Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Advocaat gaat op voor record tegen favoriete opponent Berghuis en Linssen

Laatste update:

Het nieuwe Eredivisie-seizoen gaat voor Feyenoord van start met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De Rotterdammers waren vorig seizoen onder trainer Dick Advocaat bijzonder moeilijk te kloppen en die lijn wil men graag doorzetten in de nieuwe jaargang. In Zwolle hoopt men op betere tijden, daar onder trainer John Stegeman vorig seizoen matig werd gepresteerd. Opta beschouwt voor op het duel in MAC³PARK stadion, zaterdagavond vanaf 20.00 uur.

o PEC Zwolle won slechts één van de laatste acht Eredivisie-duels met Feyenoord (twee keer gelijk, vijf keer verlies), van de acht competitie-ontmoetingen met de Rotterdammers daarvoor won PEC er vier (vier keer verlies).

o Tijdens de laatste drie Eredivisie-wedstrijden tussen PEC en Feyenoord in Zwolle vielen liefst achttien treffers: twee keer was Feyenoord met 4-3 te sterk, één keer won PEC met 3-1.

o PEC Zwolle won slechts één van de laatste vijf eerste wedstrijden van een Eredivisie-seizoen (twee keer gelijk, twee keer verlies), op 13 augustus 2017 was PEC met 4-2 te sterk tegen Roda JC.

Mustafa Saymak kan zaterdag de derde speler worden met vijftig overwinningen voor PEC Zwolle in de Eredivisie.

o Geen ploeg kreeg in het afgelopen Eredivisie-seizoen zoveel schoten op doel tegen als PEC Zwolle (175), dat op RKC Waalwijk (60) na ook de meeste tegentreffers noteerde (55).

o Mustafa Saymak staat op 49 Eredivisie-zeges met PEC Zwolle en kan de derde speler worden met 50 overwinningen voor de club, na Bram van Polen (76) en René IJzerman (50).

o Jesper Drost kwam in zijn laatste vier Eredivisie-seizoenen (7 treffers in 99 wedstrijden) minder vaak tot scoren dan in zijn laatste volledige seizoen voor PEC Zwolle (8 goals in 33 duels).

o Feyenoord wist geen van de laatste twee openingswedstrijden van het seizoen winnend af te sluiten (een keer gelijk, een keer verlies), tussen 1988 en 1990 leden de Rotterdammers voor het laatst puntenverlies in drie opeenvolgende openingsduels in de Eredivisie (twee keer gelijk, een keer verlies).

Feyenoord-trainer Dick Advocaat mag zich na zaterdag de oudste trainer noemen die ooit langs de lijn heeft gestaan tijdens een Eredivisie-wedstrijd.

o Feyenoord is ongeslagen in de laatste veertien Eredivisie-duels en kan voor de derde keer deze eeuw in minimaal vijftien opeenvolgende competitiewedstrijden zonder nederlaag blijven (20 in 2003 en 22 in 2016).

o Dick Advocaat kan met 72 jaar en 351 dagen de oudste trainer ooit worden bij een Eredivisie-duel; het record staat nu nog op naam van Foppe de Haan (72 jaar en 317 dagen in mei 2016).

o Zowel Steven Berghuis (7 goals, net als tegen sc Heerenveen) als Bryan Linssen (8 treffers, net als tegen sc Heerenveen) kwam tegen geen enkele Eredivisie-ploeg vaker tot scoren dan tegen PEC Zwolle.

Wat verwacht jij van PEC Zwolle - Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Dit wint Feyenoord. PEC heeft matig ingekocht en zal dit seizoen waarschijnlijk in de onderste regionen mee gaan doen. En met Advocaat als coach verwacht ik niet dat ze veel punten zulllen verspelen tegen de onderste ploegen.

11 september 2020 om 20:28

We hebben echter een uitstekende voorbereiding achter de rug, ik heb er wel vertrouwen in dat we rond plek 10 kunnen spelen dit seizoen.

12 september 2020 om 19:45

Nou dan heb je er echt meer vertrouwen in dan ik. Ik schat dit team echt in als nummer 15/16. Het elftal heeft geen enkele karakter na van Duinen en Van Polen. Het zijn vaak mooi weer voetballer, en de voorbereiding heeft me ook niet overtuigd. En we mogen blij zijn dat de Corona crisis is langs gekomen want anders hadden we gewoon nacompetitie gespeeld.

Heeft advocaat al besloten wie de spits wordt? Neem aan Jorgensen?

11 september 2020 om 20:08

Klopt ja, gaf hij vanmiddag aan.

Dit zijn redelijke suggestieve cijfers, maar de waarheid is dat Feyenoord in de afgelopen 3 jaar weliswaar twee keer heeft gewonnen in Zwolle maar beide keren met veel pijn, moeite en een beetje geluk ging. Ondanks dat er nu niet ieder jaar meer wordt verloren in Zwolle zie ik Feyenoord zomaar punten verliezen tegen Pec. PEC heeft ook een prima voorbereiding achter de rug. Ik zet in op een gelijkspelletje.

Zo'n eerste wedstrijd is alles mogelijk. Heel lang geleden natuurlijk dat het voor het echie was... een goed begin is goud waard, dus hoop op een (mooie) overwinning van Feyenoord

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren