Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen is op Scandinavische toer en winkelt in de Premier League

Laatste update:

FC Groningen heeft de derde versterking van deze transferperiode binnen. De nummer vijftien van de Eredivisie maakte woensdagavond de komst van Mads Bech Sørensen wereldkundig. De 24-jarige Deense centrale verdediger wordt de rest van het seizoen gehuurd van Premier League-club Brentford. Dinsdag versterkte Groningen zich al met twee andere Scandinaviërs: de Noorse Johan Hove en de Zweedse Aimar Sher.

Op de clubwebsite van Groningen reageert technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de nieuwste aanwinst. “Mads is een grote, fysiek sterke centrale verdediger. Hij heeft de laatste seizoenen op hoog niveau getraind en gevoetbald en brengt daarmee de nodige ervaring met zich mee. Wij denken dat hij direct van waarde kan zijn voor onze verdediging en dichten hem daarbij ook leiderschapskwaliteiten toe. Wij wensen Mads heel veel succes de komende maanden bij FC Groningen.”

Sørensen, die met rugnummer 29 zal gaan spelen, maakte in 2017 de overstap van het Deense AC Horsens naar Brentford. Sindsdien kwam hij tot vijftien Premier League-duels en 41 Championship-optredens. In 2020 werd Sørensen voor een half jaar uitgeleend aan AFC Wimbledon, dat destijds actief was in de League One. Het afgelopen half jaar speelde de verdediger op huurbasis bij OGC Nice, waar hij uiteindelijk geen minuut voor speelde.

Dinsdag werd al bekend dat Groningen zich verzekerd had van de diensten van Hove en Sher. Eerstgenoemde kwam over van het Noorse Strømsgodset, terwijl Sher voor de rest van het seizoen wordt gehuurd van Spezia. Daarnaast meldde het de Noorse krant VG dinsdag dat Groningen geïnteresseerd is in Jens Petter Hauge. De vleugelspeler staat onder contract bij Eintracht Frankfurt en wordt dit seizoen gehuurd door AA Gent. Eerder speelde Hauge al bij onder meer AC Milan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben echt bang dat ze bij Groningen een hele huur elftal gaan bouwen net zoals Alan Pardew dat deed bij ADO. Dat moet je echt voorkomen, want dan sta je er volgend seizoen op met een heel ander selectie.

18 januari 2023 om 23:12

De FC heeft letterlijk 3 huurling nu waarvan 1 met optie tot koop. Waar heb je het over? En het is nog niet eens zeker dat deze basis gaan staan. (Wat ik wel mag hopen anders is het wel echt armoede)

18 januari 2023 om 23:22

Laten we alsjeblieft niet iemand met de naam "Andrew Tate" serieus gaan nemen.

18 januari 2023 om 23:57

Wat een trieste reactie zeg, helemaal aangezien hij inhoudelijk een punt heeft. Ook ADO creëerde een vreemdelingenlegioen, totaal geen spelers in de selectie bij FCG met eredivisie ervaring.

19 januari 2023 om 07:23

Hij heeft geen helemaal geen punt. Groningen haalt Scandinaviërs. Daar hadden we er al 5 van en het is voor Groningen een bekende markt. Daarnaast is eredivisie ervaring ook niet echt een verplichting. Je moet spelers hebben die je team beter kunnen maken.

18 januari 2023 om 23:18

Tja, "zorgen voor morgen". Als je afzakt naar de KKD gaat anders de helft van je selectie ervandoor, dus een paar korte termijn investeringen om dat te voorkomen lijkt me niet heel onverstandig.

18 januari 2023 om 23:18

Dan volg jij FC Groningen niet. Groningen heeft op dit moment 4 huurlingen, waarvan 2 met een optie tot koop (verrips en Sher) en 2 zonder optie, die normaal ook nooit haalbaar zijn om te kopen (pepi en dus Sorensen nu). En op dit moment zijn zulke huurdeals gewoon noodzaak, Groningen heeft serieuze versterking nodig gezien de resultaten.

18 januari 2023 om 23:41

Complete onzin want hebben maar een paar spelers gehuurd in een markt zoals deze is het voor een Groningen ook moeilijk goede spelers te halen. Dit gebeurde ook in een van de seizoenen onder Buijs, toen huurden we o.a. Bruns en Bel hassani en dat ging ook goed. Daarnaast: newsflash, ploegen als Groningen moeten bijna elk seizoen weer bezig met een "nieuwe" selectie. We zijn afgelopen zomer onze linksback (Meijer), spits (Larsen), rechtsbuiten (El Hankouri), CVM (Bogarde), shaduwspits (De Leeuw) en linkerverdediger (Van Hintum) kwijtgeraakt en hebben ook nog een nieuwe keeper gehaald (en nu hebben we het over spelers die basis hebben gespeelt).

Geen idee wie dit is. Kijk geen PL. Iemand mooie verhalen over deze jongen? Ik ben benieuwd wat deze aankopen en huurling gaan brengen of ze het goed gaan doen of niet. Na dit seizoen blijft het voor mij Fledderus out.

18 januari 2023 om 23:33

Ik volg de PL maar spelers die daar te zien zijn komen niet op huurbasis naar Groningen. Deze Sorensen zit soms op de bank maar is ook vaak niet geselecteerd bij het eerste van Brentford. Dat wil niet zeggen dat hij bij een club als Groningen niet mee kan

19 januari 2023 om 08:13

Volg zelf brentford en deze jongen was vaak reserve in de premier league. Hoopte afgelopen zomer bij Nice op huurbasis veel minuten te maken maar geen een gemaakt.

Hij is sterk en goed aan de bal. Als extra wapen heeft hij een hele goede ingooi. Zie de 2-0 tegen Arsenal van 13-08-21

Lijkt me een prima deal. Zat vorig jaar redelijk dicht tegen een basisplaats aan bij Brentford maar had pech met blessures. Was ook een basisspeler in hun promotiejaar. Ik denk dat hij echt wat aan Groningen kan toevoegen.

18 januari 2023 om 23:35

11 potjes vorig jaar in het hele seizoen. Waarvan bijna alles vanaf de reservebank. Dit jaar nauwelijks gespeeld en vaak niet eens geselecteerd. Dicht tegen een basisplaats aan?

18 januari 2023 om 23:54

25% van de wedstrijden was hij basisspeler, ondanks dat hij een groot deel van het seizoen mistte door blessures, inclusief de cruciale eerste fase. Dus, ja, dicht tegen een basisplaats aan. En nee, hij had geen basisplaats, anders had hij nooit voor Groningen getekend.

Nu die 2 Zweden nog, Høgnødig en Brødnødig!

18 januari 2023 om 23:26

Ach, we zijn ondertussen al aardig Grønings.

Ik had niet het idee dat het centrale duo van Groningen nou het grootste probleem was dit seizoen, dus weet niet hoeveel deze speler aan spelen toe gaat komen. Ik laat me graag verrassen, misschien achter de hand voor Musampa?

Groningen is alweer druk op de markt. Veel uit Scandinavië al binnen weten te halen. Laten we hopen dat er nu weer eens spelers tussen zitten die uit de verf komen. Strond Larsen en Gudmondsson waren tussendoor nog even een hele goede spelers, maar verder eigenlijk al een tijd geen echt goede spelers gezien.
Laten we hopen dat ze niet in het rijtje Abraham, Irandust, Lundqvist, Pohl, Strunck Jacobsen, Asoro, Bratveit komen.

Gezeur dat ze buitenlanders halen, de Nederlanders bakken er niks van, of zijn nog heel erg jong dus die gaan het niet doen. Ervaring uit de premierleague en werkersmentaliteit hebben we nodig en die vind je niet meer in Nederland. Dan ga je ergens anders vissen waar je die types wel voor een redelijke prijs kan halen. De echte Nederlandse talenten zitten al vast bij de top 5. Dus ja, je moet wat en dan doet FCG het ook. Als ze geen spelers hadden gehaald was het weer een ramp.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren