Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AC Milan laat Jens Petter Hauge na één jaar voor ruim twee keer zoveel gaan

Laatste update:

Jens Petter Hauge laat AC Milan na één jaar alweer achter zich. Eintracht Frankfurt maakt via de officiële kanalen wereldkundig dat de 21-jarige Noorse vleugelaanvaller met een optie tot koop wordt gehuurd van i Rossoneri. Transferexpert Fabrizio Romano meldt dat het gaat om een verplichte optie tot koop, ter waarde van twaalf miljoen euro.

Hauge doorliep de jeugdopleiding van FK Bodø/Glimt en brak na een huurperiode bij Aalesund door in de hoofdmacht. Met zijn jeugdliefde werd de drievoudig Noors international in 2020 kampioen en noteerde hij 35 doelpunten en 30 assists in 117 officiële wedstrijden. Een klein jaar geleden overtuigde hij AC Milan in een onderling duel in de voorronde van de Europa League. Bodø/Glimt bracht de Italiaanse grootmacht in eigen stadion aan het wankelen, mede door een doelpunt en een assist van Hauge. AC Milan won uiteindelijk toch met 3-2.

AC Milan troefde uiteindelijk met een transfersom van vijf miljoen euro onder meer sc Heerenveen af in de strijd om Hauge, maar een vaste waarde werd hij niet in Milaan. De Noorse vleugelaanvaller speelde 24 wedstrijden, waarvan 6 als basisspeler en waarin hij goed was voor 5 doelpunten en 1 assist. AC Milan stond deze zomer niet onwelwillend tegenover een vertrek en uiteindelijk heeft Eintracht Frankfurt aan het langste eind getrokken, waarmee VfL Wolfsburg is afgetroefd.

Snap jij dat AC Milan Jens Petter Hauge alweer laat gaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zonde, ik vind dit toch een erg leuk talent. Frankfurt kan een mooie springplank voor hem zijn

10 augustus 2021 om 11:15

Ja precies, als er een club een neusje heeft voor aanvallend talent/spelers en wat een springplank is gebleken voor meerdere spelers, dan is het Eintracht wel: Andre Silva (nu Leipzig), Rebic (milan), Jovic (real Madrid), en Haller (destijds West Ham). Hebben ze nog een talent Lindstrom van Brondby gehaald, en is Borre transfervrij overgekomen van River Plate (feyenoord had nog interesse in hem). Met Kostic, Hauge, en Borre heb je wel een leuke aanvallende spelers. Met daarachter Kamada en/of Lindstrom. Zijn wel uitgespeeld in de DFB-pokal, na hun verlies tegen Waldhof Mannheim. Maar Glasner is net nieuw en is wel een goeie coach gebleken bij Lask Linz en Wolfsburg.

Was toch leuk geweest als ie voor Heerenveen had gespeeld afgelopen seizoen. Echt wel een pareltje. Jammer genoeg kwam Milan en dan ben je gewoon kansloos. Jammer ook dat ze hem al na 1 seizoen laten gaan…

Laat het maar zien in de mooie en sterke BL. Eintracht Frankfurt is een prima club, die om de EL plekken wil spelen. Ze hebben goeie ervaringen met Noorse spelers in Frankfurt. Ik noem Jan Age Fjörtoft en Jörn Andersen. (werd de eerste buitenlandse topscorer in de BL)

Ik vind dit toch bijzonder. AC Milan koopt een speler voor 5 miljoen euro. In zijn eerste jaar slaagt hij niet en dus wordt hij in zijn 2e jaar verhuurt met een optie tot koop van maar liefst 12 miljoen euro!

Dat zou betekenen dat AC Milan op een speler die in zijn eerste seizoen niet slaagt toch 140% winst maakt wanneer Frankfurt de speler uiteindelijk overneemt.

10 augustus 2021 om 11:24

Misschien begrijp ik je verkeerd, maar jij denkt dat Milan hier het beste uit komt of niet? Want mits je dat bedoeld, ben ik daar niet mee eens. Hauge heeft excact de drie dingen wat pre is als buitenspeler;redelijk snel, belachelijk goede voetballer en erg doelgericht. Als alles goed gaat, en dat verwacht ik, verkoopt Frankfurt hem misschien niet voor een Dembele of Sancho bedrag maar 25-30 mil is zeer reël. Dus Frankfurt kan makkelijk hun investering zien verdubbelen. Enige minpunten die Hauge heeft is fysiek niet heel sterk en is niet type dat backs passeert. Niet omdat hij dat niet kan, maar kiest voor de veilige(meeste succesvolle) optie vaak. Maar mooie speler man.

10 augustus 2021 om 12:34

Dat is wel wat ik bedoel ja. Hij heeft bij zijn vorige club misschien laten zien wat hij kan, maar in Italië is dat er niet uitgekomen. Milan heeft er 5 miljoen voor betaald. Het is mij echt een raadsel waarom deze speler na een mislukt jaar opeens meer dan 2 keer zo duur is geworden? Als ik Frankfurt was geweest was ik nooit akkoord gegaan met het bedrag van 12 miljoen.

10 augustus 2021 om 12:44

Persoonlijk vind ik het niet echt een mislukt jaar voor Hauge. Heeft het in de minuten die hij kreeg verdienstelijk gedaan en je kon goed zien dat die super veel talent heeft. Dan is een prijskaartje van 12 miljoen niet eens zo raar. Had hem graag nog bij Milan zien blijven, maar nu mag ik hem aanschouwen in mijn favoriete competitie ook niet verkeerd.

Toch jammer. Voelt een beetje als een aankoop om snel te cashen na een jaar, wat natuurlijk vaker gebeurt tegenwoordig helaas. Hauge heeft echt een aantal prima wedstrijden gespeeld, werd toen wat minder en kwam toen nooit meer voor in de plannen van Pioli, wat ik best raar vond. Zelfs Krunic kreeg de voorkeur, waardoor je bijna dacht dat er iets is voorgevallen. Hopelijk kan hij het bij Frankfurt maken, mooie club en goede competitie voor hem.

10 augustus 2021 om 11:09

Ik heb wel gelezen dat Pioli hem op rechts of op 10 wilde proberen, maar dat weigerde hij, tja, dan wordt het lastig, maar zijn goed recht, hij moet spelen waar hij zich goed voelt

Jammer, want Hauge is echt een groot talent. Jammer genoeg mist hij een beetje zelfvertrouwen waardoor hij vaak te braaf is. Want heeft op zich echt een goeie dribbel, is heel snel en is zeer doelgericht.

Hopelijk slaagt hij bij Frankfurt en kan hij rustig groeien als speler.

10 augustus 2021 om 11:16

Dat braaf, is ook ontzettend verlegen, zie hem nooit met anderen op de foto, maar op het veld zag je wel dat hij best een speciale jongen is, het feit dat hij 1 op 3 liep met louter invalbeurten, is gewoon knap

Man man man, zuur, na Donnarumma(eigen jeugd wereldtopper dat clublegend kon worden) gaat er met Hauge weer een sprookje kapot; de man die een transfer afdwong naar het grote Milan door er tegen te scoren, hoe vet zou het zijn geweest als hij de grote man werd bij Milan!?
Hoe zuur ik het ook vind heb er inmiddels vrede mee(hing al maanden in de lucht) bedoel als hij bleef werd hij weer niet gebruikt en zo’n mooie talentvolle speler als hij, wil je zien schitteren.
Nu zijn er nog maar 2 sprookjes over; Ibra die met Milan in zijn laatste jaar de landstitel/CL wint (I know, utopie dat laatste) en Daniel Maldini die opa en Papa Maldini’s legacy voort zet en een grote waarde wordt bij Milan.
Het gaat je goed Hauge, hopelijk niet te goed, zou namelijk zuur zijn als we de toekomstige wereldtopper zo makkelijk hebben laten gaan..

10 augustus 2021 om 16:01

Snap niet dat je hem weg doet ipv bijvoorbeeld een Castillejo wat echt een slapjanus is. Hij kan voetballen maar echt een slapjanus

10 augustus 2021 om 18:35

Casti is niet goed nee maar wat heeft Hauges transfer met hem te maken? Eentje speelt links de ander rechts.

10 augustus 2021 om 21:25

Doel niet op de posities maar op hoe de speler is

11 augustus 2021 om 09:02

Castillejo staat eindelijk ook op het punt om te vertrekken.

11 augustus 2021 om 15:22

Ja Ik las het vandaag, Gaat waarschijnlijk naar Getafe toe

Hopelijk wordt de optie niet gelicht. Ik heb Hauge altijd een speciale voetballer gevonden die het gewoon prima heeft gedaan in de korte tijd dat hij bij ons speelde. Pioli moest hem om de een of andere reden niet. Anderen kregen de voorkeur, en dat is in het geval van Castillejo en (in mindere mate) Leão toch een vreemde beslissing.

10 augustus 2021 om 13:21

het is een verplichte koopoptie he..

10 augustus 2021 om 16:40

Je hebt gelijk, daar had ik overheen gekeken. Zonde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren