Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aanvoerder Van Duiven opent rekening alweer; gefrustreerde Tillman stelt teleur

Laatste update:

Jong PSV heeft maandagavond een zege geboekt op Telstar: 1-0. Op De Herdgang was spits Jason van Duiven verantwoordelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Malik Tillman kreeg in het beloftenelftal de gelegenheid om zijn eerste minuten te maken in Eindhovense dienst. De 21-jarige middenvelder deed 45 minuten mee, maar wist daarin niet te imponeren. De viervoudig international van de Verenigde Staten kwam een aantal keer gefrustreerd over en pakte dan ook een gele kaart. Tillman werd in de rust vervangen door Emir Bars.

Naast Tilman debuteerden Bram Rovers en Tygo Land in het Eindhovense beloftenelftal. Van Duiven kreeg van trainer Wil Boessen het vertrouwen als aanvoerder van Jong PSV. In de eerste helft viel met name op dat Tillman een aantal keer gepikeerd reageerde na een overtreding van zijn directe tegenstander. De huurling van Bayern München ontving in de 38ste minuut een gele kaart en werd in de rust gewisseld, al was dat hoogstwaarschijnlijk van tevoren al afgesproken.

In het tweede bedrijf kwam Jong PSV op voorsprong via Van Duiven. Een goede lange bal van Matteo Dams kwam bij Bars terecht, die een scherpe voorzet produceerde. Omdat een verdediger van Telstar de bal niet goed wist te verwerken, ontstond een buitenkansje voor Van Duiven. De Almeloër opende zo zijn rekening door van dichtbij binnen te tikken: 1-0. Van Duiven, die in de belangstelling staat van vele Eredivisie-clubs was vorig seizoen goed voor 15 doelpunten en 3 assists in 34 officiële wedstrijden voor Jong PSV. Die aantallen hoopt de spits dit seizoen aan te scherpen indien hij in Eindhoven blijft.

Jong AZ - Jong Utrecht 1-0
In Wijdewormer was Jong AZ met 1-0 te sterk voor Jong FC Utrecht. De Alkmaarders waren al in het eerste bedrijf de bovenliggende partij. Vlak voor rust wist rechtsbuiten Jayden Addai Utrecht-doelman Calvin Raatsie te verschalken, waarna hij zijn doelpunt vierde door Cristiano Ronaldo te imiteren met zijn karakteristieke manier van juichen: 1-0. Na rust raakte spits Yusuf Barasi, die in de belangstelling staat van het Adana Demirspor van trainer Patrick Kluivert, met een snoeihard schot de lat. Jong AZ moest de wedstrijd uiteindelijk met tien man afmaken, nadat Loek Postma zijn tweede gele kaart ontving. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Snap dat ze zo'n jongen ritme willen laten opdoen. Maar is misschien beter om te doen in de eredivisie?

14 augustus 2023 om 22:02

Voor PSV gezien is dit puur egoistisch gezien wel een slimme zet.

Alleen is het ook pure competitievervalsing en zou je als club ook de eer moeten willen hebben daaraan niet mee te willen doen.

Helaas doen we dat dus wel

Sowieso eigenlijk een schande dat PSV een jongen als Tilmann in dit soort duels kan opstellen. Maar goed.... oud verhaal, zelfde verhaal dat

14 augustus 2023 om 22:04

Hoezo, ritme op doen heet dat.Hij heeft al een tijd niet gespeeld. Of gaat het om dat hij voor PSV 1 gehaald is. We voldoen aan de regels, dus geen probleem en qua competitievervalsing dat is toch door de jaren heen wel afgevlakt...

14 augustus 2023 om 22:27

De regels zijn gewoon slecht. Dit is al jaren een probleem.

14 augustus 2023 om 22:33

Zoals Benzema zegt. De regels zijn onzin. Het is pure competitievervalsing en ergens schandalig dat de duels van de jong teams daadwerkelijk gaan om punten in de competitie. Voor Telstar kan zo'n duel het verschil zijn tussen promotie-playoffs of niks. En tegen hun concurrent kunnen we zo de onder 17 opstellen.

14 augustus 2023 om 22:39

Helemaal mee eens Benzema. Ik snap de 4 clubs wel, als het mag waarom zou je het niet doen? Maar strengere regels zijn ook lastig, want stel, je maakt de regel dat tijdens een seizoen van Jong naar 1 mag maar andersom niet, dan verpest je de kansen voor zulke jongens om een jaar KKD te spelen en een keertje hun debuut te mogen maken in 1.

14 augustus 2023 om 22:43

Snap alle ophef echt niet. Hier is Jong PSV toch voor bedoeld. Het is een jonge speler, die nog maar moet bewijzen is dat hij beter is dan bijv. een Babadi, zo nee dan zal hij vaker voor Jong uitkomen, zo ja dan zal Babadi zijn wedstrijden in Jong spelen, of mag dat nu ook weer niet omdat hij 2 wedstrijden bij PSV heeft meegedaan.

14 augustus 2023 om 23:27

Als ik het bericht zo lees voor de tegenstander alleen maar positief dat Tilman speelde. Bakte er dus helemaal niets van.

15 augustus 2023 om 00:22

dat is eerder een gelukje bij een ongeluk, dan dat het het eerlijk zou maken

Apart dat het debuut van Reda el Meliani en 2 anderen dan niet genoemd worden, jongens uit de eigen jeugd met potentie.

14 augustus 2023 om 22:08

Misschien omdat niemand hem kent en Tillman de veelbelovende aankoop van Bayern is? Overigens vind ik het maar een rare aankoop als je Babadi en Saibari al hebt voor die positie

14 augustus 2023 om 22:11

Babadi die net komt kijken uit de jeugd en Saibari die vorig seizoen ook niet liet zien het niveau aan te kunnen bedoel je? Volgens mij is het volkomen logisch om een gedegen concurrent te halen als je alleen een jeugdspeler voor die positie hebt lopen.

14 augustus 2023 om 22:14

Guus Til hebben ze ook nog dus het dringen voor de tien positie. Tillman is wel een speler die kan uitgroeien tot een hele waardevolle in de toekomst. Hij heeft in zijn eerste volledige seizoen op het hoogste niveau veel goeds laten zien en Psv ziet het misschien als een buitenkans.

Saibari is een beetje een alleskunner ik denk dat hij als 8 misschien wel tot een topper zou kunnen uitgroeien. Babadi is net 18 en willen ze niet teveel druk op leggen dan houd je Til over die ze voetballend vaak niet goed genoeg vinden. Tillman is dan degene die wel aan alle eisen zou kunnen voldoen.

16 augustus 2023 om 15:28

Ik denk dat je Saibari onderschat, maargoed. Als hij niet geblesseerd raakt, wordt dit zijn doorbraak seizoen. Hem afrekenen op een jaar waarin die nauwelijks op z'n positie (i.e. middenveld) heeft gespeeld is een beetje makkelijk.

14 augustus 2023 om 22:10

Ik verwacht persoonlijk meer van Emir Bars. Ook een jongen die de gehele jeugd bij PSV heeft gespeeld. Zeer verfijnde voetballer met een verschrikkelijk goede inzicht. Ziet het spelletje goed. Ik ben benieuwd of hij dit seizoen zijn stempel weet te drukken.

14 augustus 2023 om 22:16

Ook wel apart dat je Reda el Meliani wel helemaal typt en die andere 2 niet. Als we dan toch aan het mierenneuken zijn.

Om: Tillman zal nog wat tijd nodig hebben vermoed ik. Over een maandje kunnen we hem echt beoordelen.

15 augustus 2023 om 09:51

Reda met potentie?

Ik kan inzien hoe een kersverse aankoop dit als beledigend zou kunnen ervaren maar als prof moet je beseffen dat het goed en juist logisch is dat je de kans krijgt om wat ritme op te doen en speelminuten maakt. Soms is het een oefenwedstrijd met het eerste, Psv heeft de luxe dat de tweede in de KKD zit dus dan kan je daar wat minuten meepikken.

14 augustus 2023 om 22:17

Eens. Plus dat Tillman sowieso niet mee mocht doen in de return tegen Graz. Dan is de keuze: of lekker voetballen of met het eerste mee om koffers te dragen en kennis te maken. Ik zou lekker gaan voetballen.

14 augustus 2023 om 22:18

Heb je de wedstrijd ook gezien of baseer je dit op de suggestieve titel? Tillman speelde een vrij anonieme wedstrijd maar deed zijn best en liep er alles behalve gefrustreed bij. Wel werden er inderdaad een drietal overtredingen op hem gemaakt. En hij ontving inderdaad een kaart, die zwaar overdreven was (niet alleen mijn woorden, ook die van Mark van Rijswijk). Maar leuk dat VZ het verhaaltje zo schrijft alsof de gele kaart een logisch gevolg was van zijn gefrustreerde gedag. Man man man

Ik heb een Jong PSV gezien met veel debutanten en jonge spelers. Het viel me eigenlijk mee hoe goed die meekonden. Ze stonden verdedigend redelijk tot goed, ze gaan de duels niet uit de weg en ze proberen aan het voetballen te komen. Alles lukt nog niet altijd even goed maar er zit zeker eredivisie potentie in dit elftal. Ik heb een goede keeper gezien, de CBs waren vrij goed, Tytens heeft veel drive naar voren als back, Land kan voetballen (en moet misschien wat dominanter worden) en Van Duiven is gewoon klaar voor de eredivisie.

Dan heb je nog het hoofdstuk Tillman. Ik denk dat niemand het ooit nog over Tillman in deze wedstrijd gaat hebben. Hij liet wel zien sterk te zijn maar stond in een team dat niet echt aan het aanvallen kwam. Daardoor heeft hij eigenlijk niet zoveel gedaan. Wat opviel was dat hij veel groter was dan al zijn 18 jarige teamgenoten en dat hij telkens 3 Telstar spelers om zich heen had als die al een keer een actie maakte. Uiteindelijk heeft hij niets beslissends gedaan en maakte de jonkies het verschil. Vraag me af hoe nuttig het is om zo'n aankoop 45 minuten over een bijveld te laten slenteren.

Snap best dat dit korte wedstrijdverslagen zijn en dat PSV populairder is dan Telstar, maar vind het wel heel karig zo. Er wordt niet gerept over onder andere twee prachtige reddingen van Koeman en een discutabel moment waar de bal over de lijn leek en Telstar leek te scoren maar de goal niet gegeven werd

15 augustus 2023 om 00:14

thnx voor de update

mensen vergeten even dat zonder de jeugd elftallen op het moment de kkd niet zou bestaan.

de kkd stond op het punt van afgrond daarom hebben ze de jeugd elftallen toegelaten.

hierdoor krijg je ook inkomsten van de clubs van de jeugd elftallen die niet mogen promoveren en daarmee de kkd ineens gered was.

anders hadden die jeugd elftallen nog in de eigen jeugd klasses gespeeld.

en dat is dan ook weer slecht voor de grote nederlandse talenten die nu opstaan door de kkd.

al met al snap ik het gevoel van competitie vervalsing maar zonder deze jeugd elftallen was er geen kkd meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren