Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicoís van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Aanwinst moet zes weken toekijken bij Ajax en mist wedstrijden tegen topploegen

Woensdag, 27 september 2023 om 11:40 ‚ÄĘ Jan Hoeksema ‚ÄĘ Laatste update: 12:15

Sivert Mannsverk zal zeker zes weken moeten toekijken, zo meldt zijn club Ajax woensdagochtend. De middenvelder kampt met een voetblessure en is daardoor langdurig niet inzetbaar. Hij zit daarom niet bij de selectie voor het restant van het duel met Feyenoord, zo werd eerder op de dag al bekend. Tijdens De Klassieker neemt de Belg Mika Godts het plekje van Mannsverk in de selectie van Ajax over.

Door de kwetsuur zal de Noor de nodige wedstrijden moeten missen. In Europees verband zal hij niet aanwezig zijn bij de twee wedstrijden tegen Brighton & Hove Albion en de uitwedstrijd tegen AEK Athene. In de Eredivisie mist Mannsverk, naast de resterende 35 minuten tegen Feyenoord, waarschijnlijk ook de wedstrijden tegen RKC Waalwijk, AZ, FC Utrecht, PSV en sc Heerenveen. De blessure van 21-jarige middenvelder is gezien de vele lastige affiches een flinke aderlating voor Ajax.

Sinds zijn komst naar de Johan Cruijff ArenA speelde Mannsverk slechts één wedstrijd voor de Amsterdammers. In het uitduel met FC Twente (3-1) mocht hij aan de aftrap verschijnen. Mannsverk werd in de rust echter al gewisseld, nadat hij een matige eerste helft speelde waarin Ajax tal van kansen weggaf. Ondanks de wissel verloor de ploeg van Maurice Steijn de wedstrijd alsnog.

Mannsverk tekende deze zomer in de ArenA een contract voor vijf seizoenen. Ajax nam de rechtspoot voor zes miljoen euro over van het Noorse Molde FK, waar hij op dat moment twee seizoenen onder contract stond. In een eerder stadium had Feyenoord naar verluidt ook interesse in de diensten van Mannsverk, maar die deal kwam nooit van de grond.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door redbaron)

Nou jongens het is klaar, de enige kans dat we nog in de top 5 zouden eindigen is nu dan ook wel verspeeld..

Zonder grappen, zuur voor die jongen maar wat kunnen we hier nou verder over zeggen. Geen idee wat hij kan en wat hij zal toevoegen. Misschien ook wel lekker voor hem dat hij terugkomt in een team dat hopelijk een stuk beter draait, die zal ook geen fijn gevoel hebben overgehouden aan de laatste 2 weken.

27 september 2023 om 11:54

Ik zou blij zijn als ik hem was, de aankomende weken is iedereen aangeschoten wild, die stortvloed gaat op deze manier aan hem voorbij

27 september 2023 om 12:08Als ie pech heeft gaat het juist draaien en staat Vos er de rest van het seizoen in ipv hij.
Ik heb van beiden niet veel gezien, maar wat ik heb gezien zeg ik; Vos.

Het zijn beiden controleurs, nietwaar?

Groot gemis voor Ajax.

Deze jongen kan het beste eerst het Ajax systeem leren bij Jong Ajax, mogelijk icm. Tahirovic daar een paar wedstrijden op het middenveld spelen zodat ze wel op elkaar ingespeeld raken.

27 september 2023 om 12:14

Ik denk dat er wel meer heen kunnen dan alleen Tahirovic en deze jongen.

Buiten dat, heb je gezien wat voor voetbal Steijn ajax laat spelen? Dat is nou niet bepaald ajax systeem. Beetje lange ballen naar voren pompen en een beetje op de counter loeren.

27 september 2023 om 12:51

Wat moet Steijn anders doen dan? Met deze selectie ga je never nooit Ajax voetbal kunnen spelen, daar mis je echt kwaliteit voor.. Kijk alleen al achterin, daar zit net als vorig seizoen veel te weinig voetbal in om fatsoenlijk op te bouwen, als dat al lukt hoe wil je dan echt voetbal spelen?

27 september 2023 om 13:54

Jij weet ook helemaal niet wat voor voetbal deze selectie kan spelen. Of heb jij de aankopen en hun competitie besturdeerd? Niemand weet wat ze wel of niet kunnen. Wat we zien is wat Steijn denkt dat goed is. Maar Steijn denkt ook dat het goed om spelers publiekelijk af te vallen.

Toch een moeizaam begin. Een slechte 1e helft (kan gebeuren), vervolgens een periode uit de running. Ik mis de spelers die moeiteloos instromen en waarvan je meteen ziet dat ze kunnen voetballen en een aanwinst zijn.

Als voorbeeld: toen Tadic bij Ajax kwam zag je meteen dat hij wat toevoegde. Dreiging en het opeisen van de bal, het spel echt naar zich toe trekken. Daadwerkelijk iets wíllen doen. Dat is momenteel ver te zoeken bij Ajax...

27 september 2023 om 11:52

Tja dit is de gok dat Mislintat heeft genomen. En niet alleen hij maar nog meerdere aankopen die erg jong zijn. Deze jongen hoort eigenlijk nog bij Jong Ajax te wennen voordat die in het eerste gelijk mee kan komen. Nu heeft die een heel zwak debuut achter de rug tegen Twente en daarna werd die niet meer gebruikt. Hopelijk dat hij het nog kan omdraaien maar dit is wel een flinke tegenvaller voor hem.

27 september 2023 om 12:01

Dat is het grootste probleem van de aankopen. Ik denk dat de meeste aankopen wel de potentie hebben, maar het is eigenlijk waanzin om 12 jongens te kopen waarvan je er bij zeker 8 pas op termijn iets van kan verwachten aangezien ze nog jong zijn en moeten wennen. Had je alleen een Mannsverk, Forbs of Tahirovic gehaald in een verder goed draaiend elftal, dan kon zo'n jongen vanaf de bank wennen, rustig meedraaien en had iedereen het prima gevonden. Maar je kunt natuurlijk niet een heel elftal aan dat soort jongens bouwen. En dan vallen de jongens die er wel gelijk behoren te staan tot nu toe ook nog niet mee.

27 september 2023 om 13:00

Maar los van alle andere perikelen die er zijn rond Sven (o.a. het betrekken van zijn vriend en zijn gedrag op de Toekomst) kun je je vooral afvragen waar hij mee bezig was. Als je al langer in voetbal meedraait dan weet je dat als er heel veel ervaring weggaat dat de kans dat dit door alleen onervaren spelers opgevangen kan worden heel klein is. Daarbij kun je je nog afvragen of ze goed genoeg zijn.

27 september 2023 om 13:04

Zeker. Voor mijn gevoel probeerde Sven een soort moneyball achtig experiment bij Ajax en was hij er van overtuigd dat al die talenten samen een fenomenaal elftal zouden vormen ofzo. Zoals ik aangeef denk ik dat het nooit kan om zo veel onervaren gasten waar je vooral potentie in ziet als dragende spelers in een elftal op te stellen.

27 september 2023 om 12:48

Neem Senessi bij Feyenoord na 1 actie was hij afgeschreven. Totaal ongeschikt aldus iedereen. Maar uiteindelijk de duurste verdediger geworden van Feyenoord tot nu toe. Dus idd geef die jongen even tijd. Vervelende is dat te veel spelers bij Ajax even tijd nodig hebben om te wennen en te bewijzen geschikt of ongeschikt te zijn. Tijd die je bij Ajax nu gewoon niet krijgt. Van Feyenoord werd destijds nog niet zoveel verwacht. Dat is bij Ajax altijd anders geweest en is het nog steeds. Van Feyenoord verwachten we ook inmiddels weer wat meer gelukkig.

Nou Mannsverk heeft wel een horrorstart bij Ajax. Dramatisch invallen in zijn debuut tegen Twente en daarna geen minuten meer gespeeld tegen Marseille en Feyenoord. En dan geblesseerd raken voor 6 weken. Hopelijk dat hij mentaal sterk genoeg is om het om te draaien. Want talent heeft die echt wel als er meerdere clubs in hem ge√Įnteresseerd waren.

Wie verzint dit soort teksten "de blessure van 21-jarige middenvelder is gezien de vele lastige affiches een flinke aderlating voor de Ajax."
Die jongen heeft 1x gespeeld, en dat was te dramatisch voor woorden. Iedereen die dit als een "flinke aderlating" bestempeld, heeft de afgelopen weken onder een steen gelegen.

"aanwinst" "flinke aderlating" We gaan de nieuwe Frenkie de Jong wel missen denk ik.... Die gast kon er niks van. .Ik zit af en toe nog steeds te wachten op het moment dat ik wakker word en dat het allemaal een nachtmerrie blijkt te zijn geweest. Wat een ellende...

27 september 2023 om 13:13

Die 'gast' heeft 45 minuten slecht gespeeld en dat waren ook direct zijn enige minuten volgens mij.

Dat het nog niet veelbelovend was klopt, maar zullen we hem nog niet meteen bij het grofvuil zetten?

Dat kan in de winterstop nog wel....

27 september 2023 om 15:17

Ik neem aan dat die jongen nog wel een tweede kans krijgt als hij weer fit is. Maar persoonlijk heb ik genoeg gezien. Er waren bij deze jongen geen aanknopingspunten. Die jongen speelde voor hem niet op een niveautje te hoog maar wel twee of drie. En dat geldt voor die hele club "aanwinsten". Bij die Akpom zag ik ook al bij zijn de debuut dat hij niks kan. Die ik heb ik inclusief vanmiddag inmiddels nog een paar wedstrijden zien spelen maar het zit er gewoon niet in. Ajax is gewoon letterlijk opgelicht door Mislintat.

Misschien wel het beste wat hem kon overkomen.
Hij had het moeilijk en met Ajax in deze fase is het niet slecht voor hem om even paar weken in de luwte te zitten. Steijn schroomt er immers ook niet voor om je publiekelijk neer te halen.
Kan het team zich de komende weken settelen en hopelijk kan hij weer instromen wanneer het wat rustiger is.

Poeh... dat is een stevige aderlating. We zijn reddeloos verloren

Gelukkig voor hem zit er een andere trainer zodra hij weer fit is, had sowieso niet meer op deze jongen of Gaaei gerekend voorlopig die zijn wel behoorlijk beschadigd door Steijn.

27 september 2023 om 12:08

Precies. Ze worden door Steijn persoonlijke fouten verweten, maar het grootste probleem voor deze jongens is de onderlinge afstemming en de communicatie. Van Gaaei kun je ook een rechtsbuiten maken.

3 dagen mee kunnen trainen, meteen in de basis in een slecht draaiend elftal en dan als het niet goed gaat door je trainer geslachtofferd een aan de kant geschoven te worden om zn eigen fout te verdoezelen. Deze jongen had je rustig moeten brengen na 3 dagen mee trainen. Nu noemt iedereen hem weer een miskoop die er niets van kan terwijl dit juist een groot talent is.

27 september 2023 om 12:56

Is allemaal leuk en aardig maar deze jongen is gewoon overbodig omdat je in de jeugd Vos hebt zitten, die is echt niet minder dan Mannsverk en die weet hoe Ajax speelt.. Wij hebben het altijd van jeugd moeten hebben, nu zijn de betere spelers ook gewoon weer eigen jeugd.. Als je Hato nu in de verdediging van Feyenoord had staan zou iedereen zeggen, wereldtalent 17 jaar.. Maar omdat hij onderhand dat zooitje moet dragen krijgt ie kritiek te verduren terwijl hij juist gedragen moet worden door de rest

Tja, deze jongen is compleet afgeschreven maar eigenlijk weet niemand nog wat hij nou echt kan. Kerel zat 3 dagen bij Ajax, deed het op de training volgens Steijn zo goed dat hij gelijk in de basis werd gegooid tegen Twente. Dat was een drama, dus na 45 minuten er af gehaald en daarna niet meer gezien. Zonde dat hij geblesseerd is, want ik had toch graag hem nog iets meer aan het werk gezien voor ik een oordeel vel.

Titel had ook kunnen zijn: Aanwinst moet bij Ajax zes weken toekijken en mist degradatieduels tegen Utrecht en Rkc.

Zonder grappen: Zie Utrecht en RKC nog wel een middenmoot seizoen draaien.


OT: Zie het nog wel goed komen met deze jongen, kan er zo gezegd na 1 helft weer helemaal niks van.

Als je het lijstje leest qua programma en dat afzet tegen de programma's van Feyenoord,psv en AZ lijkt het wel of er iemand bewust een programma in elkaar gedraaid heeft waar het goed mis zou kunnen gaan voor Ajax ook wetende dat ze weer een aantal sterkhouders zouden verliezen en er veel aankopen moesten ingepast. de staat van het elftal is inmiddels zo dat ze van Almere nog niet gewonnen hebben maar ik vind het wel opmerkelijk.dat Mansverk een blessure oploopt vind ik voor die jongen vervelend maar voor Vos is dat natuurlijk prima die gaat kansen krijgen.

27 september 2023 om 12:41

Hoe slechter je bent, hoe lastiger het programma

1 keuze minder. 1 wissel minder. Het is appels met appels met wisselen. Het elftal wordt er niet beter of slechter op. Dit geeft Silvano Vos rust en vertrouwen. De rest bij een goed bod weer verkopen.

Denk dat niemand hem mist. Als die terug is, mag die weg in de winterstop.

Denk dat niemand hem mist. Als die terug is, mag die weg in de winterstop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax183
10.Excelsior16-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. de GraaffKeeper00
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper70
G. RulliKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
21 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern M√ľnchen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren