Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-duo wil het afdwingen ‘tussen de grote jongens’: ‘Ik blijf bij Ajax’

Laatste update:

Noa Lang en Dani de Wit willen volgend seizoen een belangrijkere rol gaan spelen bij Ajax, zo vertellen de jongelingen in gesprek met de NOS. “Ik ben sinds een paar maanden officieel speler van het eerste. Het zal lastig worden om meteen vanaf het begin in de basis te staan, maar dat is wel het doel als je bij de selectie zit”, begint De Wit.

Beide spelers zijn het niet eens met de stelling dat Ajax niet nog zo'n goed seizoen kan draaien. "Waarom niet?”, reageert Lang. “Wie had van tevoren gezegd dat het dit seizoen zou gebeuren? Dus waarom zouden we het niet nog een keer kunnen meemaken?" De Wit: "Natuurlijk was het dit jaar fantastisch en wordt dat niet zomaar herhaald, maar het moet altijd een doel zijn.”

Het duo vindt niet dat het voor hen belangrijk is dat bepaalde spelers deze zomer vertrekken bij Ajax. “Die concurrentie maakt je juist sterker en scherp. Als je zelf een grote jongen wil worden, moet je het afdwingen tussen de grote jongens. Ik hoop juist dat David Neres en Hakim Ziyech blijven”, aldus Lang, die net als De Wit geen zin heeft in een verhuurperiode en bij Ajax wil voetballen. "Ik blijf bij Ajax", is Lang stellig.

Het tweetal vindt het lastig om elkaar te vergelijken met andere spelers van de selectie. “Als ik toch iemand moet noemen, dan David Neres”, zegt De Wit over Lang. “Ze spelen op dezelfde positie en hebben allebei veel dreiging en een actie naar binnen toe." Lang vindt De Wit op zijn beurt juist lijken op Donny van de Beek, die deze zomer mogelijk naar het buitenland trekt.

“Veel loopvermogen, tactisch slim, keihard werken en veel scoren”, zo typeert Lang zijn ploeggenoten Van de Beek en De Wit. “Zelf vind ik Neres heel goed. Ziyech is met zijn assists en goals een voorbeeld voor me. En Dusan Tadic met zijn rendement”, besluit Lang. Zowel De Wit als Lang ligt nog tot medio 2021 vast in de Johan Cruijff ArenA.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met jullie 2 in de basis zal dat seizoen in ieder geval niet geëvenaard worden hahaha. Nee even zonder grappen Lang is een redelijk talentvolle voetballer en kan op termijn misschien wel in de basis komen, zal denk ik dan nog wel even duren. De Wit is meer een simpele waterdrager, die hard werkt en die heb je ook nodig in je team maar niet bij Ajax. Zou me verbazen als ze hem niet wegdoen want vond hem bij jong Ajax en jong Oranje nooit echt opvallen en zelfs erg matig. Voor clubs als VVV of PEC wellicht een toevoeging..

28 mei 2019 om 08:25

Lang kan idd in de basis komen, maar dan wel als middenvelder. Het is gewoon geen vleugelspeler. Ja een vrije rol alla Ziyech zou nog kunnen, maar laten we niet weer de fout maken door deze jongen te misbruiken als winger.

28 mei 2019 om 09:03

Tsja, Frenkie kreeg altijd het gezeik dat hij te weinig scoort. Dani de Wit scoort door zijn inzet, anticipatie en inzicht gewoon heel vaak en dan is het weer niet goed. Technisch is die idd misschien niet helemaal van topniveau, maar de inzet en power van die jongen wordt dan gewoon onderschat.

28 mei 2019 om 10:16

Nee zijn inzet en power wordt niet onderschat, het is het feit dat dat het enige is wat hij heeft. Dani de Wit komt flink tekort voor Ajax 1.

28 mei 2019 om 12:57

De mensen die daar over klagen hebben dan ook geen verstand van voetbal. Frenkie is nooit een veel scorende middenvelder geweest en dat gaat denk ik ook niet meer geburen.

Dani scoort inderdaad wel veel, maar dan wel tegen verdedigers die helemaal niet kunnen verdedigen. Nou, de eredivisie zit vol met dat soort verdedigers, dus dat zit wel goed straks. Maar Ajax wil ook internationaal een beetje meedoel en dan kom je in de problemen met Dani, want Dani kan heel weinig verder.

28 mei 2019 om 10:39

@tilburg013: Als je dan toch een vvv op pec opnoemt....

Je zegt: "Voor clubs als VVV of PEC wellicht een toevoeging"...
Of voor Willem II.

Lang is gewoo n een goeie voetballer. ik twijfel niet dat ie basisspelr wordt .
de Wit onderschat je enorm. is als ie zich doorontwikkelt straks gewoon de Oranje klant.

28 mei 2019 om 08:12

Dus komend seizoen winnen ze de CL?

28 mei 2019 om 08:22

Mogelijk, of ze komen weer ver.
Winnen lijkt me noodzakelijk, lang meedoen wel.

28 mei 2019 om 08:23

Waarom niet? In de ko-fase ligt alles zo dicht bij elkaar. Kansloos zijn ze zeker niet. Integendeel.

28 mei 2019 om 08:27

Hier snap ik zelf weinig van. Ik ben allang blij als Ajax structureel Europese subtop is. Jaarlijks ver komen in de CL zijn ploegen als Man U, PSG, Arsenal en Dortmund niet eens gegeven. Waarom zou het Ajax dan wel lukken. Ajax mag blij zijn als het dit jaar bij drie vertrokken sterkhouders blijft.

28 mei 2019 om 10:40

Leuke is dat hij zn reactie compleet veranderd heeft. Hij zei eerst dit was maar het begin, volgend seizoen gaat dit seizoen 100% overtreffen, iets in die richting..

28 mei 2019 om 08:24

Zullen we even met beide beentjes op de grond blijven? Na de EL-finale dacht bijna ook iedereen ook totale dominantie van Ajax, en dat liep toch net even wat anders. Ook al hadden sommige trieste omstandigheden daar aandeel aan. Komend seizoen mis je 2/3 van de beste spelers die zowel nationaal als Europees hebben gepresteerd, die vervang je niet zomaar.

28 mei 2019 om 09:51

In 3 jaar tijd een el finale en halve finale cl. Sorry hoor, maar dan doe je het internationaal uitstekend. Hoe lang ajax het kan volhouden is uiteraard de vraag, maar de afgelopen paar jaar heeft bewezen dat qua goed presteren in europa Ajax op dit moment zeker geen eendagsvlieg is.
Wel is het belangrijk om te onthouden dat als nl je niet jaren lang mee kan blijven doen. Dus als nl moeten we genieten van deze eerste periode sinds mid jaren 90 dat een nederlandse club nederland weer op de kaart zet.

28 mei 2019 om 09:29

De Wit als Oranje klant? Ik hoop toch echt dat we de tijd van dat soort 'ren je rotshow' spelers achter ons hebben gelaten. Het is dat die in de jeugd bij Ajax heeft gezeten, want bij een club als Fc Utrecht was die ook niet opgevallen.

Ik ben vooral erg benieuwd naar Nao Lang. Hij stond altijd bekend als een redelijk groot talent, maar is toen toch weer wat terug gevallen. Sinds hij dit seizoen weer op het middenveld werd neergezet lijkt het weer een stuk beter te gaan. Hopelijk krijgt hij volgend seizoen wat meer kansen om zichzelf te bewijzen.

Dani de Wit heb ik niet echt een hoge pet van op, maar als 12de man is het geen verkeerde speler om er bij te hebben. Het lijkt mij wel dat hij met de komst van Marin wel weer een plekje is gezakt in de pikorde.

Bij de Wit heb ik nog wel de nodige twijfels heeft nog nooit aangetoond voetballend een meerwaarde te zijn ook niet bij Jong Ajax. Noa Lang heb ik geen enkele twijfel, hij heeft sinds hij terug is op het middenveld zich fantastisch ontwikkeld. Was week in week uit onderscheidend goed, technisch , atletisch, creatief en voot niemand bang typische Ajax speler.

28 mei 2019 om 10:23

Lang grossiert in balverlies, aannames en wegdraaien is zeer matig en hij mist het overzicht. Als dit de toekomst van Ajax is dan maak ik me ernstig zorgen.

28 mei 2019 om 12:02

Ben je toevallig het broertje van Noa Lang ofzo? Onder elke Noa Lang gerelateerde post doe je voorkomen alsof hij een waanzinnig talent is.

3/4 jaar geleden waren deze jongens waarschijnlijk gewoon basisspeler bij Ajax. Overmars en co moeten gewoon doorpakken met het huidige beleid en zorgen dat er structureel ervaring en kwaliteit op het veld staat, ook al moet je dan (zorgvuldig) met miljoenen smijten. Ben heel benieuwd wat Overmars uit de hoed tovert, hoop toch weer op Blind en Tadic-achtige transfers die iedereen doen verbazen.

Verhuren en minuten maken...

Ik denk dat deze jongens zichzelf een beetje overschatten. Met name de Wit is echt niet goed genoeg voor Ajax en zal dat ook nooit worden. Als ze niet verhuurd willen worden kun je er beter gewoon definitief afscheid van nemen.

Laten we nu is gaan voor topkwaliteit en niet spelers als Ekkelenkamp, de Wit of Lang. Als we echt iets willen in Europa, gaan deze spelers ons echt niet verder helpen. Datzelfde geldt voor Eiting.

28 mei 2019 om 10:17

Helemaal mee eens. Al schat ik zowel Ekkelenkamp als Eiting hoger in dan boven genoemde namen. Zowel De Wit als Lang zien er heel druk uit, brengen heel veel energie, maar voetbalgogme en inzicht ontbreekt volledig. Mocht Neres vertrekken hoop ik dat ze Kuhn en Nunnely een kans geven op rechts.

28 mei 2019 om 10:53

Kühn misschien nog het voordeel van de twijfel geven, maar heeft, vind ik, matig gepresteerd. Nunnely gaat nooit wat toevoegen, zou me verbazen als die een club in de Eredivisie vindt. Ik hoop heel erg dat ze een nieuwe winger voor de basis kopen als Neres vertrekt, maar in Jong Ajax moet er definitief ééntje bij

Dani de Wit vind ik een soort Siem de Jong; sympathiek en hardwerkend en van alles een beetje. Alleen geen echt Ajax-1 speler. VAn Noa Lang ben ik enorm gecharmeerd, mits hij op het middenveld komt te spelen. Voor mij de natuurlijke opvolger van Frenkie. Mooi dat die wilt blijven. Dat wordt een strijd op het middenveld met Beekie, Mazraoui, Marin en daarachter Schone, Ekkelenkamp en Gravenberch en De Wit.

28 mei 2019 om 10:57

En Eiting? Wat mij betreft mag de Wit weg.

Lang doet het goed sinds hij op het middenveld speelt. Denk alleen nog niet dat hij het niveau heeft om in de basis te staan gezien de kwaliteiten die nu op het middenveld staan. De Wit is denk ik ook geen basismateriaal voornAjax maar wel een speler die je goed kan gebruiken, hij brengt meer power met zich mee en kan van waarde zijn tegen ploegen die fysiek voetballen

Van Lang heb ik nog niet heel veel wedstrijden gezien, maar De Wit heeft op mij nog helemaal geen indruk gemaakt. Dat lijkt me geen speler die op termijn een basisplaats kan bemachtigen naar mijn mening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren