Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afellay raakt in felle discussie: ‘We kunnen wel de moraalridder uithangen...’

Laatste update:

Ibrahim Afellay begrijpt de ophef over de aanstaande miljoenentransfer van Manfred Ugalde naar Spartak Moskou niet. De transfer, die FC Twente een recordbedrag oplevert, zou vanwege de oorlogssituatie in Rusland moreel dubieus zijn. Afellay vindt echter dat clubs en spelers 'niet de moraalridder hoeven uit te hangen'. "NEC haalt toch ook een speler uit Israël?", stelt hij bij NOS Studio Voetbal.

Dinsdag werd bekend dat Twente in vergevorderde onderhandeling was met Spartak Moskou, dat Ugalde de duurste uitgaande transfer ooit wilde maken. De Russische topclub betaalt in totaal vijftien miljoen euro (inclusief bonussen) voor de 21-jarige spits.

Vooral vanwege de omvang van het bedrag begrijpt Afellay de discussie niet. "Het is een recordtransfer, daar wordt de club toch ook beter van?", stelt de analist zondagavond.

Als presentator Sjoerd van Ramshorst Afellay op het morele aspect wijst, blijft Afellay bij zijn punt. "Mogen spelers nu de politieke problemen gaan oplossen? Als jij je kunt verbeteren en vijf, zes keer meer kunt gaan verdienen, kunnen we allemaal wel de moraalridder uithangen, maar dat is gewoon niet zo."

"Twente was een paar jaar geleden bijna dood. Als zij dit bedrag kunnen krijgen en de speler wil dat ook… En het is gewoon een legale constructie, toch? Dus ik begrijp de discussie niet."

Afellay vindt dat spelers, in welk land dan ook, niet de dupe moeten worden van politiek. En zo wel, moet daar eenduidig beleid in komen. "NEC haalt ook een speler uit Israël (Tjaronn Chery, gehuurd van Maccabi Haifa, red.), en dat kan dan wel. Dat is meten met twee maten."

"Spelers moeten niet geassocieerd worden met politiek. En clubs hebben de vrijheid te onderhandelen als de regels daarnaar zijn."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
29 januari 2024 om 00:09

De vergelijking van Afellay is onhandig en raakt kant noch wal. Maar zijn punt dat politiek en voetbal gescheiden moeten blijven ben ik het wel volledig mee eens. Deze transfer moet wmb gewoon kunnen.

29 januari 2024 om 00:10

En Oekraïne is geen open lucht gevangenis. Ook zijn er in Oekraïne geen inwoners die hun huis worden uitgeslagen zodat de Russen er kunnen wonen. En zo zijn er nog een groot aantal andere zaken wat deze oorlogen inderdaad nirt hetzelfde maken.

29 januari 2024 om 00:28

@ Troy010 , Oekraïne is geen openluchtgevangenis, en er zijn enorm veel verschillen in de oorlogen, maar, ter aanvulling, er worden wel Oekraïners hun huis uitgeslagen zodat de Russen er kunnen wonen. Dat is o.a. de annexatie van de Krim geweest, en hetzelfde gebeurde in meer grensgemeenten, vóór deze oorlog. Ook van Georgië knabbelen de Russen op eenzelfde manier gebied af. Je wil ze beiden niet als buur hebben, laten we het daar maar op houden.

29 januari 2024 om 01:20

Mt, klopt inderdaad, niet stil gestaan bij o.a. de Krim.

29 januari 2024 om 06:49

Natuurlijk worden er wel Oekraïeners hun huis uit geslagen door Russen. Dat hele land wordt platgelegd.

29 januari 2024 om 00:11

Jij misschien niet, maar ik wel degelijk hoor... Misschien de laatste 1,5 jaar niet, daarvoor heeft Oekraine zelf ook genoeg uitgespookt. Zij hebben zelf ook vreselijke dingen gedaan in de Donbas. Jarenlang mochten extremisten en criminelen van alles uitspoken van de corrupte overheid.

Net als China met de Oeigoeren, toch doet niemand iets tegen China. En iedereen vindt elektrische auto's zo geweldig, waarvan de kobalt/koper winning voor de batterijen de oorzaak is dat criminele bendes in Afrika rijker en rijker worden. Zo blijf je bezig!

29 januari 2024 om 00:17

Wat een onzin. Al pleegt Hamas terroristische aanslagen, Israël maakt zich schuldig aan heftige oorlogsmisdaden. Ja daag, stel dat IS vanuit Nederland terroristische aanslagen pleegt in België. Zou dat België het recht geven Nederland te bombarderen tot aan het bot? Wat een belachelijke redenatie.

29 januari 2024 om 02:34

Evangelista,

Hamas is de democratisch gekozen regering van de Gaza sinds 2006. Dezelfde Hamas waarvan de leiding zegt de gehele Gaza te willen opofferen wanneer dat zal leiden tot de vernietiging van de staat Israël. Dezelfde gasten die in oktober een geplande aanval deden en daarmee de meest bizarre lugubere shit hebben gedaan tegenover ongewapende Israëliërs (maar ook buitenlanders) jong (zelfs babies) en oud (hoog bejaarden). Gevolg van deze laffe aanval waren een slordige 1400 doden, 3000 gewonden en pakweg 250 mensen ontvoerd (wederom met oa babies en hoog bejaarden).

De reactie van Israël is natuurlijk erg vervelend voor de onschuldige burgers. Maar Hamas die geen uniform draagt, zich tussen de burgers verstopt en daarvanuit aanvallen voert is zodoende lastig te bestrijden. Er is volgens mij geen (serieuze) oorlog in onze historie waar geen onschuldige slachtoffers zijn gevallen.

En begrijp me niet verkeerd Israël is geen heiligboontje hoor. Zo hebben zij diverse fuckups begaan bewust en onbewust. In dit soort situaties zijn de consequenties natuurlijk ongekend. Wil je deze spiraal van geweld doorbreken als internationale gemeenschap dan zal er een interventie moeten plaatsvinden. Alleen dat zal waarschijnlijk nooit gebeuren. Zeker gezien het feit dat erg veel landen Hamas zien legitieme regering cq verzetsorganisatie en zodoende de aanval in oktober zien als legitiem verzet. Één van die landen is Turkije lid van de Nato, wel typisch gezien wat zij doen met de Koerden en die maar al te graag als terroristen betitelen.

29 januari 2024 om 03:31

Meer dan de helft van de inwoners, zijn 18 jaar en jonger. 70% van de inwoners van gaza was nog niet eens stemgerechtigd toen hamas aan de macht kwam. Dus ff terug naar de tekentafel omtrent “democratisch gekozen”

1200 mensen zijn er gedood op 7 oktober grotendeels soldaten of soldaten buitendienst die in Nederzettingen wonen, nederzettingen waarvan het internationale gerechtshof heeft gezegd dat die illegaal zijn. Dus ff voor de goede orde.. wat deden die mensen daar op Palestijns gebied.

“De reactie is erg vervelend” de reactie is een misdaad tegen de mensheid. Het is onacceptabel dat een land als vergelding lukraak alles plat bombardeert. Op dit moment is het 1 op 200 (voor elke hamas vechter worden er 200 burgers vermoord) met dit tempo is de hele gaza strook straks schoongeveegd van de Palestijnen.. 2.2m Palestijnen tegen over 30.000 hamas vechters.. ONACCEPTABEL!

29 januari 2024 om 07:27

Vrij belachelijke opmerking. 2006 Was meteen de laatste keer dat er gestemd werd. Dus nee je kan niet zeggen dat zij sindsdien maar even de democratisch verkozen regering zijn. Zeker door de leeftijd van veel van de inwoners van Gaza. En zoals hierboven aangegeven wordt, de reactie is ‘vervelend’??

29 januari 2024 om 17:34

Wat onacceptabel is dat jij de terreuraanval aan het witwassen bent. Je bent echt een naar persoon. Het waren vooral ontschuldige mensen die niet in nederzettingen woonden, wat een gigantische onzin. En het was de meest barbarische vorm van terrorisme. Onthoofden, levend verbranden, mensen in hun geslachtsdelen schieten, borsten afhakken, kinderen en vrouwen gijzelen.
Verder zijn je cijfers gewoon verchrikkelijk slecht, 1 op de 3 doden zijn van Hamas, dat zit ver onder het gemiddelde van 1 per 9 in urban warfare. Gewoon een gigantische leugen die je hier verkondigt, maar niemand die er iets tegen zegt. Typerend dat Lierse geen probleem heeft met deze reactie.

29 januari 2024 om 00:16

De oorlog die "Hamas zelf is begonnen" is al een aantal decennia aan de gang. De opgestelde VN regels lapt Israel gewoon san hun laars omdat ze toegang tot humanitaire middelen zoals voedsel dagen lang hebben tegen gehouden. Wat Rusland doet is absoluut niet goed, maar houd aub op met het gezwets dat Israel zichzelf mag verdedigen terwijl dit veel verder terug gaat dan 7 oktober.

Als zij Twente betalen is er weer een paar miljoen minder om in oorlog te stoppen toch 🤷‍♀️ als 't daarom gaat.
En een Ugalde moet toch lekker zelf weten of hij daar wil gaan zitten... Snap de ophef niet zo.

Geen bijster intelligente opmerking. Op zichzelf heeft hij natuurlijk een goed punt.

Maar dat maak jezelf een beetje ongedaan door roepen dat we 'niet de moraalridder' uit moeten hangen en dan tussen de regels wel een moralistisch standpunt innemen omtrent Gaza. Het heeft helemaal niets met het onderwerp te maken.

Als het juridisch kan en mag, dan vooral jezelf niet tegen gaan zitten. Het is allemaal zakelijk.

29 januari 2024 om 00:20

Hoezo moralistisch? Met alle respect - Israël maakt zich gewoon keihard schuldig aan oorlogsmisdaden. De militaire tak van Hamas vertegenwoordigt niet de Gazanen in dat opzicht. Je hoeft niet een kant te kiezen om de daden van Hamas af te keuren. Maar dan moet je niet schijnheilig doen als Israël zijnde en toegeven dat je verdomd hard oorlogsmisdaden pleegt gesteund door de VS…wie anders.

29 januari 2024 om 03:19

In welke oorlog of gewapend conflict worden geen onschuldigen geraakt? En wij, Nederland steunen Israël ook na het gedane geweld in Oktober. Iets wat wij meer dan logisch lijkt, dat soort geweld moet je nooit willen accepteren (hoewel er genoeg landen zijn die dit als legitiem verzet betitelen). Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je alle acties vanuit Israël voor lief moet nemen, vanuit Nederland wordt daar ook reactie op gegeven. Als jij een betere manier weet om vrede te krijgen en de gegijzelden weer thuis te krijgen dan hoort men dat graag.

Hamas is de gekozen regering (met steun van diverse landen), dat is de situatie.

29 januari 2024 om 07:32

Haha zeg jij nu echt: ‘als jij een betere manier weet om vrede te krijgen dan 26.000 mensen vermoorden’.

Hoor je zelf wat je zegt?

29 januari 2024 om 14:16

@lierse1997 wat vindt jij dat Israel moet doen om te gegijzelden te bevrijden? Wat vind jij een goede proportioneel antwoord op de terreur aanval? Sinds het allemaal zo simpel bij jou lijkt.

29 januari 2024 om 14:21

Ik zeg nergens dat het simpel lijkt. Tienduizenden burgerslachtoffers maken gaat het alleszins niet oplossen. Een hele generatie nieuwe hamasstrijders is gecreëerd.

Dit zijn gewoon oorlogsmisdaden. Ik herhaal het even. 26.000 Mensen.

29 januari 2024 om 17:19

9000 man daarvan zijn Hamas strijders. En wat een onzin, zijn ze in Duitsland allemaal terug gekomen als Nazis na Dresden? Gigantische nummers komen omdat Hamas zich achter hun bevolking schuilt.

Je zegt nergens dat het simpel lijkt, dat dat het niet gaat oplossen, maar toch zet je het simpel neer en weet je wel wat het niet gaat doen. Lekker makkelijk. Je weet dat de oorlog stopt als Hamas die gegijzelden terug brengt? Dat er geen een Palestijnse burger zou vermoord zijn als zij niet waren begonnen?

Wat vind jij proportioneel? Moet Israel Gaza binnenvallen en hooden afhakken, kinderen laten kijken terwijl papa's arm word afgehakt en dan levend verbranden, moeten ze vrouwen verkrachten en dan gevangen nemen.

29 januari 2024 om 19:34

Haha kom op. Dan zijn het dus nog steeds 17.000 (!!!!) burgerslachtoffers. Sowieso is het echt ridicuul te doen alsof er een verschil is tussen hoofden afhakken en mensen aan stukken blazen met bommen.

Praat geen waanzin goed.

Afellay heeft volledig gelijk in mijn ogen! Het beste zou zijn om politiek en voetbal gescheiden te houden en dus de transfers van en naar Rusland en Israël gewoon toe te laten. Als je dan besluit wel moeilijk te gaan doen bij transfers met Rusland dan moet je dat zeker ook doen met de bezetter Israël die al 70 jaar bezig is om land in te pikken. Je moet maar eens googlen naar de landkaart van Israël in 1946 en de huidige kaart van Israël. Om het dus niet te complex te maken zou ik voetbal en politiek gescheiden houden zoals Afellay zegt maar zeker niet gaan meten met 2 maten zoals op dit moment in Nederland HELAAS door velen WEL gebeurt!!

Stel dat Rusland Palestina was binnen gevallen of welk moslim gezind land dan ook, dan moet je eens zien hoe snel de ridder uit Afellays moraal tevoorschijn komt.

Daarnaast valt er niks te scheiden. Politiek in deze vorm ligt uitermate gevoelig. Er wordt ook niet met twee maten gemeten zoals hier wordt beweerd. Oekraine is een bondgenoot van Nederland, net zo als Israel dat is. Dus staan wij als land achter deze landen, en steunen we ze en volgen we sancties op die er opgelegd worden. Zolang er op politiek niveau er geen oordeel is gevelgd of Israel nu wel of niet buiten de perken gaat blijf die steun onvoorwaardelijk. Daar kunnen wij als burgers heel wat van vinden, maar dat is nu eenmaal politiek in zijn grootste vorm.

Ik sta er eigenlijk niet van te kijken dat Afellay het weer eens niet snapt. En over moraalridders gesproken....

29 januari 2024 om 02:12

Hij heeft gewoon een punt. Politiek en sport scheiden .. Rusland word overal geboycot op sportgebied en Israël mag overal aan meedoen .. beide hebben een stuk land ingenomen en beide moorden er op los .. je kan niet zeggen van die wel en die niet. Trek 1 lijn. Ik vind dat je sporters sowieso hier niet mee mag straffen tenzij ze banden hebben met de politiek. En van wat ik begreep is spartak niet in het bezit van de staat en is de transfer recht geldig. Goed dat hij ( ibi ) juist aangeef van laten we nou niet die discussie voeren

Ach eens dat politiek buiten moet worden gesloten, maar wat vele het verkondigen is onzin. Israel heeft het recht zichzelf te verdedigen tegen de terreur aanval van 7 oktober. Hamas is ermee begonnen en verspeelt verstoppertje in de tunnels die gemaakt zijn van al het geld dat voor i infrastructuur en vordering van de Palestijnen is gemaakt. Idioot dat niemand in deze reacties noemt dat er nog 136 gegijzelden vast zitten, vrouwen en kinderen die worden verkracht en mishandeld. Altijd hetzelfde liedje. Oorlog beginnen verliezen en dan janken. Er gaat genoeg fout over en neer. Als de Palestijnse leiderschap gewoon zich erbij neerlegt dat twee Staten moet gebeure dat Israel nooit ophoudt te blijven bestaan en dat ze de zoveelste vredesverdrag moeten tekenen dan kan je een geweldloze toekomst bouwen. Maar dat kan niet. Kijk maar wat er in dat onderwees zit. Ach moeilijk te o der handelen met mensen die denken dat ze naar hemel gaan als ze zichzelf opblazen en Joden vermoorden. Ik haat de Israëlische regering van nu maar een andere regering had niks anders kunne doen je laat je land niet binnenvallen en mensen gijzelen zonder iets terug te doen. Zo bizar dat niemand meld dat die oorlog gewoon stopt als ze de gegijzelden vrij laten… maar ja, dit gaat nooit gebeuren want dan hebben de leiders van Hamas die in Qatar zitten geen cashcow meer. Word moe van deze gesprekken op voetbalzone, ik zit hier voor voetbal niet op Twitter of Instagram.

29 januari 2024 om 13:34

@binny je wordt er zo moe van dat je een heel onzinnig betoog houdt, die meer vanuit onwetendheid komt dan wijsheid.

ik citeer je even:
"ik haat de Israëlische regering van nu maar een andere regering had niks anders kunne doen je laat je land niet binnenvallen en mensen gijzelen zonder iets terug te doen".

Alleen al in deze zin spreek je de rest van je betoog tegen. Verder ga ik niet dieper in discussie over de waarheden maar als je niet ziet dat er een genocide plaats vind en dat je dit goed gaat praten, dan vraag ik me oprecht af hoe het zit met je geweten.

29 januari 2024 om 14:14

Onwetendheid haha laat mij niet lachen man, heel makkelijk het zo bij mij neer te zetten als ontwetendheid. Ik ben hier elke dag mee bezig en ken de geschiedenis dondersgoed, maar mooie reactie. Ga een eind fietsen met je genocide.
Als Israel een genocide wou plegen zou het geen flyers droppen en belletjes plegen, vertellen welke buurten ze Hamas aanvallen zodat mensen zich kunnen verplaatsen, zou het geen aid toe laten via keren shalom en rafah port, en zou het niet hun eigen mensen in een guerilla oorlog gebied gooien om doden te verkomen maar heel Gaza plat bombarderen. Als Israel een genocide wou plegen zou niet 20% van de bevolking Arabisch zijn, mensen met alle rechten, die mee doen aan het parliament, doktoren, professoren en advocaten zijn.

29 januari 2024 om 14:34

haha.... ik weet niet waar jij je informatie vandaan haalt maar het lijkt er op dat je je informatie vanuit de Israëlische media haalt en bepaalde westerse media die in de handen zijn van de moordlustige Zionisten.
Hoe kan je goed praten, wat al 80 jaar gaande is in dat land. Vergelijk even voor de grap de landkaart van 80 jaar geleden met nu. 2mil mensen die dicht op elkaar wonen in een gebied dat iets groter is dan texel. De kindermoorden die er plaats vinden. uit laten hongeren. Ziekenhuizen en scholen bombarderen. Aangeven dat naar het zuiden moeten vluchten om vervolgens het zuiden te bombarderen. Ik zou mijn bronnen even goed nachecken als ik jou was, want daar klopt echt geen reet van.

29 januari 2024 om 17:14

@arnavut1 Nee dat weet je inderdaad niet. Wat een typerende manier om feiten weg te scharrelen. Ga jij maar verder met10 uur lang propaganda pakken op Al Jazeera.
De landkaart van welke tijd dan ook zal nimmer ooit bevestigen dat de Palestijnen hun eigen land hadden met hun eigen regering waar zij ook allemaal oorspronkelijk vandaan komen. Er zijn zeker Arabieren die er decennia lang wonen. Je weet dat Gaza en De Westbank werden geoccupied door Egypte en Jordanie tot de jaren 60 he? Toen hoorde je niemand over occupation.
Israel is zelf terug getrokken uit Gaza voor het vredesprocess en de Palestijnen daar hebben Hamas gekozen, een organisatie die staat voor het uitmoorden van alle Joden ter wereld. Dat zit in hun charter en hoor je nu ook wekelijks uit de monden van de schurken die miljardairs zijn door het geld te stelen wat voor de Palestijnse bevolking is bedoeld.
Het is niet zo zwart en wit, er gaat genoeg fout aan alle kanten en er zijn zeker genoeg gevallen waar je Israel zwaar in mag en moet bekritiseren, maar het neemt gestoord vormen aan en uiteindelijk moet je tot een compromis komen. Israel heeft dat 6 verschillende keren voorgesteld en elke keer zijn het de Palestijnen die de voorstellen weg gooiden. Abbas heeft ook toegegeven dat dat heel dom is geweest in 2008 bijvoorbeeld.
Moordlustige zionisten, laat mij niet lachen. Typerende propaganda om Zionisme een vies iets te laten maken. Zionisme betekent dat Joden het recht hebben tot vrijheid, vrijheid van meningsuiting en een eigen land in het land van hun voorvaders. Dat betekent niet dat dat niet het geval is voor Arabieren, maar dat is ook duidelijk aangezien 20% van de bevolking Arabisch is met alle rechten. Moeten wij even kijken wat er is gebeurt met de 1 miljoen Joden die voor Israel in Arabische landen woonden? Waar zijn die Joden? Waarom worden rabijnen in elkaar geslagen in Londen en DC? Waarom moet mijn nichtjes naar school met zwaar gewapende mensen erbuiten, waarom worden Joodse winkel vernield, worden feestdagen en het aansteken van de menorah op chanoeka verstoort. Het is allemaal hetzelfde liedje. Er gaat genoeg fout, het is een oorlog, maar rot op met je slappe verhaaltjes zeg.

Het goedpraten van Hamas en hun een vrije hand geven is gewoon gestoord het zijn de meest brute wezens op de aarde. Neefje van een meisje dat bij me broer in de klas zit is onthoofd in Israel, z'n hoofd meegenomen naar Gaza hebben ze op de open markt proberen te verkopen en werd gevonden in een vriezer gestopt.

Bekijk het onderwijs alleen al, daar zit zoveel agressie in en verheerllijken van geweld naar Joden. De reden dat er geen vrede is en je geen 2 staten hebt is omdat de Palestijnen alleen maar leren dat zij vrij zijn als heel Israel niet meer bestaat, tja dan krijg je problemen en intense security.

Je vraagt mij om nacheken, maar bekijk je eigen bronnen wel? Jij zal ook in je bubbeltje leven lieverd, maar denk niet dat je geschiedenis zoals ik heb gestudeerd.

Als het volgens de regels gaat , waarom is er dan nog een discussie? Het morele kompas, ja die is voor iedereen weer anders . Wat volgens de een een verzetstijders is in de ogen van een ander een terrorist .

Ben het met affelay eens, Twente krijgt een niet te weigeren bod van spartak, de speler een salaris aanbod wat niet te weigeren is, moeten idd politieke en sport maar is gescheiden houden, net als dat er geen Russische atleten meer aan de olympische spelen mogen meedoen,,wat kunnen zij er aandoen dat er oorlog uitbreekt? Tussen twee landen

Twente onttrekt geld uit Rusland, dat is toch helemaal geen enkel probleem? We mogen geen spelers kopen uit Rusland omdat het de oorlog zou financieren, waarom is het dan een probleem om er geld uit te halen? Twente volgt alle regels toch gewoon netjes?

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren