Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

ADO-aanvaller baalt: ‘Die Chinees kwam al zijn beloftes niet na’

Laatste update:

Mike van Duinen stond in de zomer van 2013 in de nadrukkelijke belangstelling van AZ en afgelopen zomer bracht de club uit Alkmaar zelfs een officieel bod van maximaal anderhalf miljoen euro op de aanvaller uit. Daarmee ging ADO Den Haag niet akkoord, maar AZ meldde zich recentelijk opnieuw in de Hofstad voor de 23-jarige Van Duinen.

/

Dat bevestigt de geboren Hagenaar maandag in een interview met Omroep West: “Ik had graag de stap naar AZ gemaakt, omdat ik dat een mooie stap vooruit vind. ADO is op dit moment niet op het niveau van AZ. Dat was toen in de periode met die Chinees. Hij beloofde van alles en het klonk allemaal mooi. Uiteindelijk gaat de transfer niet door en hij kwam zijn beloftes komt niet na. Dat is hartstikke zuur.”

Van Duinen doelt op Chun Li, die bemiddelde bij de verkoop van ADO aan Hui Wang, voorman van het Chinese sportmarketingbedrijf United Vansen. Van Duinen stond voorheen overigens ook in de belangstelling van clubs als Greuther Fürth, Eintracht Braunschweig, FC Ingolstadt 04, FC Groningen en FC Utrecht.

Zou Mike van Duinen een goede speler voor AZ zijn, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
20 april 2015 om 19:03

Lang leve die Chinees. Laat die beperkte Van Duinen alsjeblieft lekker daar blijven. Die is echt door het ijs gezakt dit seizoen. Kan me nauwelijks voorstellen dat AZ zich recent weer heeft gemeld.

20 april 2015 om 19:39

Groningen zat ook achter deze man aan toen Kostic vertrok. Kende hem toen niet, maar dit seizoen heeft hij weinig bijzonders laten zien. Ben blij dat wij de centjes in Tibbling en Rusnak gestopt hebben omdat Ado zo moeilijk deed. Ook al mag er nog wel een flankspeler bij, we zijn zo beter uit.

20 april 2015 om 23:20

Ben toch meer geinteresseerd in een spits en een centrale verdediger. Hoessen en Kappelhof bakt er niks van op hun posities. Dat doelpunt van Willem II kwam op de conto van Kappelhof terecht. En mocht De Leeuw weer geblesseerd worden, hebben we geen waardige vervanger.

On: Van Duinen had bij AZ niet in de basis gestaan. Wat is hij ver achteruit gegaan qua ontwikkeling. Maar dat komt ook mede door Kramer, die uitermate goed presteert. Als ik Feyenoord was zou ik stoppen met onderhandelen met Guidetti, maar gewoon een sterke en een goedkopere spits Kramer halen. Haal je ook een jongen van de club.

21 april 2015 om 10:08

Kramer is voetballend ook wel heel beperkt hoor. Is echt een pure afmaker, maar er is bij Feyenoord niemand die een kans voor hem gaat creeeren. Manu gaat voor zichzelf, Achabar en Boetius (mits op links) ook. Immers gaat je geen steekbal geven dus dan heb je niks aan Kramer.

Die gokchinezen hebben tot op heden geen stabiliteit gebracht. Die Chun Li eist nog 7 ton van vd Kallen. Dit is puur eigen belang. Fontein is door de achterdeur eruit geschopt. Een falende trainer die verantwoordelijk is voor de spelers uit vorm. Niemand wordt beter onder Fraser. Hopelijk zien ze dat snel in en komt er meer stabiliteit. Zal mij benieuwen.

20 april 2015 om 18:52

Alberg, kramer, meijers zijn toch echt wel verbeterd. Van duinen, kanon zijn onder hem toch ook redelijk. Er zit ook niet veel meer in met dit materiaal.

20 april 2015 om 19:44

In een dergelijke poppenkast kan je ook niet verwachten dat de trainer het hele elftal aan het draaien krijgt. ADO is niet gebaat bij de overname, de club niet, maar zeker het eerste elftal niet. De onrust werkt altijd door op de spelersgroep.
In rustiger tijden was Fraser gewoon 8e of 9e geeindigd met deze spelersgroep.

v Duinen heeft meerdere keren een stap omhoog gemist en is niets opgeschoten, echter zijn voetbalkwaliteiten lijken daar bij ook stil te staan, dus vraag me af of ie nog wegkomt dit was niet zijn beste jaar...

''die chinees'' is echt denigerend. Dan zie ik andere menseen hier gokchinezen roepen en grappen over bami maken. Laag niveau hier man

On: van Duinen moet niet huilen, als hij echt zo goed was hadden de clubs die hem wilde wel betaald aan Ado wat Ado voor heen vroeg

20 april 2015 om 20:48

Het is gewoonte in het westen om denigrerend te doen over Aziaten. Ik heb nooit precies begrepen waarom.

21 april 2015 om 04:59

Hier ben ik het niet helemaal mee eens al begrijp ik wel dat mensen dit zo zien. Volgens mij is het eerder een wereldwijde gewoonte om dat soort grappen te maken over mensen uit andere continenten/landen/provincies/steden/dorpen/wijken... Dit gebeurd echt overal en over iedereen.

Ik heb dit soort grappen gehoord over Belgen, Duitsers, Fransen, Zwitsers, Spanjaarden, Grieken, Italianen, Roemenen, Polen, Russen, Amerikanen, Chinezen, Vietnamezen, Koreanen, Turken, Amerikanen, Marokanen, Brazilianen, Mexicanen, zweden, Noren, Denen, Australiers, Surinamers, Antilianen enzovoorts.

Daaruit kan je volgens mij concluderen dat het niet zo zeer met Aziaten te maken heeft maar meer met dat mensen (generaliserende) grappen over de verschillen tussen (delen van) bevolkinsgroepen grappig vinden.

Daarnaast heb ik een redelijk gemixte groep vrienden met een aantal nationaliteiten waaronder twee met Aziatische afkomst en die maken dit soort grappen bijvoorbeeld ook over Nederlanders. Wanneer er iemand dan zegt dat ik alleen aardappelen eet of gierig ben voel ik me totaal niet beledigd, gedenigreerd of gediscrimineerd. Waarom niet? Omdat ik mezelf eerst zie als mezelf en daarna komt pas mijn afkomst in mijn ogen. Il ben wie ik ben en sommige dingen aan mij zijn stereotiep Nederlands en sommige niet. Als iemand dan een generaliserende grap maakt over Nederlanders is het of niet van toepassing op mij en dus niet relevant of het is wel van toepassing en dan klopt het dus.

Persoonlijk ben ik ook niet zo'n fan van dit soort grappen omdat het gewoon simpel en eenvoudig scoren is. Ik ben ook tegen racisme maar zolang het over dat soort grappen gaat vind ik dat men het vaak overdrijft. Wanneer iedereen een beetje meer zelfspot zou krijgen en zich niet meteen in zijn eer aangetast zou voelen zou de wereld in mijn ogen alweer een stukje mooier zijn.

En met de uitspraak dat het gewoonte is in het westen doe je eigenlijk precies hetzelfde als iemand die zegt dat een Chinees karate kan of een Fransman laf is.

21 april 2015 om 10:59

Als je weet dat iemand het niet erg vind en het kan waarderen, dan is het ook niet erg. Maar het gebeurt vaak achter de rug van dat soort mensen om, snap je. En dan is het inderdaad alleen te doen om makkelijk te scoren.

22 april 2015 om 00:05

Legt eraan. Aziaten die hier geboren worden zullen gewoon normaal nederlands praten enzo.

20 april 2015 om 19:40

Volgens mij wou Groningen richting de 2 miljoen betalen. Dat moet je toch gewoon doen als Ado zijnde? Ik ben blij dat hij niet bij ons gekomen is.

20 april 2015 om 20:34

Een spits moet scoren, dat doet hij bij Jong gewoon goed dus snap de kritiek niet zo. Inzagi bakte er ook vrij weinig van in zijn wedstrijden maar stond wel altijd op de goede plek. Daar moet een spits op beoordeeld worden, niet zijn 'meevoetballende' kwaliteiten.

Ben wel benieuwd waar "de chinees" mee komt als er wat spelers verkocht worden. Misschien wat tropische verrassingen van her en der? Vooralsnog is er niet echt sprake van visie.

20 april 2015 om 21:11

Als je de verhalen leest over die club van hem in Portugal dan beloofd het nog wat. Die had naar verluid spelers uit China gehaald die niks konden maar dan op hun CV Europa hadden zo dat hij ze met winst in. China kon verhandelen haha lach me dood als dat hier gebeurd..maby dat de ogen dan meer geopend worden waarom dit nooit goed kan zijn voor de lange termijn.

Als ze je echt echt hadden gewild kwamen ze wel met een bod die Ado nooit had geweigerd rooie

21 april 2015 om 09:22

ja als hij chinees mag zeggen dan mag jij ook rooie zeggen

Jezus.. wat een krom verhaal! Lees het volledige interview op northside.nl.. daar pikken ze niet alleen de stukjes eruit waar hits op komen.

20 april 2015 om 20:28

Net het stukje gelezen, is een heel ander stukje, goed stukje ook.

Ik heb het hele interview gezien en vind dat TV West zich hier ook wel een beetje laat gebruiken en het verhaal eenzijdig neerzet zeg. Alle woorden van Van Duinen worden als waarheid aangenomen en er is totaal geen wederhoor of navraag bij nog wel betrokkenen van ADO gedaan.

Van Duinen heeft geen goed jaar achter de rug een toont aan zich niet aan het niveau van Den Haag te kunnen ontworstelen. AZ en Groningen zijn zeker op basis van dit seizoen te hoog gegrepen, jammer dat dit stuk zelfreflectie geheel in het interview ontbreekt.

Wel mooi om te zien dan Van Duinen echt iedere wedstrijd zich weer vol geeft voor zijn team.

Krijg het idee dat Mikey niet meer voor ons wilt spelen.. Heeft toch veel waarde bij ons in het stadion.
Maar blijkbaar wilt hij toch weg.

Toch geloof ik erin dat die Chinees ons omhoog gaat trekken.

Overigens is Mikey zwaar uit vorm.. Misschien minder miepen maar voetballen.

goh meneer van Duinen volgens mij heeft "die chinees" een naam.
pfff simpel volk!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren