Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax deelt nieuw contract uit: ‘Daar wil ik heel graag deel van uitmaken’

Laatste update:

Donny van de Beek heeft, nadat er eerder al een mondeling akkoord werd bereikt over een nieuw contract voor de middenvelder, maandagmiddag zijn krabbel gezet onder een nieuwe verbintenis. De twintigjarige Van de Beek ligt nu tot medio 2022 vast in de Johan Cruijff ArenA.

“Ik voel heel veel vertrouwen van de club en denk dat ik hier nog stappen kan maken. Ajax kan de komende jaren iets moois neerzetten en daar wil ik heel graag deel van uitmaken”, laat het talent, dat afgelopen zaterdag in de oefenwedstrijd tegen het Deens Lyngby nog twee keer trefzeker was voor de Amsterdammers, weten via de officiële kanalen van zijn club.

De contractverlenging voor Van de Beek vormt een nieuwe slag voor directeur spelersbeleid Marc Overmars, die er eerder ook al in slaagde om de verbintenis van Frenkie de Jong open te breken. Justin Kluivert is de volgende exponent van de jeugdopleiding die waarschijnlijk binnenkort een nieuw contract gaat ondertekenen.

Denk jij dat Donny van de Beek tot 2022 bij Ajax zal blijven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het was even afwachten maar daar is dan eindelijk het verlossende woord, geweldig nieuws! Opnieuw een nieuwe jeugdspeler die door breekt en sterk staat in de basis bij Ajax 1. Nu Justin ook nog even verlengen, en ze staan er ook met de jeugdproducten weer fantastisch voor!

Niet 1 spelr heeft zijn contract uitgediend bij Ajax toen er een goede prijs werd geboden. Bij v/d Beek zal dat niet ander gaan en daar moet je maar mee leren leven.

15 januari 2018 om 17:24

Maar dat is meestal ook een keuze van Ajax zelf toch?

15 januari 2018 om 17:26

Ook van de speler zelf die op een gegeven moment aangeeft dat hij een volgende stap wil gaan maken.

15 januari 2018 om 17:33

Ik denk dat hij ook doelt op het beleid van de club. Ajax is een opleidingsclub en als een speler is doorgebroken , genoeg wedstrijden heeft gepeeld en er komt een club met een goede bod dan wordt de speler verkocht en staat het volgende talent klaar. En zo gaat het proces door.

15 januari 2018 om 17:31

Bij Ajax is het ook niet de bedoeling om je contract uit te dienen. Het is bijtekenen of vertrekken als je nog een contract hebt voor 1 jaar. Viergever is daarbij blijkbaar een uitzondering. Verwacht ook niet dat hij nog veel gaat spelen dit jaar.

15 januari 2018 om 17:38

Janta, dat is helaas wel zo. Daar is niks tegen te doen, maar Overmars sleept er wel de hoofdprijs uit bij verkoop. We zullen in Nederland opleidingsclubs blijven, net hoe clubs in Nederland talenten wegpikken bij kleinere clubs.

15 januari 2018 om 17:53

Als je ook ff door denkt is die contractverlenging tegenwoordig ook om een mooie vergoeding binnen te krijgen. En als je dan tekent speelt dat sowieso ook in je achterhoofd. Hier hoeven we geen wiskunde boeken voor open te maken.

15 januari 2018 om 19:31

Contract voor nog 4 jaar, als van de Beek stappen blijft maken en nog 2 jaar in de basis speelt bij Ajax, dan gaat ie wel een mooie transfer maken. Maar dat is niet erg toch? Ajax kan 2 jaar doorgroeien met deze speler die echt voor de club strijd en kan dan daarna mogelijk een heel mooi bedrag vangen voor een speler met een contract van nog 2 jaar. Het is niet dat clubs de contracten afsluit met het idee dat spelers ze uitdienen, het is zaak de contracten langlopend te houden, zodat ze niet voor een schijntje weggaan zoals Tete bijvoorbeeld.

Lekker Donny goed bezig hoor. Ideale ontwikkeling maak je in je leeftijdscategorie. Beter dan al die wannabees die direct naar het buitenland moeten. Even nog 3 jaar hier spelen en je verdient een top transfer. Straks vaste waarde worden voor Nederland.

15 januari 2018 om 17:46

Precies. Heel verstandig om niet meteen je kans op een vet contract in het buitenland te pakken maar eerst nog 2 jaar langer in de eredivisie schitteren voordat je naar de premier league gaat. Kijk maar naar Davy Klaasen! 2 jaar lang aanvoerder en daarna pas naar Everton...om....eh....of nee kijk naar Siem de Jong! Ook langer dan gemiddeld bij Ajax gebleven om later pas de stap naar het de premier league te maken en zie nu...eh....Nouja...neem bijvoorbeeld Ake! Die is vroeg naar Chelsea gegaan en zit nu op de bank bij...o nee, die speelt eigenlijk best wel veel...mmm, volgens mij maakt het dus geen flikker uit wanneer je naar het buitenland gaat. Als je goed bent kom je boven drijven, als je slecht bent wordt je weggestuurd uit Engeland, kan je altijd nog weet in Nederland terecht (zie Bruma, Rekik, van Ginkel, Siem) om vervolgens daarna je transfer te maken naar een topcompetitie...maar dan wel met 4 dikke contract jaren op de bankrekening. Oftewel: gewoon gaan als je kan. Pakken wat je pakken kan. Je zakt vanzelf weg naar het niveau waar je hoort zoals bijvoorbeeld een Depay (maar die is ondertussen wel multi miljonair)

15 januari 2018 om 18:07

Wat een onzinverhaal, je pakt alleen de punten die je verhaal versterkt. Ake is verkocht door Chelsea aan Bournemouth en hij speelt inderdaad veel, maar is hij doorgebroken bij Chelsea? Nee, hij was gewoon niet goed genoeg. Donny van de Beek kon naar Bayern, maar ik denk dat hij dan niet was doorgebroken bij Bayern en uiteindelijk werd weggestuurd aan een andere club net als Hojbjerg.

Je noemt net de twee voorbeelden op die (tot nu toe, in dit geval Klaassen) niet zijn geslaagd in het buitenland terwijl ze meerdere jaren in Nederland waren gebleven. Maar Blind, Eriksen, Suarez, Vertonghen, Vermaelen, Alderweireld, Chivu, Ibrahimovic, Sneijder, Van der Vaart, etc. zijn allemaal doorgebroken bij topclubs. Tuurlijk is het niet altijd een garantie op succes, maar het vergroot wel de kans dat je slaagt, want je hebt veel meer bagage opgebouwd.

15 januari 2018 om 18:30

Sterk verhaal, ik ben het met je eens. Ook Arjen Robben, van Bommel, van Nistelrooy, van Bronkhorst zijn via de eredivisie in het Europese topvoetbal beland. Recentelijk nog Milik (beetje blessure pech dan nu) en Sanchez bij de Spurs hebben niet verkeerd gedaan om via de eredivisie stappen te maken. Zelfs een Robin van Persie die eigenlijk te vroeg de stap maakten heeft nog een jaar eredivisie gespeeld en een Uefa cup finale met Feyenoord gespeeld. Wie zijn dan de 15, 16 jarige dan dat ze nu al denken een stap naar het buitenland te kunnen maken? Ok, als je alleen naar geld kijkt, dan zouden ze tevreden kunnen zijn, maar de kans van slagen is toch niet zo heel erg groot uiteindelijk.

Voor de rest een goede zaak dus dat van der Beek bijtekent, hoop van harte dat hij zich goed door blijf ontwikkelen.

15 januari 2018 om 20:25

Hebben jullie door dat het overgrote deel van jullie voorbeelden van zo’n 10 jaar geleden zijn? Misschien was Blind wel Europese top geworden als hij eerder was vertrokken. Misschien is Klaassen wel te laat gegaan. Natuurlijk moeten spelers niet te snel vertrekken maar van meer weerstand word je wel beter. Die weerstand vind je bij Ajax nauwelijks, vrijwel alleen intern

15 januari 2018 om 21:47

Nou ja, recente voorbeelden zijn Milik (die daarvoor bij Leverkusen geflopt was), Sanchez en Wijnaldum. Gouweleeuw doet het ook goed, terwijl die niet eens voor de Nederlandse top heeft gespeeld. Janssen bleef een seizoen bij AZ, goed jaar gehad en was gewoon veels te vroeg vertrokken bij AZ. En natuurlijk naar de verkeerde club, want Kane speelt hij gewoon niet uit de basis.

Klaassen is niet te laat vertrokken, want vorig seizoen had hij nog een Europese finale meegenomen en ervaring opgedaan in de Europa League. Wat je wel kan zeggen is, dat hij misschien lager had moeten mikken. Everton leek een ideale combo in verband met Koeman, maar als de club nog Sigurdsson, Rooney en Vlasic haalt, waarbij de eerste twee namen al gevestigde namen zijn in de Premier League. En ook de beschikking heeft over Gueye, Schneiderlin, McCarthy en Davies. Natuurlijk ook nog Besic, maar die tel ik niet mee, want die is niet goed genoeg. Maar als je club zoveel middenvelders heeft en jij moet je nog bewijzen in die competitie en ook nog wennen, dan wordt het echt enorm lastig. Propper is naar Brighton gegaan, vind ik persoonlijk veel slimmer. Je kan wennen, weinig concurrentie op zijn positie, dus garantie op speeltijd is meer en als je goed doet, kan je een stap hogerop maken en als een gevestigde naam binnenkomen.

15 januari 2018 om 22:19

Milik, Sanchez en Gouweleeuw waren ook geen gevestigde namen die zich al langer dan een seizoen wisten te onderscheiden. Ook Wijnaldum was wisselvallig voor zijn laatste jaar. Daarom denk ik dat het niet een vereiste is om je maximale potentie te bereiken. Het lijkt me niet nodig 3 jr lang de beste vd competitie te zijn.
Neemt niet weg dat ik zulke spelers graag langer in de eredivisie zie hoor

Goed nieuws!

Mooi om te zien dat we in iedere linie minimaal 1 eigen jeugdspeler hebben staan.

Kijk mooi nieuws in elk geval/ hoop ik dat ie nog 2 jaar bij ajax blijft, is hij nog steeds jong maar als hij dan een overstap maakt kun je mooie vraagprijzen vragen

Ik hoop als voetbal liefhebber dat ze de boel eens voor een tijdje bij elkaar kunnen houden en in Europa wat kunnen gaan betekenen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren