Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Advocaat ziet opvallende nieuwe rol voor Wesley Sneijder bij Ajax

Dinsdag, 15 augustus 2023 om 07:45Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 09:07

Dick Advocaat ziet Wesley Sneijder wel in een rol als directeur voetbalzaken bij Ajax. Dat heeft hij maandagavond gezegd bij Vandaag Inside. De 75-jarige Hagenees is van mening dat wat Sven Mislintat kan, Sneijder ook zou moeten kunnen. De oud-middenvelder kreeg onlangs te horen dat er voorlopig geen plek voor hem is bij Ajax. Advocaat denkt daar anders over.

"Ik kan me niet voorstellen dat hij assistent-trainer wordt", snijdt Advocaat het onderwerp aan. "Ik zie hem meer in een rol als technisch directeur. Wat hij (Sven Mislintat, red.) kan, kan Sneijder toch ook? Misschien nog wel beter. Uiteindelijk hebben ze het ook met Marc Overmars gedaan. Wesley heeft ook een enorme uitstraling. Hij heeft connecties en beheerst de talen. Het is alleen maar onderhandelen, hè?"

Ronald de Boer is van mening dat Sneijder 'een clubje moet gaan trainen bij de jeugd'. "Dan krijgt hij een beter beeld wat het inhoudt om coach te zijn", zegt hij bij Veronica. Frits Barend is teleurgesteld in de woorden van De Boer, zo vertelt hij in hetzelfde item. "Dat valt me tegen van Ronald. Wesley moet niet bij een kleine club beginnen. Dat is een te laag niveau voor hem. Hij moet met topspelers werken als bij Ajax, Feyenoord en PSV."

Sneijder voerde de afgelopen weken meerdere gesprekken met Mislintat, zo gaf Steijn vorige week aan. “In de tussentijd is er veel gebeurd. Dat met de supporters, wat gelukkig uit de wereld is geholpen. En er is in zijn privéleven iets ernstigs gebeurd waardoor we hem even met rust hebben gelaten. Vorige week hebben we contact gehad. Toen heb ik tegen hem gezegd dat we er zeker op terugkomen. De deur staat voor hem als ex-Ajacied en de persoon die hij is altijd open."Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door bossie)

Wel een beetje precies wat er mis is met de voetballerij nu he. De ons kent ons mensjes houden liever elkaar de hand boven het hoofdcen geven elkaar liever de baantjes (zelfs als iemand daar totaal niet geschikt voor is) dan dat ze accepteren dat er een buitenstaander (of nog erger: een Duitser!) in ons veilige voetbalbolwerkje binnendringt. Het lijkt de politiek wel. Baantjes doorschuiven en nooit écht bereid zijn om dingen anders te willen doen. Sneijder is een leuke teammanager of assistent, meer niet. Prima gozer, dat wel.

15 augustus 2023 om 07:54

Eens, hoe vaak trainers wel niet worden afgeschreven als ze geen prof/top voetballer zijn geweest.

15 augustus 2023 om 08:02

Niemand bij Veronica is ook maar enigszins kritisch richting Sneijder. Ze lopen continue te verkondigen dat Sneijder een verkorte cursus moet krijgen als record international, zeggen dat hij veel brengt qua ervaring. Maar tot nu toe brengt hij overal veel onrust, start iets voor maximaal 6 maanden en is dan weer weg of stopt ermee. Tevens ben ik op televisie ook niet echt overtuigd over zijn kwaliteiten, is net als Gijp & Andy, leuk om naar te luisteren maar je zou ze nooit serieus voor een groep zetten.

15 augustus 2023 om 08:09

Arie, helemaal mee eens. Het wordt een beetje een eng clubje wat elkaar continu de hemel in prijst. Ook zo'n advocaat die nooit wat verkeerd kon doen bij Gijp en Derksen.

15 augustus 2023 om 08:11

Hahahahaha, precies. Ik heb advocaat als coach heel erg hoog zittten, maar zat hier toch echt te raaskallen. Sneijder was een begenadigd voetballer (en record international), maar blinkt niet uit in intellect. Dan wordt hoofdcoach al lastig, laat staan technisch directeur. Laat hem maar eerst eens de opleiding bij de KNVB volgen.

15 augustus 2023 om 08:17

Fossen

Laat er bij Ajax (mislintat) en PSV (schmidt) nou net 2 Duitsers het netwerk binnen gedrongen zijn. En om Mislintats woorden te gebruiken, Schmidt heeft niet echt overperformed... en hij Mislintat zelf in mijn ogen trouwens ook niet.

Ik zie persoonlijk juist wel een omslag in de voetballerij als ik eerlijk ben. Het was erg makkelijk bij PSV om Gerets, Hiddink, Koeman en van Nistelrooy binnen te schuiven, evenals bij Ajax Frank de Boer, Edwin van der Sar en Overmars.

Met Bosz hebben zowel Psv en Ajax destijds een out-of-the-box trainer gepakt. Ajax met Steijn ook en Slot had ook niets met Feyenoord. Oosting ook niet met Twente.

In Duitsland zie je veel jonge trainers de kans krijgen.

M.b.t. Sneijder... zijn probleem is gewoon dat hij niet laat zien wat hij echt wil. De ene keer denkt hij Ihataren op het rechte pad te krijgen, de andere keer gaat hij Fortuna groot maken, dan zit ie weer bij Voetbal Inside grappen te maken en dan wil hij weer coach worden zonder cursus....

15 augustus 2023 om 08:35

@shenkie: Je schrijft hier namen weg die het wel bij de clubs heel goed gedaan hebben. Eigenlijk denk ik dat al de namen die je noemt het echt wel prima hebben gedaan na hun voetbalcarriere (hiddink het beste als coach, Vd Sar en Overmars zijn bestuurders geworden). Als je kijkt naar Overmars bijvoorbeeld, die is tijdens z'n voetbalcarriere al met zakelijke deals bezig (op het eind van z'n voetbalcarriere verdiende hij bijna meer geld met z'n vastgoed dan met z'n voetbalsalaris) en heeft eerst jaren bij GAE als hoofd technische zaken gezeten in de RvC voordat hij bij Ajax als TD aan de slag ging. Dat is toch anders dan 'zomaar voor de leeuwen gooien' op basis van alleen je voetbal CV.

Ik ben het wel met je eens dat we hier in Nederland niet te snel coaches moeten afschrijven die niet op het hoogste niveau hebben gevoetbald (of wel, maar niet geweldig). Een goede voetballer is zeker niet per definitie een goede coach.

15 augustus 2023 om 09:02

Klopt!

Of iemand het wel of niet goed gedaan zou hebben was ook niet de discussie geloof ik. van Bronckhorst is ook zo'n voorbeeld... makkelijk om het 'baantje' als trainer te geven, maar heeft het fantastisch gedaan natuurlijk.

Ik bedoel meer, m.b.t. de voorbeelden die ik noem was er altijd een rechtstreekse link naar de club.

15 augustus 2023 om 09:28

Helemaal mee eens Fossen. Ik heb respect voor de carriere van Advocaat als trainer, maar hier laat hij zien dat hij van de oude stempel is en passé is. Vooral deze uitspraak is zo nietszeggend:

"wesley heeft ook een enorme uitstraling. Hij heeft connecties en beheerst de talen."

Wat betekent het dat iemand een enorme uitstraling heeft? Als directeur voetbalzaken moet je leiding geven aan een divisie binnen de club. Je moet een scoutingsapparaat leiden en organiseren. Fijn zo'n enorme uitstraling (gaat dat over zijn welvaartsbuikje?), maar ik denk dat management kwaliteiten, organiserend talent en een oog voor de juiste prijs/kwaliteit verhouding voor een voetballer daar beter voor geschikt zijn.

15 augustus 2023 om 10:28

Ik zag en hoorde het Advocaat zeggen en eerlijk gezegd, ik keek even of alles nog wel recht hing in zijn gezicht. Onafhankelijke tv bestaat niet meer, het is bijna alsof ze hun teksten van de autocue dienen te lezen. Er zijn in de geschiedenis ook maar een paar mensen die niet uit de Randstad komen natuurlijk en we weten al lang dat er maar heel weinig mensen met het nodige verstand van leidinggeven wonen daar.
Ik snap steeds beter waarom jongere generaties geen tv meer kijken en meer in complottheorieën gaan geloven, wat een kolder allemaal.

15 augustus 2023 om 11:50

Fossens comment mag best wel een groen randje hebben. Als we het over het beleidsniveau in de Nederlands voetbalcultuur hebben, dan is dit jammer genoeg een hele scherpe samenvatting.

Gaat hij hem met Overmars vergelijken haha. Sneijder moet je weg houden van dat soort belangrijke functies. Sterker nog je moet hem helemaal weghouden. Laat hem eerst maar eens ervaring op doen bij een kleine club. Magoed daar voelt hij zich natuurlijk te goed voor.

15 augustus 2023 om 07:57

Mensen zoals Advocaat en vooral slijmballen als Barend verpesten juist zo een Sneijder.

RdB zegt het goed, laat hem onderaan beginnen en dan verder kijken.

De een wil hem gelijk belangrijkste rol geven bij Ajax en de andere gelijk top 3.


Hou op. Sneijder was een geweldige voetballer alleen na carriere gewoon waardeloos..

15 augustus 2023 om 08:09

Advocaat is toch nog een beetje voor Feyenoord en PSV denk ik. Anders ga je dit soort onzin niet uitkramen.
Ik hoop dat ze bij Ajax zo'n jongen daar neerzetten, ben er van overtuigd dat het volledig mis gaat

15 augustus 2023 om 11:54

In alle eerlijkheid, Sneijder heeft in de afgelopen jaren tig richtingen uitgeprobeerd. Overal is hij net na het begin alweer afgehaakt. Zelfs al haat je Ajax en wil je ze intern ten onder zien gaan, dan is Sneijder niet je paard van Troje. Enige wat hij zal doen is door de poort komen en direct bij de eerste hobbel ruzie maken en weer vertrekken. In de media wordt het waarschijnlijk uitvergroot, maar voor een organisatie heeft het weinig tot geen impact.

15 augustus 2023 om 09:11

Overmars had inderdaad ook helemaal niets bij GA gedaan, maar begon direct bij Ajax. Ach ja zo werkt het vaak. Ons kent ons.

Ik denk dat Advocaat een beetje te licht denkt over wat een TD. Tijdens zo'n onderhandeling moet je ook zinnige dingen zeggen en weten waar je over praat. Ook moet je zakelijk en niet uit emoties handelen.

15 augustus 2023 om 08:02

Kom op, zo moeilijk is dat scouten en halen van spelers niet toch? Een echte voetbalman ziet na een paar beelden al dat een speler als Pratto een beer van een spits is die je absoluut moet halen. Groot gelijk die advocaat

15 augustus 2023 om 08:26

Siepie. Dat is het dus wel. Gaat er niet om dat je ziet welke spelers wel of niet goed zijn (daar heb je als het goed is je scouting voor), maar het gaat erom dat je de juiste deal sluit. Zo'n Sneijder met 0 ervaring wordt natuurlijk opgelicht waar die bij staat en heeft dan zelf het idee dat die de deal van zijn leven heeft gesloten. Echt totaal ongeschikt voor deze functie. Heeft helemaal niet de rust om altijd scherp na te denken. Die gaat met geld smijten om te laten zien richting de andere technisch directeur dat hij de langste heeft.

15 augustus 2023 om 08:36

Ik haal nota bene Pratto aan, dus ik dacht dat het sarcasme er wel redelijk dik bovenop lag. Ik zou Sneijder nog niet de verantwoordelijkheid over de fanshop geven als ik Ajax was, laat staan over de gehele organisatie

15 augustus 2023 om 08:44

Ik snap niet dat jullie dit niet zien zitten. Mij lijkt het een heel goed plan om Sneijder directeur van Ajax te maken. Ik zou het zelfs wel aandurven om hem een carte blanche te geven én een contract voor onbepaalde tijd. Zoveel vertrouwen heb ik in hem!

15 augustus 2023 om 10:50

Sneijder als rechterhand van Sven, je verdubbeld (minimaal) je netwerk en Sneijder kan ruiken aan wat het technische gedeelte precies inhoud, mits hij dat ambieert natuurlijk.

15 augustus 2023 om 11:40

@jeweit,, En dan vertrekt hij na twee weken weer als blijkt dat hij in die rol daadwerkelijk moet werken en in zichzelf moet investeren.

15 augustus 2023 om 12:00

@siepie: Waarom zou Sneijder moeten werken? Hij is record international, hij weet alles al. Jezus kon lopen op water, water veranderen in wijn. Sneijder kijkt je aan en je kan al voetballen. Champions league spelen? Vraag Sneijder om z'n zegen en je hebt het.

15 augustus 2023 om 13:03

Laat hem maar eerst eens beginnen in die functie bij zijn Utrecht

Denk ook dat ik meer op de lijn van De Boer zit dan die van advocaat. Directeur voetbalzaken is misschien wat veel van het goede als startersfunctie

"ik zie hem meer in een rol als technisch directeur. Wat hij (sven Mislintat, red.) kan, kan Sneijder toch ook? Misschien nog wel beter. Wesley heeft ook een enorme uitstraling. Hij heeft connecties en beheerst de talen. Het is alleen maar onderhandelen, h�"

Haha, hou op hoor. Het is alleen maar onderhandelen? Mislintat zet lijnen uit van hoe Ajax er uit moet zien, heeft zelf ook een enorm oog voor talent en moet daarnaast de gehele voetballende tak van Ajax managen. Die zit echt niet alleen maar aan de onderhandelingstafel. Huntelaar heeft ook alles waar Advocaat het over heeft, maar dat ging vorig jaar ook niet zo lekker.

Hartstikke mooi als Sneijder weer een functie bij Ajax mag bekleden, maar geef hem eerst maar eens een kleine klus om zich te bewijzen.

Dit was als grapje tussen de regels door bedoeld.. Ik heb de uitzending gezien gisteravond. Dat het hier dan weer als een serieuze uitspraak wordt neergezet verbaast me best erg.

Advocaat heeft echt geen flauw benul wat een technisch directeur allemaal moet kunnen, wat een aanfluiting. En zo’n Genee die daar niets van durft te zeggen. Dat programma is echt niveau nul

En Sneijder met de miljoenen van Ajax laten werken?? Dan ben je echt helemaal van de pot gerukt.

Meneer advocaat op basis waarvan zou Sneijder een goeie TD zijn, ? Omdat u zo fijn met hem aan tafel zit in een voetbal praat programma? Onze huidige TD heeft zijn sporen verdiend bij clubs als Dortmund Arsenal en Stuttgart, daar heb ik heel wat meer vertrouwen in dan in u tafelgenoot, die zins hij gestopt is met voetballen nog niks heeft gepresteerd, en ook nog nooit dingen heeft afgemaakt waar hij aan begonnen is.

Strak plan! Dan kan Sneijder van binnenuit Ajax helemaal ruïneren Die is voor die functie veel te incompetent voor

Mooi om te zien dat alle reactie hier op VZ, Sneijder in geen enkel rol zien zitten maar zijn vriendjes van de TV / voetbal zien dat wel. Het is jammer dat niemand, echt de waarheid tegen Wessie durft te vertellen. @Wes, wees blij dat je kon voetballen. Zonder voetbal had je waarschijnlijk ergens gewerkt waar je lichamelijk arbeid voor moet leveren. Zoals je zelf ook weet, was je geen kanjer op school en vind je leren maar niks. Doe het jezelf niet aan. We weten allemaal hoe het gaat aflopen. Binnen de kortste keren, gooi je de handdoek in de ring en kotst iedereen je nog meer uit.

15 augustus 2023 om 09:55

/zonder voetbal had je waarschijnlijk ergens gewerkt waar je lichamelijk arbeid voor moet leveren./

Is hier iets mis mee dan?

15 augustus 2023 om 18:17

Nee dat zeg ik toch niet :-)

Was Sneijder geen assistent bij dat amateurclubje uit Utrecht van hem? Waarom is hij daar eigenlijk gestopt/vertrokken?

Ik heb de uitzending niet gezien, maar meent Advocaat dit of maakte hij een grapje. Want Advocaat en Sneijder kunnen het dan best goed met elkaar vinden, Dickie is niet helemaal op zijn achterhoofd gevallen. Ik zie niets in Sneijder wat bij mij de indruk wekt dat hij ergens als TD aan de slag zou gaan en volgens mij weet Dick ook wel dat Sneijder andere "kwaliteiten" heeft.

15 augustus 2023 om 18:18

Ja, hij maakt een grapje.

Ok dus advocaat hoeven we ook al niet meer serieus te nemen. Sneijder is niet intelligent genoeg om TD te zijn. Mensen denken echt dat dat een baan is die iedere oud voetballer zo ff kan aanpakken.

Advocaat moet misschien eens iets minder drinken. Elk normaal persoon kan zien dat Sneijder beter in een serie als Mocro Maffia kan spelen dan serieus met het bedrijfsleven bezig te zijn.

Voetballers direct na hun carrière TD maken gaat vaker fout dan goed. Joris Mathijsen is gedegradeerd met Willem II, Mark-Jan Fledderus stond aan de basis van de degradatie van FC Groningen en Huntelaar maakte afgelopen seizoen onderdeel uit van het technische team bij ajax. Het is gewoon een erg moeilijke functie die je niet zomaar kunt omdat je goed was in een sport. Natuurlijk zijn er voetballers die geschikt zijn voor een rol als bestuurder maar waarom zou ajax het risico nemen om dat uit te testen? Overmars heeft ook eerst buiten het voetbal en bij Go Ahead Eagles laten zien dat hij weet wat die doet.

Er is helemaal niks mis met niet direct bovenaan beginnen. Sneijder lijkt nu al een paar jaar passief te wachten totdat er een grote club voor hem komt. In tijd had die ookal een CV op kunnen bouwen en kunnen laten zien dat hij capabel is. Van buitenaf krijg je het gevoel dat Sneijder wel de functie wil maar er niet keihard voor wilt werken.

Advocaat is hier echt niet serieus te nemen, Sneijder heeft niks maar dan ook helemaal niks laten zien om ook maar in de aanmerking te komen voor TD. Bij elke club waar hij mee in gesprek is geweest is het voortijdig stopgezet (Den Bosch, Fortuna etc.)

Ik hoop dat Ajax hem echt ver weg houdt van de club want die gaat alleen maar schade aanbrengen

Advocaat die weer is veren in de reet van Sneijder stopt haha. Wat heeft die man allemaal gedaan dan om hetzelfde te kunnen als Mislintat? Volgens mij helemaal niks. Die kerel is alleen maar lui en wil alleen maar de regels veranderen om het voor hemzelf makkelijker te maken. Het moet wel is een keer klaar zijn met Sneijder en zijn bijzondere maniertjes. Een Van Persie bijvoorbeeld doet hartstikke zijn best om trainer te worden. Die begint ook gewoon onderaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax183
10.Excelsior16-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. de GraaffKeeper00
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper70
G. RulliKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

798 fans
Middenvelder, 39 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Al Gharafa 11 6 2 1
2017/2018 Al Gharafa 11 9 2 0
2017/2018 OGC Nice 5 0 0 0
2016/2017 Galatasaray 28 5 5 0
2015/2016 Galatasaray 25 5 11 0

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren