Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Afellay is een mooi voorbeeld voor hem, hij kan niveau De Jong bereiken’

Laatste update:

Ismaïl Aissati beleefde veertien jaar geleden op piepjonge leeftijd zijn doorbraak bij PSV in een Champions League-wedstrijd tegen AC Milan. De destijds zeventienjarige middenvelder wist in de jaren daarna echter niet aan de hoge verwachtingen te voldoen en verdween via onder meer FC Twente, Ajax, Vitesse en Antalyaspor langzaam uit zicht. Aissati is inmiddels 31 jaar oud en speelt sinds vorig jaar bij het Turkse Denizlispor.

De tweevoudig international van Marokko geeft in gesprek met Voetbal International aan nog steeds ‘heel trots’ te zijn op zijn prestaties in het verleden en heeft een speciaal dankwoord voor Guus Hiddink, zijn toenmalige trainer bij PSV: “Doe dat maar eens hoor, een jongen van zeventien na drie wedstrijden in de Eredivisie erin brengen. Maar het was een topwedstrijd op het allerhoogste niveau en iedereen leerde mij kennen, dat vond ik erg moeilijk. Ik kon niet met de druk omgaan”, blikt hij terug op de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen i Rossoneri.

Aissati werd daarna een grote toekomst voorspeld en werd zelfs even vergeleken met Johan Cruijff: “Zoiets gaat natuurlijk veel te ver. Goed was niet goed genoeg en iedereen, inclusief ikzelf, had steeds de wedstrijd tegen Milan in gedachten”, gaat hij verder. Hiddink zag ook dat de verwachtingen zwaar op de schouders van het talent drukten en de oefenmeester probeerde in die tijd de druk wat weg te halen bij Aissati: “Dan zei hij: ‘Ga maar lekker voetballen en doe alsof je op het pleintje bent.’"

“Ik had dat nodig, maar echte toppers niet. Kijk naar Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, het maakt ze niet uit wie de trainer is.” Aissati ziet bij zijn oude club PSV in Mohamed Ihattaren ook iemand die het in de toekomst zo ver zou kunnen schoppen: “Afellay is een mooi voorbeeld voor hem en als hij zo doorgaat, kan hij absoluut het niveau van Frenkie de Jong bereiken. Hij is zelfverzekerd, er zit een goede kop op en hij is fysiek heel ver voor zijn leeftijd, daar heeft hij in geïnvesteerd.”

Denk jij dat Mohamed Ihattaren in de toekomst het niveau van Frenkie de Jong gaat bereiken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk dat affelay niet het voorbeeld moet zijn , dat is iemand die er niet alles uit gehaald heeft, mede door zijn arrogantie en mentaliteit. Vraag maar eens bij Schalke en Barca wat ze van hem vonden met zijn instelling. Ook werd hij nauwelijks gepruimd bij NL elftal door zijn arrogante gedrag. Wel jammer want talent had hij zeker maar als dat zijn voorbeeld moet zijn dan vrees ik het ergste. Ihataren daartegen heeft wel veel talent en lijkt een goede kop op te zitten kan nog ver komen al vind ik hem een andere speler dan Frenkie. Frenkie moeten komen met de bal aan zijn voet terwijl Ihataren iets verder richting het doel van de tegenstander beter tot zijn recht komt.

28 oktober 2019 om 17:24

Qua attitude niet, maar Affelay heeft grote wedstrijden gespeeld voor Oranje. EK's en WK's.. Barcelona gehaald.. Doen niet veel hem na. Aan de andere kant heb je Ismael Aissati. Zonde.

28 oktober 2019 om 17:26

Afellay was 90 van zijn carriere geblesseerd dus weet niet waar je het over hebt? Arrogantie en mentaliteit? Zat jij in de kleedkamer bij Schalke en Barca of heb je die spelers allemaal opgebeld en even na gevraagd? flauwe opmerking hoor. Afellay was gewoon uiterst belangrijk in Oranje maar helaas is deze jongen heel zijn leven blessure gevoelig gebleven.

28 oktober 2019 om 17:41

Affelay belangrijk voor oranje? ehh hij heeft 53 Interlands gespeeld en in totaal 2600 minuten dat is ca 45 minuten per interland. Zelfs Bruno Martins Indi heeft nog meer minuten gespeeld 2700 en had daar maar 37 interlands voor nodig. Belangrijk voor Oranje betekend in mijn ogen meer dan dat.

28 oktober 2019 om 18:00

Aguerooo, het is toch algemeen bekend dat Affelay regelmatig arrogante uitspraken heeft gehad. Bij Barcelona was het meer een 14e man en heeft hij werkelijks niets gepresteerd. Bij Oranje zijn z'n goede wedstrijden ook op 2 handen te tellen. Nadien is het allemaal og erger geworden met Ibi. Dan mag je toch wel stellen dat het mentaal ook niet helemaal snor was. Bankzitter bij Stoke (zelfs in de Championship), bankzitter bij Schalke, een handje vol wedstrijden in Griekenland en nu op 33 jarige leeftijd slechter dan Rosario. Dieper kun je wat mij betreft niet zinken voor iemand met zijn talent. Want bij Psv was hij fenomenaal.

28 oktober 2019 om 18:11

Nee dat is helemaal niet algemeen bekend. Dat heeft iemand in de wereld geholpen en vervolgens gaat iedereen dat na praten. Afellay is een prima jongen en zeker een heel goed voorbeeld voor Ihattaren. En dat hij de laatste jaren niet in de buurt is gekomen van het niveau dat hij bij PSV had is ook niet gek. Je hebt geen idee wat zo'n zware blessures met iemand kunnen doen.

28 oktober 2019 om 18:57

Nl_modric allemaal leuk die meningen maar waar zijn je feiten? Werkelijk alles wat je nu uitkraamt zijn meningen. 14e man bij Barca niks gepresteerd? Weet je ook waarom? Omdat hij geblesseerd was. Goede wedstrijden in Oranje op 2 handen te tellen? Dat is wel heel overdreven en dat weet je zelf ook. De Ligt heeft geen enkele goeie wedstrijd voor Oranje gevoetbald, zullen we die ook maar afschrijven dan? Dus omdat hij heel zijn carriere geblesseerd is geweest is het ineens mentaal niet snor? Bankzitter bij Stoke, omdat hij geblesseerd was. 33 jarige leeftijd slechter dan Rosario? Weet jij uberhaupt op welke positie Afellay speelt of zijn dit ook weer een van je meningen wie compleet flauwe kul zijn?sorry maar alles wat jij uitkraamt is complete onzin en gebasseerd op meningen wie in mijn ogen alleen maar laten zien dat je enige haat richting Afellay hebt. Volgens mij is het wereldwijd bekend dat deze jongen heel z'n carriere met blessures heeft lopen klooien, dat jij daar dan niet bekend mee bent zegt voor mij genoeg over jou algemene kennis over Voetbal Niet te vergeten dat het Afellay is en geen Affelay

28 oktober 2019 om 19:36

Ik heb helemaal niets tegen Appelvlaai. Ik geef zelfs aan dat hij bij Psv fenomenaal was Jij geeft aan dat hij altijd geblesseerd was bij Stoke, maar dat is dan ook onzin. 31 wedstrijden gevoetbald in het seizoen 2015-2016 voor Stoke City. 2 doelpunten gemaakt. (wow?) 19 wedstrijden gevoetbald in de Griekse compeititie, verder dan 4 doelpunten kwam hij niet in deze armzalige competitie.. Geen 14e man bij Barcelona ? Nee, waarschijn zat hij nog verder naar achteren, want meer dan 21 wedstrijden heeft hij in 3 jaar tijd niet gevoetbald voor Barcelona. (1 doelpuntje trouwens) Sterker nog, met al zijn invalbeurten is hij niet verder gekomen dan 1200 minuten. Deze meningen (of feiten, zoals ik ze noem) staan overigens gewoon op internet. Mischien je huiswerk wat beter doen knul.

28 oktober 2019 om 20:52

Nl_modric "mischien je huiswerk wat beter doen knul. " Dat is het moment waar hij er dus niet tegen kan dat hij geen gelijk heeft. Typisch 16 jarig gedrag, hoop voor jou dat je ook werkelijk 16 bent anders begin ik toch medelijden met je te krijgen ik verzoek je toch meer research te doen voordat je onzin uitkraamt zoals je eerder deed, en je dan gewoon over te geven en bekennen dat je inderdaad compleet mis zat. Afellay is een blessuregevoelige jongen, je bent even vergeten dat Afellay bij Stoke in totaal 404 dagen geblesseerd is geweest, een periode van 234 dagen en een periode van 170 dagen, ik verwacht wel dat je genoeg verstand hebt om te weten dat je na een langdurige blessureleed je niet gelijk op je top zit? Hoop het wel voor je. Zal ik je dan ook even vertellen hoeveel dagen hij geblesseerd was bij Barca? 618 dagen met periodes van 35 dagen, 202 dagen en 381 dagen.dus beste jongen, voordat je met nog meer gemieter komt, ga eerst even op het internet een aantal feiten uitzoeken want alles wat ik van jou lees, is regelrechte onzin. Internetheld.

28 oktober 2019 om 23:05

Affelay was wel een 14eman bij barca. Hij had absoluut geen enkele kans om daar op het middenveld of op de aanvalslinie een plekje te pakken. En wat gepresteers heeft hij daar ook niet echt. Ja ik weet dat hij de champions league won. Maar je had mij kunnen ruilen met affelay en dan had dat barca nog steeds de champions league gewonnen.

29 oktober 2019 om 00:48

Maar jongen toch. Het zit wel diep bij je, zo te zien. Seizoen 03-04 en 04-05, heeft Afellay 10 wedstrijden gespeeld dus die zullen we maar niet meetellen. In het seizoen 17-18 t/m 19-20, 6 wedstrijdjes gevoetbald, die laat ik ook nog achterwegen voor je. Dan blijft er een periode over vanaf seizoen 05-06 t/m 16/17 over. Ik neem aan dat je kunt rekenen, dus dan zitten we op 12 seizoenen. In die 12 seizoen heeft hij 340 wedstrijden gespeeld. Pik daar dan nog het seizoen 11/12 en 13/14 uit (beide Barcelona), omdat hij in deze seizoenen maar 7 wedstrijdjes heeft gespeeld door blessures. Dan houdt je over 333 wedstrijden in 10 seizoenen. Dit is een lastige rekensom, maar dan zit je op 33,3 wedstrijden per seizoen dat hij heeft meegedaan. Dan kom jij aan dat hij 90!!! procent geblesseerd is geweest. Dat klopt gewoon niet maat. Dan laat ik in deze nog buiten beschouwing of hij nog goed gepresteerd heeft of niet, in de minuten dat hij wel gewoon zijn wedstrijdjes heeft meegepikt.

29 oktober 2019 om 11:13

Modric wat ben je nou dom aan het lullen, geef gewoon toe dat je fout zat. Je maakt jezelf compleet belachelijk, eerst seizoenen niet mee laten tellen omdat ie amper heeft gespeeld om daarna een berekening te doen hoeveel hij heeft gespeeld. Koekoek, even terug naar de basisschool jongen.

28 oktober 2019 om 18:56

Wat ik meest tekenend blijf vinden is dat je als net uitverkoren aanvoerder de eerste competitiewedstrijd overslaat en er dus niet bent voor je team, maar lekker naar de buurt-BBQ gaat (en dus niet eens je club bekijkt op TV).

Sommige mensen zullen het mierenneuken vinden maar ik vind dat persoonlijk wel het verschil tussen een papieren aanvoerder en echte leider/voorbeeld waar iemand zich aan op zou moeten trekken.

28 oktober 2019 om 20:25

Bbq? Over wie gaat dit verhaal,ik heb het denk ik gemist..

28 oktober 2019 om 21:16

Over voorbeeld Afellay.

28 oktober 2019 om 20:12

Na je eerste zin al opgehouden met de reat van je tekst te lezen maar wat voor onzin jij uitkraamt en waar jij dat vandaan haalt is voor mij echt een grote vraagteken. Heb jij resources dan bij Barca of Schalke? Affelay was alles behalve wat je hier boven uitkraamt...

28 oktober 2019 om 20:23

Wij kennen niemand van Barcelona en Schalke jij blijkbaar wel,geloof me oordeel pas over iemands zijn persoonlijkheid als je die gene ook echt kent,weet zeker als je afellay in het echt ontmoet dat je dan denkt aardige jongen ,dat vond ik toen ik hem ooit had ontmoet,ik dacht ook door de verhalen dat hij heel arrogant zou zijn,hij was best verlegen....

Nouuuu dat voorbeeld van matthijs de ligt mag wel worden weggelaten(voorlopig althans)
Wel mooie woorden over hiddink

Ik denk dat hij wel een hoger niveau als De Jong kan halen. Waar speelde De Jong op zijn 17e. De laatste speler die ik zo goed in Nederland heb zien spelen was Ronaldo.

28 oktober 2019 om 17:25

Het moment wanneer je doorbreekt hoeft niet per se zoveel te zeggen. Wat De Jong heeft is echt uniek en wordt niet zomaar geëvenaard. Ihattaren is een enorm talent maar om dat niveau aan te tikken is heel veel nodig.

28 oktober 2019 om 17:32

Suarez gemist?

28 oktober 2019 om 17:34

Overdrijven is ook een vak zeg. Ja, hij heeft een paar hele sterke wedstrijden gespeeld, maar ook niet meer dan dat.

29 oktober 2019 om 11:15

Daar doe je Frenkie tekort mee.

28 oktober 2019 om 17:41

Want het is een vereiste om op je 17e heel goed te zijn om de wereld top te halen? Hoe goed je bent op je 17e zegt helemaal niks over de toekomst, kijk maar naar je grote vriend Aissati.

28 oktober 2019 om 18:22

Dus jij vindt ihattaren na ronaldo de beste speler op de Nederlandse velden?

28 oktober 2019 om 19:44

Nee alleen wel de beste 17 jarige na Ronaldo naar PSV kwam.

28 oktober 2019 om 22:25

Hmm ja iedereen zijn smaak. Persoonlijk vond ik De Ligt, Van der Vaart en Aissatti iets beter op die leeftijd, maar hij is zeker top 5 bij mij.

29 oktober 2019 om 13:46

Kan best. Maar Ronaldo was op zijn 17de al een wereldtopper, in tegenstelling tot alle andere namen.

28 oktober 2019 om 20:25

Wat een kortzichtigheid. De Jong is oprecht een van de beste spelers ter wereld imo. Maar Van Dijk bijvoorbeeld ook, volgens jouw beredenering zijn er een paar duizend spelers beter dan die twee

Jammer dat Aissati zijn potentie nooit waar heeft kunnen maken. Bij PSV is het er nooit helemaal uitgekomen en ik weet nog dat hij het bij Ajax aanvankelijk ook moeilijk had. Martin Jol liet Aissati toen zelfs samen met Miralem Sulejmani rondjes lopen op de roltrap in de Arena. Uiteindelijk herpakte Aissati zich in zijn laatste seizoen bij Ajax onder de Boer en toen vond ik hem eigenlijk ook echt wel goed. De Boer had door blessures weinig keus meer en daardoor kwam Aissati weer in beeld. Hij speelde toen als vleugelaanvaller, maar deed dat gewoon prima en scoorde nog een aantal belangrijke goals. Die wedstrijd toen tegen PSV was ook echt een mooie wedstrijd: die wedstrijd was cruciaal voor het landskampioenschap en uitgerekend Aissati tegen zijn oude club die PSV de genadeklap uitdeelde door een voorzet van Aissati die in 1x het doel invloog waardoor Ajax op 1-0 kwam en daarna was het Aissati die een penalty voor Ajax wist te versieren, die Siem de Jong toen binnenschoot en daardoor Ajax op 2-0 bracht. Ajax wilde het contract van Aissati toen ook verlengen, aangezien zijn contract na dat seizoen afliep. Helaas kwamen Aissati en Ajax er niet echt uit en vertrok hij uiteindelijk transfervrij naar Turkije. Ik wist eigenlijk niet eens dat Aissati nog voetbalde, maar ik had hem ook ouder ingeschat om eerlijk te zijn. Ik dacht dat hij al een jaar of 35 was, maar hij is pas 31-jaar. Niet dat dat heel jong is, maar in principe kan hij nog wel een paar jaar mee. Geen idee hoe Aissati met zijn contract en alles in Turkije zit en ik weet ook niet of hij veel speelt en hoe fit hij is, maar als hij gewoon nog een goed niveau heeft dan zie ik hem graag terugkeren in Nederland bij een club als (uit zijn geboortestad) FC Utrecht.

Ik vind affelay geen goed voorbeeld. Affelay ging in zijn prime naar een club waar het niveau zo ongelooflijk hoog was en zijn concurrentie zo goed dat het onrealistisch was om van grote waarde te kunnen zijn voor die team.

28 oktober 2019 om 18:00

Hij gaf nog een heel belangrijke assist in de CL in zijn eerste seizoen. Viel toch redelijk vaak in en hij kreeg steeds meer minuten door zijn goede spel. Ook bij Oranje begon hij steeds meer te spelen. Tot aan zijn blessure. Toen was het afgelopen.hij was toen echt wel lekker bezig. zijn plafond heeft hij niet aangetikt, maar hij heeft zeker wel iets neergezet. Zowel in club verband als bij Oranje. Nog altijd de beste Nederlandse voetballer van Marokkaans afkomst.

28 oktober 2019 om 22:18

Vond zelf Bouhlarouz beter en ook in de jaren negentig hebben ze bij ajax een technisch uitstekende NL-Mar speler gehad (Tarik Oulida) die ik hoger heb staan.Afellay was bij psv heel goed maar viel bij Barcelona toch door de mand door als postbode de bal te bezorgen bij een medespeler en niet goed in de driehoekjes was.

28 oktober 2019 om 23:06

Een assist en invalbeurten. Ik heb dat barca op de voet gevolgd en sorry maar, meer dan een wisselspeler was het niet geworden in die team.

Ben ook geen voorstander van die eeuwige vergelijkingen, onnozel dat hij het uiteindelijk toch doet door kwaliteiten van Ihattaren te vergelijken met die van Frenkie en dat niveau wellicht kan halen. Is natuurlijk voor slechts enkelen weggelegd om de beste middenvelder van de CL te worden. Lekker laten voetballen, alles geven en zien waar het schip strandt.

Maar het is nu eenmaal zo dat spelers van AJAX meer opbrengen dan van PSV daarom moeten ze ook cl voetballen en el

Mooie foto man. Met Nesta en Ismail, mooie tijden. Hetgeen wat Frenkie en De Ligt hebben is zelfreflectie, kalmte en nuance. Dat is niet voor iedereen weggelegd om rustig om te gaan met de hectiek die op je af komt als toptalent.

Shit ik voel mij echt oud worden als ik lees dat Aisatti alweer 31 jaar oud is terwijl ik hem nog als jeugdspeler hier in de Eredivisie heb zien spelen. Als het over hem gaat zie ik nog steeds een jeugdspeler voor me. Zou denk ik best nog wel een aanwinst kunnen zijn voor vele Eredivisie clubs. Niet dat hij daarop zit te wachten denk ik.

Ik vrees voor zowel Afellay als Aissati dat Ihattaren avant la lettre een voorbeeld zullen zijn voor hén! Afellay heeft het natuurlijk prima gedaan bij Psv, maar groeide wel uit tot een ettertje en werd daarna zelfs een arrogant ettertje. Aissati intussen had helemaal niet zoveel druk op zich naar mijn idee, die kwam onder Rutten niet eens tot een basisplaats. Dat schoot hem in het verkeerde keelgat. Waar hij beter kon investeren in zichzelf en geduld op zou moeten brengen, koos hij voor een overstap naar Ajax. Daar kreeg Rutten gelijk, toen Aissati en Sulejmani hun overgewicht op de trappen van de Arena eraf moesten rennen. Aissati had gewoon geen profmentaliteit, dacht dat talent wel voldoende was en het je dan wel komt aanwaaien. Doodzonde, want zijn passing was echt ziek! Er had veel meer in die jongen gezeten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren