Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Advocaat kan Tsjechische selectie voor EK alvast goed bestuderen

Laatste update:
/

Bondscoach Michal Bílek van Tsjechië heeft zijn selectie voor het EK in Polen en Oekraïne al zo goed als rond. De keuzeheer heeft 24 spelers opgenomen in de voorselectie en er hoeft alleen nog maar een keeper af te vallen, want er zitten vier doelmannen in de selectie.

Chelsea-sluitpost Petr Cech is de onbetwiste nummer één in het doel van de Tsjechen, dus Jan Lastuvka, Jaroslav Drobný en Tomás Grigar zijn de keepers die moeten vrezen voor hun plek. De bekende namen in de selectie zijn Tomás Rosický van Arsenal en Galatasaray-spits Milan Baros.

De Tsjechen, die in de play-off voor plaatsing voor het EK afrekenden met Montenegro, nemen het op het EK op tegen Griekenland, Rusland en Polen. Op 8 juni speelt de ploeg van Bílek voor het eerst, als het Rusland van bondscoach Dick Advocaat de tegenstander is.

De voorlopige selectie van Tsjechië:

Doel: Petr Cech (Chelsea), Jan Lastuvka (Dnjepr Dnjepropetrovsk), Jaroslav Drobny (Hamburger SV), Tomás Grigar (Teplice)

Verdediging: Frantisek Rajtoral (Viktoria Plzen), Roman Hubnik (Hertha BSC), Tomás Sivok (Besiktas), Michal Kadlec (Bayer Leverkusen), Daniel Pudil (Cesena), Theodor Gebre Selassie (Slovan Liberec), David Limberský (Viktoria Plzen), Marek Suchy (Spartak Moskou)

Middenveld: Tomás Rosický (Arsenal), Jaroslav Plasil (Girondins Bordeaux), Jan Rezek (?northosis Famagusta), Daniel Kolar (Viktoria Plzen), Petr Jiracek (VfL Wolfsburg), Milan Petrzela (Viktoria Plzen), Vaclav Pilar (Viktoria Plzen), Tomás Hubschman (Shakhtar Donetsk)

Aanval: Milan Baros (Galatasaray), David Lafata (Jablonec), Tomás Pekhart (1. FC Nürnberg) en Tomas Necid (CSKA Moskou).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vraag me eigenlijk af hoe groot zijn motivatie nog is nu hij al voor PSV heeft getekend. Ik kan me indenken dat hij toch een beetje rancune heeft tegenover de Russen omdat hij wel degelijk wou bijtekenen daar.

14 mei 2012 om 14:30

de motivatie zal er wel zijn hoor, hoe verder hij komt hoe hoger de bonus en dat wil dickie nog wel even opstrijken kan hij helemaal met een gerust gevoel naar Nederland komen.

Het is niet meer wat het geweest is. Al komt het er wel weer aan. Zitten een paar goeie talenten tussen.

Toch een matige ploeg hoor. Het had voor de Tsjechen in 2004 echt moeten gebeuren, toen waren ze onbetwist het sterkste elftal. Deze ploeg zou ik dolgraag tegenkomen in de kwartfinale. Cech is top, maar voor de rest is het op Europees niveau toch tweede garnituur en spelers van subtopclubs. Lopen wel een aantal aardige talenten in, maar voor hen zal dit nog te vroeg komen. Ik zie ze eerlijk gezegd in de groepsfase afvallen. Samen met Polen, Griekenland en Ierland toch de zwakste broeders op het eindtoernooi.

14 mei 2012 om 14:31

Eens met babinho, matige ploeg, beetje vergane glorie met Plasil en Hubschman, ze moeten het hebben van Rosicky, Baros en Cech als sterkhouders.

Gaan naar mijn idee met Griekenland strijden om de 3e plek, verwacht Rusland 1e in de poule met als nummer 2 Polen

14 mei 2012 om 14:33

Rosicky en Baros vind ik ook vergane glorie. Maar door die belachelijk zwakke Poule A kunnen ze misschien nog wat van dit toernooi maken.

Jammer dat Vaclav Kadlec door een blessure niet meekan. Is wel een leuke speler. Kalas van Vitesse had ik ook meegenomen.

Toch knap dat ze Montenegro geklopt hebben. Die hebben toch meer individuele kwaliteit.

14 mei 2012 om 14:39

De ander Kadlec zit er wel bij?

Ik zie ze ook weinig presteren. Al ben ik et niet met je eens dat Rosicky vergane glorie is. Bloeit op het moment juist helemaal op!

14 mei 2012 om 16:08

Geweldig dat je Polen zo zwak inschat , dan zal je je nog verbazen op het EK , als je een beetje rond had gekeken wat voor spelers wij hebben had je wel anders gepraat.

Voor de Tsjechen hoeven wij totaal niet bang te zijn als met alle respect Milan Baros daar nog in de spits staat..

14 mei 2012 om 16:13

Wie hebben jullie dan, buiten twee goede keepers, Piszczek, Blaszcykowski en Lewandowski. En die laatste drie spelen ook niet bij een Europese topclub. In 2008 zou Polen ook gaan verrassen en was het 3x niks. Halen alleen maar de volgende ronde vanwege het thuisvoordeel en de zwakte van deze poule en dan is het tegen Nederland of Duitsland afgelopen. Ik vraag mij sterk af of Polen zich in een reguliere kwalificatiecampagne uberhaupt had geplaatst.

14 mei 2012 om 16:26

Ik snap natuurlijk wel dat jij je dat afvraagt of ze zich dan hadden geplaatst , omdat ik al vaker heb aangegeven dat ik twijfel aan jou voetbalkennis.

Je noemt inderdaad de drie beste spelers op , maar dat ze niet bij een topclub spelen betekend niet dat ze daar niet makkelijk mee zouden kunnen draaien. Je bent vast niet op de hoogte van de interesse in Piszczek en Lewandowski, persoonlijk vind ik Blaszczykowski absoluut de beste speler van de selectie was ook de beste speler tegen Bayern Munchen om de DFB Pokal.

maar als je kijkt naar een Obraniak (bordeaux) Boenisch (werder) Polanski (mainz) Grosicki (sivasspor) dat zijn echt goede voetballers. Vooral Grosicki moet je op letten als echte voetballiefhebber, dat is een geweldige speler

Van mij mag je Polen best onderschatten maar ze hebben een veel sterker team als in 2008 en zijn al jaren aan het toewerken naar dit EK in eigen land tegen Nederland hebben we denk ik, nog wel een kansje op het EK.

14 mei 2012 om 17:48

Dat zijn aardige spelers, maar niet meer dan dat. Lang niet goed genoeg om op dat niveau het verschil te maken. In de Poolse selectie ben ik alleen van Lewandowski van Blasczykowski echt onder de indruk. Pizszek is redelijk en kan misschien nog een stapje hoger.

Polen heeft leuke talenten lopen, maar ik denk dat dit EK voor het team als geheel net 2 jaar te vroeg komt. Nu hebben ze het geluk van de loting, anders was het in ronde 1 weer schluss geweest.

Maar we zullen zien, ik gun het Polen van harte om een ronde verder te komen. Verwacht een fantastische sfeer tijdens die thuisduels. Tegen Rusland zal het sowieso wel vuurwerk worden. Griekenland en Tsjechië moeten ze voor eigen publiek kunnen kloppen.

14 mei 2012 om 18:14

Naja als jij dat beeld hebt zal je moeten wachten tot het EK , in een eventuele kwartfinale tegen Duitsland komen er ook krachten los , net als met Rusland waar gewoon historie achter zit. De sfeer is altijd fantastisch alleen hopen dat het niet uit de hand loopt.

Niet bepaald een imposante selectie, hoewel het natuurlijk netjes is dat ze Montenegro uit hebben weten te schakelen. Wat een lachertje is die poule zeg.. Advocaat zal in zijn handjes wrijven.

Jammer dat Kalas niet in deze selectie zit. Geweldig talent. Hij lijk me niet veel minder dan een speler van slovan liberec ofzo... Had hem graag op het ek gezien.

Waar is Ujfalusi???? Hij is 10klasse beter dan Sivok, een echte beest in de verdediging!

14 mei 2012 om 15:11

Ujfalusi heeft samen met een stel anderen een tijd geleden bedankt naar aanleiding van een ruzie met de Tsjechische voetbalbond, een stel van die gasten (waaronder Ujfalusi en Rozehnal) hadden de nacht feestend doorgebracht met escortgirls e.d. nadat Tsjechie kwalifikatie voor het WK 2010 mis was gelopen.

On: Geen imposante selectie dit. Wellicht kunnen ze in de groep nog wel een vuist maken gezien de tegenstanders, maar voorderest lijkt mij dit geen team om rekening mee te houden.

14 mei 2012 om 19:00

Ujfalsi vond dat het tijd werd dat de jeugd de kans kreeg, In ieder geval ik dacht dat hij zo iets had gezegd.

Als je deze namen leest valt het toch wel op dat Tsjechië eigenlijk ver is weggevallen. Nog wel een paar mooie namen, maar geen grote selectie meer, die ze wél hadden. Jammer. maar in de groep hebben ze alle kans, hele matige groep namelijk.

Het lijkt op het eerste gezicht geen geweldig team, maar er zitten toch wel aardige spelers bij en een paar leuke talentjes. ik denk dat Tsjechië een behoorlijke kans heeft om de groep te overleven. alleen Rusland heeft een duidelijk sterker team, Griekenland en Polen zijn ongeveer gelijkwaardig. Maar Polen heeft het thuisvoordeel en Tsjechië ook bijna, ik verwacht dat er veel Tsjechische supporters op de wedstrijden afkomen.

Matig team zeg. Vraag me af waarom Grygera en Rozehnal niet zijn opgeroepen, die lijken me beter dan wat er nu is opgeroepen. Jammer die aftakeling van de Tsjechen, want in 2004 was het echt een ijzersterk team, daarna is niemand meer doorgebroken die van hetzelfde niveau is.

Tsjechie van vroeger werd nog tegen op gekeken ( Jonge Rosicky, Koller, Nedved, Jankulovski, Ujfalusi) Maar nu is het niet zo veel meer, veel relatief onbekende spelers ken Milan Petrzela wel is volgens mij die gozer die een sprint van 60 m maakte tegen Barcalona in de Champions League.

Verder wel nog Rosicky, Cech, suchy kadlec en baros dat was het

Weinig echt grote namen, ik dacht dat er wel betere spelers zouden zijn voor Tsjechie. Zal zoiets wel worden;
Cech, Rajtoral, Hubnik, Kadlec, Sivok; Hubschman, Plasil, Jiracek, Rosikcy; Baros, Necid.

Is jelavic geen tsjech?

14 mei 2012 om 15:09

Jelavic van Everton was een Kroaat als het goed is.

14 mei 2012 om 15:09

Jelavic is geboren in Joegoslavie,(nu Bosnie Herzogevina), maar hij komt uit voor Kroatie om het nog verwarrender te maken.

17 caps - 2 goals

wikipedia

14 mei 2012 om 15:21

Google of Wikipedia is niet zo moeilijk te gebruiken, maar nee Jelavic is een Kroaat.

Van Milan Baros moet je niet veel verwachten, na een schandalige charge van Emre Belözoglu lag hij 5 maanden uit de roulatie door een gebroken voet en is sindsdien alleen maar bergafwaarts gegaan. Heeft driekwart van het seizoen op de bank gezeten bij Galatasaray.

Ujfalusi daarintegen heeft een goed seizoen meegemaakt maar ik heb gehoord dat hij problemen had en daardoor niet meer opgeroepen wilde worden bij het nationale elftal.

Wat mij opvalt, is dat Tomáš Zápotočný van Sparta Praag ontbreekt in dit lijstje.

En die Vaclav Pilar van Plzen maakte een goede indruk op mij, is een kleine, snelle, irritante voetballer waar je het liefst niet tegen wilt spelen als verdediger Ik verwacht ook dat hij een doorbraak zal maken tijdens dit kampioenschap, en zal vertrekken naar een grote competitie!

Matig elftal. Ik denk dat ze in de poulefase er al uit vliegen. Rusland heeft een sterkere selectie en Polen heeft thuisvoordeel + een paar spelers in bloedvorm (lewandowski bijvoorbeeld).

Het is zeker een elftal dat je niet mag onderschatten hoor! zit wel wat kwaliteit tussen..

Cech
Rajtoral
Kadlec
Hubnik
Suchy
Pilar
Hubschman
Rosicky
Necid
Pekhart
Baros
14 mei 2012 om 17:04

Nou als er een team is dat je mag onderschatten dan zijn het de Tsjechen wel. Geef ze niet zo veel kans om door te gaan. Rusland is de sterkste in de poule en schat ook Griekenland en thuisland Polen sterker in. In alle andere poules hadden ze sowieso stijf onderaan geindigd.

Weet iemand waarom Vaclav Kadlec niet is opgenomen in de selectie?

14 mei 2012 om 16:26

Vaclav Kadlec zit er haast nooit bij. Hij heeft wel veel talent, maar is bij zijn club Sparta Praag geeneens basisspeler. Daarnaast speelt Tsjechie meestal met 1 spits, daarachter middenvelders, Vaclav Kadlec is meer een flankspeler.

Oke bedankt voor de info, dacht dat hij altijd basis speelde bij Sparta Praag.

Ujfalusi,polak,grygera,rozehnal??

Wat een zwaar slechte selectie, Cech gaat veel te doen krijgen helaas. Gasten van Plzen kunnen er niks van. Sparta Praag leidt ook niks meer op, geen talenten zoals vroeger

Ik blijf het jammer vinden dat Ujfalusi niet meer voor het nationale team speelt, hij is misschien oud maar hij is nog altijd een klasse verdediger.

Tomáš Grigar of Jan Laštůvka valt dus af verwacht ik. Al weten alle keepers ook wel dat Cech gewoon de onbetwiste nummer 1 is op goal bij Tsjechië.

De verdediging van Tsjechië vind ik wel erg zwak.. Kadlec kan de kar niet alleen trekken en ik hoop dan ook dat Cech goed het centrale duo zal aansturen. Van Roman Hubník en Daniel Pudil ben ik zelf niet zo kapot. Marek Suchý vind ik dan nog wel een goede speler achterin. Kijken wat er gebeurd tegen Rusland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren