Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘PSV formeel nog niet op de hoogte van belangrijke verandering rond Simons’

Laatste update:

PSV heeft nog altijd alle vertrouwen in een langere samenwerking met Xavi Simons. De aanvaller annex middenvelder is dit seizoen uitgegroeid tot een van de beste spelers van de Eredivisie en kan ook volgend jaar zijn kunsten etaleren in het Philips Stadion. Bij een zege op sc Heerenveen verzekert PSV zich komend weekend van de voorronde van de Champions League, een belangrijke voorwaarde voor Simons.

Rik Elfrink schrijft in het Eindhovens Dagblad dat PSV voornemens is om een team om Simons heen te bouwen. "Nadat hij dit seizoen vriend en vijand heeft verrast, vindt de directie dat Simons ook een nieuw contract hoort te krijgen. Een verbintenis die past bij zijn huidige status." Simons heeft een clausule in zijn contract staan die maakt dat Paris Saint-Germain hem in 2023 en 2024 voor twaalf miljoen euro kan terugkopen. Zelf heeft hij echter al meermaals aangegeven zich goed te voelen bij PSV.

Marcel Brands gaf onlangs al te kennen bereid te zijn Simons meer verantwoordelijkheid te geven. "In het laatste gesprek dat ik met hem had, heb ik gezegd: als je blijft, dan krijg je een andere rol, met meer verantwoordelijkheid. Dat is wat jij wil", zo liet de algemeen directeur optekenen in het NRC. "Je bent gegroeid, sneller dan we verwacht hadden. Ben je in staat om al verantwoordelijkheid te nemen? Dus durf je buiten je eigen prestaties al om je heen te kijken. Dat is wat hij graag wil."

Vorige week werd bekend dat Simons overgestapt is naar makelaarskantoor Doubled, na eerst vertegenwoordigd te zijn door het imperium van wijlen Mino Raiola. Van dat gegeven is PSV formeel nog niet op de hoogte, schrijft Elfrink. "Zijn nieuwe management onderhoudt volgens ingewijden goede contacten met meerdere Premier League-clubs én Barcelona." PSV wil ruim voor aanvang van het nieuwe seizoen duidelijkheid van Simons. "De club houdt zich vast aan zijn gedrag en houding, waarbij afgezien van de zaakwaarnemerswissel niets blijkt van een vertrekwens."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Elke dag een nikszeggend Simons artikeltje?
Zoals al lang duidelijk is; Simons bepaald uiteindelijk zelf waar hij heen gaat. Dat veel clubs interesse hebben lijkt me logisch, maar de tijd zal het leren.

17 mei 2023 om 08:58

Net zoals dat hij zelf bepaald wie zijn zaakwaarnemer is. Een overeenkomst tussen hem en een derde, niet tussen hem en psv of wat dan ook. Waarom zou hij psv hiervan formeel op de hoogte moeten brengen. Idd, vrij nikszeggend dus.

17 mei 2023 om 09:04

Maar wel mooi dat PSV initiatief toont. Ik las eerder op VZ van PSV-ers dat ze zeiden het is graag of niet mbt Simons. Dat vind ik de verkeerde aanpak.
Nu laten ze zien dat ze hem echt willen, nieuw contact aanbieden (beste salaris bij PSV) en hem belangrijk maken met meer verantwoordelijkheid en team om hem heen bouwen.
Dan gaat zo een jongen ineens ook anders denken over zijn toekomst. Mooi gedaan van Brands. Ik ben wel fan van een charme offensief.

Waarom zou je nu ook weg gaan bij ons PSV met de kans op CL (zeker met hem erbij) en volgend jaar in de Mickey mouse League maarliefst 3 cl plekken. Zijn die oliedollars dan echt zoveel waard?

17 mei 2023 om 08:30

De vraag of heel veel geld het waard is, is heel makkelijk te beantwoorden als we zelf die keuze niet hoeven te maken 😉. Ik weet wel dat als een bedrijf in het Midden Oosten mij nu 4 miljoen biedt om daar te komen werken, ik gister vertrokken ben. Principes zijn leuk totdat je ze moet gebruiken.

17 mei 2023 om 08:38

Aan de andere kant zie ju nu ook hoe er naar types als Neymar, Ronaldo en Messi wordt gekeken. Die worden er ook niet populairder op door alleen maar in dollars te denken. Vergeet ook niet dat er ook nog een leven is na het voetbal en hoe je herinnert wil worden.

17 mei 2023 om 08:45

Die keuze kunnen Neymar, Ronaldo en Messi wel maken, aangezien die toch al zoveel geld hebben dat ze het nooit meer op kunnen maken.

Simons is nog niet zover.

17 mei 2023 om 09:09

Hij gaat ook niet naar de zandbak, hij is een van de spelers samen met oa Kokcu die wel uitgeleerd zijn in de ED. Nog een seizoen met CL zou zeker niet slecht zijn, maar fans vergeten hoe vergankelijk zo'n carriere is.

Hij heeft nu momentum, kan nu een contract tekenen bij de wereldtop, en ik denk dat hij het talent en de fysiek heeft om aan spelen toe te gaan komen. Als hij deze zomer zijn poot breekt moet je maar zien hoe je daarvan hersteld.

Kijk naar Carel Eiting, doet het leuk bij Volendam, maar was ooit de getalenteertste speler van zijn lichting. Zonder die zware knieblessures had die nu al een transfer gehad van 60m naar de wereldtop en een WK gespeeld.

17 mei 2023 om 09:13

Maar zou je het ook doen voor 20% extra? En in de positie dat je al ruim 1mln per jaar verdiend en je niet weet of je als je over 4 jaar terugkomt nog wel 200k verdient?
Dat is best een serieuze vraag natuurlijk.
Als ik Simons was, gezien zijn leeftijd, zou ik een contract van 1,5 miljoen ongeveer vragen en een gelimiteerde transfersom van 20mln (niet openbaar) waarbij ik 50% van het bedrag boven de 20 miljoen krijg.
Daarmee is het voor beide partijen (financieel) interessant.

Als Simons dan weg wil kan die voor 20 miljoen, maar mochten het Antony achtige bedragen kunnen worden is het superinteressant om de clubs dat uit te laten onderhandelen want het levert Simons extra geld op (en de club).

17 mei 2023 om 09:14

En toch kiezen ook Neymar, Ronaldo en Messi voor die oliedollars, terwijl ze die eigenlijk niet meer nodig hebben. Zegt ook wat. Simons moet zichzelf nog financieel onafhankelijk spelen. Geld blijft gewoon een belangrijke drijfveer, maar gelukkig niet de enige.

17 mei 2023 om 09:29

Pieterpost Ik bewonder je morele principes, maar hoe je herinnerd zult worden? Ik maak denk ik liever mijn volgende 3 generaties financieel onafhankelijk dan dat voetbalfans mij herinneren als iemand die PSG afwees. Bovendien zou een overeenkomst met PSG puur zakelijk kunnen zijn en zijn er nog genoeg andere manier om je morele waarden te tonen

17 mei 2023 om 12:50

Mensen praten uit emoties, Niet uit logica. In de zakenwereld zou iedereen je voor gek verklaren als je zoveel geld hebt liggen omdat je een bepaald gevoel krijgt van een bedrijf.

17 mei 2023 om 16:51

Dat van die 50% boven de 20m heeft alleen zin leert de ervaring, als je dat combineert met gelimiteerde afkoopsom. Kijk naar bijv Malen, komt er een dik bod binnen, wil de club t alleen doen als de speler afstand doet van zijn percentage. Verder is een lage transfersom vaak interessanter voor een speler, is het tekengeld veel hoger.

Als ik Simons was zou ik enkel afstand doen van het huidige contract als dat grotendeels compenseert voor de inkomsten die hij kan pakken door nu voor dit bedrag naar PSG te gaan. Verder zou ik altijd grip willen hebben als speler op transfers, dus altijd een gelimiteerde som in het contract.

17 mei 2023 om 08:31

Ik geef PSV eigenlijk niet zo veel kans op de CL. De voorronde blijkt toch aardig lastig als NLe club

17 mei 2023 om 08:43

Hmmm….kijkend naar afgelopen jaar, Rangers was dat nou zo lastig? Weet niet op PSV geplaatst is. Ajax had dat voordeel de laatste keren dacht ik wel. Maar dit mag toch geen probleem zijn

17 mei 2023 om 08:57

Als PSV gewoon op tijd spelers binnenhaalt dan is het te doen. Selectie is meestal nog niet rond. Ik kan me nog herinneren dat ze met Derrick Luckassen moesten spelen in cb omdat de team nog niet in orde is. Dat is nu niet in orde, maar versterking hebben ze echt wel nodig.

17 mei 2023 om 08:58

Zo slecht doen Nederlandse teams het niet. Ajax is ongeslagen in de laatste twaalf duels in de voorronde. Sinds 2010 werden slechts twee van de achttien duels in de voorronde van de Champions League verloren. PSV freewheelde in 21/22 door de voorrondes en liep zich met veel pech stuk op Benfica. Vorig seizoen schakelde PSV Monaco uit en werd het met pech uitgeschakeld door een dramatisch Rangers. Drie keer is daar scheepsrecht zou je zeggen. Als je die kansen van Zahavi (21/22) en De Jong en Gakpo (22/23) terug ziet moet het eens gaan meezitten voor PSV.

17 mei 2023 om 09:30

hansje1969 Rangers was niet lastig nee, echter ben je in de ronde daarvoor met alle geluk van de wereld doorgegaan ten koste van Monaco

17 mei 2023 om 11:44

Blijkbaar waren de Rangers lastig genoeg, anders lag PSV er niet uit

17 mei 2023 om 08:32

Ik snap het zelfs als psver wel helaas. Een kans (reken verleden van Nederlandse clubs maar eens uit) vs een zekerheid is een groot verschil. We moeten niet net doen of we de groepsfase al gehaald hebben. We krijgen minimaal 1 ploeg waar de odds in ons nadeel gaan zijn

17 mei 2023 om 08:32

Maar als hij komend seizoen niet gaat dan gaat hij op zeker het seizoen daarna. Wat heb je dan aan die drie CL-plekken?

17 mei 2023 om 08:34

Volgensmij is de voorronde volgend jaar een stuk "makkelijker" dan de jaren ervoor qua teams. PSV is in de eerste ronde ook geplaatst, waardoor worst case ze volgens mij Braga of Rangers krijgen in 2e ronde. Dat moet gewoon te doen zijn, al ken ik het verleden (helaas) ook

17 mei 2023 om 08:33

Hoe groot acht je de kans dat PSV ook daadwerkelijk de CL haalt? Bedoel dit niet provocerend weet niet eens wie de mogelijke tegenstanders zijn namelijk. Maar PSV gaat voor het zoveelste jaar wéér met een compleet nieuwe selectie het nieuwe jaar in. Is die goed genoeg en ingespeeld om zo vroeg in het seizoen te pieken?

17 mei 2023 om 08:37

Tsja kans op CL of zekerheid als er een club langskomt die zich al heeft gekwalificeerd. Als ik Simons was zou ik even de kat uit de boom kijken. Hoe slagvaardig is PSV op transfergebied. Hoe snel pakken ze zoor. Financieel is volgens mij na de Gakpo transfer wel wat mogelijk, maar gaat PSV och weer pas in augustus handelen en lopen ze weer achter de feiten aan dan zou ik als ik Simons was eieren voor mijn geld kiezen.

17 mei 2023 om 08:37

Je snapt toch zelf ook wel dat Psv niet alles is vergeleken met clubs uit de topcompetities? Daarnaast wanneer is de laatste keer dat ze zich hebben geplaatst na voorrondes? Dus een zekerheid is het allesbehalve.

17 mei 2023 om 08:43

Dat is een tijdje geleden inderdaad, maar het is toch veel mooier om een clubicoon te worden bij PSV als een Cocu en misschien straks een v Nistelrooy dan louter een broodvoetballer.

17 mei 2023 om 09:01

Simons heeft de potentie om in de absolute top te spelen. Dat is toch vele malen meer waard dan je hele carrière bij Psv?

17 mei 2023 om 09:06

Ja klopt bedoel ook niet dat hij altijd bij PSV moet blijven, maar nog wel een paar jaar. En de absolute top is ook veranderlijk, zou jij moeten weten als Arsenal/premier League fan.

17 mei 2023 om 09:18

Voor ons Nederlands elftal is het beter als hij een niveautje hoger gaat spelen. Dat kan hij ook wel aan, omdat extra jaren in Nederland te blijven is best zonde.

De absolute top verandert bij tijd en wijle ja. Veel clubs blijven daar eenmaal actief en kunnen best een minder jaar hebben. Maar die komen daarna wel weer naar boven.

17 mei 2023 om 10:06

Of Simons komt terecht op de bank in een topcompetitie en z’n EK basisplaats is foetsie. Ontwikkelen doe je ook niet als je wissel zit. Speelt wel wat meer, die jongen is net 20 geworden.

17 mei 2023 om 10:09

Tja als je het zo bekijkt kun je nooit een stap maken. 100% zekerheid heb je namelijk niet

17 mei 2023 om 10:25

"voor ons Nederlands elftal is het beter als hij een niveautje hoger gaat spelen."

Dat kan hij ook, mogelijk in de CL met een gegarandeerde basisplaats en een selectie in het Nederlands elftal. Ik snap wel dat je hem liever ziet gaan overigens hoor, had ook niet anders verwacht van jou.

17 mei 2023 om 10:28

Ik snap niet wat je wilt bereiken met je laatste zin? Je snapt zelf ook nog wel het verschil tussen bijv 38 PL wedstrijden en 6 wedstrijden CL?

Een Robben en van Persie zagen we toch ook liever bij Bayern en United dan in Nederland? Omdat ze dan een hoger niveau kunnen aantikken. Dat is beter voor het Nederlands elftal.

17 mei 2023 om 11:05

"een Robben en van Persie zagen we toch ook liever bij Bayern en United dan in Nederland?"

Nee, die zagen we toen ze vertrokken helemaal niet liever vertrekken. Met Robben erbij had PSV in het jaar daarna (2004/2005) mogelijk wel het verschil gemaakt tegen AC en daarna een zwak Liverpool verslagen in de finale.

We hebben het hier over een 20-jarige die één seizoen bij PSV heeft gespeeld. Als jij me één PSV-supporter aan kan wijzen die hem liever ziet vertrekken hoor ik het graag.

Die laatste opmerking mag je zelf plaatsen. Ik vind jouw berichtgeving rondom PSV vaak erg, laten we zeggen, gekleurd.

17 mei 2023 om 11:11

Psv supporters niet, maar daar heb ik het helemaal niet over. Ik als niet Psv supporter zie hem graag vertrekken zodat hij een hoger niveau mee kan nemen naar het Nederlands elftal. Of dat goed of slecht is voor Psv boeit mij vrij weinig. Dat Psv supporters hem nooit willen zien vertrekken is logisch.

Gekleurd? Ik heb niks met en tegen psv. Dat ik kritisch kan zijn? Ja absoluut, maar dat ben ik over elke club. Het vaakst over mijn eigen clubs.

17 mei 2023 om 13:06

Simons is juist helemaal niet gebaat nu al te vertrekken en dalijk ala Gravenberch hele seizoen op de bank te zitten.simons moet dit seizoen gewoon knallen met psv hopelijk in de cl en dan een goed ek spelen met Nederland en hij komt als een topper binnen bij een topclub.niet als een van de vele grote talenten.Juist al die talenten die te vroeg voor het grote geld gaan redden het bijna allemaal niet.niks mis met Nederlandse competitie om je te ontwikkelen tot een jaar of 23/24 kan je makkelijk in Nederland blijven leren om dan de stap te maken naar de echte wereld top.als 19/20 jarig broekie heb je daar eindelijk nog niks te zoeken.fysiek nog niet klaar voor en extreme concurrentie

17 mei 2023 om 08:41

Zouden het alleen de dollars zijn of ook de competitie wat zijn beslissing zou kunnen beinvloeden?
De Spaanse competitie of de PL is ook niet gek om in te spelen. Natuurlijk is het erg aantrekkelijk om in de eredivisie te spelen tegen Emmen of Heereveen.

17 mei 2023 om 08:45

Dat zeker, maar dat kan ook nog over 2/3 jaar, dat jochie is net 20 😉 En Brentford en Wolves zijn nou ook niet zo spraakmakend.

17 mei 2023 om 10:30

Maar ja he speelt in een competitie waar 4 CL tickets te verdelen zijn . En waar over het algemeen hele goede spelers spelen, in de eredivisie is.dat natuurlijk een stuk minder.

17 mei 2023 om 08:45

want als hij naar een topclub wil is het voor de oliedollars, en vooral niet voor het sportieve. Met PSV plaatsen voor de Champions League en 6 wedstrijden meehobbelen staat gelijk aan spelen bij een club met Champions League winst als ambitie

17 mei 2023 om 13:10

Sportieve is altijd het belangrijkste op deze leeftijd.kijk zon Gravenberch harstikke groot talent en heeft gewoon een jaar stil gestaan in zijn ontwikkeling en is zelfs zijn plek in oranje kwijt aan een mindere speler als Taylor.

17 mei 2023 om 09:17

Probeer het dan ook eens in perspectief te zien. Wij kunnen als buitenstaanders makkelijk roepen: Hij heeft toch al miljoenen, doe niet zo moeilijk joh. Maar zo simpel is het natuurlijk niet. Xavi en zijn entourage zullen ook niet gek zijn. In het voetbalwereldje kan het snel gaan. Speel je een top seizoen, kun je maar zo een wereldtransfer pakken. Blijf je toch en speel je daarna een belabberd seizoen, moet je maar hopen dat er nog een mooie stap te maken is.

Stel je zelf eens de vraag: je woont nu in Nederland en hebt een prima baan. Je krijgt een baan aangeboden in jouw droomland, voor 3 of zelfs 4 keer je huidige salaris, bijvoorbeeld bij 1 van de top 5 bedrijven ter wereld (waar je dan zelf graag voor wilt werken). Of het dan van 5k per maand naar 20k per maand is. Of van 2 miljoen per jaar naar 6-8 miljoen per jaar is dan enkel nog een kwestie van perspectief.

Of het "verstandig" is om na 1 seizoen als zeer jong ventje naar de absolute top te gaan is een 2e discussie...

17 mei 2023 om 09:52

Ik denk eerlijk gezegd dat er meer redenen zijn om PSV te verlaten dan om te blijven. Alles draait nu al om Simons, zonder hem was PSV roemloos 4e of lager geëindigd, zoveel is wel zeker.
Daarnaast zal er aan hem wel een plan moeten gepresenteerd wat PSV deze zomer wil gaan doen op het gebied van het versterken van de selectie. Als Slot blijft dan is Feyenoord volgend seizoen namelijk kampioenskandidaat nummer 1. Ajax gaat zich ook op veel plekken versterken incl de trainer waarschijnlijk, en die hebben heel wat meer geld te besteden dan Psv.

Daarnaast, hoe zeker is het dat je de voorronde CL overleefd? Dit jaar had je niet mogen verliezen van Rangers, maar had je ook behoorlijk wat mazzel tegen Monaco, die toch echt sterker waren over 2 potten. En je begint deze zomer waarschijnlijk weer met een flinke renovatie, dus hoe ingespeeld zijn ze in Augustus al?

17 mei 2023 om 09:55

Misschien omdat nogal frusterend is om telkens met non voetballers (o.a. Til en de Jong) om je heen te moeten spelen.

17 mei 2023 om 11:37

Even veel als de euro’s bij psv verwacht ik van deze Amsterdammer

Deze soap gaat denk ik de hele zomer uitgesmeerd worden. Hopelijk pakken we komend weekend de 3 punten en geeft Simons dan direct duidelijkheid, maar dat zal wel niet. Als ie maar blijft 😬

17 mei 2023 om 08:33

Als hij binnen 2 weken na zekerheid nog geen duidelijkheid geeft weet je ook wel genoeg. Dan moet je iig geen elftal om hem heen bouwen en blijft ie onverhoopt.. fijn..

17 mei 2023 om 11:19

Heel de zomer, er zal toch wel een bepaalde datum instaan als PSG die clausule licht, zoals bijvoorbeeld ook bij Sangare is anders zou het wel heel dom zijn van PSV. Daarna kun je dus vragen wat je wil. Maar het lijkt mij niet dat Simons met dit contract een overstap zal maken naar een andere club dan PSG.

Hoeveel gespreksstof 1 clausule kan opleveren... ongelooflijk. En simons melkt het wel echt uit tot het allerlaatste. Ik mag toch hopen dat hij nu gewoon aan gaat geven wat hij nu wil bij een zekere 2e plek.


Doet hij dat niet binnen 2 weken dan weten we ook wel genoeg toch?

Beste voetballer in de eredivisie. Alles op alles zetten om hem in Eindhoven te houden. Dit moet de volgende cashcow worden.

17 mei 2023 om 08:32

Samen met Kökcu spant dat erom denk ik. Kökcu is ook pas 22 (!), dat vergeten we nog wel eens. Op die leeftijd Feyenoord zó dragen is ook enorm knap. Benieuwd waar hij volgend seizoen speelt.

17 mei 2023 om 12:46

Kokcu speler van het jaar en Simons talent van het jaar lijkt me een logische verdeling.

Nu ik erover nadenk zou ik de volgende namen voor het team van het jaar willen noemen:

Trainer: Slot

Bijlow
Pinto-Trauner-Hancko-Kerkez
Kokcu-Alvarez-Clasie
simons
Gimenez-Pavlidis

442 omdat er weinig echte vleugelspelers een goed seizoen draaien. Pinto rechtsback kan vervangen worden door Geertruida of Brenet maar ik vond dat Sparta ook erin hoorde. We kunnen niet om Slot heen als beste trainer maar Steijn komt toch zeer dichtbij wat mij betreft.

Meestal als iets lang duurt. Heb ik er weinig vertrouwen in dat hij langer blijft. Ik hoop van wel .

Ik zou het wel weten, lekker naar PSG met sterspelers ipv met die koekenbakkers bij Psv.
CL wordt sowieso niet gehaald met deze selectie

Zou mooi zijn voor de Nederlandse competitie als hij nog 1 of 2 seizoenen blijft. Komt niet meer zo vaak voor dat top talenten naar Nederland komen (Simons is natuurlijk Nederlands, dus die stap is natuurlijk wat sneller gezet).

Daarbij mocht PSV volgend seizoen een beetje geluk hebben en het goed doen, speel je gewoon champions league, zo niet europa league, met speeltijd. Ondanks zijn talent zie ik hem nog niet bij een grote topclub zichzelf voor langere periode direct in de basis spelen (heeft natuurlijk voor het grootste deel met zijn leeftijd te maken).

1 á 2 seizoenen bij PSV rijpen en dan een mooie tactische stap maken, naar bijvoorbeeld een Arsenal, Dortmund of een Napoli ofzo (mocht hij fysiek sterker geworden zijn)

Simons zal niet blijven. Die zal vast weer voor dat praatje van de trainer vallen van een grote club. Tegenwoordig zijn er weinig voetballer die zelfreflectie hebben. Hij moet minuten maken maar geld bepaald vaak de keuzen. Laten we hopen dat hij voor PSV kiest knallen in de CL en door naar euro 2024.

17 mei 2023 om 18:11

Wat zijn 'keuzen'....?

Wat er ook zal gebeuren. Xavi zal verdrietig kijken! Maar heeft zich goed ontwikkeld dit jaar. Erg knap

De zoveelste talent die we hebben en in het buitenland matig blijkt op veel hoger niveau.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren