Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicoís van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Aartsrivalen ontmoeten elkaar voor plek in Eredivisie

Maandag, 16 mei 2016 om 18:35 ‚ÄĘ Gijs Freriks

Willem II heeft handhaving in de Eredivisie binnen handbereik. De Tricolores waren ook in de return te sterk voor Almere City FC (5-2) en mogen het nu in de finale van de play-offs opnemen tegen NAC Breda. Lucas Andersen was met een hattrick de grote man in het Koning Willem II Stadion.

/

Bij zijn eerste goal kwam de huurling van Ajax vanaf de linkerflank naar binnen, vond hij de ruimte voor het schot en zag hij Agil Etemadi het leer uit diens handen laten glippen: 1-0. Willem II zat daardoor op rozen en Almere moest in de resterende 85 minuten twee keer scoren. De bezoekers uit Flevoland hadden echter moeite om van de eigen helft af te komen, maar kregen na een klein kwartier zowaar een uitstekende kans op de gelijkmaker: Ricardo Kip knalde net als afgelopen vrijdag tegen de paal.

Willem II ging hierna steeds slordiger en besluitelozer spelen, het publiek begon te morren en na een klein half uur ontsnapte men aan een achterstand. Kostas Lamprou hield een schot van Pablo Rosario tegen en Rochdi Achenteh haalde een kopbal van diezelfde Rosario van de lijn. Willem II had moeite om het commando over te nemen en had er dan ook vrede mee om de minimale voorsprong mee de kleedkamer in te nemen. Over het spel zal trainer Jurgen Streppel niet tevreden zijn geweest.

/

In de tweede helft was het al na negen minuten gedaan met het verzet van Almere, dat afgelopen seizoen op de achtste plaats eindigde in de Jupiler League. Aanvoerder Jordens Peters kopte uit een vrije trap namelijk fraai raak en zette de 2-0 tussenstand op het scorebord. Almere-trainer Jack de Gier wist dat hij iets moest doen en haalde verdediger Kees van Buuren naar de kant ten faveure van aanvaller Jason Oost. De roodhemden kregen niet veel later een goede kans op de aansluitingstreffer.

Tim Receveur kopte de bal tegen de kruising, maar kon even later alsnog juichend weglopen. Het was namelijk Kip die de bal mooi in het doel krulde: 2-1. Almere moest er nog twee maken en ging daar weer in geloven, maar de hoop vervloog toen Erik Falkenburg orde op zaken stelde en op aangeven van Achenteh er met zijn hoofd 3-1 van maakte. Oost (schot naast) en Rosario (lat) waren hierna nog dicht bij een treffer, maar Andersen gooide het duel met twee goals in het slot. De tegengoal van Pelle van Amersfoort was er enkel voor de statistieken.


Poll

Denk jij dat Willem II zich gaat handhaven?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door passionforpink)

Zonde, beide horen in de Eredivisie....
Maar goed, dan hoop ik toch op Willem ll

16 mei 2016 om 18:44

Ik dacht precies hetzelfde. Wou het ook zo schrijven, maar dat heb jij al voor me gedaan

Willem II heeft toch meer voetbal in het team.

Prima overwinning gelukkig voor Willem II, al was het spel in de eerste helft verschrikkelijk. Nog 2 finales en dan zijn we er!

16 mei 2016 om 18:44

Precies! Wat in de reguliere competitie niet gebeurd is, gaat dan eindelijk gebeuren!
Opmaken voor duels tegen Telstar, Rkc, Oss en Jong Utrecht! Wow!!!

16 mei 2016 om 19:32

Wat willen jullie dat nog een seizoen?

On: Moeizame pot vandaag, maar zonder Wuytsens spelen scheelt een hoop. Laat die er de volgende wesdtrijd nou net wel bij zijn!

willem 2 gaat zich handhaven omdat ze gewoon meer kwaliteit hebben dan nac. Maar ik heb er zeker zin in.

16 mei 2016 om 19:50

Dat maakt weinig uit denk ik. Worden twee vechtwedstrijden en dan wint lang niet altijd degene met de beste spelers.

16 mei 2016 om 20:39

Wat wanny zegt. Willem II wil voetballen kunnen geen vechtvoetbal laten zien. En bij NAC is dat precies andersom (kijk maar naar de wedstrijd tegen Eindhoven)

Overtuigend door als je naar de uitslag kijkt, maar af en toe was het echt matig aan de kant van Willem 2...Ik ben heel erg benieuwd naar de wedstrijden tegen nac Breda... Toch apart dat twee aartsrivalen het uit moeten vechten... Ik geef Willem 2 meer kans...

Toch heeft Almere zich op de kaart gezet dit seizoen. Hebben een paar leuke spelers die een overstap naar een eredivisieclub kunnen maken. Dan heb ik het over Kip en Ahannach. Talentvolle spelers.

Toch bijzonder dat veel mensen Willemii graag in de Eredivisie zien t.o.v. Nac. Maar dat zal mijn gekleurde visie wel zijn. Desalniettemin gaat het een bijzonder treffen worden!

16 mei 2016 om 18:45

Ik zie NAC liever in de Eredivisie hoor ;-)

16 mei 2016 om 18:48

Als wij het bij jullie niet zo moeilijk hebben als eerdere jaren mogen jullie altijd terugkomen

16 mei 2016 om 18:48

Beide teams horen eigenlijk natuurlijk in de eredivisie thuis. Willem II speelt in het algemeen wat verzorgder voetbal, maar NAC spreekt mij meer aan qua achterban. Desondanks hoop ik persoonlijk toch op Willem II omdat dat een tegenstander is die NEC traditioneel goed ligt. Dit seizoen nog 6 punten tegen Willem II.

16 mei 2016 om 18:54

Dat is jouw gekleurde visie denk ik ja.

16 mei 2016 om 18:55

Ik gun het NAC van harte om te promoveren! Wel echt een prachtig affiche voor de finale van de play-offs, het kan haast niet mooier. Ik mag alleen hopen dat jullie geen vuurwerk om jullie oren krijgen in het uitvak in Tilburg, maar ik vrees ervoor.

16 mei 2016 om 19:52

NAC is de club met de grotere achterban. Wat dat betreft staan we dik in het linkerrijtje van de eredivisie.
Maar dat zegt niks voor het komende tweeluik.

17 mei 2016 om 01:56

@milnernac

Ik zie graag beide clubs graag weer terug in de eredivisie en heb geen voorkeur.
Ik vind Willem 2 een wat bravere soms grijzere club maar wel met wat meer historie als ik het goed heb en een wat sterkere selectie. NAC vind ik een wat rauwere club, echt van de stad, vrijdagavond voetbal en bier maar heeft wat meer eerste divisie voetbal gekend.
Allebei prachtige clubs in mijn beleving, weet verder niet of ze veel voor elkaar onder doen maar verwacht het niet.

Moge de beste winnen maar ik vrees voor Willem2. Niet dat NAC zo geweldig is maar Willem2 valt uit elkaar met het vertrek van velen. De echte wil om te winnen, is er wel bij Nac.

16 mei 2016 om 18:46

Mwa... Ik hoop op jou scenario, maar als ik eerlijk ben...
NAC heeft mij (als supporter) maar twee keer kunnen overtuigen, Dordt en Sparta thuis. Als men weer twee keer zo'n partij spelen, zijn we weer terug waar we horen: de Eredivisie. Maar niks wijst erop. Selectie heeft te weinig kwaliteit.

Mooie finale wordt dat! Bij derby¬īs kan het altijd alle kanten op gaan, maar op basis van kwaliteit zou Willem II zich toch moeten kunnen handhaven. Ze zijn met wat pech in de nacompetitie beland, maar hebben op zich wel een elftal wat eredivisiewaardig is. NAC is kwalitatief minder, maar kan wellicht op basis van strijd en fanatisme voor een stunt zorgen.

Erg jammer dat Almere City vandaag bij Willem II verloren heeft. Ik had gehoopt dat Almere City vandaag met 1-2 of 2-3 kon winnen bij Willem II maar mede door een blunder van hun doelman is dat helaas niet gelukt. Ik heb niks met Willem II en NAC maar ik hoop dat NAC ten kosten van Willem II naar de Eredivisie gaat omdat in hun stadion een echte voetbalsfeer is. Ik hoop dat de Gier volgend seizoen weer mooi aanvallend voetbal met Almere City gaat spelen en dan verwacht ik dat ze volgend jaar wel promoveren.

16 mei 2016 om 18:51

Almere city moet niet willen promoveren, stadion is niet eredivisie waardig. Almere zit prima in de jupiler league.

16 mei 2016 om 18:55

De provincie Flevoland verdiend naar mijn mening wel een Eredivisieclub. Ik vind dat Almere City het afgelopen halfjaar erg goed hebben gevoetbald in de JL, en ze scoorde ook veel het afgelopen halfjaar. Als de Gier op deze wijze verdergaat bij Almere City dan kunnen ze volgend seizoen wel promoveren.

16 mei 2016 om 18:59

Je vergeet wel dat de eigenaar van Almere City een enorm rijke man is. Als Almere City ooit in de Eredivisie komt, zal die eigenaar zeker weten wat geld erin pompen om het Eredivisie waardig te maken.

16 mei 2016 om 19:00

Daarom zou het juist zo mooi geweest zijn voor Almere als ze gewonnen hadden, 4bidden. Het is een relatief nieuwe club en promotie naar de Eredivisie had ze kunnen helpen om te groeien. In de Jupiler League is dat niet makkelijk.

16 mei 2016 om 19:05

Ik denk het niet,ze missen de financi√ęle mogelijkheden om echt spelers te halen die Almere naar de eredivisie schieten. Maar De Gier doet het wel fantastisch tot nu toe bij Almere. Misschien kunnen ze weer een periode titel pakken volgend seizoen.

16 mei 2016 om 19:07

Die eigenaar strooit dan niet met geld. Het zijn allemaal jupiler league spelers met een paar uitblinkers er tussen.

16 mei 2016 om 19:15

Ik citeer de eigenaar even. Dit zei hij een week geleden:

Bamberger legt rustig uit hoe hij de club vijf jaar geleden aantrof, wat hij er mee heeft gedaan en wat er gaat gebeuren als er wordt gepromoveerd. ,,dan zal er wel verbouwd moeten worden naar de eisen van de Knvb en dat is geen probleem. Misschien maak ik er wel een stadion van met een winkelcentrum. Wie weet? “, zo geeft de eigenaar van de club vragend zonder antwoord te geven aan. Normaal gesproken wil Bamberger niet graag in de pers worden genoemd en staat hij journalisten ook niet vaak te woord en dat wil hij graag zo houden, dus verwijst hij al snel naar Arie van Eijden, lid van de Raad van Commissarissen en uitvoerend directeur bij de club. Duidelijk is wel dat ook Bamberger geniet van de aandacht en het succes dat zijn club momenteel heeft. En wie weet wat er nog mogelijk is.

16 mei 2016 om 19:56

Ok in dat geval mag hij ook wel in betere spelers gaan investeren dan. Dan pas maakt Almere kans om de eredivisie te behalen.

16 mei 2016 om 22:04

Beste resultaat ooit! 8ste plaats en halve finale nacompetitie. Almere City is hartstikke goed teruggekomen. Zeker gezien het feit dat ze in januari nog stijf onderaan stonden

Willem 2 wint dit makkelijk !!

16 mei 2016 om 19:21

Dat weet ik nog net zo niet. Bij een avondje NAC kan het aardig spoken, welk team er dan ook op bezoek komt. Daarnaast geef ik NAC ook een eerlijke kans.

50/50.

16 mei 2016 om 20:14

Wellicht zijn er Eindhoven fans die de laatste 10 minuten van vandaag kunnen beschrijven. Dat was echt ongelofelijk qua sfeer.

Ben wel benieuwd hoe we voor de dag komen tegen Willem II. Toch een sterkere ploeg dan Eindhoven gok ik al is het verdedigend niet zo denderend! Worden mooie potjes, wel jammer dat het niet in de eredivisie is!

16 mei 2016 om 20:21

NAC moet het hebben van de thuiswedstrijd hopelijk winnen ze met 2 a 3-0 dan is een doelpunt in Tilburg voldoende.

Mooie wedstrijd 2 teams die in de eredivsie willen voetballen. Durf geen winnaar te voorspellen.

VZ, misschien een idee om het einde van de wedstrijd iets minder af te raffelen . Tot aan de 80e minuut is het artikel goed, maar dan krijgen we niet eens een beschrijving van de laatste twee doelpunten meer. Eerst de hele wedstrijd documenteren voordat je een artikel plaatst

16 mei 2016 om 18:59

Na de 3-1 was de wedstrijd wel helemaal gespeeld. Lijkt me een beetje overbodig om dan nog een hele beschrijving toe te voegen van een paar doelpunten die puur voor de statistieken waren. Dat lijkt me meer iets voor de lokale media.

16 mei 2016 om 19:59

Ik zeg dit omdat ik dat wel vaker in wedstrijd verslagen zie. De laatste 10-15 minuten worden vaak afgeraffeld om zsm het artikel te kunnen plaatsen ook al gebeurt er dan het meeste van de hele wedstrijd .

Geflatteerd geen andere worden voor.... maarjah nooit meer naar breda ole ole... puur omdat the king side zong nooit meer naar almere haha

16 mei 2016 om 19:00

Misschien komend seizoen weer :-)

16 mei 2016 om 19:14

Dan heb je meer gehoord dan ik. Denk dat er bij vele meer respect is richting Almere op basis van deze twee wedstrijden. Spelers kregen ook staande ovatie van het publiek na de wedstrijd. Ze hebben zeker verdienstelijk gespeeld deze twee wedstrijden en wij zijn af en toe goed weggekomen. Met name 2e helft in Almere en 1e helft hier in Tilburg. Uiteindelijk toch individuele kwaliteit die de doorslag gaf en hopelijk is dat tegen nac ook zo. Denk dat het overgrote deel van beide supportergroepen deze wedstrijd het liefst niet had gezien voor promotie. Groto kans ook dat er bij beide wedstrijden geen uitsupporters mogen komen.

16 mei 2016 om 21:37

Iedereen zong dat. Zelfs de mensen op vak E. Desal nietemin hebben wij genoten van de sfeer.

16 mei 2016 om 22:07

Onzin. Almere kreeg juist een staande ovatie en dwong juist respect af met hun prettige spel!

17 mei 2016 om 00:41

Die staande ovatie heb ik ook wel mee gekregen. Maar het was zeker hoorbaar. Net als wij in t uitvak mee klapte in de 60e minuut dat bracht iig zeker kippenvel mee.

Pablo Rosario en soufyan ahannach verdienen en transfer naar eredivisie. Zij hebben zich sterk ontwikkeld dit seizoen en natuurlijk Ricardo kip ook....

16 mei 2016 om 19:06

Soufyan was 3x niks vandaag en vrijdag ook niet.

Willem II ging hierna steeds slordiger en besluitelozer spelen, het publiek begon te morren en na een klein half uur ontsnapte men aan een achterstand.

Dat is best knap, ontsnappen aan een achterstand als je 1-0 voor staat

Yesssssssss voor even weer een derby day. Aan het begin van het seizoen had ik gehoopt dat NAC promoveerde, maar nu het tegen ons is liever niet.. Worden hele spannende potjes. Ik hoop dat we het halen!

Een gelijk spel en Jelle die de beslissende penalty pakt en zich echt onsterfelijk maakt in zijn afscheidswedstrijd. Zou toch mooi zijn......

Mooie wedstriden met ongetwijfeld veel emotie op de tribunes. Playoffs om naar uit te kijken. Ik hoop op Nac en Gae. Vooral eerstgenoemde hoort in de Eredivisie.

16 mei 2016 om 20:21

Willem II eigenlijk ook

Wel belachelijk dat die wedstrijd van donderdag om half 7 wordt gespeeld. Dan neem je de fans toch ook niet serieus als Knvb zijnde

16 mei 2016 om 20:22

Alles voor Fox!

16 mei 2016 om 20:34

Mogen toch geen uitsuppprters komen.

16 mei 2016 om 20:51

Maar wel thuispubliek daar is het net zo erg voor.

Heerlijk. De slag om Brabant. Ik denk 70% kans voor w2 30% voor nac

Hopelijk komt NAC terug! Ik heb helemaal niks met de kruikenzeikers.
Als PSV'er word ik niet vrolijk van NAC uit maar het blijft een (naar mijn mening) veel mooiere club en dito aanhang dan die van Willem 2.
NAC doet me denken aan wedstrijden in het championship in UK.

16 mei 2016 om 23:08

En wij hebben niks met die sprekende lampenkappen. Overigens heeft PSV het de laatste jaren, zowel thuis als uit, ook lastig zat met Wii.

Jammer dat 1 van de 2 volgend jaar geen eredivisie speelt. Beide eredivisiewaardige clubs. Had nac wel promotie gegunt maar niet ten koste van ons. Moge de minst slechte winnen.

Andersen de held van Willem II. Drie goals, een assist (als je een corner als zodanig mag benoemen) en een voorassist. In ieder geval bij alle 5 de doelpunten betrokken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Jong AZ240
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
T. BoereAanvaller153
R. KuijpersAanvaller141
S. HaugenAanvaller132
R. KortsmitKeeper100
A. OmgbaAanvaller72
T. TroostKeeper60
R. BesselinkVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

103 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern M√ľnchen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren