Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajacied Borna Sosa goud waard voor juichend Kroatië; remise bij Wales - Turkije

Laatste update:

Kroatië heeft zich dinsdagavond definitief verzekerd van een EK-ticket. De ploeg van bondscoach Zlatko Dalic had een overwinning nodig om niet afhankelijk te zijn van het resultaat bij Wales - Turkije en slaagde in zijn missie: 1-0. Ajacied Borna Sosa was bij de goal van Ante Budimir van grote waarde door met een scherpe voorzet voor de assist te zorgen. Wales moest winnen van Turkije om kans te houden op directe EK-kwalificatie en leek lang op weg naar een 1-0 zege, totdat Yusuf Yazici vanaf de stip voor de einduitslag tekende: 1-1. Kroatië gaat zodoende met Turkije mee naar het EK 2024.

Kroatië - Armenië 1-0
Kroatië had vooraf twee punten meer dan Wales, al hadden de Britten wel het betere onderling resultaat. Kroatië wist dus dat een gelijkspel tegen Armenië onvoldoende zou zijn als Wales tegelijkertijd zou winnen van Turkije. De Kroaten, met Sosa, Josip Sutalo en Luka Ivanusec in de basis, waren in het Maksimir Stadion in Zagreb direct de bovenliggende partij. Veel meer dan hoekschoppen kreeg de thuisploeg echter niet.

De kansjes kwamen langzaam maar zeker toch voor Kroatië, dat via Marcelo Brozovic en Budimir gevaarlijk werd met kopballen. Beide kansen werden onschadelijk gemaakt door goalie Ognjen Cancarevic. Na een half uur werd ook Armenië gevaarlijk via Kamo Hovhannisyan, die lijdzaam toezag hoe Dominik Livakovic uitstekend redding bracht. Vlak voor rust was het alsnog raak voor de nummer drie op het afgelopen WK. Sosa plantte zijn voorzet precies tussen de verdediging en de doelman van de Armenen, en daar maakte Budimir dankbaar gebruik van met zijn hoofd: 1-0.

De spits van Osasuna dacht vlak na rust zijn tweede treffer van de avond te maken. Dit keer ging het feestje niet door, daar hij een overtreding had begaan in de aanloop naar zijn goal. De Kroaten slaagden er niet in om de tweede goal te maken en dus was één tegengoal nog altijd genoeg voor uitschakeling, daar Wales op dat moment met 1-0 leidde tegen Turkije. Die dreiging uitte zich onder meer bij een poging van Styopa Mkrtchyan, die zijn schot nog maar net geblokkeerd zag worden. Aan de andere kant kreeg ook Sutalo een kans. De Ajacied kopte naast. De spanning was er nog wel in de slotfase, maar Kroatië hield stand en plaatst zich zodoende voor het EK.

Wales - Turkije 1-1
Wales wist wat het moest doen om kans te houden op directe EK-kwalificatie: winnen. Bondscoach Robert Page zal dan ook ongetwijfeld tevreden hebben toegekeken toen zijn ploeg al in de zevende minuut op voorsprong kwam. Neco Williams sneed vanaf de linkerkant naar binnen en schoot onberispelijk raak in de verre hoek: 1-0. Wales bleef na de goal de bovenliggende partij en claimde tot driemaal toe een strafschop, zonder het voor Wales gewenste resultaat.

Bondscoach Vincenzo Montella, die zijn ploeg in het weekend nog zag winnen van Duitsland (2-3), was ontevreden en wisselde na een half uur al tweemaal. Turkije kwam in het slot van de eerste helft wat meer aanzetten. Echter schoot Kerem Aktürkoglu naast en werd een poging van Abdülkerim Bardakci ternauwernood geblokt door een verdediger.

Vlak na rust kreeg Wales via Brennan Johnson een grote kans op de 1-1, ware het niet dat Ugurcan Çakir uitstekend redding bracht. Wales, dat in de tweede helft wist dat Kroatië met 1-0 leidde, zag Turkije na rust wat meer aanvallende intenties tonen. Twintig minuten voor tijd wees de scheidsrechter naar de stip na een overtreding in de zestien van Wales. Yusuf Yazici ging achter de bal staan en stuurde doelman Danny Ward de verkeerde hoek in: 1-1. Beide ploegen kregen daarna nog kansen. Zo schoot Yusuf Sari tegen de lat en werd een treffer van Johnson aan de andere kant afgekeurd wegens buitenspel. Gescoord werd er niet meer. Wales maakte via de play-offs nog wel kans om het EK te halen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Flink geholpen door de arbiter vandaag, laat voor mij persoonlijk een zure nasmaak achter. Die twee overtredingen van Samet zijn natuurlijk penalty’s, hoe hij niet eens eentje heeft gegeven is mij een raadsel. Afijn, goed verdedigd en de punt gestolen. Eindelijk gaan we naar een eindtoernooi als eerste in de groep.

21 november 2023 om 22:52

Ik begrijp ook niet wat die Samet bezielt om zo´n sliding te gaan gooien alsof het niks voorstelt. Je bent geen Maldini ofzo dat je met 100 procent precisie alleen de bal kan raken. Hij haalt doodleuk alleen de speler zelf neer. Scheids heeft ons inderdaad goed gematst.

21 november 2023 om 22:56

Die Samet heeft ook het voetbal iq van een baksteen... Snap niet dat die jongen überhaupt nog wordt opgeroepen.

Ik probeer echt te snappen wat voor speler Kerem is. Speelt zo bijna al zijn wedstrijden dramatisch, maar toch heb je ergens een gevoel dat die dan toch belangrijk kan zijn.. heel apart.Als ik de keuze had, had ik die pingel naast geschoten haha Pot 3 is gunstiger als Pot 2… gaan we een keer zonder formules gezeik en gestress door, is het alweer niet goed qua loting 😅Trouwens Wales had zeker 2 pingels verdiend, bizar dat de VAR niet ingrijpt terwijl die pingel van Turkije een lachertje was. Dacht even kijk ik naar een Super Lig wedstrijd haha

21 november 2023 om 22:52

Als je ook eens benoemt dat Samet die overtredingen maakt?

21 november 2023 om 22:57

Wat maakt het nou uit wie die domme overtredingen maakt. Ze hebben niet hun clubtenue aan maar spelen voor Turkije...

21 november 2023 om 23:04

Ben jou echt serieus gepikeerd, omdat ik iets schrijf over Kerem maar Samet niet benoem?? Bro Samet mag never nooit geselecteerd worden voor het nationaal elftal hij is niks waard! hoop dat je nu wel kan slapen 😀 ohja en dit geldt ook voor BAYppe kip zonder kop.

22 november 2023 om 10:14

Dit is dus het trieste van Gala fans. Ik ben niet eens voor Fener, maar Ferdi maakt een wonderschone goal en je hoort Gala fans over de lange bal van Abdulkerim praten en nu zoiets. Triest

Man man man dit was gewoon billen knijpen en een gelukje met de penalty! Montella moet niet experimenteren en vasthouden aan het team wat van Duitsland won.

Klaar mee met die kerem man. Ik erger me kapot aan hem.

Volgende keer zonder kerem en samet graag en gewoon lef hebben en beginnen met kenan yildiz. Echt verademing

Matige pot maar wel de groepswinst binnen..

De eerste helft was niet om aan te zien. Hoe die Cenk Ozkacar bij Valencia is belandt is me een raadsel want die kan er bar weinig van, in ieder geval niet op linksback.

De wissels brachten Turkije beter in het spel en die Kenan Yildiz is een yildiz (ster) in wording. Wat een talent en lef op zijn 18e, en versiert ook de belangrijke pingel voor de 1-1.

Niet Ugurcan maar Altay Bayindir maakte die reddingen Vz. Vroege keeperswissel

Laten we aub Kenan Yildiz niet teveel complimenten geven anders krijgt hij boze oog net als Arda güler.

Eindelijk na al die grijze haren die ik gekregen heb met Ek kwalificaties van Turkije nu als groepsleider door.



Dankzij de arbiter of niet, Turkije heeft hier voor het eerst zijn kwalificatiegroep afgesloten met de eerste positie, en dat is succes. Alleen het is zoooo jammer dat je dan in het jaar van succes voor het EK in de tweede pot terecht komt en mogelijk tegen moeilijkere tegenstanders van de derde pot moet spelen ipv tegen de wat makkelijkere landen van tweede pot.

Abdulkerim en verrassenderwijs ook Kaan Ayhan ontpoppen zich als de leiders van dit elftal. Jammer dat Apo Bardakci heet en geen Bardakcinho/Bardakovic anders was deze topper veel eerder ontdekt.

BAY is een topper maar niet voor de basis. Maar er is niemand anders. Kenan is een goeie maar lijkt me meer voor de vleugel. Of we moeten weer Cenk van stal halen.

Nu weer op naar de Super Lig!

21 november 2023 om 23:55

Apo Glasmaker zou het transferrecord verbreken als hij Engels zou zijn. Hij is nog niet te oud om Europees door te breken. Ben benieuwd of hij een stap gaat maken in de zomer

Hoe wordt Yazici nog opgeroepen voor NT. Kerem zn dip duurt nu wel erg lang zo..

Hopen dat Kenan en Arda nog in de basis komen

Hahha man o man. Worden we knap eerste in deze groep, wat ik eigenlijk niet verwacht had toen de poule indelingen voor de kwalificatie bekend waren, en komen we in pot 2 terecht waardoor we tegen moeilijke tegenstanders in pot 3 zullen moeten spelen. Ik hoop i.i.g. niet op een Kroatië, Nederland of Tsjechië. Geef me dan maar liever de andere 3 landen (Schotland, Slovenië of Slowakije). Ook in Pot 4 heb je tot nu toe best pittige tegenstanders.

Wordt een moeilijke opgave. Ach ja, slechter dan EK22 kunnen we het niet doen. Tenzij we 0 doelpunten scoren...

22 november 2023 om 18:44

Schotland? Meen je dat nou? Schotland is de sterkste ploeg uit deze pot. Die wil je echt niet treffen. Dat is een Wales met wel goede voetballers

Heerlijke speler die Sosa. Hij maakt zijn bijnaam weer waar. Dit heeft Sven toch heel goed gezien. Top scout.

Luka Modric gaat weer naar een groot tournooi, prachtig is dat. De beste Kroaat aller tijden. En al meer dan een decennium de beste middenvelder in Spanje. Knap gedaan hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren