrijd gespeeld is. Maar dat zijn er maar een paar. Ik zie ook Feyenoorders niet begrijpen dat Martinez 50miljoen op kan leveren als zij Malacia voor 15 miljoen verkopen. Dat zijn altijd individuen waarmee je hier toch dan de discussie aangaat of juist uit de weg gaat. Scheer mensen niet over éã©n kam.

7 juli 2022 om 23:26

@miccoli en myvision, het spijt me dat ik jullie op de tenen heb gelopen, aangezien het niet mijn bedoeling was ruzie te maken. Voorzichtig was ik niet in mijn bewoordingen maar ik hoop dat jullie wel begrijpen op welk slag Ajacied ik doelde in mijn sneer. Liefs!

7 juli 2022 om 23:41

@ikea ik snap je punt. Ben het ook wel met je eens. Ik verwijt juist Bergwijn ambitie door voor Ajax te kiezen ipv Everton of United, even voor de goede orde. Deze Vini Souza is echter eigendom van de City Group en kon alleen maar verhuurd worden. Denk dat PSV geen trek had in een dergelijke deal, zeker niet omdat we met Savio ook al een dergelijke deal doen.

8 juli 2022 om 00:18

Hahaha, ik aanvaard je excuses. One love. Ik ben trouwens wel zelf van de gradatie Ajacieden die met bravoure over de eigen club spreekt maar dat zal hier ook enigszins bekend zijn 😅

8 juli 2022 om 04:25

@myvision ben het vaak niet met je eens maar hier verwoord je het precies zoals ik er over denk. PSV is allemaal nog afwachten hoe de geprezen transfers uitpakken. Een AZ bijvoorbeeld vind ik wel gericht goede aankopen doen. Die schat ik aankomend seizoen ook hoog in. Ajax als titelfavoriet en PSV als uitdager al kan het daar echt alle kanten op. De puzzel stukjes vallen in elkaar en je hebt en geweldig Europese campagne of je verliest de 1e paar en het loopt voor geen meter transfers of speelstijl die tegen vallen

Hoop nu dat Sangare echt nog een jaartje blijft. Als hij weggaat had ik Souza als de ideale vervanger gezien, al had hij dan wel gekocht moeten worden. Goeie versterking dit voor Espanol.

7 juli 2022 om 23:00

Lach mij maar uit maar de ideale vervanger voor Sangaré had PSV in mijn ogen al in huis met Sadilek. Ondanks zijn fysiek is dat echt een geweldige stofzuiger en bijna net zo'n goede balafpakker als Sangaré. Domineerde afgelopen seizoen het middenveld bij Twente en is nu ook bij Tsjechie basisspeler. En hij is nog maar 23 jaar. PSV heeft hem te makkelijk van de hand gedaan maar ik denk dat hij niet minder is dan deze Vinicius als je zo dominant bent bij de nummer 4 van Nederland

8 juli 2022 om 00:01

Ik zal je niet uitlachen, maar ik volg Michal Sadílek al sinds hij bij de O16 speelde van PSV. Ik had verwacht dat hij het erg ver zou schoppen tot basisspeler (op zn favo plek) en dat hij dat kan heeft hij zeker bewezen, maar bij PSV kreeg hij de kans niet helaas. Jammer dat PSV hem heeft laten gaan, want met zo’n mentaliteit komt hij ver. Jammer dat er geen terugkoopoptie zit in het contract van Sadilek, want dit was een goedkoop alternatief voor Sangaré

Mooi. Lekker weg blijven bij die city football group.

Heel jammer. Had ik graag zien komen als vervanger van sangare. Ben er nog steeds bang voor dat die weg gaat.

7 juli 2022 om 23:01

Sangare gaat niet weg, kwam hem gister tegen bij de Mac toen we ons eten aan het bestellen waren raakte we in gesprek, en ik vroeg aan Sangare of die dit seizoen bij PSV zou spelen en hij zei ja,

7 juli 2022 om 23:16

Haha dit meen je hè?

7 juli 2022 om 23:25

Dan spreek je dus goed Frans? Ibi spreekt (bijna) geen woord Engels.

7 juli 2022 om 23:26

Ja man Justus 100 procent.

7 juli 2022 om 23:45

@Lampen. Ik geloof je meteen. Alleen als hij echt 100% zijn keuze had gemaakt zou die dat allang communiceren helaas. Denk dat hij de deur op een kier houdt voor echt interessante clubs.

8 juli 2022 om 00:44

Wel lachen dat zo'n speler nog onder de mensen komt en gewoon even naar de Mac gaat, dat siert hem wel. Als dit waar is althans want zou hij niet rechtstreeks naar het trainingskamp zijn gegaan nadat hij terug kwam van zijn vrije dagen wegens privé omstandigheden. (Geloof je wel hoor, je komt altijd over als een nuchtere en eerlijke vent)

8 juli 2022 om 06:34

Ik hou je er aan maat

Wat is dat voor een rare constructie waar de club Lommel in zit? Ze hebben hun kontje verkocht aan de City Group en dan zou je denken dat er kwalitatief goede spelers worden gekocht voor x bedrag en bij hun worden gestalt toch? Maar nee hoor, de speler wordt wel gekocht door City Group en op papier staat hij op contract bij Lommel, maar hij wordt verhuurd aan een team uit dezelfde competitie. Dus sportief hebben zij er helemaal geen profijt van en financieel ook niet, want als zo'n speler voor een lekkere bedrag wordt verkocht gaat het grootste deel naar de City Group. Te triest voor woorden hoe zo'n club als speelbal wordt gebruikt.

7 juli 2022 om 23:33

Laten we hopen dat ze niet dezelfde plannen hebben met Palermo...

Kan er niks aan doen, maar ik moet toch elke keer kokhalzen als ik City Football Group lees. Wat een gedrocht is het toch.

8 juli 2022 om 06:50

Echt walgelijk gewoon, een verrotte ontwikkeling in het voetbal. En zie men moord en brand schreeuwen om de ESL maar hier zijn ze stil over! Dit is echt niet te geloven gewoon en vooral hoe kun je je als club zo laten gebruiken ook!? Onbegrijpelijk. Een schandalige manier van handelen dit vanuit de olie City football group. Te triest en niks wordt er aan gedaan. Ze gebruiken clubjes gewoon als slaven van hun om talenten weg te kapen vanuit Brazilie e.d. en Man City ontloopt zo gewoon de regels en de zogenaamde ffp. Wordt het wat, mooi komt u maar. Zo niet, ook leuk iig handel drijven en proberen winst te maken. En die zogenaamde clubs? Agh gewoon luisteren en je laten gebruiken. Laatst ook Troyes. Wordt Savinho gekocht en meteen door verhuurd aan Psv. Haha even serieus zeg, ongekend en lachwekkend!

8 juli 2022 om 09:28

Ben het helemaal met je eens. Uiteindelijk zijn dit spelers die allemaal een keertje voor Man City moeten gaan spelen als ze zich goed ontwikkelen. Deze speler is veel te goed voor SK Lommel en zal daar ook nooit 1 seconden op een voetbalveld staan, als hij al ooit in België zal zijn. Maar dit soort spelers, worden gewoon bij Lommel en Troyes gestald omdat grote broer Man City niet te veel spelers onder contract mag hebben.

Denk dat de supporters van NAC er heel goed aan hebben gedaan om deze groep buiten de deur te houden. Deze groep boeit het niet hoe het gaat met SK Lommel of Troyes, deze groep wil zoveel mogelijke potentiele topvoetballers onder contract hebben om Man City ooit de CL te kunnen bezorgen.

Gezien de ervaringen met de andere Vinicius bij psv vind ik dit geen vervelende uitkomst

7 juli 2022 om 23:30

Had je dat ook gezegd als Vinicius Junior bij PSV op de kaart was en uiteindelijk toch koos voor een verblijf bij Real?

7 juli 2022 om 23:49

Haha dan ben ik bereid mijn mening te herzien…

Espanyol verkiezen boven psv en ajax is raar. Europees voetbal is toch wel iets waar spelers naar kijken normaliter. Goeie speler maar word geen international ofzo. Een speler halen van die wolven organisatie is sws veel poes pas kink naar savinho

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren