Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aanval op Blatter wordt heropend: 'Een dictator, hij moet nu aftreden!'

Laatste update:

Joseph Blatter blijft vooralsnog buiten schot bij de grootscheepse actie van de Zwitserse politie tegen de FIFA-officials. De voorzitter van de wereldvoetbalbond wacht af en lijkt, afgaande op de woorden van perschef Walter De Gregorio, niet van plan om zijn functie neer te leggen. Mino Raiola spreekt er schande van. "Hij moet nu aftreden!", zegt de zaakwaarnemer tegen ELF Voetbal.

/

Volgens Raiola moet Blatter zijn conclusies trekken na de enorme ophef die is ontstaan. Zijn positie is niet langer houdbaar, vindt de zakenman. "Dictators moeten aftreden. Tegen dictators volgt normaal een revolutie. Het volk komt in opstand. Volgens mij zijn alle dictators daarna gevallen. Alleen in Brazilië volgens mij eentje niet. Nu moet de voetbalwereld in actie komen als Blatter niet zijn conclusies trekt."

Justitie in de Verenigde Staten werkte nauw samen met de Zwitserse politie, die woensdagochtend om 6.00 uur dus een inval deed in het hotel. Om 15.30 uur wordt er een persconferentie georganiseerd in New York, waar waarschijnlijk een (korte) toelichting wordt gegeven door de Amerikanen.

Joseph Blatter moet zijn conclusies trekken en aftreden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een van de weinige keren dat ik het helemaal met Raiola mee eens bezig. Ik heb normaal ook veel problemen dat hij zich altijd direct overal publiekelijk mee bemoeit maar in dit geval moet ik dan weer zeggen dat ik er wel respect voor kan hebben hoe hij als een van de weinige gewoon zegt waar het op staat en niet bang is voor consequenties etc. Dat zijn bijna alle andere, in de voetbalwereld betrokkenen, wel.

27 mei 2015 om 14:20

tja maar nu moeten we wel hopen dat iedereen zich eens bezint en dan helpt het wel dat iemand zoals raiola eens zijn stem verheft !

27 mei 2015 om 14:24

Inderdaad, een unicum. Ik ga ook akkoord met de gewezen pizzabakker.

Jammer dat Blatter niet zelf geboeid werd buitengebracht ; hij houdt alle touwtjes in handen en is de eindverantwoordelijke.

Ik vrees echter dat ook dit weer een maat voor niks wordt. Vrijdag wordt Blatter "gewoon" herverkozen en gaan we terug over tot de orde van de dag.

Voor mij lijkt het meer en meer wenselijk dat alle lidstaten van de EU de komende Wk's boycotten. Het lijkt me het enige duidelijke signaal dat Blatter moet verdwijnen.

Wat de perschef van Blatter dus bijna letterlijk zegt in de reacties: "wij zijn blij dat er eindelijk door externe partijen iets gedaan wordt aan alle corruptie die onder ons toezicht en verantwoordelijkheid heeft plaatsgevonden"

Slim de rollen omdraaien... maar dit ziet hopelijk toch elke ezel wel? En die arme Ivo Opstelten maar opstappen na een vermist bonnetje.

In de strijd tegen Blatter zijn zelfs figuren als Raiola je medestanders. Voorzitter van de Fifa moet een publieksfunctie zijn. Niet eentje van achterkamertjespolitiek en corruptie.

Wat ik niet snap is dat Europese bonden niet stelliger zijn. Zonder Europese landen in de Fifa kijkt niemand meer naar door Fifa georganiseerd voetbal. In dit geval vind ik best dat je een vies spelletje met een vies spelletje mag beantwoorden.

97% is eens. Nog nooit zo'n duidelijke poll gezien bij VZ.

27 mei 2015 om 14:30

toch zitten hier ook enkele afrikaanse leiders op het forum heb ik het idee, want er is toch 2% die nee stemt.. of het is om te trollen.

blatter geniet nog altijd steun van de zogenaamde derde wereld landen . hij heeft weer allerlei beloften gedaan naar die landen toe en die willen hun deel van de buit , fraude of niet , daar zitten die niet mee !
trouwens ik geloof nooit dat de geldelijke steun aan de voetbalbonden van die landen ook daadwerkelijk in de kassa van de voetbalbond zal terechtkomen ..... het is een sfeertje van ons kent ons en als jij mij wat geeft , geef ik jou mijn stem.
misschien moet de verhouding qua belangrijkheid en inbreng eens herzien worden voor de stemronde , want nu heeft Nederland één stem en Rwanda ook één , terwijl op voetbal gebied Rwanda totaal niet van tel is !
deze toestand laat het blatter toe om voor paus te blijven spelen in Afrika in zuid-en centraal-Amerika en Azië en zo zijn positie veilig te stellen !

27 mei 2015 om 15:22

@domburg: ik snap reactir als die van jou nooit... je wijst naar Afrikaanse landen, maar de grootste boeven zijn een Zwitser en een Fransman. Dat zijn invloedrijke figuren.
Nu stel jij dat arme/slechte voetballanden minder waard zijn dan rijke/gorde voetballanden (arm en rijk qua kennis op voetbalgebied)... en dat ze dus maar een minder zwaarwegende stem moeten krijgen... als jouw stem voor de verkiezingen nou eens twee keer minder waard is dan de mijn omdat ik slimmer ben dan jij... dan zou dat toch niet eerlijk zijn en discriminerend? Ik vind het een heel domme suggestie.
De Fifa opdoeken lijkt me het beste.

27 mei 2015 om 20:23

Waarom is het een domme suggestie? De grote landen leveren de Fifa veel meer geld op, dus waarom zouden deze landen geen zwaarder wegende stem krijgen? Op de manier van nu is Blatter vrijwel zeker van zijn positie omdat hij zowat heel Azië en Afrika achter zich heeft staan. Met andere woorden: de twee continenten die verreweg de grootste rol spelen in het voetbal, Europa en Zuid Amerika, hebben niets te zeggen omdat Azië en Afrika uit meer landen bestaan.

Van praag is net te vroeg gestopt.

Alhoewel ik het eens ben met Raiola, maar who the fuck is Raiola.
Die vind zichzelf ook belangrijker dan hij is.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren