Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax en Dortmund hebben lucratief contract klaarliggen voor speler van Arsenal’

Laatste update:

Ajax heeft zijn zinnen gezet op Chidozie Obi-Martin, zo meldt het Deense Bold. Obi-Martin staat momenteel nog onder contract bij Arsenal, maar kan Londen verruilen voor Amsterdam of Dortmund.

Naast Ajax aast namelijk ook Borussia Dortmund op het zestienjarige talent van the Gunners. Obi-Martin kan bij Ajax en Dortmund een significant hoger salaris opstrijken dan bij Arsenal.

In Engeland zitten clubs vast aan een salarisplafond. Pas wanneer spelers zeventien jaar oud zijn, mogen ze een profcontract ondertekenen en kunnen zij dus meer geld gaan verdienen.

De regel is bedacht zodat Engelse clubs niet elkaars talenten kunnen verleiden met een hoger salaris. Echter komen die clubs nu wel in de problemen als hun spelers op de radar verschijnen van clubs uit het buitenland, zoals nu is gebeurd bij Obi-Martin.

Arsenal maakt zich om die reden serieus zorgen over een vertrek van het Deense talent. Obi-Martin wordt pas in november zeventien en kan dus voor die tijd al meer verdienen bij een club in het buitenland.

Volgens het Deense medium hebben Ajax en Dortmund al lucratieve contracten klaarliggen voor de centrumspits. Arsenal kan hem dus niet meer geld bieden, maar probeert hem wel op een andere manier te behouden.

Obi-Martin trainde al een aantal keer mee met het eerste van Arsenal en het is dan ook goed denkbaar dat manager Mikel Arteta hem nog dit seizoen zijn debuut laat maken in de hoofdmacht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldig talent, voor Ajax te hopen dat hij de overstap maakt.

Dat lijkt me een vrij eenvoudig te omzeilen regel.

21 januari 2024 om 11:25

Idd. Nu laag salaris, gegarandeerd 5 miljoen tekengeld en/of gegarandeerd 5 miljoen per jaar erna. Of iets dergelijks. De pers moest weer wat verzinnen.

Voorwaarde is wel dat deze Obi met nummer 1 gaat spelen

20 januari 2024 om 14:45

En dan een speler zoeken genaamd Order die speelt met nummer 66.

20 januari 2024 om 14:56

Vragen aan Henderson hij z'n maatje Trent Alexander-Arnold mee wil nemen? Zitten ook bij dezelfde zaakwaarnemer...

21 januari 2024 om 18:31

En met Marcel Keizer kampioen worden. The Emperor strikes back.

21 januari 2024 om 08:08

Als dat gebeurd ga ik voor het eerst in mijn leven een Ajax shirt kopen.

21 januari 2024 om 08:33

"Hello there!"

Bij een verstandige speler en in het geval dat Arsenal een geloofwaardig plan heeft met die knaap, gaat die 11 maanden natuurlijk niets uitmaken.
Van de 3 genoemde clubs heeft Arsenal by far de meeste allure en status.

20 januari 2024 om 20:41

Dan ajax? Ik moet arsenal nog maar de eredivisie zien winnen hoor..

21 januari 2024 om 06:39

Dat moet ik Ajax dit seizoen ook nog maar zien doen

21 januari 2024 om 08:10

Goed doen in de PL is één ding maar dat zegt nog niet dat ze de ED kunnen winnen. Dan moet Arsenal echt eerst een jaartje met jong ajax om te wennen. Daarna lukt het ze vast.

21 januari 2024 om 08:51

Arsenal met precies 0 Europacup 1’s?!
Komop zeg!

21 januari 2024 om 12:14

Salerno1919

Jij maakt jezelf echt belachelijk. Een jeugd speler van Arsenal gaat echt niet weg omdat een andere club meer Europacups heeft gewonnen.

21 januari 2024 om 12:53

Gelukkig, ik was toch even bang dat Saka zou vertrekken naar Nottingham Forest.

Nou als je als 16 jarige een topclub uit de Premier League verlaat voor een beter salaris voor 10 maanden, dan klopt er iets niet bij de management van die knaap.
Sportieve redenen worden namelijk niet genoemd.

20 januari 2024 om 14:39

Sportieve redenen staan er inderdaad niet bij vermeldt. Maar zijn de afgelopen jaren genoeg Engelse-spelers die toch voor een vertrek kozen ondanks het financiële en sportief aspect. Wel een beetje een 'trend' geworden toen Sancho jaren terug vanuit de jeugdopleiding van Manchester City naar Borussia Dortmund ging. Ook Bellingham is daar een voorbeeld in, al kwam Bellingham van Birmingham City in plaats van een topclub en ook Madueke bij PSV is daar ook wel een goed voorbeeld van geweest.

20 januari 2024 om 14:53

Waarom? Bij de top van de PL doorbreken is niet eenvoudig, bij Dortmund of Ajax is dat toch een stuk eenvoudiger.

En ook daar doen spelers een stap terug met het oog op speeltijd; denk aan Timber die naar Utrecht ging vanaf Ajax of Sontje Hansen naar NEC. Die laatste was altijd enorm talent in de jeugd die moeite had met overstap naar de profs. Die zal geen spijt hebben van overstap. Unuvar was in de jeugd het grootste talent van NL, had de KKD ook wel uitgespeeld, maar heeft nu moeite met domineren bij Twente. Zo'n Steijn is duidelijk verder in zijn ontwikkeling, is ook wel een talent, maar desondanks denk ik dat Unuvar meer talent in zijn teen heeft dan Steijn in zijn hele lichaam. Maar dat zegt dus niet alles over hoe ver je komt bij de profs.

Ik snap het wel als talenten andere keuzes maken, top PL is zo'n beetje moeilijkste plek op aarde om door te breken.

20 januari 2024 om 15:13

Daar heb je zeker wel een punt, maar nogmaals; sportieve redenen worden NIET aangekaart in het artikel, schijt enkel om het salaris te zijn die hij tussen nu en zijn zeventiende verjaardag kan verdienen.
Daarbij is deze jongen niet zomaar een talent, qua talentenstatus vergelijkbaar met Saka en die heeft anders geen enkele moeite gehad met doorstromen naar het eerste elftal.

Het ene talent is het ander niet en uitaard moet deze jongen gewoon kiezen wat het beste voelt voor hem. Alleen krijg het idee dat de zaakwaarnemers hier wat vingers in de pap hebben niet van het vizier na dit artikel gelezen te hebben.

Ken hem niet, maar heb net heel veel positieve verhalen gelezen over hem. Schijnt dat hij tot een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Arsenal, maar ook Engeland behoort. Bij Ajax ontbreekt het eigenlijk al langere tijd aan een goede spits vanuit de jeugdopleiding, dan moet je wel buitenaf gaan zoeken. Rijkhoff keert misschien terug en die zal dan beginnen bij Jong Ajax, die nu eigenlijk altijd met vleugelspelers of 'n aanvallende middenvelder als nummer 9 spelen. Daar kan Rijkhoff dan eerst een beetje ritme en kracht op doen, ook doordat hij überhaupt nog nooit op het professioneel niveau heeft gespeeld en bij Ajax als Dortmund alleen maar in de jeugdopleiding. Dan bewandeld hij een beetje de route die bijvoorbeeld Malen ook had, alleen dan via Arsenal en uiteindelijk PSV waar hij begon bij Jong Psv.

Obi zal dan nog niet in Jong Ajax komen, verwacht dat hij dan bij onder 17 of onder 18 zal beginnen en vanaf daaruit zich omhoog zal gaan en moeten werken richting Jong Ajax en Ajax 1. Zou mooi zijn als het lukt om hem binnen te halen en hij zich daadwerkelijk goed kan ontwikkelen.

Scoorde afgelopen november nog 10 keer in een jeugdpot tegen Liverpool. Geen idee hoe goed hij is, maar wees welkom.

Het zou toch wel een fraai staaltje karma zijn als Nederlandse clubs jeugdspelers uit Engeland gaan halen.

21 januari 2024 om 08:38

We hebben met Mount, Madueke en Branthwaite kunnen zien dat een stap naar Nederland goed uit kan pakken. Ze hebben zich toch goed ontwikkeld in Nederland

21 januari 2024 om 09:04

David Jones, Reis Nelson idem. En nu heeft Feyenoord Minteh.

Wat een zielig verhaal voor Engelse clubs, zo worden hun jeugdopleiding en leeggehaald door buitenlandse clubs..... O wacht ze deden het op grotere schaal

Super talent....nu hopen dat dit ook echt gaat gebeuren... misschien met een beetje hulp van Henderson

Waarom doen niet meer clubs dat dan?
Talenten uit Engelend wegplukken , snap wel dat ze niet allemaal weg willen of te verleiden zijn met een hoger salaris

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren