Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aboutaleb wil weer uitfans bij Klassieker: ‘Het heeft lang genoeg geduurd’

Laatste update:

Als het aan Ahmed Aboutaleb ligt, zijn er binnenkort weer uitsupporters welkom bij de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. Het duel wordt sinds 2009 gespeeld zonder de aanwezigheid van fans van de bezoekende ploeg, maar de burgermeester van Rotterdam wil daar nu graag verandering in brengen.

Aboutaleb stelt dat 'het nu lang genoeg heeft geduurd'. "Ik denk dat het heel goed is als we het over enige tijd weer gaan proberen", vertelt hij tegen RTV Rijnmond. De burgervader hoopt wel dat de supportersverenigingen van Feyenoord en Ajax eerst met elkaar om de tafel gaan zitten. "Je kunt als overheid niet iets regelen als twee groeperingen op de oude voet met elkaar willen doorgaan. Daar gaan we niet aan meewerken."

In 2009 besloten de burgemeesters van Rotterdam en Amsterdam vanwege rellen dat de Klassieker vijf jaar lang gespeeld zou worden zonder publiek van de tegenstander in het stadion. In 2014 liep die periode ten einde, maar gaven Ahmed Aboutaleb en wijlen Eberhard van der Laan aan de situatie graag zo te laten. Aboutaleb staat nu wel open voor verandering. "Je hoeft niet in één keer 1200 supporters toe te laten. We kunnen beginnen met een aantal honderd mensen en dat opbouwen", besluit hij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als dit mogelijk is, dan juich ik het alleen maar toe. Laten we meteen experimenteren bij ajax.

24 oktober 2017 om 00:11

Later dit seizoen. Hoop dan wel dat de gasten zich kunnen gedragen.

24 oktober 2017 om 00:22

Ben bang kansloze missie.
Niet voor de doorsnee supporters.
Maar bij sommigen zit de haat zo diep , dat het uiteindelijk toch weer zal escaleren.
Maar niet geschoten is altijd mis

24 oktober 2017 om 00:24

Dit seizoen zal het sowieso niet meer gaan gebeuren. Hoewel het mij persoonlijk weinig uit zou maken, zijn er gegarandeerd mensen die er een punt van gaan maken dat Ajax geen supporters mee mocht naar de Kuip, terwijl Feyenoord dat dan wel zou mogen naar de Cruyff Arena. En op zich hebben diegenen daar nog gelijk in ook. Het is een straf voor de beide supportersgroepen, dus die straf moet ook voor beide supportersgroepen even zwaar zijn.

Daarnaast heb je natuurlijk ook nog het feit dat onze Eberhard overleden is, waardoor er ook nog over deze intentie gesproken moet worden met zijn opvolger. Wellicht stemt diegene er uberhaupt niet mee in, of wellicht niet op zo'n korte termijn.

24 oktober 2017 om 00:41

Idd het overlijden van Eberhard had ik even over het hoofd gezien. Dat zal dan waarschijnlijk volgend seizoen zijn.

24 oktober 2017 om 01:48

Vorig jaar zei de burgemeester van Rotterdam exact hetzelfde na Feyenoord-Ajax. Onder het mom van, als het verkeerd gaat heeft Amsterdam het zooitje de eerstvolgende klassieker, tenminste dat lijkt wel!

Ik ben ook voor een klassieker met uit supporters, alleen waarom word dit niet rustig opgebouwd? Bijv. De eerstvolgende wedstrijd mogen er 50 supporters mee, gedragen zij zich dan word het de wedstrijd erop 100 en verhoog het zo steeds meer. Bijkomend voordeel is dat je deze kaarten voor heel veel geld kan verkopen, kwestie van vraag en aanbod, hoef ik niet verder over uit te wijden lijkt me. Gaat het mis dan begin je weer op 0 en is de volgende klassieker weer zonder uitsupporters

24 oktober 2017 om 01:48

Laten we dan maar niet doen, geen kadootjes voor Feyenoord. Dus volgend jaar zijn ze dan welkom als Ajacieden welkom zijn in de Kuip.

Op zich zou ik heel graag willen dat de klassieker ook weer de echte klassieker wordt. Helaas lijkt het onmogelijk om het ooit een normale wedstrijd te laten worden. Zelfs zonder dat het publiek bij elkaar over de vloer komt is het afgelopen jaren altijd raak met veel te grensoverschrijdende shit. Hoewel het altijd door een kleine groep verziekt wordt, lijkt het alsof het haast onmogelijk is om er tegen op te treden. Zelfs als je 1 idioot oppakt, staat de volgende al weer op.

Gewoon zonder fans spelen. Geen thuis of uit supporters. Ook beter voor Fox, want dan moet iedereen wel op tv kijken. Ik ben een ras-amsterdammer en ras-rotterdammer, en zeg bij deze dat er te veel clowns rondlopen in beide steden die alleen maar drugs en alcohol gebruiken, en voetbal als excuus zien om is even helemaal los te gaan. Ordinair, agressief en vol met haat. En stoer dat ze het vinden joh, och och. De een schreeuwt nog harder dan de ander! Laat anders ook even je tribals zien op je nekspieren, dan heb je echt mijn respect! Nee, de klassieker is een mooie pot voetbal, maar de 'harde kern' wil alleen maar schelden en naar de kl**e gaan. Mijn advies is dus helder: niemand meer in het stadion.

24 oktober 2017 om 01:51

Het aantal excessen rond de klassieker valt reuze mee. Af en toe een gek die een pop ophangt maar daar is adequaat tegen opgetreden (de daders konden voorkomen bij de rechter).

Geen enkele reden om dan zonder publiek voor een stil stadion te gaan spelen, de overgrote meerderheid gedraagt zich altijd keurig.

24 oktober 2017 om 06:21

Niet om sceptisch te zijn, maar je bent ras-amsterdammer én ras-rotterdanner? Dat vind ik knap.

24 oktober 2017 om 07:59

Onmogelijk dat jij een ras Amsterdammer bent en een ras Rotterdammer
Heel apart

24 oktober 2017 om 08:35

@frankverlaat: ik zie geen enkel probleem om weer eens supporters toe te laten, te beginnen met een paar honderd. Gaat het niet goed? Prima, dan sluiten we de boel weer een paar jaar.
Om de simpele reden dat er inmiddels ook jonge fans meereizen met beide clubs die nog nooit bij een uitwedstrijd van de Klassieker zijn geweest. Zij hebben geen enkele schuld aan wat hun voorgangers hebben gedaan. ‘Guilty by association’... het is geen NoordKorea!

Wel erg makkelijk om dit na de thuiswedstrijd van Feyenoord te roepen. Nu lijkt het een beetje alsof hij druk wilt zetten op de (loco)burgemeester van Amsterdam...

24 oktober 2017 om 07:38

Precies, maar dat gaat dan ook niet gebeuren, in ieder geval zeker niet dit seizoen. Ajacieden moesten dit jaar ook thuis blijven, dus daar zullen altijd mensen zijn die zich daar aan storen mocht die intentie er wel zijn. Waar ik het trouwens ook mee eens ben, dat voordeel heeft Ajax ook niet gekregen, dus verdient de ander het ook niet.

Als je dan die opgefokte fans ziet op tv dan vraag ik mij af of het wel zo slim is. Was weer een hoop agressie te zien zondag.

24 oktober 2017 om 07:32

Juist en de idioten vonden het weer nodig gasgeluiden te maken en dat wilt men belonen?

24 oktober 2017 om 08:37

Supporters die agressief langs het veld reageren is niet netjes, maar profvoetballer Nick Viergever die "het zijn maar kut-kakkerlakken" zingt dat is pas echt kwalijk.
Bedankt Nick! Succes met je schorsing net zoals dat Vertonghen in 2010 overkwam, domme jongen.

24 oktober 2017 om 10:04

Gaat het wel? Ga er anders mee naar Den Haag als je echt wat wil bereiken ipv elke reactie wijden aan dit voorval.

Dit was in privésfeer wat gefilmd is, van Vertonghen tijdens een officiele huldiging. Dat vind ik nogal een verschil, dit was baldadig, van Vertonghen kun je nog uitleggen als aanzetten tot opruiing. Maar als ze Viergever ook twee wedstrijden willen schorsen moeten ze dat lekker doen hoor. Dat je hier echter zo zwaar aan tilt maar het gedrag van de supporters enigszins bagatelliseert doet me vermoeden dat je toch niet zo'n groot Mastermind bent als je naam doet voorkomen.

24 oktober 2017 om 10:42

Haha Masterm1nd, ongekend hoe gefrustreerd jij bent zeg, volgens mij heb ik je al in 3 of 4 topics zien janken om dit voorvalletje (wat in privé sfeer met de selectie zelf is voorgevallen nota bene), wat wil je er nou precies mee bereiken? Wil je dat VZ er een artikel aan wijdt, wil je dat Viergever geschorst wordt? Ik ben erg benieuwd!

Ik ben voor en als 1 van die uitsupporters of thuissupporters het gaat lopen verzieken nooit meer een stadion in laten komen deze wedstrijd verdient uitsupporters. Alle wedstrijden overigens hoor in Engeland lachen ze ons hierom gewoon uit

Dat is mooi nieuws eerst van der Sar die zich uitspreek nu Aboutaleb hopelijk volgt het kabinet met de voetbalwet, want dit geld niet alleen voor deze 2 clubs al die dwazen die zich misdragen tijdens of na een voetbalwedstrijd moeten gewoon hard gestraft worden zodat de volgende wel 100x gaat na denken voor dat hij/zij zich gaat misdragen, gewoon lekker melden bij elke wedstrijd en gewoon minimaal 20 jaar verbannen uit elke stadion geloof me iedereen word poeslief en daarbij kan de gewone normale supporter gewoon een leuke pot voetbal kijken zonder gezeik en tuurlijk hoort rivaliteit erbij maar dan wel op een gezonde manier.

Alleen vrouwen en kinderen laten komen. Is een aantal jaar geleden in Turkije ook gedaan, vond ik wel een mooie actie. Toch een vol stadion en minder kans op gedoe.

Initiatief bewonderenswaardig maar gaat een kansloos verhaal worden.

Omdat er altijd een paar randdebielen rondlopen ( zie weer foto van laatst met verwijzing naar 1 ster ),
deze zullen er altijd tussen blijven lopen en het altijd blijven verzieken voor de rest.
Buiten de kostenpost wat er om de hoek komt kijken

Gewoon zonder uitpubliek, geen kosten en geen gezeik

Zolang er idioten zijn die shit op internet gooien zoals die holocaust-plaatjes van laatst dan laat maar lekker. Natuurlijk zou de mooiste wedstrijd van NL met supporters van beide clubs alleen maar mooier zijn, maar het kan gewoon nog niet, klaarblijkelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren