Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aboukhlal geniet concrete interesse uit de Premier League na productief seizoen

Laatste update:

Zakaria Aboukhlal staat in de concrete belangstelling van Brighton & Hove Albion, zo bevestigt Voetbal International na eerdere berichtgeving van The Daily Mail. De Marokkaans international kende met vijftien treffers en vijf assists een uitermate productief seizoen voor Toulouse. De Rotterdammer staat nog tot medio 2026 onder contract bij les Violets.

Aboukhlal maakte in de zomer van 2022 voor twee miljoen euro de overstap van AZ naar Toulouse. Samen met onder meer Branco van den Boomen, Stijn Spierings en Thijs Dallinga was hij verantwoordelijk voor een redelijk seizoen in de Ligue 1. Aboukhlal maakte tien van de vijftien goals in de competitie. Het hoogtepunt voor de club en Aboukhlal was echter zonder twijfel het bekertoernooi. Mede dankzij twee treffers van Dallinga en een van Aboukhlal won Toulouse de finale van de Coupe de France met maar liefst 1-5.

Brighton is niet de enige club die interesse heeft getoond in de vleugelspeler. Ook Real Betis en Bayer Leverkusen hebben de voormalig jeugdspeler van PSV op het oog. Als de keuze op Betis of Brighton valt, komt Aboukhlal komend seizoen uit in de Europa League. Ook Toulouse is volgend seizoen in dat toernooi te bewonderen dankzij het winnen van de Coupe de France. Leverkusen komt volgend seizoen uit in de Conference League.

Aboukhlal begon zijn carrière in de jeugd van Willem II. In 2017 nam provinciegenoot PSV hem over, maar een echte doorbraak in het eerste zat er niet in. In 2019 koos hij eieren voor zijn geld met een overstap naar AZ. Voor de club uit Alkmaar, waar hij niet altijd verzekerd was van een basisplaats, kwam hij in negentig wedstrijden tot twaalf treffers en een assist. Het afgelopen seizoen kwam Aboukhlal pas echt los namens Toulouse. Het leverde hem onder meer een plekje bij de WK-selectie van Marokko op. In de groepsfase tegen België was Aboukhlal goed voor de tweede en beslissende treffer (0-2).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

15 goals + 5 assists is inderdaad knap! Te min bevonden voor de Eredivisie maar na een seizoen knallen in de Ligue 1 naar de Premier League! Benieuwd of hij dat niveau aan kan..

21 juni 2023 om 18:52

Inderdaad! Heel knap van hem, vooral fijn dat hij zich heeft kunnen herpakken (mentaal) na tijden uit te zijn gefloten in het Afas stadion.

21 juni 2023 om 19:10

Was gewoon een ontzettende egoïst die met een air rondliep van ‘kijk mij eens’. Gewoon een vreselijk irritante speler die totaal niet in het teak en de club paste. Zegt genoeg over het niveau in de Ligue 1 als het daar een goede speler is. Ik vond Zaka een blind paard met oogkleppen op.

21 juni 2023 om 19:20

Vind je hem 1 seizoen later en 15 goals + 5 assists nog steeds een blind paard met oogkleppen? Of is het een blind paard van een iets hoger niveau inmiddels?

21 juni 2023 om 19:24

Oei, Krotekoker een beetje beus?

21 juni 2023 om 19:29

Fcvoetbal

Wat was de reden dat hij werd uitgefloten. Hij heeft het toch wel redelijk gedaan in Alkmaar toch?

22 juni 2023 om 06:32

Wel met een wk goal en halve finale

Prima vervolgtransfer na een succesvolle seizoen bij Toulouse. Zeer ondergewaardeerd in Nederland maar talent spat er vanaf. Spelen onder De Zerbi zal hem alleen maar beter maken.

Dik verdiend als je kijkt naar zijn statistieken. Succes Zaka!

Ben benieuwd. Hij kwam op mij bijzonder ongeïnteresseerd over in wedstrijden van jong AZ een seizoen of 2/3 geleden en bracht echt een negatieve houding mee, maar misschien is dat veranderd?

Bekergoals zeggen me weinig als je tegen amateurclubs kunt spelen, maar 10 in de competitie is toch best prima. Zou zelf alleen liever in Toulouse blijven dan in brighton gaan wonen…

Haha Brighton staat ook wel bekend als de Lgbtq hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk met een grote gay community. Als dit werkelijk zou gebeuren ben ik wel benieuwd hoe dat zou uitpakken hahahaha

22 juni 2023 om 09:04

Tja ik zou zeggen leef en laat leven. Zo moeilijk is dat toch niet?

Heerlijk voor die jongen. Bij AZ onterecht gebombardeerd tot zondebok, terwijl er zat gasten bij waren die minder waren...

21 juni 2023 om 19:22

Oprecht leuk voor Aboukhlal dat hij het goed heeft gedaan dit seizoen, maar bij AZ bakte hij er helemaal niks van. Aantal goals gemaakt als invaller maar hij speelde egoïstisch, met zijn blik naar de goal maar kwam geen man voorbij, was niet balvast en gaf weinig assist.

21 juni 2023 om 19:54

Wat dan onterecht, ik heb een keer een goede pot zien spelen. Hij speelde gewoon gigantisch voor zichzelf en was niet productief genoeg. Bij Toulouse is dat anders gegaan en heeft hij het heel goed gedaan.

Is het maar te hopen dat ze bij Brighton niet met regenboog kleuren op hun shirt gaan spelen

Geweldig seizoen voor hem. Ook op het wk goed gedaan. Vooral die mooie goal tegen België . Het is hem van harte gegund. Betis , leverkussen en Brighton zijn alle 3 mooie clubs. Lastige keus denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren