Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax betaalt meer dan andere clubs: ‘Die prijs is een recent voorbeeld’

Laatste update:

Ajax kreeg dit jaar al 250 miljoen euro aan extra inkomsten binnen, met het succes in de Champions League en de uitgaande transfers van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt als hoofdmoot. De financiële voorsprong op de rest van de clubs in de Eredivisie wordt dan ook steeds groter, maar in de optiek van Marc Overmars is het economische succes van Ajax juist een zegen voor het hele Nederlandse voetbal.

“Je hoort steeds: Ajax is zo machtig en krachtig en neemt jeugdspelers over van andere clubs, iets wat die clubs zelf ook weer doen. Maar ik denk dat het Nederlandse voetbal heel blij moet zijn met een Ajax”, vertelt de directeur voetbalzaken van Ajax donderdag in gesprek met De Telegraaf. Overmars stelt dat er genoeg voorbeelden zijn van hoe Ajax andere clubs laat meedelen. “Het druppelt van ons naar beneden.”

Overmars wijst op de samenwerking op jeugdgebied met Sparta en het feit dat Willem II en RKC Waalwijk meedelen in de transfer van De Jong. “Ik weet ook wel dat als ik me bij sc Heerenveen meld voor een speler, ik meer betaal dan een andere club. De prijs die we voor Kik Pierie betaald hebben, is daar een recent voorbeeld van”, verzekert de sportbestuurder van Ajax. “Maar toch hebben wij die betaald.”

“De gedachte erachter is ook: hup doorgaan, zij kunnen van dat geld weer goede dingen doen en als we het netjes doen, dan doen ze een volgende keer ook weer graag zaken.” Volgens Overmars kan een financiële buffer zomaar verdampen, ook al heeft een club 150 miljoen euro tot zijn beschikking. “Dan zullen mensen zeggen: hoe kan dat dan? Je hoeft maar een paar verkeerde keuzes te maken. Daar moet je continu scherp op zijn. Er zullen soms ongelukkige keuzes tussen zitten, maar de balans moet positief blijven.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat Ajax er op dit moment zo goed voorstaat hebben ze volledig aan zichzelf te danken, maar ze moeten nou niet gaan doen alsof heel Nederland dankbaar moet zijn dat Ajax het zo goed doet. Dat Willem II en vervolgens RKC er een slimme deal uit weten te slepen in de case Frenkie doet er niet toe, wij mogen vooral Ajax dankbaar zijn. De prijs die ze voor Pierie hebben betaald is gewoon marktconform, beetje flauw om het dan zo te draaien dat Heerenveen te veel vroeg maar dat Ajax uit goodwill het toch maar betaalt.

18 juli 2019 om 09:07

Hij zegt toch ook niet dat ze dankbaar moeten zijn? Hij geeft alleen maar de waarheid aan, dat clubs hogere prijzen vraagt voor hun spelers als Ajax zich meld, net zoals United die ook altijd meer moet betalen. clubs vragen dus paar centen meer, en hebben daar wel weer profijt van dat ze meer krijgen.

18 juli 2019 om 10:11

Nou, de prijs voor Pierie marktconform? Daar kun je je vraagtekens bij zetten. Ik denk dat als hij naar Feyenoord of PSV of bijvoorbeeld Vitesse was gegaan, het transferbedrag lager had gelegen. Dus in die zin geloof ik Overmars wel. Daarnaast: Overmars zegt precies hoe het is. Hij vraagt niet om dankbaarheid. Hij geeft alleen aan dat hij weet en ervaart dat andere clubs weten dat Ajax goed in de slappe was zit en daarom meer vragen voor hun spelers. Ajax betaalt dat ook, waardoor andere clubs er ook voordeel van hebben. Daarmee mis zegt hij niets.

18 juli 2019 om 11:28

Alleen al wat Ajax op de coëfficiëntenlijst en aanzicht voor de Eredivisie heeft gedaan is al super goed voor het Nederlandse voetbal. Hele imago is opgepoetst van een competitie die elk jaar steeds meer zijn waarde verloor!

18 juli 2019 om 11:55

FR-RKC

"dat Ajax er op dit moment zo goed voorstaat hebben ze volledig aan zichzelf te danken, maar ze moeten nou niet gaan doen alsof heel Nederland dankbaar moet zijn dat Ajax het zo goed doet. Dat Willem II en vervolgens RKC er een slimme deal uit weten te slepen in de case Frenkie doet er niet toe, wij mogen vooral Ajax dankbaar zijn. De prijs die ze voor Pierie hebben betaald is gewoon marktconform, beetje flauw om het dan zo te draaien dat Heerenveen te veel vroeg maar dat Ajax uit goodwill het toch maar betaalt. "

Overmars zegt helemaal niet dat Nederland dankbaar moet zijn voor het financiele succes van de club, maar dat ook andere clubs van dat succes meeprofiteren. Dat RKC een slimme deal uit de case Frenkie zoals jij dat noemt, zou hebben gesleept, is de mop van het jaar. RKC heeft helemaal niet met Ajax onderhandeld, dat de club van de transfer van Frenkie de Jong profiteert, heeft helemaal niets met een slimme deal te maken, maar vloeit regelrecht voort uit het samenwerkingsverband dat RKC en Willem II op het gebied van jeugdopleiding hebben gehad. Als Willem II gewoon de transfersom had geaccepteerd ipv een doorverkooppercentage, had RKC maar een fractie van het bedrag ontvangen dat men nu op de rekening bijgeschreven krijgt. Bovendien is het enorme bedrag natuurlijk het rechtstreekse gevolg van de onderhandelingen die Overmars heeft gevoerd en het feit dat hij lange tijd zijn poot heeft stijf gehouden. Barca heeft lang aan een bod van 35 miljoen vastgehouden. RKC heeft derhalve puur geluk gehad dat Frenkie in die tijd deel uitmaakte van die gezamenlijk opleiding van RKC en Willem II. Volgens mij had kik Pirie nog maar 1 jaar van zijn contract te gaan en wilde niet bij tekenen. Dat een prijs van 4 miljoen doorverkooppercentage in zo een situatie marktconform zou zijn, is dan ook op zijn minst arbitrair.

18 juli 2019 om 15:56

Alleen in Nederland is dat een probleem. I het buitenland profiteren ze juist van de centen om ervaring of goede spelers ervan te kopen. Zo moet men het zien....

Altijd heb je van die mensen ertussen die verhalen lezen op hun manier. Als deze van Ajax is, plakken ze al snel arrogantie erbij.

Ach ja, ze doen maar....wij profiteren in iedergeval van de centjes....😁

Overmars zegt het goed.” Het druppelt van ons naar beneden.” het zijn slechts druppels,waar kleinere clubs amper nat van worden. een stevige regenbui zou beter zijn,dan pas gaan planten echt groeien.
Ajax kan daarin weinig verandering brengen.

18 juli 2019 om 09:25

Vaak wel, echter heeft RKC en Willem2 net zoveel gehad dit jaar als hun begroting. Kunstgras gaat weg voor echt gras. Ik vind dat wel een verandering hoor dat is wel een echte grote druppel ;-)

18 juli 2019 om 09:38

Een flinke hoosbui kunnen we het wel noemen

18 juli 2019 om 10:29

Willem 2 en RKC hebben daar wel een redelijk risico voor genomen. Door Frenkie voor 1 Euro, opleidingsvergoeding + doorverkoop percentage te verkopen. Waardoor ze eigenlijk maar heel weinig geld ontvingen in eerste instantie. Het pakt nu natuurlijk goed uit. Maar het had ook anders kunnen lopen.

18 juli 2019 om 10:49

Ja risico van het vak het, als Messi geen groei medicijnen had gehad, had het ook anders kunnen lopen.

18 juli 2019 om 13:20

Flink risico dus totaal niet he. Naast de lage vergoeding, kregen ze ook nog eens een aantal spelers te huur in die ruildeal, waarbij Frenkie de jong zelf ook nog.

Het zit dus eerder op een paar ton dan op de symbolische €1.

18 juli 2019 om 10:40

@psvromario

ik had het knapper gevonden als het naar boven had gedruppeld

18 juli 2019 om 12:08

@psvromario

"overmars zegt het goed.” Het druppelt van ons naar beneden.” het zijn slechts druppels,waar kleinere clubs amper nat van worden. een stevige regenbui zou beter zijn,dan pas gaan planten echt groeien."

Je mag natuurlijk niet van Ajax verwachten dat ze andermans tuintjes op orde gaan houden. Dat moet iedereen zelf doen. Het bedrag dat RKC en Willem II hebben ontvangen uit de transfer van Frenkie de Jong, overstijgt hun jaar begroting waardoor jouw voorstelling van zaken dat het om druppels gaat waar andere club amper nat van worden, potsierlijk is. Deelname aan de CL levert bijna gegarandeerd 40 miljoen op en als jouw eigen club dit jaar per ongeluk kampioen wordt, mag ze mede dankzij de inspanningen van Ajax sowieso 40 miljoen op de bankrekening bijschrijven en behoeft ze daar niet eerst kwalificatiewedstrijden voor te spelen terwijl Ajax dat in dat geval mogelijk wel moet doen. Zelfs als de club weer de halve finale zou bereiken. Terwijl PSV in alle staten was toen de Knvb Ajax te hulp schoot vanwege het drukke programma.

Zo is het nu maar net. Daarom is het opnieuw enorm belangrijk om de CL te halen, ook voor Psv. En aangezien de verdiensten in de EL ook beter zijn geworden geldt dit ook voor Feyenoord, AZ en Utrecht. Het is echt superbelangrijk dat alle 5 de clubs het hoofdtoernooi halen.

Arogantie ten top natuurlijk weer. Clubs moeten blij zijn als hun beste talenten worden weggekaapt uit de jeugdopleiding, omdat ze dan uiteindelijk een solidariteitsbijdrage krijgen? Te absurt voor woorden. Een klap van de molen heeft deze man gehad.

18 juli 2019 om 09:27

Hahaha jaloers ouwe dibbes? Willem 2 en RKC hebben net zoveel gehad dit jaar als hun begroting door Frenkie’s transfer, is in principe meer als ze een transfer bedrag wat ze zouden krijgen.

18 juli 2019 om 09:32

In Enschede zouden ze dat 'de nieuwe realiteit' noemen. Maar ja dat soort teksten zijn alleen leuk als het je eigen club betreft. Anders noem je het arrogantie.

18 juli 2019 om 09:36

Ach en wee, je hebt zelf een klap van de molen gehad als je woorden van iemand op zo'n manier weet te verdraaien. Lees het stuk nog eens met een iets minder haatdragende bril en kijk dan wat er daadwerkelijk staat.

18 juli 2019 om 10:35

“Je hoort steeds: Ajax is zo machtig en krachtig en neemt jeugdspelers over van andere clubs, iets wat die clubs zelf ook weer doen. Maar ik denk dat het Nederlandse voetbal heel blij moet zijn met een Ajax”, vertelt de directeur voetbalzaken van Ajax donderdag in gesprek met De Telegraaf. Overmars stelt dat er genoeg voorbeelden zijn van hoe Ajax andere clubs laat meedelen. “het druppelt van ons naar beneden.”

Overmars wijst op de samenwerking op jeugdgebied met Sparta en het feit dat Willem II en RKC Waalwijk meedelen in de transfer van De Jong.

Ik verdraai niets. Lees dit stuk nog maar eens door. Er staat duidelijk dat clubs heel blij moeten zijn waar hij in de zin ervoor en het gedeelte erna verwijst naar het wegkapen van jeugdspelers.

18 juli 2019 om 12:43

Noem het arrogantie of realisme. Het is toch ook dankzij ajax dat willem 2 en Rkc zoveel geld vangen?
Wanneer zo’n deal met feyenoord wordt gemaakt is de transferopbrengst max 15 miljoen van zo’n speler.
Bij ajax wordt al jaren goed beleid gevoerd en daar plukt ajax sportief en financieel de vruchten van. Ajax is niet in staat om de hele competitie van geld te voorzien, maar je ziet inderdaad dat het andere clubs prima betaald voor speler, waardoor andere clubs ook mogelijkheden kunnen creeeren. Jij noemt het vervolgens wegkapen van jeugdspelers, terwijl het gewoon om marktconforme transfers gaat.

18 juli 2019 om 09:50

(deveste)
Als we het over arrogantie hebben hoeven we alleen maar te kijken naar 2011 toen jouw geliefde club dacht het kampioenschap al binnen te hebben maar de deksel op de neus kreeg maar wat erger was het geld al had uitgegeven voor het binnen was over arrogantie gesproken de rest is geschiedenis dus hou dat arrogante maar voor je . Wees blij dar clubs als Willem2 en RKC mee profiteren van de verkoop van de Jong bij RKC gaat het verfoeide kunstgras er uit dus een win win situatie dat is ook mede dank zij de verkoop van een speler van Ajax .

18 juli 2019 om 10:43

Ik reageer hier alleen op een gedeelte van de uitspraak van Overmars. De geschiedenis van Fc Twente verwijs ik niet naar en heb ik ook niets mee van doen. Als de arrogante houding van mijn clubje de reden is dat ik ook niet meer mag reageren op een dergelijk artikel als dit dan blijven er heel weinig mensen over die nog wel mogen reageren.

Ben het met je eens dat Willem 2 en RKC een mooi bedrag hebben over gehouden. In veel meer andere gevallen is het bedrag natuurlijk een stuk lager.

18 juli 2019 om 11:14

sloep01

Heel onnodig je sneer naar Twente omdat een Twentesupporter reageert op een manier die je niet zint. Verder heeft het hele topic precies 0 met Twente te maken. Kinderachtig gedrag zeg.
Overigens meen ik me nog heel goed te herinneren dat Twentesupporters hier destijds verweten werd te laf te zijn omdat ze niet uitspraken kampioen te zullen worden. Het is niet snel goed. Nergens werd er in 2011 gedacht even kampioen te worden. Zelf zat ik toen in het uitvak in de Arena en daar heerste alleen maar spanning en nergens de gedachte dat we makkelijk gingen winnen. Lekker verhaal weer van je dus!

18 juli 2019 om 13:28

Op geen enkele manier is het een onnodige sneer naar een Twente supporter. Die moeten zich met z'n allen heel ver weg houden van termen als arrogant en verwijten richting andere clubs.

En dan niet alleen de geldproblemen, het akkefietje dat er zo nodig in de arena gespeeld moest worden om dat er dan meer uitsupporters zouden zijn had verdomd weinig te maken met de financiële janboel uit het verleden. Dat was echt pure arrogantie ten top. Alle clubs in de JL werden ontvangen op de toekomst, maar bij Twente meenden ze recht te hebben op een uitzonderingspositie. En vooral het gedreig erbij, niet in de arena dan komen we met z'n een flinke groep naar Amsterdam hebben jullie daar een probleem....

18 juli 2019 om 14:22

ninjakai

Ik moet helemaal niets, en al helemaal niet voor obersturmfuhrer ninjakai. Ik laat me niet monddood maken door jou omdat ik een voorkeur voor Twente.

Verder is alles wat je zegt totaal niet van toepassing op dit hele verhaal. Ik zie de link tussen de mogelijke kampioenswedstrijd van vorig jaar en deze totaal niet. Overigens dreigde 1 supportersgroep naar Amsterdam te komen, het merendeel van de supporters uit Twente was dat zeker niet van plan, waaronder ik. Goed verhaal weer, ook van jou!

18 juli 2019 om 10:44

Wat een onzin kraam jij uit zeg! Waar staat dat clubs blij moeten zijn? De situatie zoals het er hedendaags voorstaat wordt nu weergegeven, dit is een gevolg van...dat jij dat nu op deze wijze opvat en zo kort door de bocht denkt is te absurd(!) voor woorden

18 juli 2019 om 11:02

Deveste,

Ach man grow up, dit gebeurt overal ter wereld. Jullie halen ook spelers van kleinere clubs weg die weer naar jullie komen, moeten al die supporters weer bij jullie gaan klagen?

Ik begrijp dat er heel veel mensen die het niet leuk vinden dat Ajax welke al de grootste club in Nederland is nu ook financieel een grote stap voorwaarts heeft gezet.

Maar dat heeft Ajax zelf voor elkaar gekregen. Dus het wordt tijd dat andere clubs dit ook beter gaan doen. De enige club die wat kan volgen is Psv, Dus zij kunnen het ook.

Twente heeft enorm wanbeleid gevoerd, en is zelfs gedegradeerd, en ik gun het de supporters van jou club weer terug te zijn, maar men mag ook wel eens kritisch zijn naar de directie en daar op afgeven.

Net zoals Overmars zegt, het druppelt naar beneden. Misschien niet heel veel aan 1 club, maar totaal echt wel. Ajax betaald altijd een stuk meer...suljemani vergeten? En veel andere spelers, zodra Ajax langs komt, gaat de prijs met miljoenen omhoog. En anderen zeggen dat is marktconform...yeah right...

18 juli 2019 om 11:15

Alinea 1: eens
Alinea 2: eens
Alinea 3: eens
Alinea 4: eens
Alinea 5: eens

Ik snap niet helemaal waarom jij op mij reageert. Bij alle statements die je maakt staat volgens mij in mijn tekst totaal niet dat ik wat anders beweer. Ik val alleen over ''heel blij'' met de verwijzing naar het wegkapen van talenten. Clubs zijn helemaal niet blij als de beste talenten weggelokt worden.

18 juli 2019 om 12:07

myajaxforever

De grow-up bal kan makkelijk teruggekaatst worden naar je. Omdat een Twentesupporter reageert vind je het logisch om over het wanbeleid van die club te beginnen? Ik zie geen verband, maar scoort zeker makkelijk dus blije jij.

Verder lijk je te weten dat supporters van onze club niet kritisch zijn (geweest) naar onze eigen directie en bestuur vroeger en nu? Wauw, gewoon wauw. Meer onzin kun je niet verkondigen aangezien juist onze supportersschare heel erg kritisch is en dat ook regelmatig uit met spanddoeken e.d. Halve waarheden maar ook hier geldt; lekker makkelijk scoren.

Overigens heb ik sympathie voor Ajax, aangezien ik veel vrienden heb die voor Ajax zijn en vanuit het Oosten tweewekelijk naar Amsterdam gaan, ik heb dus geen aversie jegens Ajax, voordat me dat verweten wordt.

18 juli 2019 om 12:13

Deveste

"arogantie ten top natuurlijk weer. Clubs moeten blij zijn als hun beste talenten worden weggekaapt uit de jeugdopleiding, omdat ze dan uiteindelijk een solidariteitsbijdrage krijgen? Te absurt voor woorden. Een klap van de molen heeft deze man gehad."

Zou zo een uitspraak van Munsterman geweest kunnen zijn. Die maakte er ook een gewoonte van om feiten zo te verdraaien dat hij ze in zijn voordeel kon gebruiken.

Zo zie je maar weer waar een incidenteel goed jaar naar toe kan leiden. Geld maakt geld zo is het gezegde, heeft alleen niets met beleid te maken. Nu maar hopen dat de opvolgers hetzelfde niveau hebben en of al klaar staan uit de eigen jeugd, dat is beleid, structureel aanhaken. Mocht Neres blijven en succes blijft uit dan moet je eens kijken wat er met zijn transferwaarde gebeurt!

18 juli 2019 om 09:49

Incidenteel goed jaar? Door het beleid wat Ajax heeft gevoerd sinds de revolutie is dit gebeurd. Door de 4 kampioenschappen op een rij, 4 x dus CL door Frank de Boer, toen werd er heel zuinig beleid gevoerd. Er is een buffer opgebouwd, dat spelers dat voor veel worden verkocht, dat is ook bijhorend factor. Maar je kan niet zeggen door alleen afgelopen seizoen! Wat je wel kan zeggen, is door het afgelopen seizoen is er 250 miljoen binnengekomen, dat er een gat is geslagen

18 juli 2019 om 09:49

Als je de financiele staat van Ajax een incident noemt obv vorig jaar, dan heb je heel wat informatie gemist. Ik zou de jaarcijfers van de afgelopen jaren er eens bij pakken, dan zal je zien dat het al langere tijd heel erg goed gaat en daar is vorig jaar nog eens bovenop gekomen.

18 juli 2019 om 09:56

Allemachtig zeg. Waar komen zulke nonsens als dat van jou en DeVeste toch vandaan. Jaloezie? Hoop dat het in elkaar stort? Moeten we weer met alle Ajacieden reageren omdat er in 2 berichten weer alinea's vol kul geschreven wordt. De huidige stand van zaken komt voort, zoals je zelf ook heus wel weet, uit beleid. Sterker nog, het volgens jou incidentele jaar, komt voort uit het beleid wat daarvoor gevoerd is. Door opstapeling en opvoering van het eigen vermogen konden ineens spelers als Tadic en Blind gehaald worden, hun salarissen betaald worden, en salarissen van belangrijke spelers opgehoogd. Het afgelopen succesvolle jaar is het gevolg van goed beleid, niet een uitschieter die er ineens vanuit het niks was.

Hahah, wij van wc-eend...
Overmars doet nu net alsof hij graag extra betaalt om het Nederlandse voetbal te helpen, maar dat is natuurlijk de grootste bullshit. Overmars onderhandelt ook gewoon om de laagste prijs te krijgen

18 juli 2019 om 09:58

Ja dat zegt 'ie ook niet he. Wat' ie wel zegt is dat Nederlandse clubs in transfersom altijd even omhoog gaan als Ajax aan klopt. En dat dat bedrag nu wel afgetikt wordt door Ajax om te kunnen schakelen en de banden goed te houden.

18 juli 2019 om 10:00

Hahaha wij van wc eend? Begrijpend lezen maat! Hij geeft alleen aan, dat Ajax meer moet betalen dan andere eredivisie clubs, United bijvoorbeeld moet dat ook doen. Zodoende komen er iets meer centjes bij en hebben die clubs er ook profijt van. De laagste prijs, ik vind Marc Overmars wel altijd marktconform of iets hoger betalen dan normaal hoor. RKC en willem2 hebben net zoveel gehad als hun begroting. Dat is veel meer dan als ze een transfer bedrag hadden gehad

Dat er bij Ajax zoveel geld binnenkomt is juist niet goed voor de Eredivisie. Het is niet gezond om zoveel te verdienen tov de rest en het gat wordt steeds groter. Ik heb er overigens wel bewondering voor, daar niet van. Ze hebben het netjes gedaan in de Champions League en daarnaast dusdanig goed gescout (en die spelers aangetrokken) dat ze nu voor torenhoge prijzen de deur uit lopen. Verder nog een tip voor Overmars; blijf nederig en wordt niet zo arrogant. Alsof de rest van Nederland blij moet zijn dat jij ze leeg rooft a la Bayern en Juve. Verder hoop ik niet dat Ajax een monopolie positie krijgt a la Bayern, Juve en PSG. Dat is voor niemand leuk, ook niet voor de Ajax supporters

18 juli 2019 om 12:29

wazza

"alsof de rest van Nederland blij moet zijn dat jij ze leeg rooft a la Bayern en Juve. "

Je kunt niet worden beroofd van iets dat niet van jou is. En de slavernij is al meer dan 150 jaar geleden afgeschaft waardoor dat al helemaal voor mensen geldt. Als jij iemand van diefstal beschuldigt omdat hij iets doet wat helemaal niets met diefstal te maken heeft, ben je gewoon een lasteraar. Een voetbaltalent dat nog geen contract heeft, is vrij om te gaan en te staan waar hij wil en heeft het volste recht om van dat recht gebruik te maken om zijn opleiding ergens anders te vervolgen als hij denkt dat dat beter voor zijn toekomst is. Het is sowieso stompzinnig om een club daarvoor verwijten te maken terwijl het de ouders zijn die de uiteindelijke beslissing nemen en als enige dat recht hebben. De verwijten aan het adres van Ajax zijn sowieso bespottelijk omdat minder dan 10 procent van de talenten die in de opleiding zitten het eerste elftal haalt, terwijl die andere 90 uiteindelijk bij andere BVO s terecht komen, de meeste in Nederland. Ajax levert veel meer talenten af aan het betaalde voetbal, dan ze er weghaalt, waardoor er bijna geen BVO in NL is, die geen spelers in de selectie heeft die niet (deels) bij Ajax zijn opgeleid. De meeste reacties zijn nog hypocriet ook omdat iedere club hetzelfde doet al dan niet op een ander niveau en er geen club is waar de hoofd jeugdopleidingen de talenten zelf verwekt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren