Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AD: Gyrano Kerk koerst af op vertrek bij FC Utrecht

Laatste update:

FC Utrecht lijkt Gyrano Kerk deze transferperiode kwijt te gaan raken. Volgens het Algemeen Dagblad heeft de 24-jarige aanvaller veel opties in de grootste competities van Europa en ziet hij een overstap zelf ook zitten. Het Italiaanse Hellas Verona is een belangrijke kandidaat om Kerk over te nemen, maar Utrecht wil hem niet zomaar laten gaan en houdt vast aan een hoge vraagprijs.

Hellas Verona heeft zich anderhalve week geleden gemeld bij FC Utrecht. Kerk ziet een transfer naar de Serie A wel zitten en won al informatie in over zijn potentiële werkgever. Er azen echter meerdere clubs op zijn diensten. De aanvaller staat in de belangstelling van clubs uit Duitsland, Engeland, Italië en Spanje. Kerk wil echter geen overhaaste beslissing nemen en zou het ook geen ramp vinden om nog een seizoen bij zijn huidige club te blijven. Bovendien heeft hij nog ruimschoots de tijd, daar de transfermarkt pas op 6 oktober sluit.

FC Utrecht heeft aangegeven dat het Kerk graag wil behouden. De club zal zich echter wel constructief opstellen, al wil het een serieus bedrag ontvangen voor de aanvaller. Volgens de krant heeft de clubleiding de marktwaarde van Kerk, vorig Eredivisie-seizoen goed voor 10 doelpunten en 6 assists in 24 wedstrijden, ingeschat op minimaal tien miljoen euro. Pas bij het juiste bod zal de club hem dan ook laten gaan. Het contract van Kerk in Utrecht loopt door tot aan de zomer van 2023.

Gyrano Kerk is klaar voor de stap naar het buitenland

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nordin Amrabat vervanger? Zag zoiets verschijnen. Mooi voor Kerk, heeft zich goed ontwikkeld afgelopen seizoenen

15 september 2020 om 13:29

Zal toevallig ook wel zo zijn dat Nordin Amrabat wist dat Kerk naar de Serie A gaat, omdat hij naar de club gaat waar broer Sofyan net vertrekt. Zou wel leuk zijn, een voorhoede daar met Elia en Amrabat

Als ik Kerk was zou ik naar de Duitse competitie gaan. In Italië spelen de meeste clubs vrij verdedigend en krijgt Kerk geen kans om zijn snelheid optimaal te benutten. In Duitsland zie je heel veel goals ontstaan uit snelle omschakelmomenten. Kerk zou daar met zijn snelheid echt een versterking kunnen zijn voor de middenmoot/subtop.

15 september 2020 om 13:44

Maar hij komt waarschijnlijk zelf bij een team te spelen dat op de counter speelt. Bij parma zou een type kerk juist goed terecht komen, die spelen toch meestal op snelle uitbraken met snelheid.

Ik blijf Kerk toch een bijzondere voetballer vinden. Soms is het geweldig en soms raakt hij een hele wedstrijd echt geen knikker om dan soms toch een goed moment te hebben en een doelpunt te maken. Hij heeft zich absoluut goed ontwikkeld de afgelopen jaren en er zit nog rek in maar toch bekruipt mij het gevoel dat dit de ideale zomer is om hem te verkopen voor meer geld dan hij misschien waard is. Ik vind hem overigens beter geschikt voor de Bundesliga. Mocht Zuidam hier 10 miljoen voor vangen dan moet je dat direct doen. Hopelijk tovert hij dan weer een verrassende vervanger uit de hoge hoed en hebben we echt een mooi elftal komend jaar

15 september 2020 om 13:42

Als Zuidam daadwerkelijk 10 miljoen kan vangen voor Kerk verdient hij een standbeeld tegenover de Galgenwaard. Ik denk niet dat ze meer dan 4 miljoen gaan incasseren.

15 september 2020 om 14:03

voor 4 miljoen zal ik hem houden als ik Utrecht was noem maar is een vervanger die je voor dat geld kan halen die er gelijk staat. En als je kijkt voor hoeveel geld Ejuke is vetrokken zal 4 miljoen echt een lachetje zijn. Tussen de 6 en 10 lijkt me toch wel haalbaar

15 september 2020 om 15:04

BlauwWitte. Utrecht had al biedingen van meer dan 5 miljoen in de winter en hij is alleen maar meer waard geworden + meer interesse gekomen. 8 miljoen zullen ze zeker krijgen voor Kerk. 4 miljoen is een belachelijk bedrag voor de man met de meeste goals en assists voor de nummer 5/6 van eredivisie en bekerfinalist.

15 september 2020 om 21:24

Wat gebeurde er ook al weer na de winter waardoor een hoop clubs geen geld meer hebben

16 september 2020 om 00:04

Dat hebben we gezien met ejuke.

15 september 2020 om 14:01

Ik kan me nog de eerste seizoenen van Kerk herineren wat werd ik gek van hem zeg zoveel kansen en alles missen. Hij stond vaak wel op de goede plek maar de afronding van hem was echt slecht des te knapper vind ik hoe hij zich ontwikkeld heeft en waar hij nu staat hij is veel doelgerichter geworden en ze acties lukken veel meer ik heb echt respect voor hem wat hij met hard werken bereikt heeft en gun hem zeker wel een volgende stap hoop wel dat Zuidam de hoofdprijs eruit sleept. En dan maar kijken voor een opvolger vd Water van Heracles zal een leuke zijn ook is Utrecht bezig met een frans talent weet alleen geen naam Jansma vroeg het aan Zuidam in Vi en Zuidam blijkt moeilijk te kunnen liegen 😋

Zou leuk zijn voor Utrecht als hij blijft. Hebben al een sterk elftal waarmee ze wat mij betreft favoriet zijn voor plek 5 en met Kerk er bij zijn ze topfavoriet. Ook goed om te zien dat de clubs buiten de top 4 steeds meer durven te vragen en krijgen voor hun spelers (zie ook oa Ejuke en van Hecke).

Als we bij het 50 jarig bestaan van de FC willen vlammen is het wel lekker om Kerk erbij te houden. Hij kent de club door en door en heeft nog een langlopend contact. Als we te veel nieuwe spelers moet inpassen gaan we onnodig punten verliezen.

Hij is klaar voor een stap hoger. Maar is dit de juiste club/competitie? Zou eerder Frankrijk, Duitsland of eventueel Engeland verwachten.

Niet naar Italië gaan Kerk.. Hij moet op z'n minst naar Engeland of Duitsland daar komt hij het best tot zijn recht leuk clubje in de PL of Bundesliga of in de Championship of 2e Bundesliga.. Celtic of Rangers zou ook een goede optie zijn trouwens..

10mio.
Ze zijn niet goed.
Met 6 á 7 moet het wel ophouden voor zo'n beperkte speler. Buiten snelheid is het niets speciaals.

15 september 2020 om 15:00

10 goals en 6 assists vorig seizoen, zo beperkt is hij nou ook weer niet hoor, en er zat een stijgende lijn in, seizoen 16-17 15 wedstrijden 3 goals seizoen 17-18 30 wedstrijden 6 goals (dit waren zeker in het begin nog veel invalbeurten) seizoen 18-19 33 wedstrijden 8 goals en vorig jaar dus 24 wedstrijden 10 goals.

Interessante speler. Heb hem leuke dingen zien doen. Sterk, snel en een drive. Zou hem eerder in de Bundesliga of Premier league plaatsen, maar zeker een speler waar nog meer in lijkt te zitten.

Ik zie Kerk toch wel verder ontwikkelen bij de subtop in Duitsland, mooie speler!

Ondanks dat hij soms wat lomp oogt, zie je maar weinig spelers die zo makkelijk 2 man passeren bij een subtopper in de eredivisie.
Maakt 10x een actie en daarvan is de helft gevaarlijk.
Bij al onze andere vleugelspelers is het altijd tikkie terug en creeer je dus bijna nooit wat.
Ik ga 'm iig missen!

15 september 2020 om 15:05

Hij gaat ook vaak de actie aan waarbij het bij voorbaat al kansloos lijkt en wat je zegt, de helft daarvan komt die er nog voorbij ook. Als het mislukt ziet het er heel knullig uit, maar het is toch weer genieten als die er wel langs komt. En zijn rendement gaat nog jaarlijks omhoog. Echt heel knap ontwikkeld.

15 september 2020 om 22:42

Idd er is veel kritiek op kerk en dat is begrijpelijk, maar doe mij maar 2 kerks op de vleugel die het iig proberen, dan een voetballer die 1x in de 3 wedstrijden een fatsoelijke actie maakt en gelijk denkt bij barcelona te kunnen gaan voetballen.

15 september 2020 om 15:52

Kerk is in mijn ogen een beetje een incomplete versie van Bergwijn. Hij is snel, hij is sterk en weet hoe hij daar gebruik van moet maken, maar verder is het allemaal redelijk standaard betreft z'n kwaliteiten. Als het meezit kun je daarmee een mooie carriere krijgen, maar als je al ziet hoeveel problemen de completere Bergwijn heeft met een hoog niveau, denk ik dat Kerk het erg moeilijk gaat krijgen. Anderzijds is hij relatief jong, dus wellicht zit er meer in het vat voor Kerk.

10 miljoen lijkt me wel erg veel, daarvoor is hij helaas niet stabiel genoeg. En hij moet zorgen dat hij ook niet bij een club terechtkomt die vaak 70% balbezit heeft. Hij moet het namelijk wel behoorlijk veel van zijn snelheid hebben dus misschien is de Duitse competitie wel het beste voor hem.

Schijnbaar hebben ze daar al op geanticipeerd, want ik lees net dat ze Sylla transfervrij over hebben genomen. Die heeft vooralsnog niets indrukwekkends laten zien op een relevant niveau, maar we hebben het met alle respect over de Eredivisie en die jongen staat toch wel te boek als een goed talent. Als je dan Kerk kunt verkopen voor dergelijke bedragen, moet je dat doen.

15 september 2020 om 22:39

Hopen dat het een haller geval gaat worden.
Ik persoonlijk kan geen kritiek hebben op het transferbeleid, aangezien ze volgens mij nog geen euro aan transfersommen hebben uitgegeven en er toch weer een aardig elftal staat voor de subtop van de eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren